По това време на годината ,PHILIPS 46PFL8606H/K е 99.9% мостра.
По това време на годината ,PHILIPS 46PFL8606H/K е 99.9% мостра.
Извинявам се, ако коментара ми не е на място, но какво толкова - Ambilight да ти свети в някакви си цветове, само да ти отвлича вниманието...Първоначално публикувано от Shmi
Сигурно сте наясно, че трябва да има подходящи условия, за да се използва.
Друго си е като си пуснеш филм за Христос, аурата му да грее на стената
Иначе моето търсене на тв продължава и в този ред на мисли да попитам още нещо - защо скъпите модели на Самсунг нямат изход за слушалки (поне така пише в сайта на ТП) и има ли начин да се компенсира тази липса?
Те самсунгите нито скъпите нито евтините имат изход за слушалки.Първоначално публикувано от Vlado2D
Не ти отвлича вниманието, а точно напротив - помага ти да се потопиш по-добре във филма, като създава усещането за по-голям диагонал на екрана. Гледайки, напълно забравяш, че нещо ти мига отзад, просто възприемаш всичко като един образ. Надявам се, че си го виждал в действие на тъмно, а не си като повечето противници на технологията, които не са я виждали в действие никога, но това не им пречи да я плюят. Има и такива, които просто не я харесват, факт. За мен е незаменима.Първоначално публикувано от Dominator
За условията, да - трябва да се имат предвид някои неща. Имаше един юнак в този форум, който беше наврял телевизора си в една секция с по 5-10 см отстрани и надаваше вой, че Ambilight-a бил скапан.
Ами да ти кажа аз от 2 години имам ТВ с амбилайт и преди да си го купя мислех като тебе. Малко след като го инсталирах вече не мислех така. Аз лично съм "за" амбилайт-а. На светла стена ефекта е омекотяване на картината и по-приятно гледане. Виж, дали да се избере Филипс само заради амбилайт-а - въпрос на лична преценка.Първоначално публикувано от Dominator
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335042600[/time]_________________________________________________
А как се включват безжични слушалки към тях тогава? Или - забрави!?Първоначално публикувано от pufcho
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335039240[/time]_________________________________________________
Колеги, някой има ли ясна представа или наблюдение върху разликите между Samsung UE-46D6500 и UE-46ES6530 ?
Освен, че новият:
- един HDMI по-малко (?)
- матов панел (което на мене лично ми допада)
- няма изход за слушалки (?)
Нещо друго съществено?
И двата са на една цена (което е странно, при положение, че от стария са останали само мостри). Днес питах - отстъпка 3% за останала мостра! Тия луди ли са?
Има ли други марки, дето да имат сходни параметри.
Най-вече картината е важна.
3Д - по-скоро не.
Скайп - по-скоро да.
Интернет браузър - по-скоро не.
PVR - да!
Изход слушалки - за предпочитане!
Т.е. - търси се на първо място телевизор и чак после - многофункционален комбайн за ежесезонна широкоредова сеитба с душ-кабина и масажор.
Виждал съм го в магазин. И можеш ли да ми обясниш, как ще стане това, да се потопиш, като излъчваните цветове от диодите са базизни? Тоест, ако има преобладаваща част жълт фон, следователно диодите светях предимно в такъв цвят и т.н.Първоначално публикувано от Shmi
Ако на това му се вика "ефект" в смисъл, че те потапя във видеото...
https://www.youtube.com/watch?v=MAZcDHIIXDs#
Да, така работи. Преценява цветовата схема на сцената и променя цвета на излъчваната светлина според нея.
https://www.youtube.com/watch?v=KILu-rOJA24#ws
ТУк може да видиш как работи.
Ефекта е добър, но аз лично го предпочитам само с бяла светлина с постоянен интензитет. Иначе е прекалено дразнещо.
Това си го чувал или говориш от опит ? Имат си изход за слушалки.Първоначално публикувано от pufcho
http://www.samsung.com/bg/consumer/t...S6100WXXH-spec
http://www.samsung.com/bg/consumer/t...S6710SXXH-spec
http://www.samsung.com/bg/consumer/t...S8000SXXH-spec
Въпреки, че уважавам много Рамщайн - да пуснеш link към откъс от техен концерт, като при това видеото е снимано с някаква смешна "сапунерка" е несериозно. За съжаление нито този, нито който и да е друг клип в Интернет, ще ти покаже достоверно какво реално е Ambilight. Лошото е, че ти нямаш реална преценка, защото както сам каза - виждал си го в магазин, на светло и за кратко. Ефектът е най-изразителен при експлозии или сцени с пейзажи, хомогенни повърхности и т.н. При тъмни сцени, ефектът не е добър, дори според мен леката бяла светлина не трябва да я има. Няма да убеждавам никого в предимствата на Ambilight, само исках да споделя своята преценка, че определено си заслужава.Първоначално публикувано от Dominator
Напротив, светлината трябва да е точно бяла и то топло бяло, проектирано на светла стена - бяла или светло сива. Тия цветови ефекти влияят на усещането за цветовете защото залъгват окото.
Добре де, според мен при тъмна сцена е по-добре да не свети рамката на телевизора, някак става неестествено и един вид се постига точно обратното на това, което е при цветен образ. Какво имам предвид:
- при цветни сцени образът се уголемява изкуствено.
- при тъмна сцена образът се "отрязва" от бялата светлина.
Това е индивидуално. Амбилайта може да се настрои както искаш - ако искаш динамичен, ако искаш статичен в избран цвят. На мен лично динамичният ми харесва повече. Но - всеки си има предпочитание все пак.Първоначално публикувано от lazarus18
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335039900[/time]_________________________________________________
Подкрепям изцяло.Първоначално публикувано от Shmi
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335036501[/time]_________________________________________________
Колеги, дайте инфо по #928, моля...
Светльо, точно за ES8000 в сайта на ТП пише, че няма изход за слушалки - ходи им вярвай след това и за друга информация.
Някой да каже намерил ли е програма за увеличаване на субтитрите от флашка и как става