Страница 39 от 95 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Здравейте. Понеже стария телевизор на баба ми сдаде багажа, решихме да вземем някой нов телевизор. Спрях се на LED LCD, но колкото марки, толкова и мнения. Та търсим нещо хем убаво, хем издръжливо и да ги дават по две за лев, а ако не искаш да те бият. На кратко сборна информация:

Бюджет: до към 450-500 лв.
    Ще се ползва на Булсатком, от баба ми, т.е. няма да се гледа кой знае какво по-различно от турски сериали, че да има значение замазва ли на динамичните сцени :D .
    По възможност да е вечен (стария се ползва 18 години). Въпреки че от мненията по форумите разбрах, че телевизорите са като жените, докато не ги занесеш вкъщи няма да разбереш колко са калпави.
    Долу-горе голям колкото стария - 22". Евентуално на мястото му ще се побере до 32" LCD

Малко е обширен въпроса, понеже не конкретизирам нито марка, нито модел, но ако може поне да ме насочите към марка и да ми кажете за LCD/плазма 22 инча как са, малки, големи?

2.  

3. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от TriEdge
    Спрях се на LED LCD, но колкото марки, толкова и мнения.
    Бюджет: до към 450-500 лв.
    LED 22':
    http://technomarket.bg/products/0911...ung-ue-22d5003

LCD 22':
    http://technomarket.bg/products/0910...sung-le-22d450
    http://technomarket.bg/products/0911...ips-22pfl3606h
    http://technomarket.bg/products/09108644/lg-22lk330

LCD 32':
    http://technomarket.bg/products/0910...sung-le-32d400
    http://technomarket.bg/products/0911...oshiba-32hv10g

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Май ще трябва да си изхвърлим медия плеърите скоро и да отпадне въпроса "какво плейва този модел ТВ":
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1206591

5. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008

Едва ли ще се върне доброто старо време с видеотеките. По скоро много хора ще се принудят да ползват OperaTor 3.5 или нещо друго подобно. Поради забрана да сийдват торенти. А по темата - Hitachi 24H8L03 е добре да не се пропуска като възможност.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

TriEdge,
    Търси само 32" за твоя бюджет!
    Диагонал 32" формат 16:9 като височина на екрана съответства на 21" формат 4:3. По-малките диагонали са си направо монитори и трябва към ТВ да прибавиш и един бинокъл...

7. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    TriEdge,
    Търси само 32" за твоя бюджет!
    Диагонал 32" формат 16:9 като височина на екрана съответства на 21" формат 4:3. По-малките диагонали са си направо монитори и трябва към ТВ да прибавиш и един бинокъл...
    Напълно уместна забележка , особено за тези , които за пръв път ще минават от 4:3 към 16:9 . Размери под 32" са само за специални цели(кухни , детски, бани, преносими и прочее) , за основен телевизор минимума е 40/42". За възрастни хора е задължителен големия размер , за да виждат по-добре надписи и субтитри .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    За възрастни хора е задължителен големия размер , за да виждат по-добре надписи и субтитри .
    Те турските сериали са с превод.
    По-добре да се гледа за удобно дистанционно

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от iwan
    Както казах въпрос на личен избор е изборът на телевизор , и изразих първото си впечатление от картината .
    В сравнение на лсд на съседа разбира се но това е лично мое мнение и е поглед през моите очи .
    Взех въпросният модел на база четене в този както и други форуми където има добри отзиви за модела на които вярвам , а и не искам да ангажирам никой с моето мнение реших да споделя това е.
    и аз съм така четох тук във форума и се запътих гледах ги тия плазми GT и VT моделите и като ги сравня със по горния клас на LED Samsung просто да се чудиш на писанията тук започваш чак да се съмняваш в това кото виждаш и извиках още трима колеги и им показах моделите как работят без да им казвам моето мнение и се оказа че и те като мен виждат по добрата картина на Самсунга от плазмата на Panasonik GT,затова едно е верно ти на място трябва да отидеш и да видиш на теб какво ти се набива на окото щото могат да те заблудят тука писанията

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Не мога и аз да не напиша моето непрофесионално виждане.
    Миналата седмица бях на обиколки по техно магазините за да избера какво да купя - определено съм разочарован от картината на плазмите. Някои по-добре, други по-зле, но за моите възприятия твърдо отстъпват на хубаво LCD.
    Друг е въпросът, че аз никога не съм си падал по реалното предаване на цветове. Аз обичам ярко и шаренко, кво да направя
    И... като сложих на едната везна - по-лоша за моите възприятия картина, много по-лъскав дисплей, изискващ повече специфични условия на стаята, в която ще се гледа, риск от прогаряне, по-голямо тегло, повече греене и консумация. Всичко това трябва да го уравновеся само с по-ниска цена на по-големите размери. Ми... не е равностоно за мен и затова се ориентирах към LCD.
    Така че, съветвам всеки да отиде и погледне на място. Тук често се изказват ехидни мнения - ти видиш ли как можеш да сравняваш картината на това LCD с тази на оная Плазма. Луд ли си, нищо не разбираш... Ми... не разбирам, но знам какво искам да виждам.
    ПС - Там където гледах нямаше VT. Имаше U, S, G. G определено беше по-добро от другите, но куп LCD-та ми допаднаха повече. За да не разчитате особено на личното ми мнение ще кажа, че една от най-добрите картини за мен беше на стар модел Сони със стандартна подсветка на цена под 1000лв - толкоз ми разбира главата явно

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ако харесваш супер ярки и шарени картини -няма как да ти хареса плазмата ,но ако търсиш някаква достоверност ,тогава нещата се обръщат .

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

stutgart, нищо не можеш да разбереш от сравнение в магазина, защото там всичко е на "динамични" настройки и е кошмар, а на динамични LCD-то винаги печели пред плазмата, ако ще гледаш колко ярки са цветовете

преди 2 дена, когато се появи промоцията на Панасоник в ТП, грабнах зет си под ръка и му взехме една 50"-ка

аз съм с 50" плазма от 2 години вече и колкото повече я опознавам, толкова по-пластелинен ми изглежда образът на LCD-тата. да, има значителен прогрес в картината спрямо LCD-тата отпреди 2 години, когато взех моя ТВ, но все още не ме удовлетворяват...

както някой беше казал тук преди време:
    има доста хора, които са минали от LCD на плазма, но никой не е чувал някой да е минал от плазма на LCD

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

имено и аз това исках да кажа на колегата че е трябвало да отиде на място това е въпрос на виждане не ти а той ще си го гледа.мисля че няма лошо да не ми харесва плазмата нали....

16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    има доста хора, които са минали от LCD на плазма, но никой не е чувал някой да е минал от плазма на LCD
    Недостоверно твърдение, неподкрепено с доказателства...
    То... малко като с ламповите усилватели. По-хубав звук... я имат, я нямат ама важното е да си фен, няма да минеш на транзисторен я, пък бил и той по-хубав, по-красив, по-удобен и пак с толкова приличен звук

17. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Не мисля, че има кой знае какъв прогрес при LCD даже да не казвам застой. И аз не съм привърженик на плазмите поради ред причини а едната е че ми трептят, което не ме карайте да обясня - може и да е внушение... И като не съм толкова претенциозен към достоверността на цветовете за LCD то те ми допадат - стават за тормоз.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2004

В Карфур toshiba 42sl843 само 999 лв Някой знае ли къде е произведен модела ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 95 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе