Вижте резултатите от анкетата: Кои параметри са най-важни при избора на вашият (бъдещ) телевизор ?

Гласували
220. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Качество и достоверност на картината

211 95.91%
  • Други функции - (DLNA, Wi-Fi, Bluetooth, DMPort, и др.

54 24.55%
  • Удобство на ползване и ергономика

49 22.27%
  • Всеядност на вграденият плейър

47 21.36%
  • Цена и най-голям избор на модели в магазина

35 15.91%
  • Допълнителните екстри - браузър, социални мрежи, Аррs....

25 11.36%
  • Препоръки във форуми и различни издания

74 33.64%
  • Препоръки на познати, съседи и приятели

17 7.73%
  • Препоръки на продавач-консултантите в магазина

4 1.82%
Отговори на анкетата
Страница 14 от 106 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 1580
Like Tree129Одобрявам

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013 /ръководство на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Цитат Първоначално публикувано от Jikata Виж публикацията
    Христослав, според теб кой лед тв 40-42" в ценови клас около 1000лв е най-добрия избор?
    В този ценови диапазон няма голям избор
    SAMSUNG UE-40EH6030 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NG-UE-40EH5000

Спечели от Цифровизацията :: Technomarket Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Zerotolerance Виж публикацията
    Невинаги 100 Hz означава хубава картина и за мен това не е определящо при избора на телевизор .
    Така е защото има няколко типа 100 Hz, а често при 100Hz се вмъкват артефакти в картината /които ги няма в оригиналният материал/.
    Да обясня - LCD видеопанелът се състои от
    - корпус
    - контролери
    - отражатели
    - дифузъори
    - LED подсветка
    - LCD матрица

Реално панелите са 50 Hz или 100 Hz.

100Hz-овият има контролери работещи на 100Hz

От тук вече следват типовете

50 Hz - стандартен

суб 100 Hz - стандартен 50 Hz + генериран междинен кадър
    суб 100 Hz - стандартен 50 Hz + сканираща подсветка
    100 Hz - реални /контролери работещи на 100 Hz/

200 Hz - стандартен 100 Hz + генериран междинен кадър
    200 Hz - стандартен 100 Hz + сканираща подсветка

От там нагоре 400-600-800-1200Hz - това са комбинации от 100 Hz панел със сканираща подсветка и различен брой вмъкнати междинни генерирани кадри

В началото на 20 век няколко мениджъри, режисъори и оператори се събрали в едно Калифорнииско студио и решили да снимат със скорост от 24 кадъра в секунда. Сметнали че така имат достатъчно плавна картина и оптимална скорост, като се ръководели от разходите за кинолентата. Колкото по-малко кадри толкова по-малко лента. По онова време целулозната кинолента била доста скъпа и за един филм отивали километри такава. Не забравяйте, че за дадена сцена се правят по няколко дублажа докато един от тях се хареса на режисъора.

Реалноста показва, че са сгрешили - 24 кадъра не са достатъчни за плавна картина. Някои от вас са забелязали мигането на 50Hz-овият кинескопен телевизор сравнен със 100Hz-ов такъв.

Стандарта за телевизионно снимане е 25 кадъра в секунда, а ел. мрежата ни е 50Hz и поради тази причина стандартните телевизори работят на 50 кадъра н секунда.

Тук имаме разминаване на броя кадри и за да се оправи проблема, всеки телевизионен кадър се повтаря веднъж

Стандартно заснети - 1,2,3,4,......25
    На телевизора всеки кадър се удвоява - 1,1R, 2,2R, 3,3R, 4,4R.......25,25R и така получаваме 50 кадъра в секунда

При това повторение имаме едно леко насичане на картината - тоест не е плавна/не е като в реалността/. При 100Hz за да се оправи това, процесорът на телевизора на базата на два съседни кадъра генерира един нов междинен - картината на който е базирана на движението на обектите в двата съседни кадъра.
    Всички са забелязвали театралният ефект при пускането на тази функция /като аматъорско видео/- причината е че всички са свикнали с повторението на кадри и плавната картина е нещо ново непривично за вас.

За да избегне ефектта на насечената картина, режисъорът на филма Хобит, го е заснел със скорост 48 кадъра в секунда.:rolleyes:
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-02-13 в 12:29.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2010

Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница

Явно натам ще се насочвам..има си и плюсове - няма да се колебая много при избора

Има ли някаква разлика в качеството на картината между двата? 3D-то няма голямо значение за мен.
    Ще се гледа цифрова тв-я на NET1, филми от usb и от компютър през hdmi.

А този как стои сравнен с горните? Без да взимаме предвид смарт функциите, само като качество на картината.

ТВ LED LCD Samsung UE40ES5500 - Търговска верига "Зора"

4. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте!
    Търся 32 LED - основно ще се ползва като ТВ - Булсатком и филми през USB. Колебая се между следните модели:
    PHILIPS 32PFL3807H :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    LG 32LS5600 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    TOSHIBA 32RL933G :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Моля за помощ или предложение за нещо по-добро на подобна цена. Благодаря

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Jikata Виж публикацията
    Явно натам ще се насочвам..има си и плюсове - няма да се колебая много при избора

Има ли някаква разлика в качеството на картината между двата? 3D-то няма голямо значение за мен.
    Ще се гледа цифрова тв-я на NET1, филми от usb и от компютър през hdmi.

А този как стои сравнен с горните? Без да взимаме предвид смарт функциите, само като качество на картината.

ТВ LED LCD Samsung UE40ES5500 - Търговска верига "Зора"
    Не съм ги сравнявал. Нито имам време, още по-малко пък ще ми позволят да го направя в магазина. Теоретично първият би трябвало да е с по-добра картина. За другият - разликата е само в типа подсветка и екстрите.

6. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Не съм ги сравнявал. Нито имам време, още по-малко пък ще ми позволят да го направя в магазина. Теоретично първият би трябвало да е с по-добра картина. За другият - разликата е само в типа подсветка и екстрите.
    Благодаря. Ще ходя пак да ги гледам и да избирам.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kiek Виж публикацията
    Здравейте!
    Търся 32 LED - основно ще се ползва като ТВ - Булсатком и филми през USB. Колебая се между следните модели:
    PHILIPS 32PFL3807H :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    LG 32LS5600 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    TOSHIBA 32RL933G :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Моля за помощ или предложение за нещо по-добро на подобна цена. Благодаря
    Силно изравнени модели - равностойни. Лично аз бих избирал измежду вторият и третият.
    Една забележка - от трите вторият има най-добрият вграден плейър.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2006

Hristoslav2, благодаря за бързия отговор. Ще ги поразгледам още малко в магазина и ще се реша, преди да са изтекли примоциите...

10. Тук е от
    Dec 2012

Какви ще са съществените разлики на новите модели със миналогодишните и дали си заслужава чакането и по-високата цена за новия модел?

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от shadowman Виж публикацията
    Какви ще са съществените разлики на новите модели със миналогодишните и дали си заслужава чакането и по-високата цена за новия модел?
    Козметични + нови маркетингови названия По принцип се качва една серия нагоре. И във флагманската серия слагат нещо ново:rolleyes:

12. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Стара Загора

Здравейте.
    Имам много сложна трилема (мда, три- , а не ди- лема). Много ви моля ако можете да ми дадете съвет, защото явно сте доста по-навътре в нещата от мен. Искам да си взема добър ТВ и разполагам с бюджет около 1500 лв. (+ - някой лев).

Много исках Сони (може би от сантимент към стария тринитрон, който още работи без грешка), но се оказа, че Sony KDL-40HX720 не чете бг субтитри от флашки и плеъри (все още не знам дали е така, но в технополис са категорични). Затова се спрях на други два - SAMSUNG UE-40ES6710 (или 6530 - нямат разлика, освен в цвета, но и в цената-100 лв.) или Panasonic TX-L42ET5EW. Много ми хареса и SAMSUNG UE-32ES6800, въпреки, че е "само" 32 инча.

Може би да уточня за какво основно ще го ползвам. Най-вече за гледане на телевизия, филми (пускани от компа или от друг външен източник) и за игрите на малкия. 3д не ми е основното търсене. Да и то ми е в "списъка", но не е определящо. Разстоянието от което ще гледам е около 2.5-3 м.

В крайна сметка, след близо седмица четене из нета (прочетох ВСИЧКИ статии и ревюта тук, барабар с коментарите) + още сайтове + ходене до 4-5 магазина (по няколко пъти), се спрях на тези 4 модела 2-та самсунга, панасоника и сонито. Разглеждах и един 37 инчов самсунг, но странно защо той бе над 1700 лв., при цена на 40 инча от същия клас 1600 лв.

Та, това са ми мъките "накратко". Дали пък да не скоча на "малкия" 32" самсунг, дето е с двуядрения процесор, а по нататък да събера кинти за един 850 на сони?!? Но малкия самсунг пък няма очила в комплекта, а читавите такива (с блутуут) са поне 80 лв/бр.
    Малеееее, терзанията на младия Вертер ряпа да ядат!!!

Какво бихте ме посъветвали?

П. п. Разкаошен сайт, страхотни ревюта. Респект! Особено на христослав2!

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

MUERTE
    Правилно са ти казали консултантите в Технополис - има проблем с четенето на субтитри..Нещо съм объркан...Хем държиш на субтитри през USB, хем ще го ползваш вързан с компа или някакъв друг външен плейър. Второто обезмисля първото ти изискване. Ако все пак толкова държиш на субтитрите си вземи един от другите два/самсунга поддържа повече формати/.
    При твоята дистанция на гледане/3м/ си за 46"....тук ти препоръчвам Панасоника заради 2-та инча в повече.
    Но....първо си изясни коя 3Д технология предпочиташ - активно или пасивно 3Д.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Стара Загора

Мерси христославе.
    Виждаш ли колко съм бил прав, като съм написал, че съм гОла вОда! Аз дори не знаех, че има такава възможност-тв да е постоянно свързан с компа (мислех, че това ще пречи на работата им). Смятах, че това се прави само инцидентно, когато искаш да гледаш нещо. Вярно, че така се обезмисля флашката, ама кой да помисли!!!

След доста четене май клоня повече към активното 3д, защото с новите очила (с блутуут) няма толкова прескачане, както и допускат малко по-широк ъгъл на гледане (или поне така пише из нета). А и качеството е доста по-добро (всъщност двойно).

Въпроса ми беше дали самсунг или панасоник (ако някой от двата тв има превес чисто като характеристики) и дали 32", който е модел 6800 е по-добре от 40", който е 6710.

Предварително мерси пич.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Компа го вързваш към ТВ само когато ползваш Тв като монитор - при плейване на филми. В противен случай когато са постоянно свързани и при работа на компа, телевизора автоматично ще детеква сегнал по HDMI кабела и ще подава картината от компа.

От написаното от теб разбрах, че ще плейваш филми от компа или от външен медия плейър. Именно поради тази причина ти написах, че подръжката на субтитри през USB се обезсмисля /ще ги пускаш от компа/.

По-добре 40" 6710

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@MUERTE преди 5 дни ходихме с приятел да му купуваме 46' телевизор. След доста мотане от многото чуденки остана да избираме м/у SAMSUNG 46EH5300 и SAMSUNG 46ES6710. След подробни тестове в името кой е с по-добра картина избрахме 46EH5300. За тия пари е без конкуренция даже и за по-високите класове на събратята му.
    Успех!!!

P.S. А ето и професионалистите какво казват за него:
    http://www.avforums.com/reviews/Sams...25/Review.html
    kooki4 одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от soon Виж публикацията
    @MUERTE преди 5 дни ходихме с приятел да му купуваме 46' телевизор. След доста мотане от многото чуденки остана да избираме м/у SAMSUNG 46EH5300 и SAMSUNG 46ES6710. След подробни тестове в името кой е с по-добра картина избрахме 46EH5300. За тия пари е без конкуренция даже и за по-високите класове на събратята му.
    Успех!!!

P.S. А ето и професионалистите какво казват за него:
    Samsung UE-46EH5300 46 Inch LED LCD Smart TV Review | AVForums.com - UK Online
    46EH5300 3Д ли е?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 106 ПърваПърва ... 412131415162464 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  3. Отговори: 1138
    Последно: 03-01-13, 19:35
  4. Отговори: 1414
    Последно: 20-06-12, 11:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе