Страница 30 от 95 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Е в другите вериги ще се купи същото НЕО като , Кроун, Финлукс , Хюндай , DSM , Елит... . Колкото до Тошиба ТМ са официалния вносител и е нормално там да има най-голям избор , а и ми е интересно кои са тези марки ,които са "много по -качествени" от Тошиба ?
    Веднага отговарям-марките които според мен са подобри от Toshiba са Samsung,Sony,Panasonic,Philips.Погледнете статистика за най-продавани,най безпроблемни марки и ще си отговориш на въпроса кои са по качествени.Ако пък някой който работи в тези електро магазини ми каже че се продава Toshiba повече от Samsung -ами няма да му повярвам.Иначе за neo,daewoo,sang,beko,hyunday,hitachi,finlux и незнам си още какви измислени и преосмислени марки няма какво да се отбележи -това са най-ниското качество стока с най-евтини части

2.  

3. Тук е от
    Nov 2010

Глоба за цените на LCD екрани http://it.dir.bg/news.php?id=10201893

4. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    zloto74, покажи ми ги другите фирми. Аз виждам една огромна фирма, наречена "продавачи на електроника в България" и на всички цените са еднакви. Това, че казваме "Техномаркет" нищо не значи. По същият начин можеше да казваме "картелът на продавачите".
    Това имам и аз предвид че навсякъде всичко е едно и също във всички фирми.Разлика в марките според веригата,супер високи цени,огромни надценки,ниско ниво на обслужване с малки изключения,некомпетентни консултанти и т.н всеки знае за какво иде реч ако е влизал в такъв магазин

5. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

И с какво Сони са по- добри от Тошиба може би с проблемите си при 3D ? Впрочем не може да се обобщава по марки , има добри , по- добри и отлични модели както и ширпотреба при всички утвърдени марки .

6. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от zloto74
    Иначе за ...hitachi...и незнам си още какви измислени и преосмислени марки няма какво да се отбележи -това са най-ниското качество стока с най-евтини части
    Най-малко пък Хитачи е измислена марка ...почети малко и ще разбереш.

7. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте,

Купихме плазмен телевизор Samsung PS-43D450 - http://technomarket.bg/products/0910...sung-ps-43d450 - само 780лв. Телевизорът е HD Ready и бих го препоръчал на хора с малък бюджет, защото даже и телевизори +500-600лв отгоре едва ли ще изкарат по-добра картина. И за да ви насоча допълнително ето някои плюсове и минуси.

- стъклен екран - през деня не е никакъв проблем, защото телевизора е с гръб към прозореца, но вечер ако има светната лампа се отразява на черното. Не бих казал, че дразни, защото фокуса на очите е върху картината, а не върху отражението.

- + телевизора трябва да се гледа от поне 2-2,5 метра. Ние го гледаме от 3м някъде и HD цифровите канали се виждат прекрасно.

+ цветовете са много много хубави.
    + цифровите канали от кабелната се абсолютно чисти.
    + менюто е много добре направено.
    + има си USB за гледане на филми, снимки, още не съм видял дали чете субтитри, ама сигурно

-> За хора, които искат да гледат на огромен 43 инчов екран, в хол, от поне 2-3 метра предимно цифрова телевизия, за 780лв е идеалният избор. Даже и да имах към 1500лв за не лош LCD телевизор, за гледане на телевизия пак бих избрал този, защото 700лв отгоре не виждам как ще си заслужават.

-> И още едно лично мнение - въпреки, че няма да гледате "ултра детайно" качество на някой 1080p филм, не мисля, че да гледате 720p филм от компютъра по някакъв начин ще ви развали кефа от филма и ще се чувствате незадоволени хах, освен ако телевизора не ви е най-важното нещо вкъщи.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Martin2
    Здравейте,

Купихме плазмен телевизор Samsung PS-43D450 - http://technomarket.bg/products/0910...sung-ps-43d450 - само 780лв. Телевизорът е HD Ready и бих го препоръчал на хора с малък бюджет, защото даже и телевизори +500-600лв отгоре едва ли ще изкарат по-добра картина. И за да ви насоча допълнително ето някои плюсове и минуси.
    Честито дълги години да му се радваш и безаварийно ползване и чакаме повече отзиви

10. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от Mean
    Най-малко пък Хитачи е измислена марка ...почети малко и ще разбереш.
    Предполагам знаеш че Хитачи се правят в заводите на Вестел.Иначе знам че е хубава марка.Те и Телефункен са хубава марка,предлагат се и сега ...ама качеството КЪДЕ Е А?Помисли преди да пишеш

11. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от zloto74
    Предполагам знаеш че Хитачи се правят в заводите на Вестел.Иначе знам че е хубава марка.Те и Телефункен са хубава марка,предлагат се и сега ...ама качеството КЪДЕ Е А?Помисли преди да пишеш
    Може би не сме се разбрали. Марката Хитачи в Европа е продадена на Вестел, тъй като Хитачи не развиват такъв бизнес "на дребно". Хитачи основно се занимават с производството на LCD панели. Телевизори даже не знаех, че продават с тяхна марка. Дори матриците на S-IPS alpha, които и Панасоник слагат са реално разработка на Хитачи.

12. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте, добър приятел желае да си купи 42" телевизор, който ще използва за телевизия Вива, филми и понякога за монитор. Може да отдели най-много 1600 лева. Ще се гледа от 2-3 метра и ще стои срещу прозореца, но светлината ще бъде леко приглушена. Иска по възможност да препоръчате освен да е добър телевизора и да има по възможност 5г. гаранция.
    Моля препоръчайте модел и марка!
    Предварително благодаря!

13. Тук е от
    Jul 2005

Здравейте, Весели празници като начало
    Изчетох цялата тема, както и отделните теми по производител, но все още има някои субективни фактори, които пречат на моето решение за покупка на ТВ. Спрял съм се на LCD ТВ без значение от подсветката (не държа да е задължително LED). Взех си PS3 и затова ми трябва и телевизор, на който да играя. Бюджетът ми е около 1000 лв., а размерът около 40/42.
    Както казах вече - четох много и се спрях на няколко варианта.
    1. SONY KDL-40CX520 - добри отзиви и ревюта, 5 г. гаранция
    2. PHILIPS 40PFL7605H - модел 2010, по-висок клас
    3. PANASONIC TX-L42E3E - 42 инча, 5 г. гаранция
    4. SAMSUNG LE-40D550 - не лоши отзиви, малко съм резервиран заради "тотото"

И тук се появиха още 2 модела:
    PANASONIC TX-L42G20ES - 100 Hz, по-висока серия, 2010 г.
    SONY KDL-40NX500AEP - 2010 г. с Edge LED

Моля някой от компетентните колеги да даде акъл и също ще се радвам, ако някой има преки наблюдения от игри (лаг, замазване и т.н.).
    Последно ще намеся само PANASONIC TX-L42E30E. Заслужава ли си да го търся или не е толкова по-добър избор от останалите.
    Ще се радвам да ми помогнете днес и утре, защото утре съм отпуск и смятам да действам

Поздрави!
    Васил

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2011

2010 г. не ги гледай - само мостри са останали. При така поставен избор и предвид удължената гаранция от Панасоник, аз бих взел E3E...

16. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Още един глас за PANASONIC TX-L42E3E

17. Member
    Тук е от
    Feb 2008

spooooky, SONY KDL-40NX500AEP е доста тъп модел, заради малоумния стъклен екран - тотално огледало е.
    Между PANASONIC TX-L42G20ES и PANASONIC TX-L42E3E може би бих си избрал първия, лошото е че е стар модел и мострите дали са здрави не е ясно. Причината е, че E3 има по-малко възможности (например PVR на G20 или IFC ако те интересува), плюс получаваш светене долу, където са LED-овете. Ползата е нулева, изключая 5-годишната гаранция.
    Аз на 42Е30 виждам същото, като на 42E3, въпреки че уж е с по-добрия панел. Така или иначе, стария ми Панасоник 37LZ70 тотално ги разбива като ъгли на гледане, та дали са наистина с Alpha-IPS както се твърди и аджеба колко са добри новите Alpha-IPS матрици?
    Филипс не са известни с нисък лаг, ти ще играеш и не ми е ясно как ще се разберете.
    Значи останаха D550 и CX520, а за тях трябва да знаеш, че SPVA панелите правят сенки при движение, нарича се inverse ghosting, много добре се вижда, можеш да го намериш и в Youtube. (ето така изглежда, пробвал съм го многократно на 40C650, нищо че е друг телевизора на видеото: https://www.youtube.com/watch?v=4Fra9L6dEtw#ws )
    Изводът е ..... ??? Аз се предавам

18. Тук е от
    Jul 2005

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    spooooky,
    .....
    Изводът е ..... ??? Аз се предавам
    Мерси за бързата реакция и съвети!

Точно това ме притесняваше за SPVA, защото четох подобни неща в нета. Иначе за G20 на Панасоника няма да се хвърля на сляпо, а ще проверя най-малкото работните часове от менюто и чак тогава бих взел.
    Но пък откъм екстри не държа на нищо конкретно. Важни са приличната картина и сравнително малко проблеми при бързи движения на картината.
    Филипса гледам, че е с 2мс по книжка и има 100 Хз рефреш рейт, но пък това е само по книжка и точно затова започнах темата.
    Ще почета тази вечер още по форумите специализирани за игри. Лошото е, че повечето бюджетни решения ги няма като тестове и ревюта там.

Четох ревюта тук:
    http://www.digitalversus.com/tv-tele...0606/test.html
    http://www.avforums.com/reviews/Pana...TV-Review.html
    http://www.avforums.com/reviews/Sony...TV-Review.html
    http://www.digitalversus.com/tv-tele...0812/test.html

Пак отбелязват липса на motion interpolation при Сонито, а Панасоника май страда от недобър контраст.
    Отворен съм за още мнения като съм наясно, че парите, които ще отделя са за бюджетен ТВ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 95 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе