Първоначално публикувано от
hristoslav2
200 Hz CMR - Clear Mition rate
Лично за мен това са просто думи без значение. Това словосъчетание е измислено от маркетолозите на компанията, с цел подлъгване на неграмотните потенциални клиенти. Всеки отделен производител използва този маркетингов трик /със свой наименования/.
Samsung Clear Motion Rate 100 = реални 50Hz (50Hz панел + 1 междинен генериран кадър)
Samsung Clear Motion Rate 200 = реални 50Hz (50Hz панел + 2 междинни генерирани кадъра)
Samsung Clear Motion Rate 400 = реални 50Hz (50Hz панел + 2 междинни генерирани кадъра + сканираща подсветка)
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post602680
Онзи ден бях в Метро Варна, където един от служителите попита друг свой колега продавач-консултант /Христо/ за модела филипс 46PFL5005
Отговора с обяснението на "компетентният" служител беше, че това е модел от висок клас със 400Hz/след като погледна какво е изписано на кашона/....Естествено другият му се върза и поръча да му запазят две бройки. :rolleyes:
Инструкцията която съм ви написал в началото е за обикновенните необразовани в материята клиенти.
Има и още един по-къс вариант за избор....,но за него е нужда техническа информация която представителствата и вносителите не предлагат на клиентите и липсва на официалните страници.
Най-важните неща при избор на телевизор са 3 на брой.
- поставен процесор
- драйвъри /софтуер/
- поставен видеопанел
Например тук препоръчваме ST50, който е по-малко надежден и събран на по-евтина компонентна база спрямо VT50. Но при избора се водим от съотношението качество/цена и тук печели ST50.
Един единствен път получих такава информация /таблица/ за плазмите на Панасоник 2012 година, предоставена ми от Витали(почина от рак през Август....) работеше в представителство на Панасоник.
Тези от вас които четат руските форуми го знаят с никовете - Kotik и MishaO.....
Умер MishaO
Опитвал съм се да поискам подробни сравнителни таблици от мениджърите в тукашните представителства...с поставените процесори, инсталирани драйвъри и видеопанели, но обикновенно ми се дава нещо съвсем различно или въобще не ми отговарят /като Сони- г-жа Ина Парева/ в Самсунг ми отговориха- Добре какво ви е нужно? ... и дотам.