Първоначално публикувано от
romborak Здравейте,
След като изчетох обстойно общата част с разясненията от hristoslav2 (повече от 1 час
), вече мога да заявя, че имам доста по-богата представа за телевизорите като цяло. Искам да поздравя автора за толкова богатото и изчерпателно описание и за труда, който е положил. На мен ми беше доста интересно и научих много неща.
Моята цел да посетя форума е да събера качествена информация от запознати хора за да се ориентирам по-добре при избора на телевизор.
Възнамерявам да купя телевизор защото се местя в ново жилище. Едно от най-важните неща в жилището за мен е телевизорът. Не искам просто да отида в някой магазин и да се взема първия телевизор, който ми предложат, а да съм подготвен предварително и да знам какво точно търся.
Бих искал да получа съвет от вас, понеже очевидно вие доста си разбирате от тези неща. Мисля, че и сам бих могъл да избера достатъчно добър телевизор, но все пак ще съм благодарен за едно експертно мнение.
Критериите ми са следните:
1. Размер – 40-42 инча;
2. Марка – Няма значение (Sony, Samsung, Panasonic, Philips, LG, Toshiba);
3. Вид – LED LCD;
4. Доставчик на TV – Булсатком. Мисля да взема HD оборудването им;
5. Разстояние за гледане – 3м;
6. Осветление в стаята – нормално;
Искам задължително да има възможност за връзка към LAN също така ако е възможно и с Wi-Fi. Ще ползвам ТВ-то предимно за да гледам филми от компа без да се налага да ги записвам на флашки. В тази връзка мисля, че някой ми беше спомена, че не всички телевизори четат субтитри на кирилица.
Възнамерявам да използвам ТВ-то и като монитор за компютър, но по-рядко.
Няма до го използвам за игрови конзоли.
Няма да го използвам за гледане на видео от DVD или Blue Ray плейъри.
Skype, Google, YouTube, Vbox и т.н. изобщо не ме интересуват и нямам намерение да се възползвам.
Не държа на 3D и дори си мисля, че в момента, тъй като е сравнително нова технология, потребителите плащат по-скъпо за нея, а тя
не е доизпипана. Така че все си мисля да си взема телевизор без 3D, а спестените пари да вложа в по-добър телевизор.
Последен, но е и по важност, е бюджетът – 900-1200 лв.
Малко дългичък пост се получи, за което се извинявам.
Благодаря предварително за съветите.
Весела Коледа на всички и запомнящо се изкарване на новогодишния празник!