Егати, ще се докарате до бой в тема за избор на телевизор
Егати, ще се докарате до бой в тема за избор на телевизор
Колеги, някой от вас имал ли е взимане даване с 65QN85B ? Че намерих много добра оферта в амазон за него, 900€, и съм на един клик от това да го купя, защото за тези пари трудно нещо по добро ще може да се намери, може би Hisense U8HQ, но те свършват като топъл хляб и ги няма никъде. Води му се славата че няма много добър контраст, но пък е доста ярък и хубаво цветове.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 30-11-22 в 00:49.
Замислете се защо 50 и 60 инча не са толкова търсени вече, а вместо тях се купуват повече 55 и 65 инча? А дали както вървят нещата след няколко години няма да стане така, че вече 60 и 70 инча ще станат са по-търсени от 55 и 65 сега?
По мои наблюдения, като че ли 50 и 60 инчовите телевизори никога не са били търсени много и винаги са стояли в сянката на 49, 55 и 65 инчовите. Също и като матрици в тези два въпросни диагонала не са били никога нещо особено, но както казах - просто лични впечатления.
Мисли този, който има акъл. Който няма....... Аз го писах няколко пъти вече, но не знам защо (всъщност много добре знам, но и това е изговорено вече) определени индивиди се обиждат и сами изскачат без да ги назоваваш. LG тази година показаха 97" олед (който за наще ширини е "е нема такова животно"). Сигурно защото няма търсене
Този пост е редактиран от CubanLinx; 30-11-22 в 08:16.
Не са търсени... защото няма такива размери вече! Те са част от не далечното минало, поне за определено време, същото ще се случи и със 65" . До колкото съм запознат това се дължи заради " mother glass" от който се режат панелите, а те се режат така че има най малко отпадък, което пък влияе доста на цената, за това на производителите на панели не им пука дали какви точни ще са цифрите , кръгли или не ! Всяко следващо поколение стъкло е по голямо, от там и размера на панелите/матриците се променят ! Да се режат 50 и 60 инчови стъкла не е рентабилно, аз това виждаш такива шантави размери като 64,5", 54,7" и т.н.
Много хора едно време се чудеха защо 48 инчови ОЛЕД телевизори са на същата или много близка цена до 55 инчовеите, еми това е една от причините. Хубавото е че колкото по голямо става mother glass, толкова производството на големи телевизори ще е по евтино.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 30-11-22 в 01:49.
Според мен и това, което казва колегата отгоре, но и търсенето на по-големи диагонали от потребителите определя новите стандарти, а те отиват масово към по-голям екран. Същото стана и с телефоните - само до преди няколко години масовия размер се въртеше около 3.5 до 4 инча, а сега вече се гони 5.5-6 като най-големите удрят и близо 7 инча.
Все още е на статус Изпратени продукти. Писах им на имейлите, за да разбера какво се случва и дали ще дойде нещо, но още чакам отговор. Интересно, че вчера получих имейл да оценя услугите им за последната ми поръчка.. но си мисля, че се получава някакво разминаване заради това, че е поръчан от трети търговец. Ако го получа и всичко е наред, веднага ще се похваля тук.
В този ред на мисли... вчера до 5 часа сутринта не съм спал, бесен съм. За втори път ми се случа в рамките на месец, но трябва да ми като обица на ухото, като Frost, е направил. Видиш ли добра оферта а това ще се случи рано или късно, просто взимай .. не му мисли... взимай !
При мен вчера вечер, в амазон.де QN85B за 900 € и то доста време, писах във няколко форума, да кажат впечатления от телевизоир, гледай няколко рервюта, да не е перфектен телевизор, но няма перфектен телевизор на първо време , а този телевизор на тази цена... бе кражба... подобен служай на колегата над мен пак, близо два пъти по ниска от оригиналната. ТВ-то беше в кошницата бях почнал в процес на поръчка, само трябваше да натисна PAY NOW и ТВ-то бе мое, но пак направих грешка и изчакам малко повече:
Когато реших да го поръчам, в крайна сметка, ТВ-то вече не беше налично. Час рефрешвах страницата.. но уви.. Днес се субъждам, колко съм спал е друг въпрос и гледам 1599€+ 159€ доставка...
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 30-11-22 в 18:32.
Интересни факти , колега, не ги знаех, благодаря!... В тази връзка да попитам: навремето имаше един размер - 37", който днес го няма никъде(от 32" скачат на 43", мноооого рядко някой 39"), това ли е причината да не се произвежда?... Защото имам в трапезарията място точно като за 37". От 5 години съм сложил едно Sony KDL-32WD757, но ми гложди за 37", а и вече ЕГН-то ме натиска и ме кара да примижвам за да разчитам текстове(хеле пък сега резултата на някой от мачовете от СП в Катар, като го пусна нейде от средата ).
Най вероятно .. да , това е причината. Няма как да нарежеш стъклото така че да е рентабилен този размер. Предполагам и правят нон стоп проучвания и на пазара де, колко е търсен дадения размер и т.н. На мен ми беше много интересно защо аджеба такива размери изкарват и си усложняват живота, и така попаднах на този клип :