Страница 489 от 641 ПърваПърва ... 439479487488489490491499539 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,321 до 7,335 от общо 9614
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    АБЕ.. много го мисля тези дни, остава един ден до края на промоцията на еМАГ за 65OLEDC2 и.... много се чудя какво да правя, ей го, два часа сутринта е и не мога да заспя..
    Дали ще го вземеш зависи изцяло от две неща :приходите ти и приоритетите. Високи ли са приходите - вземай за да не го мислиш и страдаш. Всеки за себе си отговаря. Аз например никога не бих дал 7 пенсии на майка ми за нещо което ползвам по 2-3 часа дневно, и което нещо преспокойно може да бъде заменено от друго, което е в пъти по евтино. 3000 лева си е цифра..За 1000 съм планувал да си обновя целия набор инструменти , винтоверта, гайковерта, зегето , перфоратора и т.н всичко с новите Парксайд, много добри, че даже и за помпа остават , 800 лева ми струваше сондажа, и пак ще ми останат пари до 3000 лева да си взема дървения материал за битовия навес до къщата. Все неща много по значими и трайни за мен лично от едно ТВ . Та така - дали е целесъобразно е важно. А целесъобразноста е фактор съставен от много компоненти. Май не ти помогнах много .. Все пак ще завърша с лично мнение - НЕ го вземай !
    Swon и AntrAcsA харесват това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

що не вземеш да го пробваш - ако ти хареса - добре - остава
    ако не ти хареса - пак добре - връщаш
    ще дадеш само едни пари за транспорт, но ще си отговориш на всички въпроси сам и в уютна обстановка

това разбира се се прави след като си сменил цялата си друга техника с нова и си направил всички навеси, които си планирал и сега остава само да се поглезиш

естествено разбирам много добре колегата с инструментите и здравия разум - и аз се мятам между двете крайности
    AntrAcsA одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от apmil4ev Виж публикацията

това разбира се се прави след като си сменил цялата си друга техника с нова и си направил всички навеси, които си планирал и сега остава само да се поглезиш
    И помпа набих за тия пари колега, не пропускай , даже и самата помпа съм набелязал вече - перфектна Вида за 150 камъка , има да поливам..а вие си купувайте ТиВита по 3000
    nemirna одобрява това.

5. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Дали ще го вземеш зависи изцяло от две неща :приходите ти и приоритетите. Високи ли са приходите - вземай за да не го мислиш и страдаш. Всеки за себе си отговаря. Аз например никога не бих дал 7 пенсии на майка ми за нещо което ползвам по 2-3 часа дневно, и което нещо преспокойно може да бъде заменено от друго, което е в пъти по евтино. 3000 лева си е цифра..За 1000 съм планувал да си обновя целия набор инструменти , винтоверта, гайковерта, зегето , перфоратора и т.н всичко с новите Парксайд, много добри, че даже и за помпа остават , 800 лева ми струваше сондажа, и пак ще ми останат пари до 3000 лева да си взема дървения материал за битовия навес до къщата. Все неща много по значими и трайни за мен лично от едно ТВ . Та така - дали е целесъобразно е важно. А целесъобразноста е фактор съставен от много компоненти. Май не ти помогнах много .. Все пак ще завърша с лично мнение - НЕ го вземай !
    С яденето идва апетита, а икономията е майка на мизерията!
    Колкото по-обширно гледаш на нещата, картинката се променя....
    Ми то и Мазератито е кола, но я карат само тези които не си знаят парите, но едва ли са толкова големи балами че да я купят.
    The bigger you earn, the bigger you spend!
    AntrAcsA и berpan харесват това.

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Мерси за отговорите разнопосочни както и предполагах, но от това имах нужда.

За инструменти.. не искам да го почвам , защото ни е болна тема вкъщи вече нямам място къде да ги слагам.

За парите, да 3000 лв не са малко пари, особено за телевизор, но съм в етап на живота ми в който мога да си го позволя, без да се отрази на финансовото ми положение, работя нон стоп от 17 години, така че имам някой друг лев заделен, а и мога да го взема на изплащане без лихва.

Накупих на всички вкъщи нови телевизори, почти във всяка стая имам по един, само тук, в моята стая още карам от 10 години със 60" плазма, и все ми се иска да си взема нещо ново и на мен, а вече дали ще е по добро е друг въпрос.

За пестенето и харченето, аз съм и в двете крайности, когато пестя... пестя, но когато реша да харча.. харча много, но вижте какво се случва в глобален план.
    Всяка сутрин след като се събудиш, не си сигурен дали на някой от идиотите в САЩ, Европа или ***** няма да натисне червения бутон и всичко материално губи всякаква стойност. Запада определено не иска да спира, ***** няма да си позволи да загуби, дори ако се наложи да достигне до крайности, така че според мен сме все по близо до нещо трудно обратимо, няма за кога да се пести :D

Отново много ви благодаря за отговорите, имам няколко часа да помисля, но по скоро съм на мнение че ... няма да го взема защото гледайки ревюта, и сравненията, разликата между CX и C2 не е в производителността на панела, въпреки EVO.OLED, както очаквах, дори според измерванията на Rthing CX е по ярък при 5, 10 и 25% от прозорците, демек при най важните елементи, а и ALB е почти същия, разликата е само в процесора и ОС, също така С2 се представя малко по добре при 75 и 100% прозорец тест, но само с 10-20 нита.

Както каза колегата няколко поста над мен, реално G2 и аз мога да добавя S95B са ОЛЕД телевизорите които си заслужава да вземеш за 3000 лв, но към момента са далеч от тази цена.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 25-02-23 в 15:35.
    Dominator одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Не бих купил С2, или който и да било WOLED, произведен до 2022. На практика от 10 години, все едно и също, без реално развитие. Единственото което се променяше през годините, са търговските наименования на същият панел от предходната година. Подобрение имаше в защитните мерки на панела, но не и в самата технология. Същите мръсни „мръсни“ (dse) панели, същият бял пиксел, без класическото RGB, същият син отенък, а от миналата година + розов.
    Бих изчакал новите модели С3 и Г3 в които ще има съществени промени и подобрения, наложени под натиска на конкуренцията (иначе, не се знаеше, колко още щяха да продължават да „тупат топката“ и сменят иманата на същият панел, предлаган за нов) Ако пък не ти харесат новите модели, въпросният С2 пак ще можеш да го вземеш, на цена под 2500. Така, че не бих бързал да купувам.
    sasho1bs, AntrAcsA и CubanLinx харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Взимай си каквото и когато ти е кеф
    VanDan, AntrAcsA и berpan харесват това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2010

И аз така се чудих на черния петък, пак беше на 2900 и не го взех, след това се навих и го купих на 3100 :D

11. Novice
    Тук е от
    Feb 2023

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Toя TCL гледам с VA матрица, Долби Атмос full екстри ебаси, пиши като го вземеш как е картината, 50 инчовите гледам по 680 лева а всичко предлагат, странно ми е
    Взех 43', че 50' имаше само мостра. Тези дни ще го пробвам, но си има доста "мръсно" на сивишкавите. Пробвах само да свържа БТ слушалките и разни менюта - вървят бързо. Като цяло бях се навил да дам 900 за самсунг, но реших да взема и кафемашина, та общо взето се примирих и сниших очакванията. Пак ще пиша като пробвам Нетфликса.

12. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Отново много ви благодаря за отговорите, имам няколко часа да помисля, но по скоро съм на мнение че ... няма да го взема...
    Чак сега виждам мненията и вече ще е късно да дам моето, но в крайна сметка взе ли го? Преди да пристигне моят C2, все ми подвхърляше шеговито, че би ме отървал ако е 65" за 3000 лв., а сега го имаше и за по-малко, но не се нави. А и все пак от емаг имаш 30 дни за връщане, така че и да не ти допадне...

Лично на мен много ми харесва тв, развномерността му при тъмни сцени е доста добра, като се има предвид, че е и по-голям размер. На B8-цата доста се вижда banding-ът. На моменти се забелязва ABL, но не е нещо, което да ме дразни, на B8 май е по-агресивен. Бих го изключил от сервизното меню, но засега се въздържам заради гаранцията. Иначе не съм забелязал никакви проблеми с движения при игри, играл съм малко FIFA, нито някакви артефакти. Въобще каквито и игри да съм играл, не съм забелязал да има проблем с движението. И след толкова години все се удивлявам като видя бял надпис по средата на екрана, а всичко друго е черно, та черно. Лично за мен OLED си е достатъчно ярък и така, но моето ползване е основно през по-тъмните часове, та и затова не ми трбява яркост като при висок клас LCD.

13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    Чак сега виждам мненията и вече ще е късно да дам моето, но в крайна сметка взе ли го? Преди да пристигне моят C2, все ми подвхърляше шеговито, че би ме отървал ако е 65" за 3000 лв., а сега го имаше и за по-малко, но не се нави. А и все пак от емаг имаш 30 дни за връщане, така че и да не ти допадне...

Лично на мен много ми харесва тв, развномерността му при тъмни сцени е доста добра, като се има предвид, че е и по-голям размер. На B8-цата доста се вижда banding-ът. На моменти се забелязва ABL, но не е нещо, което да ме дразни, на B8 май е по-агресивен. Бих го изключил от сервизното меню, но засега се въздържам заради гаранцията. Иначе не съм забелязал никакви проблеми с движения при игри, играл съм малко FIFA, нито някакви артефакти. Въобще каквито и игри да съм играл, не съм забелязал да има проблем с движението. И след толкова години все се удивлявам като видя бял надпис по средата на екрана, а всичко друго е черно, та черно. Лично за мен OLED си е достатъчно ярък и така, но моето ползване е основно през по-тъмните часове, та и затова не ми трбява яркост като при висок клас LCD.
    Здравей, не, не го взех защото от видяното, не е много по добър от СХ, a aз на това се надявах. Осъзнах че не ми е СУПЕР спешно и има как а изчакам още няколко месеца за да видя какво ще се случи през тази 2023-та която ще е много интересна ! Дали ще е добра , не знам но има много интересно телевизори които ще разгледам, а и мисля че С2 ще го намалят ПАК, но много зависи колко количества имат на склад, защото С3 се задава на хоризонта. И той няма да е по ярък от СХ (850 нита макс) освен при 75-100% прозорец (200 нита), и отново няма да има AX (WiFi 6) но .. ще поживеем ще видим.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Естествено, че ще ги намлят старите. Единствено Sony и Panasonic държат цени, но дори и те правят намаления на старите модели. А тази яркост и тоя WiFi 6 не знам за какво ви е. Какъв е проблема с яркостта на СХ?
    Gena_bs и AntrAcsA харесват това.

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Естествено, че ще ги намлят старите. Единствено Sony и Panasonic държат цени, но дори и те правят намаления на старите модели. А тази яркост и тоя WiFi 6 не знам за какво ви е. Какъв е проблема с яркостта на СХ?
    Ами... АКО го сравняваме с С9, който е НАЙ яркия ОЛЕД на ЛГ до ден днешен, при "С" сериите, е стъпка на зад, но не казвам че е има проблеми, дори напротив ! СХ е по ярък дори от С2 ако гледаме сравненията им в RTINGS, при почти всички измервания с изключение на 100% прозорец, но най вероятно заради по добрия алгоритъм и процесор, С2 има предимство в " Пикова яркост в реалните сцени ", с около 100 нита, но въпреки това не мисля че е значителен ъпдейт спрямо това което имах и за това реших да не го взимам.

Ако информацията е вярна С3 може би ще измести С9 от трона на най яркия "С " ОЛЕД, или поне ще се доближи до него, + това ще е първия ОЛЕД в "С" сериите който ще достигне 200 нита на 100% прозорец.

Иначе някой чувал ли е за Sunsanxin телевизори ?
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 28-02-23 в 22:02.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2017

С3 би трябвало да надгради, дори и с малко. Иначе ще се изложат и ще загубят за сметка на конкурентните брандове. Не знам само на какви цени ще са новите модели. Май няма да ни харесат
    AntrAcsA одобрява това.

18. Novice
    Тук е от
    Aug 2022

Здравейте,
    колебая се между LG C2 и Samsung S95b. Малко повече съм за Самсунга, но заради софтуерните ъпдейти и намалянето на nits се разколегах и реших да попитам за мнение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе