Страница 7 от 95 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от alex_
    но най-вече ни интерасува хубава картина на СД сигнал...
    Само да вметна. Това е изключително лош критерий. Възможно най-лошият. СД си заминава с експоненциална скорост и само след година вече няма да има дори минимална част от тежестта, която му отдавате в момента, а телевизорът ще има поне 5 години живот... Замислете се.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от tougherty
    Здравейте, моля за съвет относно покупката на 2 телевизора.
    1. Първият трябва да бъде 32" LED, задължително с DLNA, Full HD, добър вертикален ъгъл на гледане (тъй като ще бъде закачен на високо) и по възможност с добър вграден плеър. Желателна цена - не повече от 800 лв. Много бих се радвал да бъде и бял на цвят, но знам че за толкова пари LED с такива екстри няма. Ще се гледа основно булсатком, а също и филми през DLNA.
    2. Вторият трябва да е 42" LED или LCD, Full HD, с поне 1 HDMI изход и задължително изход за слушалки. Други екстри тук не се изискват - достатъчно е картината да е хубава. Ще се ползва основно за булсатком. Желателна цена - 900-1000лв.
    Ще се радвам на всякакви предложения и препоръки - марката е без значение. Благодаря предварително.
    Бял 32 инчов телевизор до 800 лева
    http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-32d4010
    http://www.technomarket.bg/products/...shiba-32av834g

4. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Samsung-ът ми е много присърце на дизайн, но за съжаление и двата нямат DLNA. Има един бял Samsung с DLNA, но той е на цена 1400лв. А DLNA-ът ми е важен, защото телевизорът ще бъде закачен високо на стената и няма възможност да се включва флашка в него. Плюс това ми се ще да поддържа 1080р.

5. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Само да вметна. Това е изключително лош критерий. Възможно най-лошият. СД си заминава с експоненциална скорост и само след година вече няма да има дори минимална част от тежестта, която му отдавате в момента, а телевизорът ще има поне 5 години живот... Замислете се.
    Всичко което казвате е така !Но да не забравяме, че живеем в БГ.И аз съм сигурен ,че докато имаме масово хубав сигнал по кабеларките ,говорим за ХД качество ,мисля че ни трябват още малко годинки.Пък тв не го купуваме за 10 години напред,просто за момента да се представи добре на тези кабеларки ,които ги имаме в държавата ни!!
    А щом ни казвате това да не ни е критерий за избора ни на тв ,вие какво ни препоръчвате!

6. Member
    Тук е от
    Jun 2011

USB удължаващ кабел вместо DLNA? Единствените недостатъци на този вариант са, че:
    1. повечето външни твърди дискове БЕЗ собствено захранване няма да работят с подобен кабел, защото волтажът по него се намалява леко.
    2. кабелът ще се вижда.

Колкото до FullHD-то, при 32" на практика нямаш нужда от това, ако ще гледаш телевизора от повече от 1.5-2 метра.

7. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от botev4o
    USB удължаващ кабел вместо DLNA? Единствените недостатъци на този вариант са, че:
    1. повечето външни твърди дискове БЕЗ собствено захранване няма да работят с подобен кабел, защото волтажът по него се намалява леко.
    2. кабелът ще се вижда.

Колкото до FullHD-то, при 32" на практика нямаш нужда от това, ако ще гледаш телевизора от повече от 1.5-2 метра.
    За FullHD-то съм съгласен с теб. Но за USB удължителя - не ми се ще. Гледам телевизорът да е бял заради някаква естетика, а ефектът изцяло ще се загуби ако от него виси кабел. Както и да е, склонен съм да преглътна красотата за сметка на функционалността, но предпочитам добър телевизор с DLNA макар и черен, отколкото с удължител. Но май за 800 лв. такъв не се намира.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Има фирми, които боядисват корпуси на телевизори с керамична или полиуретанова боя срещу 100-200 лева.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Ние до 2015 г. не можем да пуснем DVB-T ти за HD канали говориш ,точно в България това е един от основните критерии за масовия потребител.

11. ccc
    ccc е офлайн
    Member
    Тук е от
    May 2006

Надявам се някой да предложи евентуална класация на предложените от alex_ модели. И мен ме интересува
    ...
    Като ги разглеждахме една до друга бяха наредени SONYKDL-46EX520,SAMSUNG UE- 46D6530,PHILIPS 47PFL7606H,SONYKDL 46EX720.(подредбата е случайна)
    ...А също така приемаме и други оферти!

12. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Почти редовно следя форума.
    В събота бяхме на оглед за телевизори за едно приятелче в ТМ и ТП ,като изискванията му са за 46" и на горе като ще се гледа от около 3 м,бюджет около 2000 лв,разбира се той държи да си има плейър ,но най-вече ни интерасува хубава картина на СД сигнал...
    Като ги разглеждахме една до друга бяха наредени SONYKDL-46EX520,SAMSUNG UE- 46D6530,PHILIPS 47PFL7606H,SONYKDL 46EX720.(подредбата е случайна)
    Но така или иначе неможахме да се решим.Ще ви помолим да ни помогнете на кой тв да се спрем или да ни ги подредите по качество на картината!А също така приемаме и други оферти!
    Дали някой ще се заеме да даде мнение по въпроса.Ще сме ви много благодарни!

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ccc
    Надявам се някой да предложи евентуална класация на предложените от alex_ модели. И мен ме интересува
    Дали някой ще се заеме да даде мнение по въпроса.Ще сме ви много благодарни!
    Не съм ги сравнявал един до друг и да ги гледам с часове, но според мен....

Ако исключим 3D-то...
    1. SAMSUNG UE-46D6530,
    2. PHILIPS 47PFL7606H,SONY KDL-46EX720
    3. SONY KDL-46EX520,

Ако 3D-то е важно
    1. SONY KDL-46EX720
    2. SONY KDL-46EX520, SAMSUNG UE-46D6530,
    3. PHILIPS 47PFL7606H,

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jul 2009

Не съм ги сравнявал един до друг и да ги гледам с часове, но според мен....

Ако исключим 3D-то...
    1. SAMSUNG UE-46D6530,
    2. PHILIPS 47PFL7606H,SONY KDL-46EX720
    3. SONY KDL-46EX520,

Ако 3D-то е важно
    1. SONY KDL-46EX720
    2. SONY KDL-46EX520, SAMSUNG UE-46D6530,
    3. PHILIPS 47PFL7606H,
    Благодарим ти много за отговора Христослав2!!!
    Интерес на истината се колебаехме между SONY KDL-46EX720 и PHILIPS 47PFL7606H ,заради тотото с матриците при самсунга!
    Също така искаше му се да има и 3Д значи везните клонят към SONY KDL-46EX720!!
    А само да ви попитам 3Д на PHILIPS 47PFL7606H по-лош ли е от SONY KDL-46EX720,тъй като пък му се искаше марката да е PHILIPS .
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322574780[/time]_________________________________________________

Благодарим ти много за отговора Христослав2!!!
    Интерес на истината се колебаехме между SONY KDL-46EX720 и PHILIPS 47PFL7606H ,заради тотото с матриците при самсунга!
    Също така искаше му се да има и 3Д значи везните клонят към SONY KDL-46EX720!!
    А само да ви попитам 3Д на PHILIPS 47PFL7606H по-лош ли е от SONY KDL-46EX720,тъй като пък му се искаше марката да е PHILIPS .

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

alex_
    Има цяла тема за 3D телевизори https://forum.setcombg.com/index.php/topic,50677.0.html и там е обяснена разликата между двете технологии използвани в тези два модела/PHILIPS 47PFL7606H,SONY KDL-46EX720/ съответно пасивно и активно 3D.
    Сонито има и някои недостатъци спрямо Самсунга - ограничен обхват на очилата, както и намален ъгъл на гледане.
    Пасивното 3D се препоръчва основно за телевизори с малки диагонали 26-37 заради презредовият си режим, а активното за по-големи диагонали какъвто ти искаш да вземеш.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@alex_ аз бих избрал PHILIPS 47PFL7606H поне е балансиран на 100% от всякъде, но ти си решаваш.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2009

alex_
    Има цяла тема за 3D телевизори https://forum.setcombg.com/index.php/topic,50677.0.html и там е обяснена разликата между двете технологии използвани в тези два модела/PHILIPS 47PFL7606H,SONY KDL-46EX720/ съответно пасивно и активно 3D.
    Сонито има и някои недостатъци спрямо Самсунга - ограничен обхват на очилата, както и намален ъгъл на гледане.
    Пасивното 3D се препоръчва основно за телевизори с малки диагонали 26-37 заради презредовият си режим, а активното за по-големи диагонали какъвто ти искаш да вземеш.
    Благодарим ти още веднъж!Май няма да се съобразяваме с 3 Д и ще ги погледнем още веднъж и който ни хареса като картина ще грабнем този тв ,тъй като вече няма търпение!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 95 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе