Страница 55 от 95 ПърваПърва ... 545535455565765 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Здравейте, приятели са пред дилема кое е по-макото зло LG 42LW5400 или Samsung 40D6000. Дали има вероятност да са съответно с Lg и Samsung панели?
    Може да предложите нещо друго до 1300 лв. За съжаление плазма отпада, защото имат деца, които ще оперират с него

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Да -"мижи да те лажем" ,както се казва и после се пишат подобни простотии http://hicomm.bg/revu-na-produkti/za...omm_Newsletter
    На сайта пишат, че модела е с FullLED подсветка. От месец имам такива подозрения поради по-дебелият панел, но досега не съм попадал на информация която да го потвърждава. Затова и в таблиците съм го изписал само като LED.

Цитат Първоначално публикувано от pilot
    Здравейте, приятели са пред дилема кое е по-макото зло LG 42LW5400 или Samsung 40D6000. Дали има вероятност да са съответно с Lg и Samsung панели?
    Може да предложите нещо друго до 1300 лв. За съжаление плазма отпада, защото имат деца, които ще оперират с него
    LG 42LW5400 има вероятност за е с LG или AUO панел. Прочети в темата за LG - буквите след модела.
    Samsung 40D6000 има вероятност за е със Samsung или CMI панел.

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    На сайта пишат, че модела е с FullLED подсветка. От месец имам такива подозрения поради по-дебелият панел, но досега не съм попадал на информация която да го потвърждава. Затова и в таблиците съм го изписал само като LED.
    Съмнява ме -с тия икономии навсякъде... - по-скоро си е EdgeLED ,но с промени по отражателите и за това да са по-дълбоки с цел по-бърз и непретенциозен монтаж и сглобка. А и мислиш ли ,че ако бяха т.н. FullLED от Самсунг нямаше веднага да се похвалят ?

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012

Здравейте,
    Моля за поредния съвет от ваша страна за избор на бюджетен модел на 40-42 инчов LCD телевизор.
    Спрял съм се на следните модели:

LG 42LK430 - има го в Метро на 799лв
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...zor-LG-42LK430 -

SAMSUNG LE-40D503 - 799лв
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...SUNG-LE-40D503

SAMSUNG LE-40D550 - 879лв
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG--LE-40D550#

От руските форуми разбрах следното:
    За LG-то има два инча в повече, Матрица IPS (каквото и да значи това), ама черното му куцало, звукът също не блестял особено.

Самсунг-а ме изкушава с LAN връзката си, но пък твърдят, че много трудно можеш да си подредиш програмите. 40D503 имал и проблеми с вградения плеър.

Ясно, че за тези пари трябва да е компромис с недостатъците, но все пак някое друго компетентно мнение няма да ми е излишно

Благодаря предварително!

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз бих избрал SAMSUNG LE-40D550 - 879лв .

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Днес с голяма изненада открих един факт, който е в пряка връзка с икономиите!
    На промоция в Технополис е 2012 модел на Philips 42PFL4007H/12 на сравнително добра цена, особено за нов модел. Свалих User manual и последва неприятна за мен изненада.
    Оказа се, че липсват стандартен конектор SCART, Component (3 x cinch), както и прилежащия към последния Stereo audio вход (2 x cinch). За аналоговите видео входовете в комплекта са предвидени съответни мини адаптери. При 42PFL5007H е същото положение.
    Проверих в краткото рекламно описание на Panasonic TX-L47E5 - и там са упоменати адаптери. Нямам идея дали са същите, като на Philips.
    За съжаление не открих снимки на адаптерите или на задния панел на телевизорите.

Някой има ли идея това нов стандарт ли е, има ли ги тези "революционни" нововъведения при Samsung, Toshiba, LG или пак всяка фирма си прави собствени "нормали"?

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Да ,първи бяха Самсунг ,това се прави с цел входовете да са използваеми при плътно окачване на стена ,а скарта си е доста обемен /даже е по-дебел от някои от сегашните модели/ и няма как да се разположи странично /а и няма никакво значение дали е с преходник /.

10. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    На промоция в Технополис е 2012 модел на Philips 42PFL4007H/12 на сравнително добра цена, особено за нов модел. Свалих User manual и последва неприятна за мен изненада.
    Оказа се, че липсват стандартен конектор SCART, Component (3 x cinch), както и прилежащия към последния Stereo audio вход (2 x cinch).
    Я дай линк към този manual, защото навсякъде в нета си ги има тези входове.

P.S. Ясно, имал си предвид, че се използват адаптери. Ми няма лошо.

11. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Я дай линк към този manual, защото навсякъде в нета си ги има тези входове.
    http://www.centralpoint.nl/led-tvs/p...2-num-1237847/ обърни внимание на скарта също и компонента.

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Супер. Предпочитам да са така. Е, в началото ще има известно неудобство. :rolleyes:

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ако не греша, SCART конектора е bottom rear, демек отзад отдолу, успоредно на линията на задния панел. Tой не е в най-задната му част и следователно няма как да пречат за закрепването на ТВ към стената. Component, заедно с всички audio входове, обаче е rear и се препоръчва ползване на ъглови конектори за audio специално.
    Трябва да видя с очите си конекторите и преходниците, за да преценя каквото и да било.
    Защото имам две основни опасения:
    1.Сигналът е аналогов и се влияе директно от електрическите параметри на кабелите. Всяка промяна, примерно увеличаване на затихването или лош контакт в преходника води до влошаване на качеството. А не вярвам преходниците да са с някакви супер качествени проводници и конектори.
    2.Качествените SCART и Component кабели са си доста тежички. Силно ме съмнява тези преходници да могат да ги "удържат" в себе си, без механично закрепване на самите кабели към корпуса. А такова нещо на пръв поглед не открих в упътването: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&scy=NL&slg=en
    Наистина ли всички производители са премахнали стандартните конектори?

Това, разбира се, въобще не е проблем, ако няма да се включват аналогови устройства в TV.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Повечето "тънки" тв вече са така ,няма как физически да събереш скарта ,а за закрепването всички тв си имат фиксирани "свински опашки" /поне моите имат/ ,а и се предполага ,че аналоговите входове ще се използват все по-рядко.

16. Тук е от
    Sep 2009

Привет на всички съфорумци ,
    търся си ново ТВ и моля за препоръки .
    Искам да е от топ моделите или поне да е със добри техн. х-ки. 42 инча .
    Засега фаворит е Панасоник P42GT30 - 1399 лв. Предложете др. алтернативи от LED моделите .
    Един въпрос за т.н. смарт браузер , наистина ли е като при PC , удобно ли е , заслужава ли си ?
    Заслужава ли си да изчакам новите модели предвид очакваните новости ?
    Предимство ще има този модел който чете филми със субтитри от външна памет. Бюджет - 1500 лв. може и малко повече. Благодаря предварително .

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Оказа се, че липсват стандартен конектор SCART, Component (3 x cinch), както и прилежащия към последния Stereo audio вход (2 x cinch). За аналоговите видео входовете в комплекта са предвидени съответни мини адаптери. При 42PFL5007H е същото положение.
    За съжаление не открих снимки на адаптерите или на задния панел на телевизорите.
    4007- интерфейса
    http://download.p4c.philips.com/file...7h_12_cow_.jpg
    Поглед отзад
    http://download.p4c.philips.com/file...7h_12_a2p_.jpg
    Дистанционното
    http://download.p4c.philips.com/file...7h_12_rcw_.jpg

Ръководство на потребителя
    http://download.p4c.philips.com/file...12_dfu_bul.pdf
    http://download.p4c.philips.com/file...12_pss_bul.pdf
    Бърз старт
    http://download.p4c.philips.com/file...12_qsg_bul.pdf

Цитат Първоначално публикувано от angelko
    Привет на всички съфорумци ,
    търся си ново ТВ и моля за препоръки .
    Искам да е от топ моделите или поне да е със добри техн. х-ки. 42 инча .
    Засега фаворит е Панасоник P42GT30 - 1399 лв. Предложете др. алтернативи от LED моделите .
    Един въпрос за т.н. смарт браузер , наистина ли е като при PC , удобно ли е , заслужава ли си ?
    Заслужава ли си да изчакам новите модели предвид очакваните новости ?
    Предимство ще има този модел който чете филми със субтитри от външна памет. Бюджет - 1500 лв. може и малко повече. Благодаря предварително .
    1. Топ модели?? Нямаш бюджет за тях, а и новите модели са на по-висока цена от миналогодишните.
    Panasonic TX-P42GT30E - вероятно е мостра. По-добре изчакай 1-2 месеца да излязат новите модели GT50E.
    2. Подобен е на този в РС-то / с някои ограничения/. Можеш да отваряш сайтове и да гледаш клипове. Не знам дали може да си проверяваш имейла - не съм пробвал.
    3. Филми със субтитри от външна памет - само LG и Samsung
    SAMSUNG UE-40ES6100 - 1649лв.

18. Тук е от
    Apr 2012

Здравейте,

според вас споменатият от hristoslav2 SAMSUNG UE-40ES6100 заслужава ли си повече от SAMSUNG UE-40D6500 при положение, че цената им е горе-долу еднаква, макар и D6500 да е миналогодияен модел?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 55 от 95 ПърваПърва ... 545535455565765 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе