Страница 43 от 95 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2006

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Здравейте,

Искам да попитам, ако някой който по-дълго време наблюдава пазара, може да ме ориентира в движението на телевизорите и цените в рамките на годината.

Вече 2-3 месеца отлагам покупката на телевизор (не за друго, а защото не ми остава време да се попроуча по-детайлно предлаганите модели) и започвам да се чудя, дали няма да е по-добре да изчакам излизането на новите модели за 2012 г. с идеята да купя по-добри характеристики за парите, които бих дал сега или евентуално за модел, който си харесам сега да дам по-малко пари...

Накратко въпросите ми са следните:
    1.) В кой месец на годината обикновено излизат на БЪЛГАРСКИЯ пазар новите модели телевизори на реномираните марки (Samsung, LG, Phillips и т.н.) ? Имам предвид наистина по магазините, иначе знам че самите модели сигурно излизат още Януари месец и ги представят по CES и други форуми...

2.) Каква е политиката на "Техномаркет" и "Технополис" при излизане на нови модели - правят ли например промоция на нови модели на по-ниска цена, с цел реклама; или обратното - при излизане на новите модели, да смъкват цените на миналогодишните с цел по-бързата им реализация... Или си карат "по български" - новите са скъпи, защото са модерни, а на старите не се свалят цените, защото защо да ги свалят, като все ще се продадат някога... Накратко мога ли да разчитам, да дебна нещо ново на промоция или да изчакам за по-ниски цени на наличните в момента модели (когато дойдат новите)... или да не си мечтая ?

3.) Има ли нещо по-специално (при някоя марка), което може да се очаква като нововъведения в моделите за 2012 г. и което да си заслужава да чакаш още някой месец? Говоря за по-ниския клас телевизори - 40" LED за около 1000-1200 лв. (за топ моделите съм сигурен че винаги бъка от нововъведения). Или може би да се изразя по-конкретно - не "нововъведения", а по-скоро характеристики на модели от висок клас, които да слязат в ниския клас (плеъри поддържащи всички видео формати, пълнофункционални браузъри и т.н.)

Благодаря предварително !

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Обикновено новите модели в нашенските Техно-та се представят през периода март-май, като цените им при намалението (promotion) се движат около 50-100 лева по-ниски от тези, които стават след изтичането на въпросния месец. Поне такава беше закономерността при цените в предишните две години с моделите на LG, Panasonic и Samsung с размери 32, 37, 40 и 42 инча. При моделите от 46+ инча имаше някои аномалии от сорта на необяснимо поскъпване на дадени модели с над 500-1500 лева, и също толкова необяснимо намаление след няколко месеца (като видят, че няма шарани, които да кълват на надутите цени)...

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Вероятно юни /или края на май/месец ще са първите "големи" промоции с оглед предстоящото Евро по футбол ,а следващите преди Олимпиадата в Лондон.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dj_teddy
    Здравейте,
    моля да ми препоръчате LED TV 46-47 инча.
    Ценовия диапазон е около 1500-1600лв. , като не държа да има 3D , но да е с USB вход за снимки и видео.
    Иска ми се и да има предпазно стъкло пред матрицата(както при плазмите), но не знам кои модели LED TV разполагат с такова(може да са новите и доста по скъпи,може би и да си остана само с желанието).
    Ще се гледа от разстояния от 2.5 до 4.0 метра. Използвам цифрова тв от blizoo , която и ще се гледа на тв-а , както и филми от pc и външни устройства.

Към момента съм си харесал : http://electron.bg/p...h-p-137050.html - моля за мнението относно модела на вещите в областта ?!

Благодаря Ви авансово!
    Филипса е добър - става /има проблем със субтитрите през USB - прочети темата за филипс/
    Увеличи си малко бюджета - нисък е за 46/47 инча.
    Модел с предпазно стъкло е - samsung ue-46d6000/6100

/тошибите имат проблем със субтитрите през USB/
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46sl833g
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46tl838g

6. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте,
    Прочетох доста във форума и към момента съм пред дилемата кой от двата да взема - Samsung LE-32D450(в момента е на цена 619 лв) или Toshiba 32LV833G(в момента е на промоция в Карфур за 550 лв). Интересува ме освен FULL HD - то на Toshiba дали имат някакви съществени разлики. Кой от двата бихте препоръчали. Ще се радвам ако предложите някой друг по-добър (ако има) на цена до 600лв .
    Ще се използва предимно за гледане на SD и няколко HD канали и за филми през USB -то

Благодаря

7. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте,
    Имам идея да сменя ТВ-то в хола. Прочетох малко във форума и бих искал да ви попитам няколко въпроса свързани с избора.
    ТВ ще се гледа от разстояние 2.5-2.7м. Oриентирал съм се към размер 40-42".
    Стаята е нормално осветена, но ТВ няма да бъде срещу прозореца.
    Преди всичко държа на качествената картина. Ще се гледа основно цифрова телевизия(в момента на М-Тел/Мегалан, но след няколко месеца като ми изтече договора съм решил да ги сменя с НЕТ 1), футбол и друг спорт, от време на време някой HD и Blue Ray филм от компютъра и също така понякога ще се играе на PS3.
    Като цяло не съм впечатлен от 3D вариантите в момента(в този размер), но все пак се замислям понеже ще го гледам дълго време дали да не е 3D. Какво ще кажете?
    DLNA, Wi-Fi, Player, LAN, Skype, PVR и т.н. са важни, но ги слагам на второ място.
    Също така не съм решил дали да е плазма или лед...
    Бюджета ми е около 1500лв.

ПЛАЗМА:
    Интересува ме каква е разликата между Panasonic TX-PG30E и TX-PGT30E освен, че вторият е 3D?
    Ако няма друга разлика то предполагам, че е по-добре него да избера, понеже е и по-евтин в момента?

Също така ме интересува каква е разликата между горните и TX-P42VT30E понеже разликата в цената е сериозна...?

ЛЕД:
    Моля да ми препоръчате някакви лед тв, които да са аналогични на G30E и GT30Е.

Благодаря предварително

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от asd021
    Ще се използва ..........и за филми през USB -то
    Samsung LE-32D450

Цитат Първоначално публикувано от Jikata
    ПЛАЗМА:
    Интересува ме каква е разликата между Panasonic TX-PG30E и TX-PGT30E освен, че вторият е 3D?
    Ако няма друга разлика то предполагам, че е по-добре него да избера, понеже е и по-евтин в момента?

Също така ме интересува каква е разликата между горните и TX-P42VT30E понеже разликата в цената е сериозна...?
    http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/2...0&p=TX-P42VT30

10. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Samsung LE-32D450 пуска ли видео през USB-то от външна памет или твърд диск? Понеже този модел го описват със съмнителното словосъчетание "USB вход" (вероятно само снимки и музика, без филми???), докато по-горните серии на марката, които със сигурност пускат и видео, ги описват с "USB видео".

11. Тук е от
    Jan 2010

Hristoslav, благодаря за линка със сравнението.
    Доколкото разбирам от него G30E и GT30E се различават само по 3D-то.
    В момента GT30E е на цена 1399лв в ТП и ТМ и сериозно се замислям...

Някакви предложения за лед тв?

12. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Вероятно юни /или края на май/месец ще са първите "големи" промоции с оглед предстоящото Евро по футбол ,а следващите преди Олимпиадата в Лондон.
    Ужас, много чакане...

Междудругото, дали точно преди голямо футболно (или спортно първенство) биха правили промоции/намаления... Доколкото познавам логиката на търговците, по-скоро биха разсъждавали "Абе то сега, много хора ще искат да гледат първенството на ново телевизорче, така или иначе ще купуват доста - защо да сваляме цените ?"...По-скоро си мисля, че биха правили промоции в по-слаб период....

А ако трябва да съм откровен, по-скоро разчитам на промоция "наложена" от самите производители - поне така съм чувал, че с цел реклама на новите продукти, някой се пускат на промоция... Но пък както каза някой, ако новите модели на компаниите ще идват в България чак май месец, то наистина ще се съвпадне с периода на Европейското...

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз досега най-големите намаления съм ги виждал точно юни/юли -моя 40В750 го взех за 2000лв /мисля ,че юни беше/ ,като педи това беше към 3000лв ,а след това дълго стоя на 2500лв. Миналата година ,юни или юли 51D8000 беше 2300лв и от тогава дори не е приближавал тая цена.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2011

Каква в разликата между Samsung UE-40D6000 i UE-40D6100. В описанието в сайта на ТМ не виждам разлика в характеристиките, а в цената 40D6100 е с 60 лв по-евтин, а освен това идва и с 2 чифта очила.
    Някой може ли да ми каже кой да взема.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ето http://www.samsung.com/bg/consumer/t...UE40D6000TWXXH
    D6100 е по-добрия вариант.

17. Тук е от
    Dec 2011

А има ли начин да се провери коко време е работил един телевизор?
    Искам да купя ТВ, който е стоял на стена, но ме уверяват, че е бил там само 4-5 дни, а това не е много.
    Но... дали не ме зарибяват?

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

На 1 стр. в темите за всяка марка е описан начина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 95 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе