Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 13 от 106 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Здравейте,
    търся LED TV размер 32-42"(още не съм решил точно).
    Основните ми изисквания са: 100Hz, Full HD, USB, добър плейър(видео и субтитри), не държа на 3D и смарт екстри. Разбира се, важна е и цената. Ще очаквам вашите компетентни препоръки и предложения.
    Кога се очаква цените на моделите от миналата година да бъдат най-изгодни?
    Благодаря предварително.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Ами, реши точно за резмера и дай конкретен бюджет, за да дадем и конкретни предложения! То, още малко и въобще няма да са изгодни, понеже ще останат само мострите от приличните модели.

4. Тук е от
    Jan 2010

Бях се насочил към 32", но понеже виждам тук във форума, че винаги съветвате за по-голям размер, та затова разширих търсенето. Добре, нека се насочим към 40-42", бюджета ми е...около 1000лв. Най-важните за мен неща са: възможно най-добра картина за тв, филми, спорт, да е реални 100Hz, Full HD, USB, добър плейър(видео и субтитри), не държа на 3D и смарт екстри. Благодаря.

5. Тук е от
    Feb 2013

Здравейте hristoslav2, momchil... дано не съм пропуснал и други,

Първо виждам и оценявам това което правите, аз самият преди време бях на вашето място, в друг форум, разглеждащ други теми. Разглеждам форума от няколко дена насам и чета упътванията за избор на телевизор и неговата поддръжка, както и вашите мнения. В момента съм на тема избор на телевизор. Държа на добрата картина на първо място и с по-малък приоритет са всички останали екстри по ред WiFi/DLNA, 3D, Player, Apps... (още повече че ще го ползвам с IPTV STB). Телевизора ще се гледа от около 3 метра в не много осветена стая, главно вечер когато няма и светлина дори. Ето защо съм се насочил главно към плазмената технология. Ще се гледат главно HD телевизия и филми директно от компютър (няма да се ползва като монитор въобще). По мое мнение и препоръките прочетени до сега съм се насочил към PANASONIC TX-P42ST50E за сега, като бих разгледал и други предложения от вас. Като големина съм се насочил към 42 инча тъй като бюджета ми е около 1300 лв. Все още не съм посещавал никой Техно* магазин, не знам дали го имат все още в наличност. Освен първия ми въпрос за предложения, другото нещо, което ме интересува е дали скоро ще излязат нови модели, които да си струват парите и чакането - подобрения в плазмената технология например долу горе в средния клас към който аз съм се насочил. Доколкото разбрах Самсунг ще имат подобрения само във високия клас, въпреки че фаворит ми е Панасоник, но за тях нямам информация. Мога да изчакам 2-3 месеца дори като при това положение може да се увеличи и бюджета до 1500лв. да речем. Струва ли си?

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Jikata Виж публикацията
    Бях се насочил към 32", но понеже виждам тук във форума, че винаги съветвате за по-голям размер, та затова разширих търсенето. Добре, нека се насочим към 40-42", бюджета ми е...около 1000лв. Най-важните за мен неща са: възможно най-добра картина за тв, филми, спорт, да е реални 100Hz, Full HD, USB, добър плейър(видео и субтитри), не държа на 3D и смарт екстри. Благодаря.
    Заповядай: SAMSUNG UE-40EH6030 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria, 100Хц реални. Тествай го с флашка дали ти харесва картината, но за 1000лв. едва ли ще намериш по-добро. Иначе Филипс 40PFL5537 се намира за 1200лв. и леко превъзхожда, като картина Самсунга, но плеъра му е по-куц /това е последното, което трябва да те интересува в един тв, ама.../.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Re: Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от CALL-151 Виж публикацията
    то не че е фрапираща разликата... Ако нямаше с какво да сравня можеби нямаше да забележа, ама съм дал толкова пари и ще ме е яд! Ако беше някоя TOSHIBA за 900лв нямаше толкова да ме дразни сигурно!
    Сега вече сравних с други два телевизора, единия PHILIPS серия 5 от 2009 и едно LG което е по скоро монитор със тунер.
    И двата нямят такова размазване! иначе си имат други кусури.

Ето и едни снимки за какво става въпрос:

това е с вградения тунер на телевизора
    Прикачен файл 8581

това е с външния декодер на Близу
    Прикачен файл 8582
    1. Двете снимки са правени от различна дистанция. Съдя по контурите на рамката.
    2. Не си написал какви са изходящите настройки на сет-топ-бокса.
    3. При мен на М-сат има два БНТ1. Единният е със стандартна резолюция /576i/, а другият е ъпскейлнат до 1080i и съответно при сравнение има разлика.

Цитат Първоначално публикувано от donnippon Виж публикацията
    Здравейте hristoslav2, momchil... дано не съм пропуснал и други,

Първо виждам и оценявам това което правите, аз самият преди време бях на вашето място, в друг форум, разглеждащ други теми. Разглеждам форума от няколко дена насам и чета упътванията за избор на телевизор и неговата поддръжка, както и вашите мнения. В момента съм на тема избор на телевизор. Държа на добрата картина на първо място и с по-малък приоритет са всички останали екстри по ред WiFi/DLNA, 3D, Player, Apps... (още повече че ще го ползвам с IPTV STB). Телевизора ще се гледа от около 3 метра в не много осветена стая, главно вечер когато няма и светлина дори. Ето защо съм се насочил главно към плазмената технология. Ще се гледат главно HD телевизия и филми директно от компютър (няма да се ползва като монитор въобще). По мое мнение и препоръките прочетени до сега съм се насочил към PANASONIC TX-P42ST50E за сега, като бих разгледал и други предложения от вас. Като големина съм се насочил към 42 инча тъй като бюджета ми е около 1300 лв. Все още не съм посещавал никой Техно* магазин, не знам дали го имат все още в наличност. Освен първия ми въпрос за предложения, другото нещо, което ме интересува е дали скоро ще излязат нови модели, които да си струват парите и чакането - подобрения в плазмената технология например долу горе в средния клас към който аз съм се насочил. Доколкото разбрах Самсунг ще имат подобрения само във високия клас, въпреки че фаворит ми е Панасоник, но за тях нямам информация. Мога да изчакам 2-3 месеца дори като при това положение може да се увеличи и бюджета до 1500лв. да речем. Струва ли си?
    Според мен тази година оптималните модели на Панасоник ще бъдат GT60 и ST60, но и цената им ще е по висока спрямо миналогодишните. Чакаме ги през Май-Юни. С течение на времето цените им ще падат.
    http://panasonic.net/avc/viera/eu2013_plasma/index.html

Доколкото знам Самсунг тази година няма да имат 7-ма и 6-та серия при плазмите.
    Само 8-ма, 5-та и 4-та. Жалко че спират 6-та която според мен е оптималната.
    http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1357832580
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-02-13 в 15:17.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от donnippon Виж публикацията
    Здравейте hristoslav2, momchil...
    Здравей!

Моето предложение е да поизчакаш новия модел на Panasonic - ST60, който би трябвало да се появи март месец по магазините.

Единственото, което ме притеснява е цената:

Panasonic ST60: 1080p, 3D, Infinite Black Pro , Dual Core, 2500 FFD, Touch Pen
    В продажба от март 2013 г:
    Panasonic TX-P42ST60E: € 900
    При цена от 900 euro, нищо чудно нашите търгаши да му пляснат едни 1700-1800 лв. крайна цена, което не си заслужава спрямо цената на ST50. Подобрения в модела, спрямо предходния със сигурност ще има, но все пак трябва да изчакаме мнения и ревюта от първа ръка.

Плазмите на Samsung набират скорост, но за съжаление все още само във високия клас, та не мисля че са вариант, както и ти сам си преценил.

Та отново казвам, моя съвет е да поизчакаш новите модели.

10. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Заповядай: SAMSUNG UE-40EH6030 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria, 100Хц реални. Тествай го с флашка дали ти харесва картината, но за 1000лв. едва ли ще намериш по-добро. Иначе Филипс 40PFL5537 се намира за 1200лв. и леко превъзхожда, като картина Самсунга, но плеъра му е по-куц /това е последното, което трябва да те интересува в един тв, ама.../.
    Благодаря
    А ако премахнем изискването за добър плейър какъв е най-добрия вариант/варианти?

Христослав, моля и за твоето мнение. Благодаря.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Христослав, моля и за твоето мнение. Благодаря.
    Няма как да намериш за около 1000лв 40-42", с реални 100Hz. Само моделите от високият клас са с релни 100Hz-ови панели.

12. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Няма как да намериш за около 1000лв 40-42", с реални 100Hz. Само моделите от високият клас са с релни 100Hz-ови панели.
    Останах с впечатление от по-горния пост на Pilot, че Samsung UE-40EH6030 е реални 100хц...
    Какво означава тогава 200 Hz CMR?

Това ли е най-доброто като качество на картината в размер 40-42" и бюджет близък до 1000лв?

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Самсунг-а (40ЕН6030) и Тошиба 40TL938 са с реални 100хц от тв около 1000лв .

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Останах с впечатление от по-горния пост на Pilot, че Samsung UE-40EH6030 е реални 100хц...
    Какво означава тогава 200 Hz CMR?

Това ли е най-доброто като качество на картината в размер 40-42" и бюджет близък до 1000лв?
    200 Hz CMR - Clear Mition rate
    Лично за мен това са просто думи без значение. Това словосъчетание е измислено от маркетолозите на компанията, с цел подлъгване на неграмотните потенциални клиенти. Всеки отделен производител използва този маркетингов трик /със свой наименования/.
    Samsung Clear Motion Rate 100 = реални 50Hz (50Hz панел + 1 междинен генериран кадър)
    Samsung Clear Motion Rate 200 = реални 50Hz (50Hz панел + 2 междинни генерирани кадъра)
    Samsung Clear Motion Rate 400 = реални 50Hz (50Hz панел + 2 междинни генерирани кадъра + сканираща подсветка)
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post602680

Онзи ден бях в Метро Варна, където един от служителите попита друг свой колега продавач-консултант /Христо/ за модела филипс 46PFL5005
    Отговора с обяснението на "компетентният" служител беше, че това е модел от висок клас със 400Hz/след като погледна какво е изписано на кашона/....Естествено другият му се върза и поръча да му запазят две бройки. :rolleyes:

Инструкцията която съм ви написал в началото е за обикновенните необразовани в материята клиенти.

Има и още един по-къс вариант за избор....,но за него е нужда техническа информация която представителствата и вносителите не предлагат на клиентите и липсва на официалните страници.

Най-важните неща при избор на телевизор са 3 на брой.
    - поставен процесор
    - драйвъри /софтуер/
    - поставен видеопанел

Например тук препоръчваме ST50, който е по-малко надежден и събран на по-евтина компонентна база спрямо VT50. Но при избора се водим от съотношението качество/цена и тук печели ST50.

Един единствен път получих такава информация /таблица/ за плазмите на Панасоник 2012 година, предоставена ми от Витали(почина от рак през Август....) работеше в представителство на Панасоник.
    Тези от вас които четат руските форуми го знаят с никовете - Kotik и MishaO.....
    http://www.hdzona.com/forum/index.php?topic=1944.0

Опитвал съм се да поискам подробни сравнителни таблици от мениджърите в тукашните представителства...с поставените процесори, инсталирани драйвъри и видеопанели, но обикновенно ми се дава нещо съвсем различно или въобще не ми отговарят /като Сони- г-жа Ина Парева/ в Самсунг ми отговориха- Добре какво ви е нужно? ... и дотам.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 23-02-13 в 15:48.
    Vlado2D и Zerotolerance харесват това.

16. Тук е от
    Nov 2012

Невинаги 100 Hz означава хубава картина и за мен това не е определящо при избора на телевизор .

17. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    200 Hz CMR - Clear Mition rate
    Лично за мен това са просто думи без значение. Това словосъчетание е измислено от маркетолозите на компанията, с цел подлъгване на неграмотните потенциални клиенти. Всеки отделен производител използва този маркетингов трик /със свой наименования/.
    Samsung Clear Motion Rate 100 = реални 50Hz (50Hz панел + 1 междинен генериран кадър)
    Samsung Clear Motion Rate 200 = реални 50Hz (50Hz панел + 2 междинни генерирани кадъра)
    Samsung Clear Motion Rate 400 = реални 50Hz (50Hz панел + 2 междинни генерирани кадъра + сканираща подсветка)
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post602680

Онзи ден бях в Метро Варна, където един от служителите попита друг свой колега продавач-консултант /Христо/ за модела филипс 46PFL5005
    Отговора с обяснението на "компетентният" служител беше, че това е модел от висок клас със 400Hz/след като погледна какво е изписано на кашона/....Естествено другият му се върза и поръча да му запазят две бройки. :rolleyes:

Инструкцията която съм ви написал в началото е за обикновенните необразовани в материята клиенти.

Има и още един по-къс вариант за избор....,но за него е нужда техническа информация която представителствата и вносителите не предлагат на клиентите и липсва на официалните страници.

Най-важните неща при избор на телевизор са 3 на брой.
    - поставен процесор
    - драйвъри /софтуер/
    - поставен видеопанел

Например тук препоръчваме ST50, който е по-малко надежден и събран на по-евтина компонентна база спрямо VT50. Но при избора се водим от съотношението качество/цена и тук печели ST50.

Един единствен път получих такава информация /таблица/ за плазмите на Панасоник 2012 година, предоставена ми от Витали(почина от рак през Август....) работеше в представителство на Панасоник.
    Тези от вас които четат руските форуми го знаят с никовете - Kotik и MishaO.....
    Умер MishaO

Опитвал съм се да поискам подробни сравнителни таблици от мениджърите в тукашните представителства...с поставените процесори, инсталирани драйвъри и видеопанели, но обикновенно ми се дава нещо съвсем различно или въобще не ми отговарят /като Сони- г-жа Ина Парева/ в Самсунг ми отговориха- Добре какво ви е нужно? ... и дотам.
    Христослав, според теб кой лед тв 40-42" в ценови клас около 1000лв е най-добрия избор?

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от Zerotolerance Виж публикацията
    Невинаги 100 Hz означава хубава картина и за мен това не е определящо при избора на телевизор .
    Кое е определящо за теб при избора на тв? Благодаря.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Преди две седмици на синето за стаята взех ТВ LED LCD Finlux 32FLY137BPU - Търговска верига "Зора" и се загледах по това http://zora.bg/finlux/39flhyr185l/22098 и ми направи доста добро впечатление като качество на картината.Не съм голям разбирач:rolleyes:
    Този пост е редактиран от VLADO 66; 24-02-13 в 10:46.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 106 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе