10x
10x
Може да се пусне от сервизното меню.Първоначално публикувано от botev4o
http://www.hdzona.com/forum/index.php?topic=1091.0
http://www.hdzona.com/forum/index.php?topic=1618.0
Бях в ТП и накарах продавачите да ми демонстрират Самсунга и Панасоника.Първоначално публикувано от svetlio1
От 2.5 метра и Диемата и Нова Спорт имаха меко казано доста лошо качество.
Затовр реших да взема 32 или 37 инча въпреки, че повечето хора тук ми обясняваха, че не ми трябва по-малък от 40 инча. Не е така. Всички по-големи от 40 инча ТВ-та предават лошо със сигнал от цифрова кабелна и дефектите личат страшно много.
За 2,5м е 32 или най-много 37 инча. Убедих се в това. Само не знам още кой точно модел да взема.
Би ли описал какви бяха дефектите? Аз съм с 46 инча самсунг от 2,5 метра гледам и за SD сигнал на мсат кабелна се вижда повече от прилично... Мисля си да не е от самата кабеларка (сигнала) проблема. Естествено при по малкия размер дефектите ще са по незабележими от една и съща дистанция погледнато...
Мога да кажа че , Нова Спорт се вижда доста прилично на Panasonic 42GT30 през sd преимника на Булсатком от 2-2.5 метра, да не би проблемът да е в сигналът в магазина и двата модела са добър избор според мен.Първоначално публикувано от romborak
А и още мога да кажа че ,също се бях ориентирал към 37 инча но взех 42 и не съжалявам.
Ако са пуснали и аналогова /най-вероятно/ ... няма какво да се чудиш ,че изглежда зле. Кажи вие на коя кабелна сте в къщи и все някой ще е на същата да ти каже как е.
Здравейте,
днес си закупих телевизор Samsung UE40D6100. При черен фон, има леки бели петна по екрана. Това нормално ли е, или да връщам телевизора в магазина и да искам да ми го сменят с нов? Предварително благодаря за компетентното Ви мнение!
Всички телевизори с LED Edge подсветки страдат от неравномерност повече или по-малко . Ако се вижда само на черен екран , не е много и не те дразни, гледай си така. Подмяната не ти гарантира , че другия няма да е същия или по-зле , защото в осветения магазин не можеш да прецениш нищо .
Аз ли съм единственият, който има телевизор със светодиодна подсветка, която дори на пълна яркост и на черен екран, не показва никакви признаци за неравномерност? И тези инженери на Самсунг наистина ли са толкова зле? В този форум чета все оплаквания за подсветката на телевизори от тяхната марка.
Първоначално публикувано от ivodivoАми казаха ми, че е цифрова кабеларка и сигналът бил доста добър. На Панасоника, когато му пуснаха да сканира почти всички програми излизаха със сила на сигнала 97-100%. Когато след това прегледах как предава ТВ-то на повечето канали беше поносимо, но въпреки всичко со личахамалко или много пикселизацията и на някои канали като Диема и Нова Спорт, по които точно тогава вървяха мачове, освен покселизацията имаше размазване на футболистите когато са в движение и се виждаха сенки, които бяха в синьо зелено. Аз си поиграх малко с настрйките и лееко пооправих нещата, но все пак не останах доволен. Естествено на HD каналите предаваше безупречно. Продавача в ТП ме увери, конкретно Панасоника е отличен избор, а в ТМ дори ми заявиха, че това е най-добрият ТВ, който продават в момента в магазина, независимо, че далеч не е най-скъпия. Вече се бях навил да го взема , но след демонстрацията се отказах. Обясниха ми че на Булсат с HD приемника щяло да е малко по-прилично качеството, но аз съм на мнение, че дори да се подобри с 20%, пак няма да ми е достатъчно. Така че реших да спра на по-малък ТВ, при който да личат по малко дефектите. Ако или когато след време ми омалее, ще го преместя в спалнята и ще си взема по-голям за хола.Първоначално публикувано от ivodivo
Днес ще ходя отново да избирам и ще погледна Samsung UE-37D6000, който няколко продавачи вече ми го препоръчаха. Също така дори мисля да поогледам дори за някой наистина добър 32" защото с бюджета, с който разполагам (1400лв.) мисля, че ще взема много добър ТВ от по-малките диагонали.
Ако имате идеи, моля насочете ме.
Благодаря и хубава неделя на всички.
А може ли да се очаква моделите от 2011 г. да им намалят цените, когато започнат да се предлагат моделите от новата година ? Имам предвид по-съществено намаление (например -20%), а не да кажем -5% ? Или просто новите модели ще дойдат на по-високи цени, а текущите цени ще се запазят ?Първоначално публикувано от svetlio1
Ако някой е чел някакви ревюта за очакваните нови модели от 2012, може ли да се очакват някои от екстрите на средния клас да "слязат" в бюджетните модели ?
Например пълнофункционални плеъри (т.е. да плейват основните видео формати, а не само картинки и DivX), отворен браузър да могат да се намерят в 40" LED телевизор за 1000 лв.?
Стана ми ясно колко им е "добър" сигнала щом на Булсата ще е по-добреПървоначално публикувано от romborak
В кой град са тези магазини или антимагазини по-скоро ?
Това което описваш ще си го има и на по-малките диагонали, няма спасение от лошия сигнал...
Здравейте,
Виждам, че доста хора сте упътили и все са доволни, надявам се и на мен да помогнете
Ще избирам 32" телевизор, като след прочитане на тази тема се насочих към:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...UNG--LE-32D550
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...UNG-UE-32D5000
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NY-KDL-32CX520
Видях ги на живо и на пръв поглед с много динамично демо, имаха точти еднаква картина. Кой от тях ще ми препоръчате или има по-добър, който не съм споменал (до тези пари)?
Ще се ползва за цифрова телевизия на булсат и филми от usb. Държа на FullHD, ще се гледа от около 2 метра.
Поздрави!
-Георги-
1:SONY-KDL-32CX520 заради PVR,подарък камера
2:SAMSUNG-UE-32D5000
3:SAMSUNG--LE-32D550
Няма нужда да държиш толкова за Full HD при този размер на екрана.
Разбирам че е труден избор за теб, но и двата модела са добър избор според мен (САмсунг 40д6100 / Панасоник 42гт30 )няма да съжаляваш само трябва да решиш кое е по добро за теб лед или плазма.Първоначално публикувано от romborak