SAMSUNG 55MU6202 е UHD и с извит екран - ако можеш да приемеш това . Иначе общо-взето става.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
SAMSUNG 55MU6202 е UHD и с извит екран - ако можеш да приемеш това . Иначе общо-взето става.
Здравейте,
Въпреки че основното му място е в темата за LG, пускам този пост тук, тъй като мисля, че касае избора на телевизор.
Телевизора купих от EMAG на последните промоции.
Получавам телевизора, пускам, правя настройки, прекрасна работа с магическото дистанционно, добра картина, бързи менюта, над 50 Mbit WiFi, всичко лети ...
След момент поглеждам телевизора от по-голям ъгъл и УЖАС, картината посивява и почти изчезва! Променяйки ъгъла при тестова черна картина е направо ужасно.
Имам чувството, че гледам някой евтин лаптоп отпреди 10 години!
Погледнах Product code 43UJ701V-ZC.BEEGLJP и сравнявайки го с таблицата на kod излиза, че призводител на матрицата е CHI MEI Innolux. (лошо няма), а матрицата е тип TN (много лошо)!!!
Въпрос към kod или hristoslav2, дали е актуална информацията? Въпреки, че гледайки дисплея май натам върви.
Чудя се към кого да имам претенции, към LG, че подвеждат клиентите (навсякъде в сайта им се твърди, че този модел е с IPS матрица!!!) или към тарговеца, който съща подвежда!
Как мога да докажа, каква е матрицата без да пипам телевизора!?
Колко ли хора са се набутали като мен?
От по-голям ъгъл или под диагонал ?
Най-вероятно наблюдаваш "прекрасният" така наречен глоу ефект - една от "екстрите" на IPS панелите ...
Може би трябва да направя клипче. Но "избледняването" е най-видимо, когато се гледа малко над линията на телевизора. Имам чувството, че "виждам" подсветката! Когато "обикаляш" телевизора са редуват просветлявания и ясна къртина. Фронтално картината е перфектна.
Преди да го поръчам, тъй като нямаше същия модал в магазините, разгледах 43UJ670V, би трябвало да са с еднакви матрици! Зяпах 30 минути, но там го нямаше това чудо!
Този пост е редактиран от hristo69; 21-01-18 в 18:19.
Това си е недостатък на технологията (IPS) - просто не си го видял на светла картина и в силно осветено помещение.
Здравейте, търся си UHD телевизор и в момента съм се насочил към Philips 49 инчовия 7502.
Какви са ви отзивите от него ? Цветовете достатъчно добри ли са като за серията - в магазина ми беше трудно да определя точно ?
Аз ще ползвам основно Коди за мачове онлайн, достъпване до NAS за филмите ми.
Инфото в началото на темата за LG не е актуално.
От две години LG използват два типа матрици - техните S-IPS и A-MVA на AUO.
Това което описваш е нормално за всички LCD телевизори.
Philips 55PUS7502 UHD LCD Android TV with Ambilight – review – HD Televizija – HDTV eZine
https://www.homecinemamagazine.nl/20...ips-55pus7502/
https://forum.digitalfernsehen.de/th...us7502.383340/
Philips PUS7502 mit Ambilight im Test - AUDIO VIDEO FOTO BILD
Тест UHD-телевизора Philips 55PUS7502 | CHIP Россия
Прав си. Ефектът е същия
https://youtu.be/sPj4_6fsmDw
Чудя се какво да правя, телевизорът ми харесва отвсякъде, с изключение на тези ефекти?!
Ако го върна, каква е алтернативата?!
Бях загледал и Samsumg 43MU6172, дали не сбърках, че не го взех?! Там дали ще го има този ефект, да му се невиди?!
Там е малко тото с какъв панел ще ти се падне, но пък при VA ще имаш изсветляване на цветовете като увеличиш страничният ъгъл .... няма пълно щастие .
По принцип тв се гледа основно централно нали и си доволен от него - ако трябва го сложи така, че да е на нивото на погледа в повечето случаи, а и някакъв източник на светлина зад него съща ще тушира малко проблема и особено другия по-голям - липсата на черно и не особено добрият контраст.
В какъв смисъл тото? Мога си да разбера с какъв панел е ако го избирам в магазин, имам предвид някакви серийни номера?
Иначе LG-то е трагедия да се гледа вечер! Черното направо "свети", ефектът става в пъти по-силен.
Сравнявам го с старото ми LG43LF630V, там нещата са много по-добри.
Ще взема и Samsung 43MU6172 да пробвам. Ако и той не ми хареса си слагам стария кинескоп Panasonic.
Този пост е редактиран от hristo69; 22-01-18 в 10:04.
В смисъл, че Самсунг слагат и двата варианта - VA или PLS (тяхна разновидност на IPS) в 43" , но ми се струва, че толкова зле не може да бъде . Има ли някаква софтуерна имитация на локално затъмнение в тоя модел - ако има включи я , може да подобри малко положението, но едва ли ще е драстично. Източник на светлина зад тв ще е по-смислен, но най-добре го връщай докато е време и избирай друг модел - като видиш някой дефект и постоянно ще го "търсиш" и ще те дразни .
Аз изобщо не харесвам последните им RGBW извращения на ЛГ, а и в ниските серии 2017г. са наслагали кофти защитни панели (явно най-евтините) ...
hristo69,
AH-IPS вероятно е панело и много зависи каква е бозата която гледаш.
Пусни от тубата нещо с висока резолюция ,рекламни клипчета и дай отзиви.
https://www.displayspecifications.co...ison/713935076
имам въпросния монитор и това което те притеснява се наблюдава при мен на стари филми или сериали.
Пусна ли нещо с качество от паницата ,цепи мрака с черно но забележи на по нови филми.
За футбол и всичко излъчвано на живо е перфектен ,но твоя гледам май е друг IPS............
Този пост е редактиран от so easy; 22-01-18 в 16:13.
Няма как IPS да "цепи мрака" с черно и си е видно от снимките ти , а също е видим и глоу ефекта дори на светли и шарени кадри - няма какво да го мислите - недостатък на технологията.
IPS е по-стара разновидност ,,,,,AH-IPS е последно поколение с редица подобрения ,,,,,,,,,,плюс 3Н матов панел в случая............
аз гледам тв изцяло фронт и глоу си остава понятие за обсъждане по форумите ............
Този пост е редактиран от so easy; 22-01-18 в 17:04.
Това са си възможностите на технологията (IPS) - толкова може - толкова показва. Качеството на снимките е без значение.
Аз затова му и писах , че така или иначе основно се гледа фронтално, а може да подобри положението с някакъв източник на светлина зад телевизора , а и като не гледа на тъмно (или много слабо осветена стая).