Първоначално публикувано от
Koleff72 Здравейте,
скоро ми предстои закупуване на нов телевизор. Критериите по които се ръководя в избора са:
1. Качество на картина и звук.
2. Качество на вградения плейър (да поддържа максимален брой кодеци и субтитри).
3. Големина на екрана (минимум 46").
4. Бюджет до към 1500 лв.
Ще използвам телевизора най-вече за гледане на филми (през USB Flash/Hard Drive или през LAN/WiFi). Всички останали екстри са добре дошли, но не са от съществено значение. Не съм фен на 3D киното а за Internet и Skype си имам PC. Ориентирал съм се към марките Samsung и LG, имайки в предвид вградения плейър и от това че всички монитори и телевизори, които съм купувал до сега, са само от тези две марки. За сега съм се спрял на
SAMSUNG UE-46EH6030 или
LG 47LM615S, но в същото време съм заинтересован от атрактивната цена на
LG 47LS5600, който може би задоволява моите изисквания, но единствено ме притеснява, че работи реално на 50Hz. В същото време, след като прочетох част от темата си задавам въпроса дали не е по-добър вариант да взема плазма, тъй като помещението ми е без почти никаква пряка слънчева светлина а и изкуствената не кой знае колко силна, а и при този вариант ще получа по-голям телевизор с по-голям живот. Харесах си моделите
LG 50PM4700 и
SAMSUNG PS-51E530. Относно плазмите ме притеснява само прегарянето, когато го забравяме включен на някой канал с часове.
Ще съм много благодарен да чуя вашето мнение за избраните от мен модели а защо не и за някой друг модел, който ще подхожда на моето домашно кино.