Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
55", VA 100 Hz, direct LED, мат - някой да е попадал на подобна комбинация? Аз прерових всичкото (без гнусмас и турските), което предлага т-полиса и няма. При сони намирам, но е с гланц, а искам мат.
Пълен мат не съм срещал от години. При Сони и повечето други е полу-мат като и двата варианта (мат/полумат) лично на мен не ми харесват, макар и последните ми тв да са такива поради липса на добър гланц в тв с нормални цени и не разбирам търсенето на пълен мат .
Пълен мат съм имал в стари модели - ниска рязкост, дълбочина (триизмерност) и огромно светло петно ако има осветяване. Гланц тип ЛГ (евтините им LCD-та) също не е добър вариант, че се гледаш като в огледало, но поне не се губи рязкост и "триизмерност"/дълбочина на картината.
Добрият гланц остана в скъпите модели от най-високите класове и ОЛЕД (поне от тия дето съм гледал).
Замислих се за по-голям размер, че вече съм стар и от 3 метра ми е дребно на 40". Затова загледах пак VA, пак 100 hz и пак direct LED, щеше ми си мат, да не е като огледало, ама явно няма. Аз не гледам много, може с дни да не работи, но държа на качественото цветопредаване. Уви панасоник нямат нищо с VA. В технополиса ходих да ги моля да ми запалят един х90/85, ама нямат дистанционно, ползват съвместимо, онова блокира и айде... Ще мина пак да ги тормозя, дано случа на някой по ръкат.
....
На к'ви магазини попадате или консултанти... директно викате управителя... даже ако имате смарт устройство с IR, си пускате и спирате който телевизор ви е кеф.
Написаното от Вас по-горе за качествено цветопредаване не се връзва с понятието матов екран, там се "убиват" цветовете и тяхната дълбочина.
Аз съм от старата школа, всеки човек заслужава шанс да ми се докаже. Не е редно да се правя на разбирач, макаер че ползвам шаоми, знаеш с какво са известни те. Не е проблем, но е редно хората там да покажат, какво може това, което продават. Не си падам по панаирите, не обичам разправии, та така до техно-магазините.
Колкото до мата, не съм съгласен, вече много години ползвам един панасоник, който се води мат и с чиито цветове сравнявам бъдещият наследник. Оказа се, че не е лесно да намеря такъв, наследник имам в предвид. Ще се чака явно, какво пък не ми е спешно.
Когато имате нещо което ползвате и смятате че то е добро, докато не го сравните с нещо актуално, няма реално да знаете, че всъщност това което имате с нищо не превъзхожда и дори отстъпва много по качество на картината.
Казвам Ви го съвсем приятелски без да влагам каквито и да е негативни чувства.
На 99% съм сигурен, че пълен мат като в старите модели няма да има или ако има ще е в някой евтин "китаец"/Вестел, което пък изключва директно втората част от изискването
Полу-мат са повечето сегашни модели и аз не съм много очарован от анти отражателното им покритие, а като цветопредаване и точност директно от кашона в повечето случаи Сони и Панасоник са си най-добре. Другите вече не са толкова зле и също имат поне една добра готова настройка (ЛГ/Самсунг) според модела.
Защо не помислиш и за ОЛЕД модел - примерно догодина Панасоник 1500 като "чистят" старите модели.
Здравейте колеги,
Имам нужда от помощ. Търся за вкъщи 75" , около 2 000 лв. или малко повече. Качеството на картината при HDR, Dolby Vision и подобни е най-важно. Ще си взема андроид бокс ако моделът не може да работи с желаните приложения. (Краката не са от значение )
Благодаря предварително !
75" за 2000лв, който същевременно да е и качествен си е доооста трудна задача независимо от краката му.
Един колега хвана промото с ОЛЕД-а за 2850 ама пък ти ако успееш за 2000 ще поставиш новия рекорд на форума!
Този пост е редактиран от berpan; 13-12-22 в 21:45.
Съгласен съм. То 65" е трудно да се намери нещо добро за 2к лв, какво остава за 75".
Единственият 100/120 херцов, който виждам близо до бюджета, е Philips The one PUS8807 за 2200 лв.
Доколкото знам, единствено Филипс поддържат все още разните долби кодеци. Тъй че, за тези пари, по-добро няма според мен.
Този пост е редактиран от gurcayy; 13-12-22 в 22:18.
Sony XR-65X90K 65 Мнение за този,можели да сподели някой?
Точно 2000 трудно но Телевизор Sony LED 75X89J, 75" (189 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас G - eMAG.bg от това по добро предложение за тези пари и този размер... трудно ще се намери, в момента.
Аз веднага бих го взел, но няма вече място вече :D
Когато съпоставям нещо, то се опитва да бъда колкото се може по безпристрастен. Затова си приготвям домашното, а именно флашка с изображения и видеа с неща, които ме интересуват. Тази флашка минава първо през това, което притежавам и чак тогава отивам да досаждам на хората в т-полиса. Професията ми е такава, че имам "набито" око за цвят. Може би това ме кара да съм доста критичен към това което виждам.
Адаш, мат наистина няма, поне за моделите, които се продават в БГ и има данни за тях в displayspecification. Въпросът ми към вас бе свързан с това дали някой случайно не е попадал на подобна комбинация, която не е описана в сайтовете.
Колкото до ОЛЕД, няколко пъти ходих с намерението да купя, и не купих. Не видях причина да платя такава сума за нещо, което не предизвика в мен т.нар. "wow" ефект. Освен това не бих служил на нещо призвано да ми служи. Може би след години, да се получат нещата, но сега, по-скоро не.
Не отричам технологията, страхотна е, телефонът ми е с OLED и никога повече не бих искал да видя IPS на телефона. Знам, че не е редно да се прави подобна съпоставка между ОЛЕД и ОЛЕД, давам го като пример.
Затова търся нещо класическо и проверено във времето, като VA 100 hz direct LED. Плаши ме гланца, защото гледам на светло, и не знам дали няма да е като огледало. Това не мога да го преценя в магазина, затова питах дали някой не се е натъквал на мат.
Здраве да е! Благодаря за мненията ви, спорен ден от мен!