Благодаря, Антракс. Ще поизчакам.
Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Благодаря, Антракс. Ще поизчакам.
Ти да видиш, сравнение на висок клас Самсунг с бюджетен китаец.
Кави гурута виреят тук . qn90b го има и на старата цена 2500 има и новия модел qn90C на 2400, Сега по добър ли е от тцл
Явно самсунг са решили да разчистват старите модели и специално за ч55 цената е супер ( за който иска да се възползва) и започнаха да го сравняват с китайците.
Та за гуруто, рейнбол ефекта се дължи на някакъв филтър който да увеличи ъгъла на VA матрицата , новия модел го няма, но струва с 500лв повече .Аз лично не съм го забелязал. Но наистина ъглите са добри.
Тъпо ми е, все едно в автомобилна тема да обяснявам защо БМВ е по добро от кия , даже не от кия ама не се сещам за никоя китайска марка автомобили - намерих Chery Tiggo 8
Липсата на Долби .. не знам какво е , Но пък проблем е пускането на някой филми и субтитри. Тук ЛГ е по добър. Предполагам китайците са още по добри.
Но пък на практика , телевизора работи като монитор, всичко е в бокса на ЕОН. Перфектен е за playstation5
AntrAcsA самсунга има едно голямо предимство. Яркост и истински HDR , предполагам знаеш какво говоря. Доколкото видях спрямо 805 е двойна.
meleager отиди в някой маркет и ги виж на живо , но имай в предвид черния петък (самсунга надали ще го намалят още но за 65 и75 може да има
Защо да е С805 за 2200лв от незнаен търговец, използващ платформата на ЕМаг, като може да е С845 (който би трябвало да е по-добър) за 1949лв. от техномаркет?
В случая колегата питаше за избор между TCL C745 и TCL C805, за Samsung QN90 не е ставало дума, поне не е имало такава дискусия с мен, НО ако намери 55" QN90 за 1300 лв... нормално е човек да се насочи към Samsung-a, макар че като чета някои коментари като тези на anyone2 , който пък не е останал очарован от QN90B.
Точно за цена става въпрос
805 e 2200лв
745 e 1400лв
55QN90B е 1800 в момента
При тези цени 55QN90B е супер предложение. anyone не ми се коментира.
Това с цената е временно "явление" за кампанията за съответния размер при условие, че 65" е 1700 лв.. Изчакай до понеделник.
Да, но това коментираме че цената на 805 в момента не е реална ! Изчерпан е поради големия интерес, а търговеца който има някакви останали наличности спекулира с цените (знаем че в еМАГ продават и различни контрагенти, най вече Румънски фирми), за това колегата мисли да изчака ново зареждане, тъй като до колкото разбрах бюджета му е около 1300-1400 лв.
Иначе съм съгласен че цените на QN90B в момента са доста атрактивни, но ако търсим 55" телевизор с а бюджета ни е силно свит, до 1300 лв, C805 е без конкуренция ако гледаме чисто като характеристики а именно QLED с над 1300 нита максимална яркост с 390 зони за локално затъмнение, WIFI 6, 144hz, USB 3.0, HDMI 2.1 и най новия чипсет Пентоник на Mедиятек. Единственото като не се знае как TCL са се справили с алгоритъма за обработката на изображенията, защото до сега през годините на китайците това им куца най много.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 23-09-23 в 12:59.
Може и да не се знае,но не бива да се повтаря на всяка страница като мантра...
Ето ти два прегледа на тв-р с мисля по-стария чипсет.И ако виждаш някъде колко лошо се справят го копирай,ако не моля не повтаряй едно и също (на всяка страница..,почти)какво куца на китайците.
Алгоритъма...,научно звучи.
Дано не им куцат и матриците,че другите просто няма от къде да вземат (вече- LCD)
https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1688012478
https://cybershack.com.au/reviews/tc...lot-tv-review/
https://forum.setcombg.com/tcl-%D1%8...ml#post1059890
п.с.Ако питаш R.LARSEN oт Flatpanels на мейла му със сигурност ще ти отговори на всеки въпрос много коректно.
Въпреки,че след като се прочете едва ли ще има какво да се пита.
Този пост е редактиран от inches9; 23-09-23 в 14:51.
Има ли място за колебание при избор между Philips 48OLED707/12 на тази цена и TCL MiniLed 55C805 (ако, може би, евентуално го пуснат на по-ниска цена)? Разликата в инчовете не е малка, но си мисля, че бих я преглътнал заради безупречната картина на OLED-а. Или греша?
Същевременно, TCL MiniLed 55C805 вече е с нова цена в Емаг - 1.599,99 лв.
Този пост е редактиран от meleager; 27-09-23 в 12:26.
eMAG заредиха от TCL 805, както и предполагахме , но цената е с 300 лв по висока от тази която се продаваше преди седмица ! 1599 лв, така че тук нещата малко се променят, но като цяло всички телевизор са на по високи цени вече, 55QN90B е два бона сега. Явно се готвят за някоя кампания .
- - - - - - - - - -
707 е " бюджетният " ОЛЕД на Филипс за миналата година, мисля че еквивалента му е LG B2 които са с по ниска яркост и мисля че не ползват подобрените EX.OLED, EVO OLED панели.
Така да си кажа за TCL 55C805.
След няколко дни ползване се оказва, че съм повече разочарован.
Ползвам Еон приложение , но и с tv box-a се държи по същият начин.
Интернета е оптика 400mbps някъде.
Реших да гледам Game of thrones 4к Dolby Vision.
Телевизорът минава в режим Dolby Vision IQ - картината е трепач , докато не дойдат бързо движещи се сцени. Тогава около обектите , които се движат картината става на пиксели , като ореол , все едно е цензурирано.
При този режим опции за корекция - нямам.
Ако премина в режим - Dolby Vision ярък - тогава имам възможност да коригирам:
1. Намаляване на размазването
2. Намаляване на трептенето
Тогава нещата се подобряват значително с размазването , ореолите , но картината върви леко насечено , не е така гладка като при първият режим.
Пускам YouTube - същата работа.
Друг филм , ако е 4к - ла*на , ако е HD- долу горе.
И наникъде ...
Четох в нета нещо за blurred Halo effect around moving objects.
Фирмуер
V8-T653T01-LF1V024
Някой ако може да помогне иначе в кашона и откъдето е дошъл.
P.s.
Махнах фолиото , проблем ли ще е за връщането.
P.s.2
В Технотата ще мога ли да си сложа HBO MAX акаунта и да си пусна 20 секунди от определена серия и да разбера дали това е моят ТВ.
Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk
Фолиото не е проблем за връщането , при 14 дневен период (АКО е купуван онлайн, ако е от магазин, физически, не може да го върнеш толкова лесно), важното е да пазиш всички други опаковки и аксесоари.
Няма да има проблем с предпазното фолио. Това го казвам от личен опит, връщал съм два пъти. Като вторият път, толкова бях ядосан на телевизора който пробвах, че буквално нахвърлих всичко в кашона и нямаше проблем.
Щом, още през първите дни, намираш кусури на телевизора с времето, те със сигурност ще станат повече. Аз бих го върнал веднага. Всъщност, истината е, че не бих купил изобщо.
За HBO MAX акаунт не знам дали ще ти позволят да вкараш, но пък можеш да се запишеш нещо на флашка от въпросният източник да го пуснеш на място.
ЕОН приложението е с видео до 4 mbit/s. С приемничето ще е леко повече. Прекалено актресивно шумопотискане и замазване за премахване на бръчките. През коаксиален разликата е драстична.
Неприятно е това насичане с нов процесор. Какво ли е HDR с 60 кадъра? На HD сякаш не го товари.
Не отстраняват бъговете на моделите от предходни години. Само пренасят проблемите в/у новите.
Иначе много ревюта за четки и баданарки на марката от калибратори. То не са замервания, цветови глупости и подобни, а то не може да подкарата плавност.
Някой да събере отзивите за таз марка и модели в темата им. Така се губят.
Този пост е редактиран от brotzki; 10-10-23 в 15:34.
Добре беше да качиш снимка - по описание прилича на макроблокинг причинен от проблеми по трасето
Всички приложения за стрииминг използват прекалено голяма компресия, от там и шума в картината.
Dolby Vision IQ - изключва много настройки като целта е да покаже картината според околното осветление и такава каквато режисьора иска
с последната версия на фирмуера си
https://xdaforums.com/t/tcl-2023-goo...#post-89084130
пиши подробно на подръжката за проблема
https://www.tcl.com/eu/en/support/model/55c805