Страница 57 от 95 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

hristoslav2 http://www.technomarket.bg/products/...ips-40pfl5507k е с активно 3Д -тази година 6 серия ще е с пасивно.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    hristoslav2 http://www.technomarket.bg/products/...ips-40pfl5507k е с активно 3Д -тази година 6 серия ще е с пасивно.
    Мдаа още не съм ги научил перфектно новите модели... Поправено е.

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Благодаря за бързия и компетентен отговор. Жив срам си е, че съвсем наскоро разбрах за този форум. Аз по принцип съм фен на Sony и откакто се помня всички телевизори, които са минавали през ръцете ми са били от тази марка като, да чукна на дърво, никога не съм имал проблеми с нито един от тях. Това обаче се отнася за кинескопите. За новите модели съм абсолютно незапознат и затова потърсих съвет. От това, което последните няколко дни разгледах, окото ми хвана SONY KDL-40HX720BAEP, но ако през май ще се появят и модели от 2012, нищо не пречи да изчакам още малко. Със сигурност ще обърна внимание и на моделите, които сте ми препоръчали, само че голяма част от тях забелязвам, че са "ограничено количество", което в повечето случаи е гаранция, че най-вероятно няма да ги намеря. Това за 3d очилата не го знаех, че става и с диоптрични и съвсем ми променя решението . Къде обаче мога да прочета какви са разликите между пасивно и активно 3д и кое е за предпочитане?

5. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Vlado2D
    Къде обаче мога да прочета какви са разликите между пасивно и активно 3д и кое е за предпочитане?
    Разлики между пасивно и активно 3D

6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Vlado2D
    Благодаря за бързия и компетентен отговор. Жив срам си е, че съвсем наскоро разбрах за този форум. Аз по принцип съм фен на Sony и откакто се помня всички телевизори, които са минавали през ръцете ми са били от тази марка като, да чукна на дърво, никога не съм имал проблеми с нито един от тях. Това обаче се отнася за кинескопите. За новите модели съм абсолютно незапознат и затова потърсих съвет. От това, което последните няколко дни разгледах, окото ми хвана SONY KDL-40HX720BAEP, но ако през май ще се появят и модели от 2012, нищо не пречи да изчакам още малко. Със сигурност ще обърна внимание и на моделите, които сте ми препоръчали, само че голяма част от тях забелязвам, че са "ограничено количество", което в повечето случаи е гаранция, че най-вероятно няма да ги намеря. Това за 3d очилата не го знаех, че става и с диоптрични и съвсем ми променя решението . Къде обаче мога да прочета какви са разликите между пасивно и активно 3д и кое е за предпочитане?
    Сони не са онова което бяха преди 20 години...и не само те. От 4 години тв бизнеса им е на загуба.
    http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1334215520
    Миналогодишните им 3D модели имат проблем в горната част на екрана - при пускане на 3D сигнал от компютър. СХ серията става.
    Ограничено количество - означава че са останали само мостри.

https://forum.setcombg.com/index.php/topic,50677.0.html

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

След като изкарах цяла нощ в ровене и преглеждане, в крайна сметка стигнах до този избор - за плазма е ясно, че ще е Панасоник - само ми е странно защо между маркета и полиса има такива големи разлики - GT30 в TM - 1899, в TП - 1399, VT30 - в ТМ - 2699, в ТП - 2199
    Особено за VT30 (2055лв), ако се поръча онлайн, разликата в цената стига 560 лева. А ако наистина през май се чакат и моделите от 2012, сигурно цените на **30 още леко ще паднат. Засега се спирам на VT30, стига да се намери нова бройка в технополис.

За втория тв обаче се обърках тотално. Разнообразието при LED очевидно е много по-голямо и окончателно ми се размазаха представите и първоначалната нагласа. С кеф бих дал около 2500, че и малко повече дори и да се наложи да спестя някоя и друга закуска
    В хола мога да вдигна инчовете до 46-47, търся нещо 1080р, а на 3D не държа хич вече, след като плазмата ще е 3D. На този тв ще се гледа основно телевизия и предполагам, че мога да се лиша от 3D за сметка на по-добри други параметри и евентуално малко по-голям размер. Някакви идеи?

10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Vlado2D малко ми е трудно да те разбера в частта за 3D поддръжка на тв-то в спалнята а за всекидневната без такава! Предполага се, че 3D ще се гледа в седнало положение а не за заспиване или нещо аз бъркам? Според моите разбирания би следвало за спалнята нещо около 40 инча например да има добро черно (понеже ще е затъмнено) и екстри според предпочитанията (за вграден плеър не ми се струва удачно да се взима под внимание - има такива например мини дива за малко над 100 лв) Та ако не сте в повечето си време в спалнята - наблегнете за основно тв във всекидневната и екстри според желанията, като основно правило колкото по голям диагонал по добре....

11. Тук е от
    Jul 2011

зьсц Здравейте ... и аз съм тук за да ме посъветвате при избора на телевизор.Бях се насочил към Самсунг 40Д6500 или 40Д6510 ... но вече ги няма в мрежата на Техномаркет и Технополис ... може и да ги има на други места като Плесио, но може би са мостра.Общо взето имам впечатление от 40Д6510 ... доволен съм и от картина и най-вече от вградения плеър ... а и също от звука и си търся нещо подобно като характеристики на цена около 1500лв ... 40-42 инча. До колкото разбирам вградените плеъри само на Самсунг и LG могат да пускат субтитри. Интересува ме какви други разлики има в плеърите на 2те марки? Вярно ли е, че 3Д-то на LG e най-добро? В сайта на Плесио чета за модел LG 3D LED TV 42" 42LW5400 следното:

CINEMA 3D

Подгответе се за най-доброто и най-динамично триизмерно развлечение, което някога сте изпитвали в домашна обстановка. Забравете за тежките неудобни очила и замайването от качеството на картината на традиционната триизмерна технология. Вече можете да се насладите на триизмерните филми както трябва, също като на кино. LG CINEMA 3D. Нов стандарт в триизмерното качество.

По-малко натоварване на очите

Сертифициран образ без трептене

Край на световъртежа, гаденето и неудобствата. Технологията CINEMA 3D на LG премахва трептенето от очилата и ви позволява спокойно да се наслаждавате на триизмерните образи продължително време без замайване или умора.

Без замъгляване

Докато нашите модернизирани очила CINEMA 3D отстраняват трептенето на образа, нашият триизмерен екран от ново поколение осигурява по-ясна картина без замъгляване. Превъзходно гледане без застъпващи се образи или въртенето на свят, често срещани при традиционната триизмерна технология.

Съвършена яркост на триизмерния образ
    До два пъти по-ярки от традиционните 3D телевизори. С оптималното използване на осветяването, телевизорът CINEMA 3D на LG възпроизвежда по-ярки и по-ясни картини.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вариант ми е и плазма някаква ... но само знам, че е хубаво да е Панасоник ... и нищо повече ... нямам идея какво може да се вземе около 40-42 инча ... и пак основно държа на вградения плеър ... искам да пуска всичко от флашка + субтитри.

Благодаря ви предварително за съветите и мненията ...

12. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

@ivodivo, брат ми, и аз не знам вече какво искам. Колкото повече гледам, толкова повече се обърквам. Още в началото ми препоръчаха плазма за спалнята, защото там освен, че имам плътни завеси, гледам тв предимно вечер и на тъмно. Така, че за там реших - 42VT30, освен ако не излезе междувременно нещо от 2012г. И за плазмата не държа да има 3D, но просто този модел така или иначе има.
    За LED вече съвсем изгубих представа

13. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от Vangelis84
    зьсц Здравейте ... и аз съм тук за да ме посъветвате при избора на телевизор.Бях се насочил към Самсунг 40Д6500 или 40Д6510 ... но вече ги няма в мрежата на Техномаркет и Технополис ... може и да ги има на други места като Плесио, но може би са мостра.Общо взето имам впечатление от 40Д6510 ... доволен съм и от картина и най-вече от вградения плеър ... а и също от звука и си търся нещо подобно като характеристики на цена около 1500лв ... 40-42 инча. До колкото разбирам вградените плеъри само на Самсунг и LG могат да пускат субтитри. Интересува ме какви други разлики има в плеърите на 2те марки? Вярно ли е, че 3Д-то на LG e най-добро? В сайта на Плесио чета за модел LG 3D LED TV 42" 42LW5400 следното:

CINEMA 3D

Подгответе се за най-доброто и най-динамично триизмерно развлечение, което някога сте изпитвали в домашна обстановка. Забравете за тежките неудобни очила и замайването от качеството на картината на традиционната триизмерна технология. Вече можете да се насладите на триизмерните филми както трябва, също като на кино. LG CINEMA 3D. Нов стандарт в триизмерното качество.

По-малко натоварване на очите

Сертифициран образ без трептене

Край на световъртежа, гаденето и неудобствата. Технологията CINEMA 3D на LG премахва трептенето от очилата и ви позволява спокойно да се наслаждавате на триизмерните образи продължително време без замайване или умора.

Без замъгляване

Докато нашите модернизирани очила CINEMA 3D отстраняват трептенето на образа, нашият триизмерен екран от ново поколение осигурява по-ясна картина без замъгляване. Превъзходно гледане без застъпващи се образи или въртенето на свят, често срещани при традиционната триизмерна технология.

Съвършена яркост на триизмерния образ
    До два пъти по-ярки от традиционните 3D телевизори. С оптималното използване на осветяването, телевизорът CINEMA 3D на LG възпроизвежда по-ярки и по-ясни картини.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вариант ми е и плазма някаква ... но само знам, че е хубаво да е Панасоник ... и нищо повече ... нямам идея какво може да се вземе около 40-42 инча ... и пак основно държа на вградения плеър ... искам да пуска всичко от флашка + субтитри.

Благодаря ви предварително за съветите и мненията ...
    Щом държиш на вградения плеър, няма да останеш доволен от Panasonic. Вариантите са Samsung и LG за тази цел. Но избора на телевизор да се определя от вградените възможности на плеъра е неоправдано.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2011

Е и картината е важна ... но не мисля, че Самсунг имат проблем с това ... за LG нямам впечатления, но от картината на 40Д6510 нямам никакви оплаквания ... в комбинация с добрия плеър беше точно това, което исках ... но уви ... нещо подобно ще се търси.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Е какво се чудиш -вземай новия http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40ES6530 .

17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Интересно защо до вчера имаше намаление при поръчка онлайн в Технополис, а днес вече няма? Дали не правят услуга на събратята си по картел от Техномаркет да си изчистят боклуците?

18. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Е какво се чудиш -вземай новия http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40ES6530 .
    Е с какво е по-добър, че нещо не мога да разбера ... не пише да конвертира от 2д към 3д ...сигурно ми обягва нещо.

Все пак някой знае ли нещо повече за вградените плеъри на Самсунг и LG ... има ли някой предимство пред другия?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 57 от 95 ПърваПърва ... 747555657585967 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе