Здравейте,
Между SAMSUNG UE-55MU6172 и SONY KD-55XE7005 кое бихте ми препоръчали?
Ще се ползва основно за гледане на телевизия, филми през флашка и гейминг (PS4).
Благодаря предварително
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Здравейте,
Между SAMSUNG UE-55MU6172 и SONY KD-55XE7005 кое бихте ми препоръчали?
Ще се ползва основно за гледане на телевизия, филми през флашка и гейминг (PS4).
Благодаря предварително
Относно спора преди 1-2 страници относно доставката и времето за тест:
Уважаеми клиенти! С цел подобряване на услугите, от 11 юни доставките се изпълняват в България от куриерска фирма ЕКОНТ. За всички пратки е осигурен преглед и тест на място преди плащане! Тъй като към момента още не е завършен напълно процесът около синхронизацията и подаването на данните към новия партньор, молим за вашето търпение! При евентуални технически грешки или въпроси, моля свържете се с нас и ще ви съдействаме! Скоро ще ви информираме как ще се променят товарителниците при Еконт, за да можете сами да проследявате пратките си от Унгария до България! Ако в този тестов перод не ви позволят преглед, моля свържете се с нас и ние ще потвърдим това Ваше право при куриерската фирма.
Благодарим Ви за разбирането!
Екипът на Extreme Digital
Относно HDR
Реализацията е смотана поради хардуерни спънки. Основно заради ограниченията в камерите - брой степени на яркост и чувствителност на светлина. Затова се снима с две камери едновременно и после софтуерно се "сглобява" HDR картина.
Следващият проблем са телевизорите. Най-вече LCD - нужна е FALD подсветка със светодиод зад всеки пиксел!
Сега ако сравните един до друг два модела на една и съща картина съответно в SDR и HDR, ще забележите, че в ярките части на HDR картината се губят детайли , а в тъмните части се появяват такива.
Правете разлика между HDR с динамични и статични метаданни. При първият, метаданните са определени от колориста и режисъора на филма, и записани на носителя на видео-информацията.
При статичните метаданни се използва софтуер в телевизора, който с помощта на алгоритъм обработва картината и добавя яркост там където той сметне за нужно.
На пръв поглед, картините при двата варианта си приличат много. Едва когато се загледате внимателно ще забележите разликата в цветовете и детайлите.
http://www.avsforum.com/forum/465-hi...splays-11.html
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-06-18 в 19:38.
Ало логиката, днес ми дойде ТВ - то и въпреки невероятната, свръхустойчива ,кевларена опаковка на гърба имаше вдлъбнатина с размера на детски юмрук. След толкова спорове, баси иронията съдбата, а ? И не, не си измислям, само за да те дразня, факт е. По-доволен щях да съм, ако беше прав. Жив и здрав.
това изречение където си го написал,звучи горе долу така:кои 300 км. в час са добри
п.с.--или по простичко казано:имаш скъп телевизор(от висок клас,понякога и това не помага,както и високата яркост)имаш hdr,нямаш ли скъп телевизор,hdr дедовия.мога да изпиша цял роман какво ти трябва за качествен ndr,но не ми се занимава.нужен е детаил баце и пак детаил,много добро черно,висока яркост и т.н.,а това го могат само да бест телевизорите ,тия евтини кочини дето си ги взимате 99% от потребителите и си мислите че имате hdr и сте си взели некакъв "голем" телевизор,а всъщност hdr -ра им е само в брошурката,демек с трици маймуни не става
Този пост е редактиран от sniper; 12-06-18 в 23:06.
Снайпер за мен казаното от теб прозвуча така "Ще ти кажа ако знаех , ма не знам" .
А до това кой стандарт е по-добър, времето ще покаже . Според мен най-добре телевизора ти да поддържа най-много ( което ще рече OLED ите на LG ) .
Този пост е редактиран от sniper; 13-06-18 в 11:27.
Точни са ти наблюденията.Аз също съм крайноразочарован от безкрайния булшет, който производителите предлагат в момента, и ако не се бях преместил в по-голямо жилище въобще нямаше да наливам мангизи в по-голям телевизор и съответно нов такъв.10-т телевзиора смених по 49 инча между 500 и 800 евро от боза по-голяма боза.Не ме бърка и 2000 евро да дам за телевизор,ама със сегашната им политика относно пикселите и неравномерните подсветки трябва да си е*ати балъка, че да ги набрулиш.А и те не са кой знае колко по-добре от тия за по 500-600 евро.Друг е въпроса, че е и въпрос на лотария или сиреч казано на бройка.Тоест слагаш едни не малко пари в торбата и има шанс да ти се падне някоя доста куца бройка, с мега неравномерна подсветка например и от там и цялата картина става говно с витамини.Доволен до някъде останах единствено от Panasonic TX-49exw604,сравнявах го и с доста по-високи класове Sony, и Паната ги превъзхожда тотално.Особенно при тъмните сцени,както и лицата на хората са доста реалистични без мазаници и изкривяване както при другите бози.Е има си и той доста кусури,да не говорим, че първата бройка беше с меганеравномерна подсветка, в левия долен ъгъл свети като оксижен ,по другите ъгли я няма никаква.Веднага и го върнах.Сега втората бройка е супер.Само където взе да ми малее, и се чуда да ли да взема 55 инча.Но пък като се разтегли картината да ли вече няма да стане боза.Ако не си на зор за телевзиор, няма особен смисъл да се взима нов.
- - - - - - - - - -
HDR-а бацее е една табелка на телевизора, която иска да ти бръкне в протмонето и да ти вземе паричките.Апсолютно обречена технология,както беше обречена и 3D.В момента няма почти никакъв материял за гледане, който да е с HDR качество.Те още много телевизионни канали отказват да минат в 4к качество,a ти ми говориш за HDR.Тази опция на много телевизори, които разполагат с нея, е зададена по дефолд, и ако това ,което гледаш не е с HDR качество, картината ти може да е доста голяма боза и да се чудиш какво се случва.На мен така ми премигваше картината на неопределн период от време,HDMI кабели сменях,към фабрични настройки връщах телевизора и премигването си остана.Накрая изключих тази опция и ,,О чудо,, премигването спря,Така, че HDR в момента е куц кон...а нали знаеш какво им се случва на куците коне..
Този пост е редактиран от itallianeca; 13-06-18 в 16:55.
Днес си взех телевизора от Еконт. От начално ми казаха, че не мога да прегледам стоката, защото нямало заявена опция в товарителницата. След няколко минути обаче се появи друг техен служител, който каза, че са получили имейл с разрешение за преглед на стоките от Extreme Digital. Сега се надявам след като го включа всичко да е наред и ТВ-то да работи.
Здравейте,
Към хората с Андроид ТВ - толкова ли е бавен, колкото го описват и има ли повече функционалности в сравнение с WebOS, който се води по-бърз?
Ако питаш за телевизора все още е в кашона, по- късно като се прибера ще го включа. Надявам се да няма проблеми с първоначалните настройки на телевизора.
А относно доставката съм доволен. Направих поръчката на 09.06. и пристигна днес, което смятам е добре. Преди да разпечатам кашона за оглед при куриера се виждаше, че не е разпечатван преди това, а това беше важно за мен. По късно или утре ще напиша за самия телевизор, но смятам, че има доста писано за този модел, все пак е от миналата година.
Преди година Наносис показаха подобен план, където самосветещите квантови точки се появяват на трети етап. В новият план вече са на четвърти , а все още се намираме на първият...
Все футбольные матчи Чемпионата будут транслироваться со звуковым сопровождением пространственного звучания Dolby Atmos. Владельцы домашних кинотеатров с технологией Dolby Atmos смогут ощутить атмосферу всех стадионов России, созданных для Чемпионата мира по футболу.
Программу Первого канала в формате 4К со звуковым сопровождением Dolby Atmos можно увидеть в спутниковых сетях «Триколор» и «Орион», спутниковых и кабельных сетях МТС, «Эр – Телеком» и других кабельных операторов; в Москве и ближайшем Подмосковье — на 58-м цифровом эфирном канале с Останкинской телебашни.