Явно докато ви няма в къщи, хлапето гледа с часове тази програма. Вземи му един евтин 50" телевизор само за него. В противен случай се прощаваш с този. Надявам се, че не го изключваш от контакта..След месец редовна смяна на програми, прогореното може да избледнее наполовина.
Не го изключвам от контакта, ще пробвам като му пускам детските канали да зумна картината на 120%, за да не виждат логотата и дано избледнее малко.
Проблема за детската стая, че много трудно ще прекарам кабели там без да се виждат и да пробивам стени, ако някой може да ми помогне с идея за iptv програма работеща с wifi за конкретна марка телевизор ще съм много благодарен.
Този пост е редактиран от kajos; 12-04-20 в 14:39.
Има едни устройства, които се включват в контакта и по ел.мрежата предават тв сигнала.
Значи можеш да тестваш за 50-70лв по спомен с такъв тип устройства.... По-скоро не е оправдано според мен. Сигурен съм, че ще има смущения и в без това кофти телевизията на А1. Аз пуснах кабел.. Но и с бокс е решение.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Скрийн шифта отметва по няколко пиксела и едва ли има особен ефект върху лога, по-скоро си представям, че заради него бърновете повече приличат не петна, а не са ясно очертани лога. Иначе разбира се, че съм го оставил включено, както и намаляването на яростта на логата. Но все пак си мисля с ръчното променяне на позициите на логата, правя добро дело за телевизора, в случая с телевизионния сигнал.
Единственото нещо за което се чудя са субтитрите, понеже гледам доста филми със субтитри, не знам до колко това може да създаде проблем? В началото им сменях цветовете, няколко седмици да са сини, после примерно жълри... но ми писна тази работа и не знам да колко им ефект. Какво мислите по въпроса, субтитрите потенциален проблем ли са и има ли смисъл в смяна на цетовете им, с идея да се натоварват различни субпиксели в тази зона?
Според мен няма как да нагори на субтитри , местят се постоянно и са на различни места на екрана . Но определено режима на гледане ще окаже влияние , затова и вкъщи го карам на isf при сетовете съответно за тъмно и светло . (а и като цяло там са по естествени цветовете )
На А1 сме и почти винаги се гледа на запис - съответно гадното кръгло лого с L вътре е постоянно на екрана - това си е рецепта за проблеми. Толкова ли е сложно да сложат една опция, с която да може да се маха, както часовника например. Това да гледаш зуумнат образ не си е работа.
Аз съм изключил и screenshift, и функцията за логото, няма никакъв проблем. Но както много пъти съм уточнявал, телевизорът се ползва разнообразно, каналите се сменят често, никога не стои с часове на един и същи канал. Игри се играят умерено, за филми - за HDR субититрите ги правя gray цвят, a за SDR - silver. Бели субтитри в HDR режим е убийствено, най-малкото дразни и очите.
Този пост е редактиран от Frost; 13-04-20 в 15:07.
Да го сложа и тук - Благодаря на колегата за потвърждението. За тези, които използват старата платформа на А1 и са OLED могат да преминат към новата, където иконата за запис е малка с черен цвят и според мен със сигурност е по-добре от текущата огромна бяла - https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post962102
Вчера им писах на формата оставена на сайта на емаг, като подробно обясних проблема. Върнаха ми автоматично генерирано съобщение, че ще ми пратят съобщение на пощата или ще ми се обадят по телефона, но днес няма отговор.
Ще изчакам няколко дни и ще пробвам да се свържа по телефона с оператор, но незнам дали ще иска да ме прехвърли към сервиз.
Освен отпечатъка от логото забелязах, че самите проблемни цветове са леко потъмнели на места по екрана, това също го описах.
Като имам резултат ще пиша, че не ми се иска направо да го пращам по гаранция, че кутията е отвратителна и трудно ще го върна обратно, а и ще трябва да чакам да се разхожда по сервизи и накрая да ми го върнат същия, но като краен вариант може да се пробва и това.
Според мен моята бройка си отива и няма повече от 1-2 год. живот и ще стане напълно неизползваем.
Моя съвет е ако не го гледаш много /повече от 2-3 часа на ден/ и държиш на максимално качество на картината си вземи OLED, но ако ще се ползва повече, мисли за друго нещо. Това което прочетох по форумите, че проблеми при OLED почват при около 4000-5000 часа работа, при мен е точно в тази граница /4900 часа/ за почти две години и се прояви burn in, пресметни си колко време очакваш да го ползваш за цената, която ще дадеш и ще си отговориш на въпроса дали си струва.
Аз съм го ползвал със средна осветеност /между 16-60/ на режимите isf светла и тъмна стая, като и от време на време на game mode, но не е играно много на него /10% макс от часовете, вероятно и по-малко/, основно е кабелна телевизия и филми.
Този пост е редактиран от kajos; 13-04-20 в 23:27.
Аз имам няколко въпроса:
1. На каква яркост се използва? Какви са настройките всъщност?
2. Защо не се свържеш с LG директно? Вероятно пропускам нещо?
3. За големи уреди вече не идват ли на посещение на място?