Здравейте,
Искам да попитам, ако някой който по-дълго време наблюдава пазара, може да ме ориентира в движението на телевизорите и цените в рамките на годината.
Вече 2-3 месеца отлагам покупката на телевизор (не за друго, а защото не ми остава време да се попроуча по-детайлно предлаганите модели) и започвам да се чудя, дали няма да е по-добре да изчакам излизането на новите модели за 2012 г. с идеята да купя по-добри характеристики за парите, които бих дал сега или евентуално за модел, който си харесам сега да дам по-малко пари...
Накратко въпросите ми са следните:
1.) В кой месец на годината обикновено излизат на БЪЛГАРСКИЯ пазар новите модели телевизори на реномираните марки (Samsung, LG, Phillips и т.н.) ? Имам предвид наистина по магазините, иначе знам че самите модели сигурно излизат още Януари месец и ги представят по CES и други форуми...
2.) Каква е политиката на "Техномаркет" и "Технополис" при излизане на нови модели - правят ли например промоция на нови модели на по-ниска цена, с цел реклама; или обратното - при излизане на новите модели, да смъкват цените на миналогодишните с цел по-бързата им реализация... Или си карат "по български" - новите са скъпи, защото са модерни, а на старите не се свалят цените, защото защо да ги свалят, като все ще се продадат някога... Накратко мога ли да разчитам, да дебна нещо ново на промоция или да изчакам за по-ниски цени на наличните в момента модели (когато дойдат новите)... или да не си мечтая ?
3.) Има ли нещо по-специално (при някоя марка), което може да се очаква като нововъведения в моделите за 2012 г. и което да си заслужава да чакаш още някой месец? Говоря за по-ниския клас телевизори - 40" LED за около 1000-1200 лв. (за топ моделите съм сигурен че винаги бъка от нововъведения). Или може би да се изразя по-конкретно - не "нововъведения", а по-скоро характеристики на модели от висок клас, които да слязат в ниския клас (плеъри поддържащи всички видео формати, пълнофункционални браузъри и т.н.)
Благодаря предварително !