А според мен връзка между инчовете и опресняването на екрана няма никаква.
А според мен връзка между инчовете и опресняването на екрана няма никаква.
Така ли? А за какво се "зорат" тогава да рекламират 100HZ+?!? Ако ти не я намираш, значи лошо за теб. Защото ако на малък екран се забелязва, то на голям е още по-зле...Първоначално публикувано от Lance
Мисля, че не разбираш за какво говориш, без да се обиждаш.
Добре, след като не разбирам, би ли ме "светнал" защо си мисля че съм прав?Първоначално публикувано от Lance
Здравейте,
какво бихте избрали между:
1. SAMSUNG UE-40D8000 (2бр. 3D очила + RMC30D1P) = 2799 лв. ТП
2. SAMSUNG UE-40D7000 (2бр. 3D очила + RMC30D1P) = 2649 лв. ТП
(Има ли някаква съществена разлика между двата модела освен в дизайна ?)
3. SHARP LC-40LE830E (2бр. 3D очила) = 2199 лв. Electron.bg
4. TOSHIBA 42WL863 (1бр. 3D очила + вградена камера) = 2149 лв. ТМ
5. PANASONIC TX-L37DT30 (5 год. гаранция) = 1899 лв. ТМ
6. Sony KDL-40EX725 = 899 EUR amazon.de
Ще се гледа предимно SD и HD TV (доколкото има такава - мисля, да се вържа към satelite.bg - от изчетеното към момента май предлагат най-качествена услуга, а и могат да се гледат програмите на ASTRA), както и филми свалени от интернет.
и коя ТВ излъчва 8 часа без реклами?Първоначално публикувано от Dominator
защо си тръгнал да обясняваш колко лесно прогарят плазмите след като не е така?
Защото, тук във форума бях чел, че трябва да се гледа статичен образ не повече от 2 часа, тоест програма, която има неподходящо лого... Иначе един потребител, беше писал че на неговата плазма Samsung, която е нов модел, е прогоряла след 4 часа стат. образ. Предпочитам да се резервирам относно проблема, отколкото да се надявам (самозалъгвам), че проблем няма с прогаряне. Иначе много бих искал да имам плазма, но поради тези причини, се насочвам към LCD. Пак казвам, не съм, специалист, но е достатъчно да се видят проблемите на хората, имащи плазми.Първоначално публикувано от qbadabaduuu
ако се спазва указанието за първите 200 часа няма как да прогори и при 4 часа статичен образ (тук говоря конкретно за Panasonis) може да имаш отпечатък но не и прогарянеПървоначално публикувано от Dominator
вземи си LED LCD там на 90% ще имаш неравномерна подсветка картината няма да е много реална и дано не си фен на спорта че ще гледаш размазани образи
Никъде не е гарантирано, че и след разработването си "спасен" от прогаряне! Размазване на картината ще има, дори и на LCD с индекс 400Hz?Първоначално публикувано от qbadabaduuu
Браво бе , и къде го виждате това размазване при спорта ? та нали уж 100 херца оправяха положението или май много реклами гледаме
Кажете на хората че ще гледат тумбаци когато картината не е 16/9 а не ги плашете че ще гледат размазани образи .
те и 1400Hz да го пишат това не означава че са реалниПървоначално публикувано от Dominator
по важна е видео резолюцията но само при Panasonic съм виждал да я дават
то уж много неща... но реалността е съвсем другаПървоначално публикувано от jonov
това че в България телевизиите излъчват в 4:3 не са виновни производителите на телевизори
нищо не ги плашим те и без това повечето са се зомбирали че плазмата е стара технология и че по добро от LED "нема"
взимат Samsung 5003 и се радват че е LED а това че картината е ужасна не ги интересува
Точно пък Samsung 5003 не бих си взел никога!Първоначално публикувано от qbadabaduuu
Какво ще рече видео резолюция - нещо различно от native resolution?
Привет на SONY феновете и техните опозиционери !
Само инфо - поглеждайте цените в SONY центровете - намалени са
Взех си оттам 3D-sync устройство TMR-BR100 за 59 лв. Цената в ТМ е 99 лв., а в ТП 109 лв. - има разлика
Успех и дерзайте!
Здравейте мъката при мен продължава.За огромно съжаление магазините са яко обрани и избора е труден.
Тръгнах с нагласата за 40-42 инча ТВ
SONY KDL-40CX520
SAMSUNG LE-40D550
PANASONIC TX-L42E30E - изчерпан:-(
но консултанта ми предложи SAMSUNG LE-46D550.Телевизора изглежда добре и съм склонен да си надхвърля бюджета , но прочетох нещо за някакъв динамичен контраст , който не можел да се изключва.това пък какво е?И е 50HZ.Добър модел ли е?.Гледам Булсатком , много спорт, филми от PC.
Здравейте!
Търси се за приятел бюджетно решение до около 750 лв максимум, 32 инча. По принцип няма претенции за марка. Ще се гледа в светла стая, като прозореца е острани, близо до тв (на 90 градуса), което предполага търсене на матов панел, който да е с голям ъгъл на виждане, т.к. разположението на местата за гледане е малко особено. Основно ще се гледа аналогова ктв (Networx), като за цифрова (може би с техен СТБ, но казаха, че дават и CAM) ще се види на по-късен етап. Трябва да е поне с 1 hdmi за да се закача лаптопа. Гледането на филм от флашка не знам до колко ще е приоритет. Цифрови тунери е хубаво да има, защото в града има кабеларка с некодирано DVB-C.
И понеже от месец и нещо се оглеждаме за добра оферта гледам, че http://technomarket.bg/products/09109125/philips-32pfl4606h-58 е 749 лв в техното, и 650 лв в метро до 31.12.
Панела доколкото схващам е на LG (предполагам като на моята тошиба 37xv733 от която съм доволен като дисплей), но все пак моля за помощ.
Нещо трябва да вземем... за предпочитане до коледа. За съжаление нямам време за ходене по магазините и засега ще разчитам на всички вас за препоръчване на 2-3 модела, от които да изтеглим жребия на място вече. До тук моя човек е ходил да види в техномаркет и тошибата (но не знае кой модел обаче) го е впечатлила с картина. Моля за помощ