Първоначално публикувано от
vvpacc Здравейте, момци!
Искам да взема 50 инчов телевизор, който ще ползвам 2-3 седмици (следоперативно) и след това ще подаря на родителите ми.
Трябва да е точно 50 инча, въпреки че гледат от около 3 до 3.5 метра. По-голям не искат а и понякога го въртят на 30-40 градуса да го гледат, докато вечерят. (ще взема въртяща се стойка на ХАМА)
В момента са с една 47-инчова, 13 годишна Тошиба и им върши идеална работа. Не знам дали е сглобявана във Вестел като новите. Предполагам, че новият телевизор, който ще взема, няма как да има по-лош viewing angle.
Изискванията са да е черен (в най-лошия случай тъмен графит), и да имат копче за каналите по дистанционното. Т.е. някои по-нови модели на Самсунг отпадат.
На мен ми се иска да е Android, тъй като предполагам дълго време ще има ъпдейти. Future Proof e. Чувам добри неща за webOS на LG.
Ще се гледат основно новини, Стани Богат, шоута, филми, много рядко някой мач. Т.е., основно телевизия, и трябва да се справя добре с upscale-а.
На мен ми е важно да мога да си подкарам Netflix, YouTube, HBO и може би EON, че да се свържа без приемник към Виваком.
Някои от моделите, които съм харесал:
Philips 50PUS8007/12 - фаворит, но не знам какво да очаквам.
LG 50NANO813QA - това само в случай, че magic remote може да бъде изключено и да си боравят със стрелките на дистанционното.
LG 50UQ79003LA - горното отново важи.
Toshiba 50QA4263DG - този предполагам е Вестелски, но го дават QLED...
Ще се радвам на мнение, или може би на производител и модел. който съм пропуснал