Здравейте,
Предложете някакъв телевизор около 40-43".
Бюджет около 1300-1400.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Здравейте,
Предложете някакъв телевизор около 40-43".
Бюджет около 1300-1400.
Има ли добри телевизори без андроид защото така или иначе ще си ползвам външното андроид устройство. Или всичко хубаво е задължително смарт
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
те тоя самсунг nu7472 аз имам 43 ku6072 и ми харесват много цветовете леко неравномерна подсветка има ама иначе е супер тоя трябва да е още по-добър 43 инча е IPS ;1400 лв няма много смисъл за 43 " за тия пари може някакъв 55 "
https://www.technomarket.bg/televizo...rt-tv-09165546
Този пост е редактиран от x33mmm; 05-03-19 в 23:01.
Добър и балансиран бюджетен модел, едно от малкото предложения без излишни екстри.
https://www.avsforum.com/forum/465-h...l#post57695256
https://pbs.twimg.com/media/D04mkjYX4AAL4JN.png
USB4 е базиран на Thunderbolt 3, удвоява пропускателната способност до 40 Gbps
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1551767303
https://www.newsshooter.com/2019/03/...i-pro-4-6k-g2/
Защо HDR оптимизаторът на Panasonic UB9000 е такъв убиец?
Обясняваме и показваме защо функцията [HDR Optimizer] на Panasonic 4K Panasonic UB9000 / UB820 / UB420 4K Blu-ray плейъри е толкова впечатляваща, колкото може да извлече по-добро качество на картината на 4K Blu-ray за повечето екрани.
Обърнете внимание, че нивото, на което функцията изпълнява тонално картографиране, се контролира от настройките [HDR Display Type] в менюто на плейъра. [HDR Optimizer] може да се прилага само за HDR10 и HLG съдържание (по-голямата част от 4K Blu-ray заглавия), а не за HDR10 + и Dolby Vision дискове, които вече имат динамични метаданни.
Това видео е заснет с помощта на Blackmagic Pocket 4K Pocket Cinema Camera (BMPCC 4K), за да заснеме по-висок динамичен обхват.
https://www.youtube.com/watch?v=NuDD2X0wvG0
Дойде ми телевизор LG C8 55" от зора за 2600 по куриер на еконт казаха ми че имам 15 минути за тест; още като го извадих от кашона който беше раздран; видях че няма никакви лепенки и фолио също така имаше следи от пръсти по екрана включихме го разгледах няколко снимки и ми се стори че на места има някакви драскотини в панела като изгорели пиксели ... после куриера почна да дава зор че има още 50 адреса и не може да чака и се скарахме аз искам повече време да разгледам; и накрая вече не видях никакви документи където да ми пише името нито гаранция имаше само упътвъне за телевизора и няква касова бележка на която нищо не пише и викам къде са документите и той ми вика това е което са пратили ; и аз си помислих тва е някъв телевизор връщан от други клиенти с дефекти вероятно без документи и го върнах отказах поръчката тва нещо трябва да се земе директно от магазина и да се разгледа много внимателно ; картината верно е трепач обаче нямаше лепенки имаше петна нямаше документи ... се ше се покаже некоя свестна промоция от качествен магазин ... обаче тва с куриер не си е работа изобщо ...
та по темата по какво се познава дали един телевизор е бил мостра или е разпечатван има ли отпред на екрана фолио и лепенки или нещо друго ?
Този пост е редактиран от x33mmm; 07-03-19 в 22:03.
x33mmm
Вероятността по това време да се попадне на мостра при покупка по интернет е много голяма.
Сега започват черни петъци и т.н. промоции за почистване на магазините и складовете от старите модели.
1.Задължително отиваш и оглеждаш с часове телевизорите!
2. Избираш си телевизор!
3.Ако е на промоция добре ,ако не е пробваш да свалиш цената с 5-10% / обикновено става ,зависи от веригата магазини/
4.Питаш дали имат запечатан телевизор ,ако има го вземаш веднага ,ако има в други обекти от веригата по градовете, изчакваш няколко дни да го доставят физически в твоят магазин.
5.Обаждат се като пристигне.
6.Разпечатват го пред теб ,огледаш внимателно каквото те интересува ,попълват стриктно гаранционнта карта.
7.Отиваш на касата плащаш и го транспортираш до вас.
8.Наслаждаваш се дълги години на прекрасната картина.
Аз така практикувам от 20 години за скъпи ,обемни и деликатни стоки като телевизорите.
Плюса на интернет пазаруването е ,че можеш да върнеш стоката в 14 дневен срок , но си представям какви мъки ще бъдат специално за голям телевизор .
За един донгъл Miracast 45 дни ме въртяха докато ми върнат парите ,естествено разходите по доставка за моя сметка.
Успешно пазаруване!
Този пост е редактиран от Loreti; 08-03-19 в 12:36.
Опитали са се да ти пробутат я мостра, я връщан телевизор. Новият телевизор си има фолио по рамката, няма следи от пръсти, както се вика "лъха на ново" .
Вече може да поръчаш онлайн и да посочиш от кой магазин искаш да си вземеш стоката .
Аз така действам, хем онлайн покупка, хем в магазина искаш запечатана бройка и тестваш всичко на място .
Според мен вземеш ли вече нещо от магазина ,независимо че си го поръчал онлайн правилото за 14 дни не e валидно .
На гаранционната карта ти бият печат ,че стоката е проверена и приета от теб без забележки.
Този пост е редактиран от Loreti; 08-03-19 в 12:34.
Независимо дали е от физически магазин или онлайн такъв, по закон имате право на рекламация в период от 2 години.
Като за първите 6 месеца от датата на покупка даже не е нужно да се доказва, че стоката има някакъв дефект, защото според закона, по презумпция се допуска, че има.
Оттам нататък физическият или онлайн магазин разполага с 30 дни да разгледа случая (както казах до 6 месеца те нямат право на отказ, ако се предяви правото на рекламация) и да върне парите или да ви замени стоката.
Директно от сайта на КЗП:
Връщане на стока с аргумент, че не допада на потребителя, не е правилен размер или подходящ цвят и пр. не е предвидено в закона, освен в случаите, когато сделката е сключена от разстояние или извън търговски обект.
Връщането на стока без дефект е въпрос на добра търговска практика, до 14 дни може да бъде върната единствено покупка от разстояние.
Този пост е редактиран от Loreti; 08-03-19 в 13:39.
Да де ама аз примерно от известно време живея на село е по-спокойно не съм в софия вече и нямам кола ; и в такъв случай не мога да го докарам от магазин трябва да ми го докарат те или с куриерска фирма ; в такъв случай как мога да разбера дали телевизора е мостра или е връщан те могат да си го преопаковат пак и как да разбера ?тоест как може да разбере човек дали тв е чисто нов неотварян
Този пост е редактиран от x33mmm; 08-03-19 в 14:36.
Ще ти го откарат за тяхна сметка в определен от тях ден когато имат път в тази посока. По време на покупката искаш да ти попълнят модел и сериен номер в гаранционната карта и заедно с касовата бележка я вземаш със себе си. При получаването отваряш кашона преглежадаш хубаво телевизора, сверяваш номера с този на гаранционната карта,подписваш се за приел и всичко трябва да бъде наред.
Ако искаш всичко да е 100 % точно ,наемаш едно товарно такси микробус за 50 лева и веднага след покупката го транспортираш до село.
След това викаш приятели и задължително черпиш за дълги години безпроблемна експлоатация.
Между другото ниската цена 2600лв. за LG 55C8 показва ,че телевизора има някакъв проблем най-малкото е мостра, а при теб се е оказал и поочукан. Евтиното винаги излиза скъпо ,това е факт!
Този пост е редактиран от Loreti; 08-03-19 в 15:26.
https://europa.eu/youreurope/citizen...s/index_bg.htm
Винаги имате право на поне 2-годишна безплатна гаранция, независимо дали сте купили стоката онлайн, в магазин или с поръчка по пощата.Тази 2-годишна гаранция е минимумът, на който имате право. Възможно e националните разпоредби във вашата страна да ви осигуряват допълнителна защита.Ако стоки, закупени от вас в ЕС, се окажат дефектни или не изглеждат или не работят по начина, посочен в рекламата, продавачът трябва да ги поправи или замени безплатно, да ви върне парите или да ви направи отстъпка.
- Ако стоката се повреди през първите 6 месеца, се приема, че проблемът е съществувал, когато сте я получили, освен ако търговецът може да докаже обратното. Поради това имате право на безплатна поправка или замяна, или, ако това се окаже прекалено трудно или скъпо, може да ви предложат намаление на цената или да ви върнат парите.
- Ако стоката се повреди след 6 месеца, пак имате право на безплатна поправка или замяна, на намаление на цената или на възстановяване на заплатената сума. Възможно е обаче да се наложи да докажете, че проблемът е съществувал, когато сте получили стоката.
В случая ако купите ТВ от физически магазин и впоследствие установите, че е надран или нещо друго, няма за какво да се тревожите, тъй като винаги може да си предявите рекламация.
Здравейте,
Преди 3 години избиха петна на дисплея на телевизора ми Samsung UE48H6670 и панела беше подменен гаранционно.
Тук бях пуснал тема:
https://forum.setcombg.com/samsung-%...tml#post759496
Сега вече съм в удължена гаранция, със същия проблем, но ремонт няма да има и ще бъде направена замяна.
Може ли малко насоки с избор на еквивалентен модел за замяната?
Предполагам ниските модели ще са по-лоши от него, нищо, че е от по стара година.