Този пост е редактиран от dragozow; 20-07-22 в 07:31.
LG 55OLEDC1 е 2к лв и е един страхотен тв.
[QUOTE=AntrAcsA;1038369
..... Ако А1 е добър ОЛЕД, то тогава няма лош ОЛЕД.[/QUOTE]
Ами няма лош OLED!
https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
Както се вижда значима разлика е само за спорт и игри,поради липсата на 100hz.Дори и там представянето на А1 не е лошо.
Аз игри не играя,дори не съм поглеждал.За който са важни ...
При спорта за разлика от тестовете в реалното гледане мисля,че по трудно ще установиш разликите.
С което не искам да кажа,че не трябва да ги знаеш.
Ходих да видя LG OLED55A13LA и един 55Q80A в Технополис, че ми е близо. Бяха един срещу друг, та направих сравнение, OLED ме впечатли с цветовете, за 108 лв мога да купя още 3 години гаранция, която при емаг е 169 лв на година. Та май избора е ясен, особено за тази цена, 1 399 лв + 108 и няма да го мисля 5 години. Кажете какво мислите?
Аз ти казах,че ако не си гледал олед или qled и двата ще ти харесат.
В интерес на истината, да. Като погледнах QLED се впечатлих до като не се обърнах към OLED.
Зависи какво търсиш ! Ако искаш хубав HDR или пък ярка и въздействаща картина, Q80A е решението ! Ако не ти пука за яркостта и HDR толкова много, но искаш хубаво черно , по обемни цветове и безкраен контраст, А1 e твоя телевизор .
LG A1 OLED vs Samsung Q80/Q80A QLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
Трябва да се има в предвид че А1 е най бюджетния ОЛЕД на ЛГ, в него не слагат най новите си процесори и чип сетове, което може би ще окаже влияние при обработката на изображението и работата на ТВ-то като цяло.
Здравейте! Спрял съм се на два телевизора - TCL P615 43 и Hisense 50E76GQ. Не съм навътре с нещата и затова пиша тук за помощ. Телевизора ще се използва главно за филми, предавания и игри. TCL ми харесва, защото е евтин, но не намирам достатъчно отзиви за магазина, в който се предлага - Техмарт. Ако някой има мнения за магазина, ще се радвам да ги чуя. Hisensе е по-скъп и е максимума, който може да дам за телевизор - 770 лв. Заслужава ли си да инвестирам малко повече и да взема Hisensе или TCL ще свърши достатъчно работа за нуждите ми? Коректни ли са от Техмарт? Благодаря предварително.
Моля за съвет за покупка на телевизор ,ще се ползва за филми от местната кабеларка и интернет, в тъмна стая, без пряка светлина, на 5 метра разстояние! Като размер съм решил да не е по малък от 55 инча, олед или кюлед. . Бюджета ми е 1200 - 2000лв, като ми се иска да е към по малката сума
Оф, след като от 2010 си гледам с кеф (или поне така си мислех) 37” плазма на Панасоник, от най-ниския клас и се подигравам на хората с LCD, жената каза, че е време и за телевизор за децата, защото ще се избием вкъщи
Очевидно няма смисъл да купуваме евтин малък за децата, Панасоника отива при тях, да си гледат каквото искат, а с него си върви идеално и PS4 и никой не се е ожалвал. Искам нещо 50-55 за хола.
Сега, първия момент е, че никога не съм харесвал картината на LCD в сравнение с плазмата. Нататък- никога не съм и предполагал, че е проблем да съм с HDMI 1.нещо си Като цяло не се захласваме много по телевизора, въпреки, че първия, който стане го включва, последния, който си ляга го изключва. Но си гледаме IPTV от Виваком, понякога закачаме лаптоп за някой филм, ама рядко, че е досадно. Не знам какво е “фонов шум”, дори и като такъв каналите се сменят често. Не съм открил прогаряне на плазмата за 12 години.
Истината е, че като се повдигна въпроса си признах, че размера и функционалността на Панасоника ме напрягат. Всъщност може би затова и често си работи без да го гледаме. Искам да се очовеча. Без предобряне, но да гледам нормално филми, вече и от външен източник, HBO Макс си искам, връзка с епълските джаджи… Искам и като закача Плейстейшъна нещата вече да са истински. Знам, че няма да харесам особено LED, но не съм и маниак, който би вкарал много пари точно в телевизор.
Заглеждам примерно Philips 55OLED706/12 като абсолютен максимум, но ми се иска да не е толкова много. За С1 на LG няма да дам пари. Ако има нещо адекватно при LED за до към 1000 лева бих бил щастлив. Стаята може да е светла, може и да е затъмнена. С щори и пердета е. Вечер гледаме нормалната телевизия на включено осветление, за филм го изключваме. С плазмата съм си ОК като картина, яркост, цветове, размера ме мъчи