Страница 83 от 95 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 1415
Like Tree1Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2012

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2012/ръководство на първа страница

Здравейте! Приятели ми препоръчаха форума, за да получа информация относно покупка на нов телевизор. Бюджета ми е 1300-400 лв. Ще се гледа основно телевизия посредством булсатком. През деня стаята е осветена, но осветеността може да се регулира. Също така събота и неделя, а и когато има ще се набляга на гледането на всякакви спортове. Бих предпочел да е плазма (заради гледането на спортове), но нямам достатъчно място (предназначеното място е 100см и побира 40 максимум 42 и то не всички модели) и затова ще трябва да е лед. Пообиколих миналата седмица технотата и разгледах следните модели - samsung es5500 и eh5450; lg lm615s и ls5600; philips 4007; sony ex650. Интересува ме също така реални ли са херците на споменатите телевизори, тъй като поизчетох малко информация от форума и останах с впечатлението, че някой не са реални (philipsa и lg-то).

П.С. все пак приемам и други, по-добри предложения.

Поздрави

2.  

3. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от G.Petrov
    П.С. все пак приемам и други, по-добри предложения.
    Поздрави
    Плазма 37 инча!

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от maxuel82
    Пичове , за да не пълним темата с излишни коментари ще пусна една темичка в раздела за Тошиба и се надявам да ме "светнета" какво да правя че съм се побъркал !!! Това ми е първия ЛЦД телевизор и все още незнам къде се намирам !
    maxuel82
    Отиди в най-близкият офис на Булсатком и смени старият си приемник с нов ZHD100 или ZHD200. После го свържи с телевизора с HDMI кабел.

Цитат Първоначално публикувано от bantumi
    Кажете си мнението за LED на Philips? Разпознават ли всички формати през USB? Имат ли проблем със субтитрите? Смятам да го ползвам за филми, цифровата телевизия през HDMI.
    Моделите на Филипс са добри - според мен заемат златната среда....За субтитрите - повечето модели не подържат такива. Миналогодишните модели от ниският клас подържат /3хх6, 4хх6/ За новите не знам, не съм пробвал и затова те съветвам да отидеш на място в магазина с една флашка и да тестваш. После пиши кои модели си тествал и какво е станало.

Цитат Първоначално публикувано от prel
    http://electron.bg/philips-42pfl4007h-p-202508.html
    Този Филипс е леко над моя бюджет, но изглежда, удовлетворява условията ми. Май няма DTS и dvb-t2 тунер. Тези неща не знам дали ще ми трябват някога.
    DTS - ти е нужен при възпроизвеждане на някои филми през USB
    DVB-T2 скоро няма да има у нас...А ако ползваш кабелна или сателитна въобще не ти е нужно.

Цитат Първоначално публикувано от bespak
    нещо не хващам разликата между aep,baep и липсата на тази абревиатура ( в различните сайтове е даден по различен начин)
    В - обозначава цвета на корпуса
    BAEP - black / all european product
    AEP - all european product
    Реално няма разлика между моделите с двете обозначения.

5. Тук е от
    May 2012

Днес пак ходих, пак гледах. Много е трудно да се добие впечатление за телевизор, при положение, че навсякъде пускат различни неща от различен източник, а и самите телевизори са с различни настройки.

Затова ви питам.. Според вас ниският клас на Самсунг дали е читав? Конкретно обмислям UE46EH5300. Ще се гледа както телевизия, така и филми в светло помещение от около 3,5 метра. Четох, че EH моделите били с EDGE подсветка, но имало изключния. Този предполагам, че е edge..

Картината му ми се стори по-кофти отколкото на UE40EH5300, което пак е същият телевизор, само че 40 инча. Дали е така наистина или просто съм гледал телевизор с гадни настройки и кофти сигнал?
    Евентуална алтернатива е 42-инчовия Philips 42PFL4007H. На кое да се спра

6. Тук е от
    Sep 2011

LG 37LS5600
    LG 37LS570S
    LG 37LV4500

Моля за помощ!

Пиши на кирилица и не с главни букви!

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

icefire за 3.5 м не падай под 46" - после ще те е яд .
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-46EH5450
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-46PFL5507K - макар и доста хвален по ревюта , аз нещо не останах очарован от цветовете и представянето при бързи сцени - може да е било от кофти настройки в ТП , а и го гледах от доста близо
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...or-LG-47LM615S

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Аз мога да се похваля днес с LG 42LM620S. Тъкмо го преглеждам и настройвам. Много силни наситени цветове вади в сравнение с предишното ми LG. Първото нещо беше да го вържа към компа, веднага го разпозна и мина на Full HD резолюция. Преди бях на HD Ready и ми е странно с такъв голям екран. След това го пуснах да търси канали по ефира и сателита. Намери на Астра 19 градуса към 500 канала... Продължавам да го проучвам.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Честито !

11. Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    icefire за 3.5 м не падай под 46" - после ще те е яд .
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-46EH5450
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-46PFL5507K - макар и доста хвален по ревюта , аз нещо не останах очарован от цветовете и представянето при бързи сцени - може да е било от кофти настройки в ТП , а и го гледах от доста близо
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...or-LG-47LM615S
    Четох по форумите, че ето това е напълно същото като EH5300, просто е модел за MediaMarkt (в Германия) или Tehnopolis (в България). На сайта на Самсунг не е изреден, но на практика е със същите характеристики като ЕH5300. Именно за това ТВ питах и в горния си пост - ако може някой да сподели впечатления.

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

И 100лв по-евтин от 5300 - за мен си e добър модел ,а и до колкото успях да му обърна внимание в магазина , картината му е идeнтична с доста по-скъпите ES5/6 .

13. Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    И 100лв по-евтин от 5300 - за мен си добър модел ,а и до колкото успях да му обърна внимание в магазина , картината му е идeнтична с доста по-скъпите ES5/6 .
    И на мен ми харесва. А какво мислите за Phipils 42PFL4007K или 42PFL4007H? Вярно, по-малък е, но пък стаята ми е такава, че позволява да приближа дивана към телевизора и така да се скъси дистанцията.

И втори въпрос: Четох, че ФИлипсът не чете субтитри на български.. вярно ли е това? А при Самсунг серия 5000 има ли такива проблеми?

14.  

15. Тук е от
    May 2012

Да се похваля и аз

Онзи ден отидох да гледам ето тези модели по препоръка от тук:
    http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-46eh5450
    http://www.technomarket.bg/products/...73/lg-47ls5600

Разглеждайки ги подробно Самсунгът ми хареса много повече и почти бях решил да го взема вече, когато нещо ме накара да се поразходя и да огледам и останалите телевизори. След малко видях и телевизорът, който ме грабна от пръв поглед:
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-46pfl5507k

Току що намален с около 200 лв. Не зная дали е било въпрос на различни настройки в магазина, но картината на Филипса ми се видя много по-добра от тази на Самсунга, дизайнът също ми хареса повече. След бърза консултация с двама приятели, които ме убедиха, че 150 лв. за 3Д и останалите допълнителни екстри е много изгодно и на мене толкова ми трябваше - взех, че го купих!

Сега като се замисля откъде тръгнах /40-42" без 3Д за около 1100-1200 лв./ и къде стигнах /46" с 3Д за 1750 лв./, направо се притесних колко неориентиран всъщост съм бил и колко прав беше pilot за огледа на място - човек трябва да познае сам телевизора си! Дадох много повече пари отколкото мислех първоначално и може би не съм направил най-изгодната сделка, но в момента не ми се става от креслото, защото ми доставя невероятен кеф да си го гледам А както казва един много мъдър мой приятел: "Кефът цена няма!"

Наздраве на всички и още веднъж благодаря за помощта и съветите!

16. Тук е от
    May 2012

Спрях се на няколко модела и не мога да избера
    Samsung LE-40D503
    Samsung UE-32D5800
    Samsung UE-32EH5450
    Philips 32PFL5606H
    Panasonic TX-L32U3E

Вярно е че съм преплел Лед с Лсд и 40 с 32 инчови , но всичките са долу горе в крайния бюджет на който се спрях и искам да избера по-добрия.
    Та ще се радвам да споделите кой е най-добрия(нека това че единия е 40 инча да не се смята за + ) или поне да ги подредите според вашите разбирания и критерии....

17. Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от Scarab
    Да се похваля и аз

Онзи ден отидох да гледам ето тези модели по препоръка от тук:
    http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-46eh5450
    http://www.technomarket.bg/products/...73/lg-47ls5600

Разглеждайки ги подробно Самсунгът ми хареса много повече и почти бях решил да го взема вече, когато нещо ме накара да се поразходя и да огледам и останалите телевизори. След малко видях и телевизорът, който ме грабна от пръв поглед:
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-46pfl5507k

Току що намален с около 200 лв. Не зная дали е било въпрос на различни настройки в магазина, но картината на Филипса ми се видя много по-добра от тази на Самсунга, дизайнът също ми хареса повече. След бърза консултация с двама приятели, които ме убедиха, че 150 лв. за 3Д и останалите допълнителни екстри е много изгодно и на мене толкова ми трябваше - взех, че го купих!

Сега като се замисля откъде тръгнах /40-42" без 3Д за около 1100-1200 лв./ и къде стигнах /46" с 3Д за 1750 лв./, направо се притесних колко неориентиран всъщост съм бил и колко прав беше pilot за огледа на място - човек трябва да познае сам телевизора си! Дадох много повече пари отколкото мислех първоначално и може би не съм направил най-изгодната сделка, но в момента не ми се става от креслото, защото ми доставя невероятен кеф да си го гледам А както казва един много мъдър мой приятел: "Кефът цена няма!"

Наздраве на всички и още веднъж благодаря за помощта и съветите!
    Може ли да потвърдиш дали чете български субтитри при AVI и MKV? Защото четох, че имало проблеми с това... а аз също го обмислям този модел...

18. Тук е от
    Oct 2007

Още впечатления за 42LM620S. 3Д-то му е супер, точно като на кино, много реалистично. Гледах малко клипчета от Youtube приложението и съм направо като замаян. Но не щото 3Д-то ми е разбъркало ума Забелязах в режим PC върху бял фон много фини, почти невидими хоризонтални линии през целия екран и се чудя дали не е от стария ми 4 годишен HDMI кабел. В други режими не се виждат такива линии. Може и нещо да не съм настроил хубаво в уиндоус 7-цата. Резолюцията я направих на 1920х1080, 60Hz(няма по-висок избор на херците в уина). Мишката върви малко спънато също на 3200 DPI.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 83 от 95 ПърваПърва ... 3373818283848593 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 1579
    Последно: 07-11-13, 19:57
  3. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  4. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе