Страница 72 от 95 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Смятах да го публикувам в секцията за Sharp, но тъй като става дума за същия проблем, който имам и аз, го публикувам тук. Имам Sharp LC-32LE630E и имам същия проблем - червеното лилавее, а в сенките, обикновено на човешко лице, има съвсем леко зеленикав оттенък. За съжаление потребителското меню е доста "постно" и има само една регулировка на R,G,B(да имаше поне R,G,B gain и R,G,B cutoff, но няма). По тази причина, каквото и да правя не мога да оправя цветовете. Свързах се с централния сервиз на Sharp във Варна, но не можаха да ми помогнат, софтуерът бил заключен, щели да питат Sharp??? и т.н. Ами нали във фабриката, където ги произвеждат, правят съответната регулировка, тези от сервиза да не би да не знаят как става. Нали за това има сервизно меню. Абе изобщо мъка! Някой може ли да помогне?

2.  

3. zgk
    zgk е офлайн

Тук е от
    Jun 2010

Бих искал, да попитам LG 47LM615S с 4 бр. 3D очила, срещу PHILIPS 46PFL5507K с 1 бр. 3D очила. Кой, е за предпочитане, цената е еднаква в ТМ.
    Предимствата на единия спрямо другия ТВ, спрямо картина , медиаплеар, 3D визия, PVR, и т.н. Не бих пренебрегнал всеки "+" на единия спрямо другия.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от georgibg
    Смятах да го публикувам в секцията за Sharp, но тъй като става дума за същия проблем, който имам и аз, го публикувам тук. Имам Sharp LC-32LE630E и имам същия проблем - червеното лилавее, а в сенките, обикновено на човешко лице, има съвсем леко зеленикав оттенък. За съжаление потребителското меню е доста "постно" и има само една регулировка на R,G,B(да имаше поне R,G,B gain и R,G,B cutoff, но няма). По тази причина, каквото и да правя не мога да оправя цветовете. Свързах се с централния сервиз на Sharp във Варна, но не можаха да ми помогнат, софтуерът бил заключен, щели да питат Sharp??? и т.н. Ами нали във фабриката, където ги произвеждат, правят съответната регулировка, тези от сервиза да не би да не знаят как става. Нали за това има сервизно меню. Абе изобщо мъка! Някой може ли да помогне?
    Този модел не е ли с софтуер на филипс/сравни менюто/?. Ако е така виж как става влизането в сервизното меню в темата за Филипс.

Цитат Първоначално публикувано от zgk
    Бих искал, да попитам LG 47LM615S с 4 бр. 3D очила, срещу PHILIPS 46PFL5507K с 1 бр. 3D очила. Кой, е за предпочитане, цената е еднаква в ТМ.
    Предимствата на единия спрямо другия ТВ, спрямо картина , медиаплеар, 3D визия, PVR, и т.н. Не бих пренебрегнал всеки "+" на единия спрямо другия.
    Хмм това са две различни серии 6-та и 5-та /не са на едно ниво/.
    По спомени...

LG 47LM615S PHILIPS 46PFL5507K

нисък контраст по-висок контраст
    слаб звук по-добър звук

пасивно 3D активно 3D
    евтини очила скъпи очила

добър медиа плейър орязан медиа плейър
    -подържа субтитри - не подържа субтитри
    - подържа DTS - не подържа DTS

5. Тук е от
    Jul 2007

Как да сравня менюто с това на Philips?
    Допълнение - след като изчетох написаното за сервизното меню на Philips, реших, че няма да е много разумно аз да го правя!

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Идва краят на Local Dimming...Direct-LED е отхвърлен от голяма част от производителите. Единствените компании които продължават са TPVision ...и Sharp в неговата серия ELITE, която няма да видим в Европа. Виждаме отношението на производителите в развитието на моделите тази година. Същия модел като миналогодишният, а в някои случаи дори деградация.
    Бъдещето със сигурност принадлежи на OLED или AMOLED. Това може да отнеме две ...три или четири години.
    Нека видим как се формира през 2012 г., най-важната част на LED LCD телевизорите. Подсветката ..

Philips: PFL9707
    LED Pro & Bright Pro
    Tипология Direct-LED
    Local Dimming с 224 control zones [46 инча]

LG: LM960
    Nano Full LED
    Τипология Direct-LED by order Edge-LED
    Local Dimming [unspecified]

Sharp LC-70LE835
    Direct-LED
    без Local Dimming

Τosbiba 55ΖL2
    LED Pro 32
    Tипология Edge-LED [Spot]
    Local Dimming с 32 [2x16] control zones

Panasonic WT50
    Mega Contrast
    Local Dimming с 16 [2x8] control zones

Sony HX850
    Dynamic Edge LED
    Local Dimming с 12 [2x6] control zones

LG LM860
    Local Dimming с 10 [2x5] control zones

Samsung ES8000
    Ultimate Micro Dimming
    Tиποлогия - Edge-LED
    Local Dimming [unspecified]

След 7-8 години света ще премине на 4К формат.../при темпото с което българските телевизии се модернизират, докато стане у нас - някои от вас ще са станали пенсионери, а други ще са гушнали чемшира../
    Сега 4К формата е полезен за големите екрани, които все още не са масови, но пък е идеален за проектори с екрани над 100 инча.
    http://en.wikipedia.org/wiki/4K_resolution
    http://ru.wikipedia.org/wiki/4%D0%9A...BD%D0%B8%D0%B5

http://www.4kdownload.com/ru/faq/faq-what-is-4k-video

http://www.dtcinema.ru/index.php?opt...%D0%BC-4%D0%BA

Снимането ще става с такива камери
    http://www.sony.ru/biz/content/id/12...b-press-relizy

Надявам се, режисъорите да схванат грешката на предшествениците си от 1923 година и да започват масово да снимат в 48к/с....а не в сегашните 24...
    След 7-8 години производителите масово ще предлагат телевизори с аспект на екрана 21:9 и диагонали 70, 80, 90, 100, 120 инча.

7. Тук е от
    Oct 2011

Насочил съм се към тези 2 модела:
    1 SONY 42EX410BAEP
    2 SAMSUNG UE 40EH5450
    Всички мои приятели "разбирачи'' ме бутат към Сони-то,но аз не съм сигурен,че е по-добрия избор.Помагайте....моля

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Е аз пък ще ви препоръчам Самсунг-а. Даже не мога да се сетя и 1 причина за избор на точно тоя модел на Сони .

п.п. Довода "Сони си е Сони" отдавна не важи ,пък и точно за тоя модел не е много сигурно колко е "Сони" .

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2012

Здравейте, спрял съм се на SAMSUNG UE-40ES6100, но видях също, че SAMSUNG UE-40EH5450 е доста препоръчван модел и моля който има наблюдение над двата да каже освен 3D-то, PVR и самия дизайн има ли някаква съществена разлика в картината и функциите? Еднакви ли са интернет браузърите и плеърите?

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Еднакви шасита, но с различен тип подсветка на видеопанелите и дизайн на корпуса. Функциите съвпадат.

2010 г. - 31,6"
    2011 г. - 32,5"

Sharp твърди, че нашите дневни изискват големи телевизори ...
    Защо да правим това?
    Защото според твърденията на производителите, при растоянието у дома гледането на телевизия изисква такива големи диагонали.
    http://www.fullhd.gr/images/stories/...2-6/Sharp1.JPG
    http://www.fullhd.gr/images/stories/...2-6/sharp2.JPG

Данните са интересни.
    В Япония, например, средното разстояние за гледане е 2,5 метра.
    В Англия 2,7 метра в Бразилия около 2,5 метра, а богатата Америка 3.5 метра.
    В Европа средната стойност е около 2,5 до 2,7 метра.

Що се отнася до хола французите живеят по-удобно с техните дневни със средно от 26.9 квадратни метра.
    Англичаните паднаха до 15,8 квадратни метра, а германците с 22 квадратни метра.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@lazarus18 ти последно с какъв телевизор беше, че напоследък те давам за пример в няколко разговора с приятели, та те ме питат тоя знаещ човек с какъв тв-модел е та да си купим и ние същия.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз съм засега с Panasonic 46G20.
    Това, че аз съм си взел даден модел не значи, че е най-добрия или че е най-подходящ за всеки друг.
    Реално повечето ми познати, на които съ помагал да си вземат ТВ са се насочвали към нещо друго, в което няма нищо лошо.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Благодаря за отговора! 2 от групата клонят сериозно към плазмите на Panasonic, така че това ще им е технологията. Този модел няма да могат да намерят, но от новите очаквани какво им препоръчваш? М/у другото луди фенове са на гледането на филми.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Моя съвет е да изчакат новите модели - 50ST50 се очертава голям хит.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Кога се очаква да се появи на българския пазар и имаш ли информация дали при този модел ще има проблема с така нареченото "бръмчене" при ярки сцени?

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не се споменава за подобен проблем с buzz/бръмчене. Аз и на G20/G30 не смятам, че е проблем. Зада чуя нещо от моя на нормално гледане трябва да спра звука и да застана буквално на сантиметри от него. На чисто бял фон е по-силно, но пак трябва да е спрян звука, включително вентилатора на NAS сървъра.
    Не вярвам при ST50 да е драстично по-силно защото щеше да се тръби доста.
    При Самсунг например, миналата година моделите шумяха повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 72 от 95 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе