Страница 5 от 95 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    162
    #61

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    hristoslav2 днес ходих в ТМ PHILIPS 46PFL8606H/K няма сателитен тунер, а първи пост съм го чел





  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    May 2008
    Мнения
    54
    #62

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Здравейте,

    Преди 3.5 години някъде ми помогнахте да си взема телевизор (плазма Panasonic 46" PY85), сега съм отново пред същата дилема тъй като стария трябва да поеме към майка ми. Както тогава, така и сега съм пред същата дилема - плазма или LCD. Да предупредя, че изчетох всичко или поне повечето и до колкото виждам, нещата не са се променили много много от преди. За нашите кабелни/сателитни оператори все още плазмата вади по добра картина, или поне с такива впечатления оставам от темите и мненията до тук.

    Диагонала трябва да е над 46" до 55" включително. Става дума за сравнително осветена стая през деня и не толкова вечер, като телевизията ще се гледа предимно вечер. Преобладаващо ще бъде SAT ТВ от Булсат (ZHD100 ако има значение) и малко по-малко филми, най вероятно стриймвани от нещо от рода http://plesio.bg/media-players-c-699...-p-285042.html или лаптоп.
    Дилемата е между Panasonic VT30E серията (плазма), SONY HX820BAEP серията (ЛЦД ЛЕД) или някакво ЛЦД на Самсунг. В панасоника ме притеснява, че новия модел излиза началото на новата година а аз трябва да го взема до 2 3 седмици и някак си ще ме хване яд ( ), както и липсата на ЛАН порт. Не знам дали се е подобрило и положението спрямо прогарянето(отпечатването). От ЛЦД-тата нямам много наблюдения и тук разчитам на вас. От темата за 3Д-тата, стигнах до извода, че Панасоника е правилния избор, но по важното е как се представя с нормалната САТ ТВ.

    Знам, че поста ми стана прекалено дълъг (за което съжалявам) и някои няма и да го прочетат, но наистина ще ви бъда много благодарен от всякакви мнения, препоръки, сравнения, че и предложения за други модели. Благодаря предварително.

    Поздрави

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #63

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от emanchev
    hristoslav2 днес ходих в ТМ PHILIPS 46PFL8606H/K няма сателитен тунер, а първи пост съм го чел
    PHILIPS 46PFL8606H/K такъв модел няма! /мислех че ти си го написал така/ след наклонената черта може да има изписана само цифра
    провери сам http://www.technomarket.bg/products/...s-46pfl8606h-k
    http://www.philips.bg/c/televisions-...s/13398/cat/#f

    ето ти го в Германският сайт
    http://www.philips.de/c/fernseher-80...ONSUMER%3Dtrue

    Изписаното има две обяснения
    1-во Грешка на администратора на сайта
    2-ро Предлагат и двата модела със и без сателитен тунер - попитай в магазина

  5. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    338
    #64

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от soon
    Това изобщо не е никакъв проблем, защото си е част от технологията. Важно е какво става когато седнеш пред телевизора, какво показва.
    Ясно е, че технологията на IPS панелите допуска някакво изсветляване при гледане под ъгъл. Проблемът е там, че в този Panasonic от филмчето се забелязва значително по-силно изсветляване на панела при гледане под ъгъл (и се вижда, че не го снимат само диагонално, а и странично, на нивото на екрана) спрямо СТАРИ модели на същата или други марки с IPS панели. Още по-странното е, че това изсветляване се проявява дори при умерено затъмнено помещение, а при пълен мрак не ми се мисли какъв прожектор ще е.
    Скоро ще се наложи да търсим нов телевизор за кухнята (вероятно 32") и работата не изглежда на добре. Явно ще вземем някоя Toshiba от тази или миналата година

  6. Novice
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    2
    #65

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Привет,
    Това ми първи пост и бих Ви помолил, ако имате възможност да ми отделите 5 минути и да ми помогнете за избор между два телевизора, за което бих бил много благодарен.
    Първо обстоятелствата:
    Търся си телевизор за спалнята, ще се монтира на стена и максимума като размер, който мога да сложа е 40 инча. Върху телевизора няма да падат слънчеви лъчи, нито преки, нито отразени. Ще се гледа телевизия от Булсатком, с HD приемника им, гледам доста спорт. Ще се гледат филми от локалната (личната, тази в къщата) мрежа през Popcorn Hour A110. Това, което търся е добра картина, всякакви допълнителни екстри за мен са без значение и предпочитам да ги няма за да не ги плащам без да ги използвам. Аудиото ще е през стария ми YAMAHA ресийвър (той не поддържа DTS, и за целта ще се ползвва пуканката като външен аудио декодер) и 5.1 колонки.
    Бюджетът ми е 1300лв, колкото по-надолу - толкова по-добре...

    Основния ми избор беше Philips 40PFL6606H - предлага се в електронния магазин на electron.bg за 1199лв и в техномаркетите за 1299лв.
    Проблема е, че количествата са изчерпани и Philips Bg не знаят дали и евентуално кога ще има нови доставки. Снощи намерих в единия Техномаркет в София една неразпечатана бройка, така че модела все още е опция за мен.

    Снощи в техномарклета ми предложиха вместо Philips-a Toshiba 40TL838G на промоция за 1299лв, като според консултантите там е в пъти по-добър от Philips-a. Тошибата е с 3D филтър, на който не държа, просто бих го приел като бонус. Лошото е, че не намирам в нета почти нищо като ревюта за този модел, доколкото разбирам е съвсем нов модел - около септември тази година. Тук в форума има откъслечни мнения за него и това, което разбрах е че няма Resolution+, от което би страдала картината при SD сигнал, какъвто основно ще се гледа. Последното мнение в Toshiba темата е коренно противоположно - че телевизора има най-добрата картина за 2011 в този ценови клас и по нищо не се разбира че липсва този Resolution+ - перфектна картина и в SD и в HD.

    Нещо, което ме смущава е, че аз не съм достатъчно грамотен за да направя сам добри настройки на картината и докато в нета има доста, и то пълни ревюта за Philips-a, в които има публикувани използваните настройки, то за Toshiba-та няма нищо и ако се спра на него ще трябва да се задоволя с фабричните настройки. Естествено винаги остава опцията помощ от приятел...

    Та, молбата ми е за помощ кой от двата телевизора да избера при така заложените ми критерии. Ако смятате че има нещо, което е по-добро от избраните от мен телевизори, и се вписва в бюджета ми съм отворен да го чуя, тъй като не робувам на марки.

    Предварително благодаря!

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    2,240
    #66

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    @botev4o, като каза Toshiba, това изсветляване гледано от различни ъгли липсва при новия модел Toshiba 40TL838 (конкретно само за 40'!).
    @pegasoto, липсва инфо в нета защото модела е супер нов. Сложената в него матрица е изключително качествена и това прави директно впечатление при сравнение с околните модели в магазина. Дори и при фабричните му настройки картината е бетон. камо ли след домашна калибрация. Интересното, че това не е в сила при 46' му вариант.
    А за мен от таз годишните модели на PHILIPS - 40PFL6606H е с най-добра картина и матрица.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #67

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Привет pegasoto
    Вземи Philips 40PFL6606H. Изчистен модел с най-необходимото.
    При Toshiba 40TL838G плащаш излишно за 3D което едва ли ще ползваш. Освен това има погрешно или непълно преведено на български меню.

  10. Novice
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    2
    #68

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Благодаря и на двама ви за бързите отговори!
    hristoslav2,
    Philips-a ми беше основен избор. Колебая се доста, защото в ревютата казват, че Philips-a лагва доста и при бързи сцени това се отразява на картината и осезателно се забелязва. Основните плюсове на този телевизор дават, че са изключително ниската консумация на ток и доброто аудио (има вграден субуфер). Оплакват се от бавно меню, което на всичкото отгоре не е циклично и за да се върнеш до първа опция, трябва да се разходиш назад през всички предходни.
    Цената в момента и на двата телевизора е еднаква, тъй като в електрон.бг го нямат Philips-a, където цената е по-ниска. soon твърди, че е впечатлен от картината на Toshiba-та, което за мен е на първо място като критерий, така че чуденката продължава с пълна сила. Лошото е, че в ТМ на Цариградско в София нямат SD сигнал и не мога да сравня двата телевизора един до друг.
    Има ли значение това, че Toshiba-та има 3D филтър и съответно би трябвало да е с по-добър/бърз процесор? Което пък от своя страна да даде отражение като цяло на перформанса на телевизора?
    Как е гаранционното обслужване на двете марки в България?
    Всякакав допълнителен довод, в едната или другата посока, би бил мнго полезен за мен за взимането на решение.
    Друга опция (марка/модел) с конкурентна на горните картина в този ценови клас?
    Благодарско!

  11. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    338
    #69

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от soon
    @botev4o, като каза Toshiba, това изсветляване гледано от различни ъгли липсва при новия модел Toshiba 40TL838 (конкретно само за 40'!).
    Мхммм, основната пречка е, че мястото е ограничено и няма физическата възможност да се сложи нещо с широчина над 83 см.

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #70

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница


  13. Junior Member
    Тук е от
    May 2008
    Мнения
    54
    #71

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от Zoran
    Здравейте,

    Преди 3.5 години някъде ми помогнахте да си взема телевизор (плазма Panasonic 46" PY85), сега съм отново пред същата дилема тъй като стария трябва да поеме към майка ми. Както тогава, така и сега съм пред същата дилема - плазма или LCD. Да предупредя, че изчетох всичко или поне повечето и до колкото виждам, нещата не са се променили много много от преди. За нашите кабелни/сателитни оператори все още плазмата вади по добра картина, или поне с такива впечатления оставам от темите и мненията до тук.

    Диагонала трябва да е над 46" до 55" включително. Става дума за сравнително осветена стая през деня и не толкова вечер, като телевизията ще се гледа предимно вечер. Преобладаващо ще бъде SAT ТВ от Булсат (ZHD100 ако има значение) и малко по-малко филми, най вероятно стриймвани от нещо от рода http://plesio.bg/media-players-c-699...-p-285042.html или лаптоп.
    Дилемата е между Panasonic VT30E серията (плазма), SONY HX820BAEP серията (ЛЦД ЛЕД) или някакво ЛЦД на Самсунг. В панасоника ме притеснява, че новия модел излиза началото на новата година а аз трябва да го взема до 2 3 седмици и някак си ще ме хване яд ( ), както и липсата на ЛАН порт. Не знам дали се е подобрило и положението спрямо прогарянето(отпечатването). От ЛЦД-тата нямам много наблюдения и тук разчитам на вас. От темата за 3Д-тата, стигнах до извода, че Панасоника е правилния избор, но по важното е как се представя с нормалната САТ ТВ.

    Знам, че поста ми стана прекалено дълъг (за което съжалявам) и някои няма и да го прочетат, но наистина ще ви бъда много благодарен от всякакви мнения, препоръки, сравнения, че и предложения за други модели. Благодаря предварително.

    Поздрави
    Има ли някой с мнение по моето питане, без да ставам нахален.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #72

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от Zoran
    Има ли някой с мнение по моето питане, без да ставам нахален.
    Не си написал бюджет !
    http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p50g30e

  16. Junior Member
    Тук е от
    May 2008
    Мнения
    54
    #73

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Ами около 4500 лв. За това и се двоумя между VT30E, евентуално 55" и някой от топ моделите на СОНИ и Самсунг от ЛЦД-тата. Най вече заради проблема с прогарянето ако е още толкова широко застъпен.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #74

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Трудно човек от плазма може да мине на ЛЦД телевизор според мен. Ако имаш възможбност взимай VT30E аз съм с такъв телевизор и имам проблем като гледам другаде телевизия

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #75

    Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

    Цитат Първоначално публикувано от Zoran
    Ами около 4500 лв. За това и се двоумя между VT30E, евентуално 55" и някой от топ моделите на СОНИ и Самсунг от ЛЦД-тата. Най вече заради проблема с прогарянето ако е още толкова широко застъпен.
    Хммм....Проблема с прогарянето вече почти не е актуален. Трябва ли задължително да е топ-модел и непременно с 3D ?

    Варианти много
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-46pfl9706k
    http://www.technomarket.bg/products/...dl-55nx720baep
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-55c8000
    http://www.technomarket.bg/products/...arp-lc-52le820
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-55wl863g
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-55yl863g
    http://www.technomarket.bg/products/...arp-lc-60le635

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 95 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 09:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 18:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 18:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе