Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Преди малко в полиса в Младост видях, че 55u8hq е на цена 1299 лв. Даже и безлихвено за 20 месеца.
Смених ТВ-то на Майка ми с Philips 58PUS8507.
Тези които са в течения помнят че, бях взел Philips 55PUS8807, исках да направя ъпдейт на стария 50PUS7304 , но го върнах, защото имаше изгорели пискали и доста неравномерно черно.. Реших в крайна сметка да взема 8507 защото бе по голям, с малко, но напълно достатъчно!
Мястото където е ТВ-то определено не е за 65" и можеше да е поема повече от 55" така че този 58" ми пасна идеално.
Реших да се леша то 120хз , за сметка на размера, иначе ТВ-та са почти идентични като хардуер, но за разлика от 55", този 58" е VA панел, съответно има по добро черно и контраст, въпреки че не е толкова ярък колкото IPS-а но пак си е достатъчно ярък , поне на майка ми и върши страхотна работа и е доволна.
Ето тук сравнение м/у двата, това е изцяло черен екран, при един и същи тест клип в YouTube, и едни и същи настройки, с беклайта на макс .
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 10-02-23 в 22:53.
ужас
добре си направил че си взел VA панела
Половината телевизори у дома са със IPS панел.Такова чудо нямам ...
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
Не разбирам... какво трябва да значи това ? Ти мислиш че съм седнал да фалшифицирам снимки ли ?
IPS телевизор без локален диминг, при максимален беклайт, в тъмна стая.. това му е черното. При някой ще е по добре, при друг по зле, но не спира светлината както го прави VA-a. Аз имам 75Q95T/ADS и 42LA890S/IPS, при този тест с локален дъминг.. да черно си е защото изключват подсветката, но ако изключа локалния диминг, резултата няма да е много по различен от това което се вижда на снимката.
IPS with full backlight in dark room \ – Google Търсене
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 12-02-23 в 15:40.
Нищо няма,сори...
Просто не бях виждал такава бройка на Philips....
Като IPS-то....
И понеже пишете за себе си в женски род,ако сте дама-извинения...
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
А каква е целта да се снима и гледа на 100% подсветка?
Аз ако я настроя на над 60 и ме заболяват очите. Това при 300 кандела. не ми се мисли при по-високи яркости на панела.
Отделно се натоварва захранването и самата подсветка за минава по-бързо.
Мисля че вече сме го водили този разговор миналата година. А и тук говорим за телевизор като цяло с ниска производителност.. 400 нита пикова яркост.. не са чак толкова много че да се лишавам и от тях със страх от това че подсветката ще издаде багажа по рано. Предишния който работи 4 години при 100% си беше ОК. Та и нали това бе предимството на LCD телевизора пред OLED.. че са по ярки и имат по дълъг живот.. сега остава и над това да треперим..
В калибровъчните видеa не съм видял, Darko примерно, да препоръчва подсветка на 100%. Обикновено e 80-85%.
Здравейте, колебая се между тези два телевизора. Кой според вас е по- добър? Ще се гледа предимно телевизия в сравнително светла стая.
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/10113
https://zora.bg/product/43qa5d63dg-android-smart
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 20-03-23 в 02:07.
Vestel Turkey (или Turkiye вече не съм сигурен) > на едно шаси са > двата са с панели DLED-QLED, като е възможно е да на различни производители.
От двата: Тошо - 350nit.