Страница 49 от 95 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от gybata
    Здравейте, моля за малко помощ при избора на телевизор, тъй като нямам големи технически познания. Телевизорът, ще се ползва главно за гледане на телевизия /булсатком/, няма да се играят игри, а филми рядко ще се гледат/извън тези по телевизията/. Стаята е доста осветена, дори при пуснати щори. За момента сме се спряли на 42", като се колебаем между плазма и LED. Последното което ни казаха в един от големите магазини е, че плазмите ще спрат да се произвеждат през следващите години /специално при Panasonic, за другите марки не знам/, и това донякъде ни насочи към LED-телевизорите. За 3D-то имаме колебания, както казах по-горе - наблягаме на това което дават по телевизията. Марките на които сме се спрели са Panasonic и Sony, а съответните модели - Panasonic -TX-P42ST30E, TX-P42G30E, TX-L42E30 /а каква е разликата с TX-L42E3/, а за Sony - KDL-42EX420B. Моля за някакви коментари, като пак подчертавам - телевизорът ще се ползва основно за гледане на телевизия /евентуално и интернет ако моделът го позволява/. Бюджетът е до около 1600лв. Може да препоръчате и други марки ако си заслужават.
    При бюджет около 1600 лв. и като знам, че Panasonic P50ST30 е 1700 лв. в момента, смятам, че няма абсолютно никаква конкуренция за тази цена.
    Все пак е 50-инча, а сте писали, че сте решили за 42-ка (силно препоръчвам като се има предвид, че бюджета е наличен, да се ориентирате към по-голям от 42"), тогава за 1400 лв. изборът е много лесен в лицето на Panasonic P42G30. Ако се откажете от плазмите поради някакви съображения, обърнете внимание на моделната серия LCD D6 на Самсунг, като напр. UE40D6100, който би трябвало да е 1400 лв. в момента.

Това, че Панасоник спират да правят плазми, и че пазара принципно се ориентира към течнокристални, смятам че няма никакво значение за избора към момента (или по-високия разход на електроенергия, което често се спряга). Смислени съображения са напр., че е възможно при невнимателно ползване да се прогори плазмата. Против течнокристалните също има редица съображения, като напр. почти на 100% гарантираната неравномерност на подсветката, т.е. светли петна по екрана, обикновено много малки ъгли на видимост (т.е. не се вижда същата качествена картина ако не е почти централно, и по вертикала и по хоризонтала).

Мое лично мнение си остава, че лидерите все още са Самсунг и Панасоник ако се разглеждат като съвкупност от всички показатели, съответно най-много си заслужават инвестицията. Но пък втората най-продавана марка в света доколкото си спомням е LG? Това не е случайно, разбира се.

Плюсове и минуси конкретно на моделите, които предлагам (това аз самия бих си купил към днешна дата). Доколко те са важни, всеки преценява сам за себе си. Лично мен има два показателя, които ме вълнуват максимално - размер на екрана и качество на картината, останалите са доста по-маловажни.

Панасоник P50ST30
    + огромен екран на разумна цена
    + много високо качество на картината
    + традиционна надеждност на Панасоник (по този въпрос може да се спори много)
    + 3D
    - липса на задълбочени настройки на картината (освен ако не се рови в сервизното меню)
    - възможно прогаряне при невнимателно ползване, тъй като е плазма
    - рискът от зелени петна по картината (за информация по този въпрос AVForums.co.uk)
    - липса на запис на телевизионни предавания
    - липса на мрежови функции DLNA (възпроизвеждане на филми от сървър)

Панасоник P42G30
    + традиционна надеждност на Панасоник (по този въпрос може да се спори много)
    + задълбочени настройки на картината
    + запис на телевизионни предавания
    + мрежови функции DLNA (възпроизвеждане на филми от сървър)
    - възможно прогаряне при невнимателно ползване, тъй като е плазма
    - рискът от зелени петна по картината (за информация по този въпрос AVForums.co.uk)

Самсунг UE40D6100
    + задълбочени настройки на картината
    + запис на телевизионни предавания
    + мрежови функции DLNA (възпроизвеждане на филми от сървър)
    + 3D
    + богата интернет-базирана функционалност
    - почти гарантирани светли петна по екрана (типично за LCD, особено LED)

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Против течнокристалните също има редица съображения, като напр. почти на 100% гарантираната неравномерност на подсветката, т.е. светли петна по екрана, обикновено много малки ъгли на видимост (т.е. не се вижда същата качествена картина ако не е почти централно, и по вертикала и по хоризонтала).
    Леле, мале... Добре де, разбирам, че си влюбен до лудост в плазмените телевизори на Панасоник, в което няма нищо лошо, но поне не оставяй фенщината да те завладее толкова, че да напишеш в едно изречение толкова глупости.

Това за почти 100% гарантирана неравномерност на подсветката, ти ли даваш тази гаранция, или разполагаш с някаква статистика, или просто си хейтим за спорта? А това с малките ъгли на видимост, хич не искам да го коментирам, защото няма и грам истина. Разбирам да говориш за TN монитори, за които важи горното твърдение, а то пак глупости...

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Който ти е чел постовете му е пределно ясно, че си фенбой на Сони, които за жалост не правят плазми. Лично за мен меродавността на мненията ти е под абсолютната нула.
    По-миналата година топ-телевизора за мен така си и остана Самсунг C650. Явно защото съм влюбен до лудост в плазмените телевизори на Панасоник.
    Та така с глупостите. Ти повечко изречения ползва за тази цел, де.
    Не знам какви телевизори имаш (99% вероятност Сони, 1% - никакви, явно), но може да ми заповядаш на гости да се сдобрим на по бира, да ти покажа ъглите на 2 IPS-a и след това, стоейки пред тях, ще ми обясниш колко са добри. А даже се водят значително по-добри от VA.

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Аха, ясно. Сега разбрах откъде идва 100 процентовата гаранция за твърденията ти. Опираш се на големия опит, свързан с двата IPS-a дето имаш, както и плазма, разбира се, та постави всички LCD телевизори под общ знаменател. Къде съм тръгнал и аз с моето Сони, да споря...

Другите глупости дето си ги надрънкал, отново не желая да ги коментирам. Единственото ми желание беше, да ми отговориш на простичките въпроси, които съм задал. Явно не можеш, та се опитваш по някакъв начин да ме засегнеш за да ги отклониш. Ама аз за разлика от теб, въобще не съм фен на марка или технология, а още повече не агитирам за която и да е по всички теми на форума.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Мисля да продължавам да агитирам хората, за да не са фенбойчета като теб, а да проявяват прагматизъм при избора си. Ако конюнктурата утре е, че Сони правят най-смислените телевизори - ще ги агитирам за Сони. Днес това няма как да стане. Препоръчвал съм различни марки телевизори според реалните обстоятелства, включително Сони, това че поради някаква причина те боли/сърби, че не са Сони, може пък да накара другите да се замислят има ли полза от манталитета "Левски-ЦСКА" при избора на телевизор.
    Нагледал съм се на премного телевизори, та да смея да давам съвети нашироко и затова отново няма да се притесня да те поканя застанали пред самите телевизори (може би в магазин) да ми покажеш на практика твоята позиция.
    Въобще каква е тази позиция? Аз освен освен отричане на това, което съм написал, контрааргументи не виждам освен "хейтене", заяждане и остроумни (малоумни) въпроси. А може би ти "разполагаш с някаква статистика" та наистина ще ме заковеш с нея както не съм прав? Хайде, кови Ама да е пред самите телевизори. В нета обикновено "смелчаците" като теб с лопата да ги рине човек

7. Тук е от
    Mar 2012

Здравейте,
    Прочетох голяма част от написаното във форума и съвсем си обърках представите за избор на LCD. Имам нужда от помощ за избор на LED LCD . Ще го използвам за Булсатком,децата искат да се включи X-box, да може да се включва флашка с филми.Разстоянието от което се гледа е 3- 3,5 метра . Бюджета е 1000-1500лв. максимум.Не съм маниак на тема последни модели, а ми е необходимо балансирано решение.Приемам с удоволствие проверени решения.

Предварително благодаря !!!

8.  

9. Тук е от
    Mar 2012

Благодаря за отговора. А може ли няколко думи за двата модела на Panasonic - TX-L42E30 и TX-L42E3. Някъде прочетох че единия модел не ползва IPSAlpha /каквото и да значи това/ и също така се използвал панел на LG. Всъщност Е3-то го намирам на доста прилични цени, докато Е30 май не се предлага в Техномаркет и Технополис. Искам да разбера разликите. Ще проверим и за Samsung-а.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

LanceLink и Momchil
    Хайде да не водим излишни спорове..
    LanceLink - около 90% от LED моделите имат неравномерна подсветка - ясно видима на тъмно. Най-добри в това отношение са телевизорите Sharp/серии 6, 7 и 8/.
    Momchil - зрителният ъгъл при всички LCD телевизори дори с най-добрите матрици не надвишава 100 градуса-което е малко.
    http://content.reviewed.com/products...wing-angle.jpg
    http://content.reviewed.com/products...Viewing-Angle.
    http://content.reviewed.com/products...ewingangle.jpg
    С невъоръжено око няма как да забележиш малките изменения в яркоста и цветовете при увеличаване на ъгъла /color shifting/.

Цитат Първоначално публикувано от geomih
    Здравейте,
    Прочетох голяма част от написаното във форума и съвсем си обърках представите за избор на LCD. Имам нужда от помощ за избор на LED LCD . Ще го използвам за Булсатком,децата искат да се включи X-box, да може да се включва флашка с филми.Разстоянието от което се гледа е 3- 3,5 метра . Бюджета е 1000-1500лв. максимум.Не съм маниак на тема последни модели, а ми е необходимо балансирано решение.Приемам с удоволствие проверени решения.

Предварително благодаря !!!
    Ето ти две предложения от мен
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d6000
    http://www.technomarket.bg/products/...77/lg-42lw4500

Цитат Първоначално публикувано от gybata
    Благодаря за отговора. А може ли няколко думи за двата модела на Panasonic - TX-L42E30 и TX-L42E3. Някъде прочетох че единия модел не ползва IPSAlpha /каквото и да значи това/ и също така се използвал панел на LG. Всъщност Е3-то го намирам на доста прилични цени, докато Е30 май не се предлага в Техномаркет и Технополис. Искам да разбера разликите. Ще проверим и за Samsung-а.
    Сравнение Panasonic - TX-L42E3 и TX-L42E30
    http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/2...E3&p=TX-L42E30

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Нагледал съм се на премного телевизори, та да смея да давам съвети нашироко и затова отново няма да се притесня да те поканя застанали пред самите телевизори (може би в магазин) да ми покажеш на практика твоята позиция.
    Въобще каква е тази позиция? Аз освен освен отричане на това, което съм написал, контрааргументи не виждам освен "хейтене", заяждане и остроумни (малоумни) въпроси. А може би ти "разполагаш с някаква статистика" та наистина ще ме заковеш с нея както не съм прав? Хайде, кови Ама да е пред самите телевизори.
    Това, че си се "нагледал" на много телевизори по никакъв начин не те прави компетентен. Все едно аз да ти кажа, нагледал съм се на много коли и мога да давам акъл на всеки, каква кола да си купи. Но въпроса не е в това. И ти продължаваш да се отклоняваш от него, ръсейки все повече "мозък". Да те върна пак на него. По точно две твои неаргументирани и недоказани по никакъв начин твърдения.

1. Твърдиш, че почти 100% от LCD/LED телевизорите имат неравномерна подсветка, или бели петна по екрана.
    2. Твърдиш, че дори и при малка промяна на ъгъла на гледане при същите телевизори, качеството на картината се променя.

Аз пък казвам, че лъжеш и заблуждаваш хората с тези твърдения. Особено с второто. Затова искам да представиш някакви конкретни доказателства, тестове, статистики, нещо черно на бяло, което да подкрепя твоите твърдения. И моля те, не ми излизай с тия покани...Ела да ми погледнеш телевизорите, или ела да гледаме телевизорите в Техномаркета да видиш, че не си прав. Това не е доказателство. И аз съм се "нагледал" на телевизори, споко. Не си гледам само моя. Но дори и само моя да погледна, умозаключенията ти увисват във въздуха. Та така. Иначе си препоръчвай телевизори на воля, няма лошо, просто не се увличай с препоръките, защото виждаш ли какви глупости започваш да пишеш.

12. Тук е от
    Mar 2012

Благодаря,hristoslav2, през уикенда ще огледам предложенията ти на живо.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330681991[/time]_________________________________________________

hristoslav2, можеш ли да ми предложиш вариант ,който да е 2D и да има DVB-S2. При 3D ме притеснява ,че малкия може да увисне пред екрана с часове...

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

В началото на тази тема винаги има информация и факти и там отлично е обяснено за разликата между типовете матрици.Все пак спор не трябва да има относно ъгъла на гледане , защото отдавна са ясни за и против , като пълно щастие няма ,с изключение до някъде на само 32"-37" IPS-Alpha/pro/ Panasonic.
    (A)S-IPS- LGD отличен ъгъл по хоризонтала и вертикала сравним с плазма , но по диагонала се срива
    S-PVA-Samsung приемлив ъгъл от всички посоки , но при средно увеличение започва спад на контраст и черно
    UV2A -Sharp незадоволителен ъгъл по хоризонтала и вертикала
    MVA- AUO/CME незадоволителен ъгъл по хоризонтала , срив на картината при неголям ъгъл особено при СМЕ
    Това са реалностите за ъгъла на гледане при най-използваните матрици в моделите предлагани у нас . Когато размера на екрана е малък до 32" и се гледа приоритетно централно голямо значение няма , но при големите размери и гледане под някакъв ъгъл примерно от трапезарията този показател е изключително важен.
    Съгласен съм , че при EDGE LED в повечето модели има изсветляване в четирите ъгъла , но има и равномерни бройки макар повече в по скъпите серии , всъщност неравномерността се дължи както на технологията така и на претупан монтаж.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    1. Твърдиш, че почти 100% от LCD/LED телевизорите имат неравномерна подсветка, или бели петна по екрана.
    2. Твърдиш, че дори и при малка промяна на ъгъла на гледане при същите телевизори, качеството на картината се променя.

Аз пък казвам, че лъжеш и заблуждаваш хората с тези твърдения. Особено с второто. Затова искам да представиш някакви конкретни доказателства, тестове, статистики, нещо черно на бяло, което да подкрепя твоите твърдения. И моля те, не ми излизай с тия покани...Ела да ми погледнеш телевизорите, или ела да гледаме телевизорите в Техномаркета да видиш, че не си прав. Това не е доказателство. И аз съм се "нагледал" на телевизори, споко. Не си гледам само моя. Но дори и само моя да погледна, умозаключенията ти увисват във въздуха. Та така. Иначе си препоръчвай телевизори на воля, няма лошо, просто не се увличай с препоръките, защото виждаш ли какви глупости започваш да пишеш.
    Виждам вече може ако искаш да подпочнеш и Христослав, така и така си се засветкал. Може и други хора ако се включат да ги наредиш, че лъжат, ама това няма да направи твърденията ти истина. Нито пък за ъглите на виждане. И при положение, че това всеки може сам да го види с очите си, недоумявам как продължаваш да го отстояваш. Тоест не да го отстояваш със свои доказателства, а с остроумия (тъпоумия) относно чуждото мнение.

Чудя се как успя от пост, в който имаше препоръка и за течнокристален и за плазма, да спретнеш такъв трол-фест, че даже и аз да се включа, явно съм по-тъп, отколкото да си мисля, та да съм ти на нивото.

А със същата сила важи твоето мнение и за самия теб - застъпвай се за каквото ти харесва, но не се увличай, защото се вижда какви глупости пишеш, с очи се вижда - буквално.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от geomih
    hristoslav2, можеш ли да ми предложиш вариант ,който да е 2D и да има DVB-S2. При 3D ме притеснява ,че малкия може да увисне пред екрана с часове...
    Не виждам какъв е проблема-просто не му пускаш 3Д-то. Почти всички телевизори със сателитен тунер /DVB-S2/ имат 3D.
    http://www.technomarket.bg/products/...16/lg-42lw470s
    с някои исключения
    http://www.technomarket.bg/products/...a-42sl863-833g /за модел 863/
    http://sharpbg.com/index.php?item=11&group=1

17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Виждам вече може ако искаш да подпочнеш и Христослав, така и така си се засветкал.
    След, като го споменаваш, не е зле да прочетеш и поста му, който "леко" се разминава с твоите твърдения. Да цитирам някои неща от него:

LanceLink - около 90% от LED моделите имат неравномерна подсветка - ясно видима на тъмно. Най-добри в това отношение са телевизорите Sharp/серии 6, 7 и 8/.
    При CCFL телевизорите мисля, че процента е доста по-малък.

Относно ъгъла на виждане:
    С невъоръжено око няма как да забележиш малките изменения в яркоста и цветовете при увеличаване на ъгъла /color shifting/.
    Та много ми е интересно, Ти как виждаш измененията с невъоръжено око?

Всъщност, не държа да ми отговаряш, нещата които ти трябваше да докажеш, Христослав ги изясни. Не са нужни повече пледоарии и офтопик.

18. Тук е от
    Mar 2012

Здравейте дойде време и аз да си взема първия голям телевизор ...
    Четах четах форума и така и не стигнах до решение какъв да бъде ...
    Имам скромен бюджет от 800 лв мах
    Телевизора се гледа от 2.5 -3м по около 4 - 5 -6 часа вечер
    Обаче страшно държа на филмите от компа с добро качество никога не гледам
    филм преди да е излязъл поне двд рип или бр рип
    Имам булсатком който обаче пускам само като сам там през другото време бабето
    си гледа със обикновенна външна антена която на времето правих аз :Д

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 95 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе