При бюджет около 1600 лв. и като знам, че Panasonic P50ST30 е 1700 лв. в момента, смятам, че няма абсолютно никаква конкуренция за тази цена.Първоначално публикувано от gybata
Все пак е 50-инча, а сте писали, че сте решили за 42-ка (силно препоръчвам като се има предвид, че бюджета е наличен, да се ориентирате към по-голям от 42"), тогава за 1400 лв. изборът е много лесен в лицето на Panasonic P42G30. Ако се откажете от плазмите поради някакви съображения, обърнете внимание на моделната серия LCD D6 на Самсунг, като напр. UE40D6100, който би трябвало да е 1400 лв. в момента.
Това, че Панасоник спират да правят плазми, и че пазара принципно се ориентира към течнокристални, смятам че няма никакво значение за избора към момента (или по-високия разход на електроенергия, което често се спряга). Смислени съображения са напр., че е възможно при невнимателно ползване да се прогори плазмата. Против течнокристалните също има редица съображения, като напр. почти на 100% гарантираната неравномерност на подсветката, т.е. светли петна по екрана, обикновено много малки ъгли на видимост (т.е. не се вижда същата качествена картина ако не е почти централно, и по вертикала и по хоризонтала).
Мое лично мнение си остава, че лидерите все още са Самсунг и Панасоник ако се разглеждат като съвкупност от всички показатели, съответно най-много си заслужават инвестицията. Но пък втората най-продавана марка в света доколкото си спомням е LG? Това не е случайно, разбира се.
Плюсове и минуси конкретно на моделите, които предлагам (това аз самия бих си купил към днешна дата). Доколко те са важни, всеки преценява сам за себе си. Лично мен има два показателя, които ме вълнуват максимално - размер на екрана и качество на картината, останалите са доста по-маловажни.
Панасоник P50ST30
+ огромен екран на разумна цена
+ много високо качество на картината
+ традиционна надеждност на Панасоник (по този въпрос може да се спори много)
+ 3D
- липса на задълбочени настройки на картината (освен ако не се рови в сервизното меню)
- възможно прогаряне при невнимателно ползване, тъй като е плазма
- рискът от зелени петна по картината (за информация по този въпрос AVForums.co.uk)
- липса на запис на телевизионни предавания
- липса на мрежови функции DLNA (възпроизвеждане на филми от сървър)
Панасоник P42G30
+ традиционна надеждност на Панасоник (по този въпрос може да се спори много)
+ задълбочени настройки на картината
+ запис на телевизионни предавания
+ мрежови функции DLNA (възпроизвеждане на филми от сървър)
- възможно прогаряне при невнимателно ползване, тъй като е плазма
- рискът от зелени петна по картината (за информация по този въпрос AVForums.co.uk)
Самсунг UE40D6100
+ задълбочени настройки на картината
+ запис на телевизионни предавания
+ мрежови функции DLNA (възпроизвеждане на филми от сървър)
+ 3D
+ богата интернет-базирана функционалност
- почти гарантирани светли петна по екрана (типично за LCD, особено LED)