Да, оставих я на 2.4, че хола ми е на запад и в момента съм го защорил здраво. Иначе не съм особено удовлетворен от линкаhttps://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled/settings особено що се касае до баланса на бялото. След настройките, които посочват, ми се стори, че картината загуби от първоначалното си качество, затова върнах всичко към фабричните и изпълних само първите стъпки, като даже намалих контраста не на 85 , а на 80, а цветността на 40 вместо 50. Не знам, може и сигнала от мача Испания-Япония да е повлиял(май беше на Диема) за преценката ми, защото после като върнах на бнт-то изглеждаше по-добре. Игровите настройки изобщо не съм ги бутал щото откак през далечната 1995г. играх "Цивилизацията" на Майкропрош цяла нощ без да се усетя и като вдигнах глава помислих, че още не се е мръкнало, а то беше 8 сутринта и даже закъснявах за работа, не ми е в сферата на интересите.
- - - - - - - - - -
Колеги сигурно задавам много тъп въпрос, но си признавам, че съм лаик - в кашона на тв-то се търкаляше и тази джаджа приличаща на слушалки(но не е). Бихте ли споделили за какво се използва?![]()
Здравейте, дойде време да обновя ТВ-то вкъщи и се колебая между
SAMSUNG QE-55QN85B
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/19243
SONY XR-55X92K
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-LED/p/171027
Мнение за по добрия според вас ? Изчетох няколко ревюта и съвсем се обърках, Самсунга е с мини лед и може би по добро черно и IPS матрица, Сонито има няколко локални точки на гасене на подсветката, не намерих колко зони са точно. В избора влизаха и OLED моделите, но ме притеснява че зад него се пада прозорец и да не го напича, казаха ми, че не е добре. Затова избора е между тези 2 модела, бюджета е пак в тоя диапазон. Ще се гледа кабеларка, филми от компютър и HBO Max.
Настройки да искаш
В режим Filmmaker, след това намали яркостта на OLED до 46 и деактивирай режима за пестене на енергия, за да постигнеш яркост, близка до 150 cd/m² (nits).
Препоръчвам да зададеш TruMotion в потребителски режим с премахване на трептене на 4 и премахване на замъгляване на 7.
иGeneral
Picture mode: Filmmaker mode
Aspect ratio setting: Original / Scanning: On
Power Saving: Off
Advanced Setup
Brightness:
OLED Pixel Brightness: 80
Contrast: 85
Screen Brightness: 50
Autodynamic Contrast: Off
Maximum Brightness: Off
Gamma: 2.2 / BT.1886
Black Level: Automatic
Motion Eye Care: Off
Color:
Color Depth: 50
Shade: 0
Color Range: Auto
White Balance Color Temperature: Warm50
Purity:
Sharpness: 10
Super resolution: Low
Noise Reduction: Low
MPEG noise reduction: Low
Smooth Gradation: Low-Middle
Real Cinema: on
TruMotion: Cinematic or Natural
OLED Motion: off
ИИИИИИИИИИИИ буммм няма да има ТВ отновоРазигра се същия сценарий както при предните две ТВ-та, въпреки че до последно търговеца имаше наличности от телевизор. Аз мисля че приключих с амазон и ще чакам някоя добра оферта в еМАГ. АКО нещо е на прекалено добра цена, толкова добра цена че е трудно за вярване да е истина..... най вероятно НЕ Е истина а са скамери, които не знам каква им е целта, може би за събиране на лични данни !
Занапред обръщай внимание продавача да е самия амазон. Тогава няма да имаш проблеми. В амазон може да продава и Бай Пешо от Учиндол. Също като в емаг.
Необяснимо е че това са търговци с 5 или дори 10 годишен опит в продажбите на амазон, и дори имат от 89 до 100% положителни коментари...
![]()
![]()
За щастие, моето упористост и твърдоглавие доведе до блокирането на тези профили, дори общо 5 търговеца успях да блокирам , поне докато тече разследването, което може да отнеме от 2 до 3 дни.
Първоначално мислих че ми кенсълират поръчките защото съм от България, и не им се занимава да пращат скъпа стока насам , защото не знаят какво ще се случи, но от днес виждам коментари и от немци :
Като 3-я коментар примерно казва :
" здравейте на всички, продавачът предлага стоки много евтино и анулира поръчките малко преди доставката. От моя гледна точка много ясна измама "
Не знам какво точно се случва в амазон, има вероятност да имат пробив във сигурност в края на миналия месец и много от продавачите да са с хакнати акаунти, защото масово излизат едни и същи стоки, с едни и същи цени в профилите на различни продавачи и сценария се повтаря.
Извинявам се на тези които мсилят че коментарите са ми " спам " просто онзо ден точно четях някои колеги тук се чудеха за амазон и дали някой е поръчвал телевизори от там, за това реших да споделя това премеждие.
каква полза имат търговците от цялата работа по развалянето на сделката![]()
А да.. това и ние се питаме , единствено което се сещам е събиране на лични данни !? Примерно ако имаме твоите, ще дойдем да ти откраднем 65" професионална плазма.. макар че може би ще е 100 кг, ама може да се пробваме .
Имат реално цялата ти информация, като телефон, адрес, емайл и може би номер на банковта ти сметка, но тук не съм сигурен каква е процедурата на амазон, дали плащането се отива директно към продавача, или се задържа от системата на амазон, докато сделката не приключи, какво правят в Aliexpress и eBay, примерно.
Убеден съм, че никой от търговците предлагащи артикули под реалната им цена, не се надява на сделка. Тук със сигурност се касае за измама, или по-скоро подготовка на потенциална жертва на измама.
След отказ от сделката, има поне няколко изпитани начина за развитие и подвеждане на клиента...
А да.. това и ние се питаме , единствено което се сещам е събиране на лични данни !? Примерно ако имаме твоите, ще дойдем да ти откраднем 65" професионална плазма.. макар че може би ще е 100 кг, ама може да се пробваме .
Имат реално цялата ти информация, като телефон, адрес, емайл и може би номер на банковта ти сметка, но тук не съм сигурен каква е процедурата на амазон, дали плащането се отива директно към продавача, или се задържа от системата на амазон, докато сделката не приключи, какво правят в Aliexpress и eBay, примерно.
70кг е , но на габарит е почти колкото 75" и много зор влиза в асансьора така че не ме е страх![]()
apmil4ev
ми да си беше взел Panasonic TH-103PF12E![]()
ако имах такава възможност можеш да се обзаложиш че щеше да е монтирана вкъщи- и без това всеки дори и най-скъп и хубав телевизор ако го закачиш към кабелен тунер се превръща в най-обикновен монитор и затова гледам да се обзаведа с най-добрия екран, за който имам финансовата обезпеченост