Страница 58 от 98 ПърваПърва ... 848565758596068 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 1470

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница

a.petlichkov
    Добре си се насочил, тъй като картината на LCD моделите на LG е приблизително еднаква с тези на Panasonic, поради почти идентичните (в някои случаи съвсем идентични) панели (2010 г.). Това, което LG могат да ти предложат, е по-функционален USB медиа плейър, а тъй като и аз съм абонат на НЕТ1 доколкото помня LG ще ти дадат възможност да не се налага да си избираш езика на субтитрите на програмите всеки път когато смениш канала. Впрочем, LD420 фабрично няма плейър за видео.
    Ако занесеш флашка не знам как точно ще тестваш Панасоника, плейъра му не поддържа почти никакви формати, а при LD420 въобще не работи с видео.
    При LD565 получаваш направо отключен плейър и 100 херца, които сам трябва да прецениш дали те вълнуват. Изключая това, картината с LD420 е идентична.
    Стигнем ли до 900 лв., обаче аз бих си избрал Toshiba 40XV733 или Samsung 40C550 (ако може да се намери някъде) поради някои съображения, както вече писах, а основното е това, че черното и контраста на IPS са ми понастоящем неудовлетворителни.
    При 40XV733 има "100 херца", а при 40C550 - най-функционалния вграден плейър (като съпоставка на основното). Ергономията на Самсунг е особено добра - да повторя.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2011

А тия 100 hz - не е ли все тая, ако примерно и двата телевизора имат еднакво време за реакция на матрицата?
    Всъщност не е ли това по-важно от херците?

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от a.petlichkov
    А тия 100 hz - не е ли все тая, ако примерно и двата телевизора имат еднакво време за реакция на матрицата?
    Всъщност не е ли това по-важно от херците?
    Ако беше все тая нямаше да слагат 100, 200 , че и 400 херца( в топ моделите) . Да трудно се забелязват , но допринасят за по-отчетлива и ясна картина , не насичат и замазват топките при спорт, както и движещите се надписи .Като минус за някои е плавните движения, които се получават. Въпрос на наблюдателност . Сравни два модела с и без 100/200хц един до друг и прецени до колко са важни за теб. Тука преобладава мнението ,че не са важни с ,което лично аз не мога да се съглася .

5. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Здравейте! Като фен на форумите но за съжаление напоследък не много активен участник се нуждая от съвета ви за ТВ за родителите! Сумичката е 600лв и главно държа на надеждността! Екстрите са без значение - е добре е да имат от новите тунери за бъдеща съвместимост! Разстояние около 2,5 метра- аналогова кабелна!
    Благодаря Ви!

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от a.petlichkov
    Има ли някой магазин, който да дава гаранция повече от 2 години?
    Само за Шарп дават 3 години гаранция.
    Цитат Първоначално публикувано от kostanev
    Уважаеми Господа.Спора Ви е доста разгорещен, но нали емоциите са за стадиона...
    Моля ви за вашето мнение...Кой телевизор да избера?...Много неща прочетох във форума, гледах на живо моделите, но се колебая.
    А те са:
    http://www.technomarket.bg/products/...42pfl7606hhttp
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d6100
    http://www.technomarket.bg/products/...ny-kdl-40ex720
    Истински ще Ви бъда благодарен. С уважение на Вашата компетентност и стремежа Ви към познание.
    Не си казал за какво ще го ползваш. Иначе ако ще гледаш основно телевизия - правилно си ги подредил.

Цитат Първоначално публикувано от peterstamov
    Здравейте! Като фен на форумите но за съжаление напоследък не много активен участник се нуждая от съвета ви за ТВ за родителите! Сумичката е 600лв и главно държа на надеждността! Екстрите са без значение - е добре е да имат от новите тунери за бъдеща съвместимост! Разстояние около 2,5 метра- аналогова кабелна!
    Благодаря Ви!
    SAMSUNG LE-32D450
    PANASONIC TX-L32C3E

7. Тук е от
    Aug 2011

Здравейте следващият месец ми предстои закупуване на телевизор за всекидневната и ще имам нуждата от вашата помощ. Следвайки инструкциите, в началото на темата, ще кажа:
    1. По принцип съм се спрял на варианта LED, но някакси цените на LCD, особенно от 2010 г., сериозно ме блазнят. Плазма изключваме.
    2. ТВ-то ще го гледам от разстояние от 3 до 4 м и при това положение се спирам на вариант 40-42 инча.
    3. За сега се очертава да ползвам цифрова от blizoo. Гледам доста спорт, така че 100 Hz е задължителен компонент. Филми с HDMI кабел от лаптопа, не държа на DLNA или видео през USB порта. Рядко ще се ползва за игри.
    4. Парите които мога да заделя са до 1500 лв.
    5. Доста изчетох и се спрях на следните модели:
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-42sl833g - личен фаворит, най вече заради калпавата картина на blizoo
    http://www.technomarket.bg/products/...kdl-40ex710aep - на второ място по симпатии, най вече, защото "It's a SONY!"
    http://www.technomarket.bg/products/...03/lg-42lv4500
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d5500

Също така бих помолил да ми препоръчате изпитани видео тестове, които мога да пусна на избраните модели и да се уверя на живо в тяхното представяне.

По изчетеното до момента като фаворит се очертава Тошибата. Всички я хвалят заради особено доброто представяне при SD сигнал, а и Autoview, Resolution + и 100 Hz допълват достатъчно добре картинката. Има го и този момент дали изобщо представянето на тези модели се различава от това на Toshiba 40XV733 и LG 42LD750 от 2010 г., които са от 30% до 50% по евтини.

Доста дълъг ми стана пост-а, но се надявам някой търпелив спец ще успее да ме насочи. Благодаря предварително!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Gorski86,
    може ли да се опитам да те насоча? Не съм спец, но пък съм търпелив (тоест старая се да съм търпелив)

Разбирам мотивацията ти за SL833, обаче доколко това е така, единствения начин да се увериш е да го видиш самия ти. Дали наистина тези "предимства" на избраните реално ти вършат работа? Да, пробвал съм Resolution+ функцията и наистина като цяло ми харесва - мога да я определя като "подобрен sharpening". Но чак да е критична при избора на марка... Разликите между отделните модели са много по-големи отколкото Resolution+ може да "прибави".
    Друго, да не забравя, 100-те херца. Тук чисто практически въпрос - сигурен ли си че искаш да платиш 350 лв. за тази функция? Казвам го, защото 42RL833 е на промоция за 1000 лв. и единствената смислена разлика с SL833 е точно "100те херца" = 350 лв. Това трябва да си го провериш на място. Занеси си някакви клипчета на флашка (след като си го писал - занеси много спорт, каквото гледаш) и пробвай тези желани от теб 100 херца или Resolution+. Убеди се сам, че ти трябват, не разчитай на чужда информация.

Представянето спрямо 40XV733 или 42LD750 не може да не се различава, първия е с друг панел, а втория не само с друг панел, ами даже тотално друга технология на панела (IPS). От това, което си изчел, вероятно си разбрал какви са предимствата и недостатъците.

За всички LED ТВ бих ти препоръчал да обърнеш особено внимание на утечките/неравномерностите от подсветката, ако има такива. Тъй като намирането на тъмно помещение, да не говорим убеждаването на продавачите да ти замъкнат ТВ в тъмно помещение, е меко казано сложно, аз бих ти предложил просто да усилиш Brightness, Contrast, Backlight на максимум. Така лесно си проличават неравномерностите. Вероятността да ги има и при нормални настройки е много висока.
    За съжаление 40EX710, които аз съм пипал, без изключение са го имали този проблем. Знае ли човек, може твоя да е тотално перфектен (а дано... ама надали...).

LV серията на LG ще ти препоръчам тотално да я избегнеш. Отиди на място ги погледай и вярвам ще се убедиш, че ъглите на видимост са им наистина много слаби. Не само това, промяната при отместване не е като при останалите телевизори - картината не само губи контраст, но и цвят и става супер "странна". С две думи - "виж ги!".

40D5500 - първо, цената не е добра, до съвсем скоро D6000 беше 1450 лв. Второ, функционалностите и ергономията на Самсунг смятам, че си останаха на първо място и за 2011 г. като цяло. Имай предвид, че много ревюъри (яка думичка!) смятат скалирането и деинтерлейсинга и като цяло обработката на Самсунг все още за ненадминати, и аз съм склонен да се съглася от личния си опит (макар и непрофесионален). Доколкото това би имало отражение върху твоите претенции към SD сигнали. Впрочем телевизорът (какъвто и да е) винаги ще има много по-малко влияние върху картината, отколкото качеството на подавания му SD сигнал.

Най-доброто е да отидеш сам да си ги видиш избраните ТВ. Моделите 2011 (и LG и Самсунг 2010) поддържат доста формати с вградените си плейъри, които (макар че не е гарантирано доколко свястна картина вадят самите плейъри) могат да ти дадат много добра представа, при условие че си занесеш правилни клипчета. Можеш да провериш в упътванията им от интернет какви формати поддържат и да си избереш клипчета, които ще работят на всички ТВ.

Ако трябваше аз да се насоча по списъка ти, бих отишъл да пробвам 42SL833, 42RL833, 40D5XXX, 40D6XXX, 40XV733. Ако много ми хареса 40D5 или Д6 - изчаквам до следващата промоция.

Успех и разказвай как се развиват нещата!

10. Тук е от
    Nov 2008

Вчера бях в ТМ-Хасково-да зяпам за ТВ...Гледах тая плазма на Самсунг 43 инчовата на промоция 789 лв май беше Д450-нещо не ми хареса-сигнала ли беше лош-въртяха някакви клипове от МТВ,незнам-настройки не съм барал-само от любопитство я съзерцавах...едни замазани ,назъбени образи...
    Гледах и редицата на Тошиба-тц....ЛГ -тоже...особено при гледане малко встрани-мъка....мъка.Единствения ТВ който ме грабна беше Самсунг UE 32D5000.Пак казвам не съм барал никакви настройки на нито един ТВ всички си въртяха едни и същи ХД клипове.Въпросният Самсунг направо ги трепеше с лопатата...ама и с ценичка-999лв...

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Помоли ги, да ти го пуснат на кабелна телевизия и на блу-рей....за да прецениш картината.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И застани на поне 2 м. от екрана.

13. Тук е от
    Sep 2011

Както много са писали вече ... "Търся си ТВ". На този етап съм се ориентирал единствено към максимален размер и той е 42 инча. Цената е максимум 2 000 лв. При бърз оглед из техно веригите се спрях на следните варианти (не са подредени по ред на предпочитание):

http://technomarket.bg/products/09107578/lg-42lw570s
    http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42vt20
    http://technomarket.bg/products/0910...ic-tx-p42gt30e

Искам да има:

- 3D и 2D към 3D конверсия
    - интернет и то с отворен браузър
    - хубав картина и хубав звук
    - приемам и други глезотии, които са полезни
    - ако няма очила и донгъл тяхното набавяне да не завишава много бюджета

Какво бихте избрали на мое място и има ли някой друго по-интересно предложение?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Класация от полският форум -
    На коя марка имате най-голямо доверие?
    http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/6...glosowali.html

Привет dtstyle
    1- и трите модела го имат /друг е въпросът доколко върши работа-зависи много от качеството на сигнала/
    2- 2-рият и 3-тият нямат отворен браузър
    3- хубава картина 2-рият и 3-тият
    4- глезотии...само плейрът в първият
    5- първият е с евтини очила и донгъл

Препоръчвам ти последният от списъка ти.

16. Тук е от
    Sep 2011

@hristoslav2

Блгадорая за мнението. А нещо друго което пропускам като модел или марка телевизор, което отговаря на параметрите.

1. За плазмата взех да се притеснявам от прегарянето, защото още никой не пуска ТВ сигнал с такова качество. Прочетох, че се оправя след няколко дни ако се случи, но и че при новите модели има защита.

2. Друго нещо, което взе да ме притеснява е 3D-то и здравословните проблеми от прекомерната му употреба (главоболие и т.н). Вярно ли е това, защото аз мога да се контролирам, но децата едва ли и бих си го спестил ако има и най-малка истина.

Поздравления за темата ... страшна е

17. Member
    Тук е от
    Feb 2008

По т. 2,
    има много голяма истина, мисля че е излишно да се убеждаваме, изгледай 2 филма подред в IMAX или друго 3D кино и ще разбереш сам. Аз лично децата си вече не ги подлагам на мъчения с 3D - самите те ми се оплакаха, че им става лошо в киното. Има много информация по този проблем в интернет.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

dtstyle

1. Не се притеснявай-важното е да спазваш някои елементарни правила. Сигнала няма нищо общо с това.
    Не гледай един и същ тв канал по цял ден. Сменяй програмата поне през 3-4 часа.

Друг е въпросът, че телевизиите въобще не се съобразяват с плазмените телевизори.
    - необходим е голям % прозрачност на логото
    - необходимо е на всеки 1 час логото да се мести/горе в дясно-горе вляво/

2. Чети
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg488738

LG се присъедини към Philips, Sharp и Loewe за разработката на Smart TV
    http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1314948183

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 58 от 98 ПърваПърва ... 848565758596068 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1360
    Последно: 16-06-11, 10:46
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе