Страница 509 от 649 ПърваПърва ... 459499507508509510511519559 ... ПоследноПоследно
Резултати от 7,621 до 7,635 от общо 9725
Like Tree2487Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2023

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Вече си мисля че си трол или си супер наивен, но няма проблеми , разбира се че ти позволявам да не се съгласиш, което не значи че не грешиш.

Само ще те посъветвам да си включиш антивирусната като посещаваш подобни сайтове, за да не останеш неприятно изненадан в някой момент.
    Докато има риба ще има и рибари.
    Е хайде да си имаме уважението. Вероятно си специалист в областа си (която и да е тя) но дори и да не си, няма да те мисля за трол. Просто егото ти идва в повече ,което е ОК за този форум. Chrome cast се ползва за емулатор на LG и всичко е ок за Коди. Ефекта е, че има само софтуерно декодиране. Не съм пробвал, просто така са го описали в много сайтове в гугъл. Постнах ти този който ми беше подръка.
    Ето ти и още един вариант ,не официален релийз Коди за Web OS https://github.com/valverde-marcelo/kodi2webos
    Този пост е редактиран от yopen71; 24-06-23 в 20:29.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

https://news.znds.com/article/63697.html
    BOE и други местни екранни гиганти съвместно инициираха декларация за анулиране на патент срещу Samsung Display
    Автор: Du Jiang Източник : IT Home 2023-06-20 16:44 Прочетете ( 2685 )

На 20 юни, според The ​​Elec, четири китайски компании за панели, включително BOE, TCL Huaxing, Visionox и Tianma Micro, заведоха процес за анулиране на патент срещу Samsung Display в Съединените щати. Нарушение на патент като отговор на искане към Комисията за международна търговия на САЩ ( ITC), за да спре вноса на произведени в Китай OLED панели.

Според доклада, BOE, TCL Huaxing, Tianma, Visionox и други четири големи китайски производители на панели са подали молба до Патентния съдия на САЩ (PTAB) за изпитание за анулиране на патент (IPR) едновременно на 9 юни. Към момента на пресата патентният съдия все още не е решил дали да започне процес за анулиране. В доклада се посочва, че за поне една от множеството претенции на патента, за които е подаден процес за анулиране, ако се установи, че има „разумна възможност искът за анулиране да бъде приет“, процедурата за анулиране ще бъде иницииран.

Разбираемо е, че Ю Джинги, директор на Samsung Display, подчерта на корейската конференция за интелектуална собственост, че японската компания Sharp първоначално е имала огромно предимство пред Samsung по отношение на технологии, патенти и R&D. Броят на патентите за LCD панели е повече от пет пъти по-голям от този на Samsung Пропуснах най-добрия момент за започване на патентно дело срещу Samsung и накрая Samsung плати само ниска патентна такса на Sharp. Ю Джинги каза, че Samsung няма да повтори грешките на Sharp.

Базата данни за търговски патенти на САЩ посочва в доклада, че през 2022 г. BOE надмина стария си конкурент Samsung Display с 2195 патента и стана производителят на панели с най-много патенти в Съединените щати през тази година, следван от Samsung Display с 1975 патента. Малко след това Samsung Display поиска от Комисията за международна търговия на САЩ (ITC) да спре вноса на произвеждани в Китай OLED панели, които нарушават авторските права, на основание нарушение на патент.
    https://www.sat-multimedia.com/preds...eta-u-travnju/
    Президентът на BOE заобиколи Samsung по време на посещение през април

В света на електронния бизнес може да се случи клиентът да намали търсенето си от доставчика по някакви финансови причини. Когато обаче това се случи в рамките на голяма технологична промяна и без задължителен разговор, тогава не вещае нищо добро.

Председателят на BOE Чен Яншун не е посетил Samsung, ключов клиент на китайския производител на дисплеи, по време на посещението си в Южна Корея през април, научи TheElec.

Изключително рядко е високопоставен ръководител на компания или производител на компоненти да не посети клиент по време на задгранично пътуване. Миналата година през юли председателят на TCL Li Dongsheng се срещна с местни производители на оборудване, както и с Samsung Electronics и Samsung Display по време на посещението си в Южна Корея. Ли е преговарял със Samsung за доставка на течнокристални дисплеи (LCD) за телевизори, казаха източниците. Производителят на телевизори TCL също има производителя на панели CSOT като свое дъщерно дружество.

В случая с BOE, компанията наскоро заведе патентно дело срещу Samsung Electronics и Samsung Display в Чунцин, Китай, което вероятно е основната причина Чен да не се срещне с колегите си в Южна Корея, казаха източниците. Ходът на BOE може да се разглежда като добре дошъл ход, тъй като Samsung Display в края на миналата година поиска Комисията за международна търговия на САЩ да разследва OLED панелите на BOE, продавани и използвани при ремонти в САЩ, за нарушаване на патенти. През последните няколко години отношенията между Samsung и BOE се влошиха поради редица причини. Телевизионният бизнес на Samsung намалява количеството LCD панели, които купува от BOE. На свой ред, китайският производител на панели започва да навлиза във веригата за доставки на Apple за iPhone OLED панели, сектор, доминиран от Samsung Display. През последните няколко години отношенията между Samsung и BOE се влошиха поради редица причини. Телевизионният бизнес на Samsung намалява количеството LCD панели, които купува от BOE. На свой ред, китайският производител на панели започва да навлиза във веригата за доставки на Apple за iPhone OLED панели, сектор, доминиран от Samsung Display.

Samsung Display предупреди своите конкуренти, без да ги назовава, да не нарушават правата върху OLED панелите от началото на 2022 г. Искането му до US ITC вероятно произтича от желанието на компанията да избегне завеждането на пряко патентно дело срещу BOE, което би разгневило Apple, защото те биха могли да създадат проблеми при закупуването на OLED панели. Но директното повдигане на обвинения срещу Samsung Electronics и Samsung Display от BOE означава, че южнокорейските компании повече от вероятно ще държат под око текущите пренастройки в сегмента.
    Китайците се борят да продават OLED панели, докато корейците им пречат с цел, да запразят своят дял от пазара.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-06-23 в 09:37.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Цитат Първоначално публикувано от yopen71 Виж публикацията
    Е хайде да си имаме уважението. Вероятно си специалист в областа си (която и да е тя) но дори и да не си, няма да те мисля за трол. Просто егото ти идва в повече ,което е ОК за този форум. Chrome cast се ползва за емулатор на LG и всичко е ок за Коди. Ефекта е, че има само софтуерно декодиране. Не съм пробвал, просто така са го описали в много сайтове в гугъл. Постнах ти този който ми беше подръка.
    Ето ти и още един вариант ,не официален релийз Коди за Web OS https://github.com/valverde-marcelo/kodi2webos
    Всички ресурси, до които си дал достъп, нямат нищо общо с инсталиране на Kodi на WebOS.

Накратко.

Първият линк съветва да си инсталираш Kodi на съвместимо устройство и да презентираш от него на телевизора с WebOS. По тази логика аз на WebOS 32ката в кухнята имам и Android, защото му каствам целия екран на телефона примерно?

Вторият линк е до изоставено репо за неработеш напълно и коректно Kodi клиент. На прост език - не работи, но и да работеше, пак трябваше да имаш инсталирано Kodi в ролята на сървър, към който да свържеш тоя клиент (подобно на Plex да кажем).

С две думи, нямам идея за какво точно ползваш Kodi, но няма да стане на WebOS.
    AntrAcsA одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

.......
    Този пост е редактиран от brotzki; 25-06-23 в 10:15.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Пробвал съм,не ми се получи.

Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от parushev Виж публикацията
    Всички ресурси, до които си дал достъп, нямат нищо общо с инсталиране на Kodi на WebOS.

Накратко.

Първият линк съветва да си инсталираш Kodi на съвместимо устройство и да презентираш от него на телевизора с WebOS. По тази логика аз на WebOS 32ката в кухнята имам и Android, защото му каствам целия екран на телефона примерно?

Вторият линк е до изоставено репо за неработеш напълно и коректно Kodi клиент. На прост език - не работи, но и да работеше, пак трябваше да имаш инсталирано Kodi в ролята на сървър, към който да свържеш тоя клиент (подобно на Plex да кажем).

С две думи, нямам идея за какво точно ползваш Kodi, но няма да стане на WebOS.
    Само да допълня колегата, в този ред на мисли!
    Добре е да се знае, всеки който е решил да отключи режим на " програмиста", влиза в сервизно меню или да руутне телевизора си докато все още е в гаранция.. за да инсталира външни приложения... не е много добра идея.. тъй като в оторизираните сервизи на LG, първото нещо което правят е да проверят дали сте "бараникали" там където не трябва. Има лог дата база, която пази всичко и може да се проследи къде, кога и какво сте човъркали, а да загубите гаранцията си поради такава причина на телевизор, за който сте дали 3000 лв.. не е много приятно, просто споделям.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 25-06-23 в 23:41.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Колеги някой да има опит с бюджетните модели 65-70 инча, тези които са 950-1400лв ? В момента съм с Samsung 8072, съмнявам се да имат по лоша картина от него. Въпроса е кой е с най-добрата от тънкажите .

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Щом твоя ти се струва зле, смятай другите как ще са. При тв-та, за съжаление, все още получаваш това, което плащаш. Приличните 65" започват от около 1700 лв- Pus8807, Q80b и т.н.

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    Колеги някой да има опит с бюджетните модели 65-70 инча, тези които са 950-1400лв ? В момента съм с Samsung 8072, съмнявам се да имат по лоша картина от него. Въпроса е кой е с най-добрата от тънкажите .

Здравей може би най добър от към яркост и контраст трябва да е : Телевизор Hisense 65U7HQ Smart ULED, 164 см, 4K, Ultra HD - eMAG.bg 2022-ра QLED, има и 90 зони с локално затъмняване + VA панел и 600 нита пиков яркост, 120 hz панел + 2 броя HDMI 2.1 , като минус.. може би операционната система VIDDA, не че е лоша, работи много бързо но просто нямат много приложения.

Ако гледаме 70" може би най сигурния избор би бил : Телевизор Philips 70PUS8506, 70" (177см), The One Smart, UHD, LED, Черен - eMAG.bg тук е VA панел което ще рече че има добър контраст и черно, но ъгъла на виждане няма да е толкова добър като IPS-а, яркостта му е около 400-500 нита, 60hz панел, не лош процесор, Филипс добре се справят с движенията, Андроид 10 , Амбилайт, като минус.. може би че е 2021-ва година модел, няма диминг зони !? Ако някой има впечатления от модела, нека го сподели.

Също така мога да вметна и : Телевизор LG LED 70UQ81003LB, 70" (177 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G - eMAG.bg , нямам много информация чисто като показатели, няма диминг зони, освен че е 60Hz, VA панел, и процесора не е от най добрите но не е и от най лошите на LG, но причината поради която ти го предлагам е добрата оценка и коментарите на хората в еМАГ

Comparison between: 69.5" Philips 70PUS8506/12, 69.5" LG 70UQ81006LB, 64.5" Philips 65PUS8506/12, 64.5" Hisense 65U7H (displayspecifications.com)

12. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Имам LG 50 7700 вероятно е със същия процесор, осезаемо бавничък е в отзивите и зареждане на приложения. Мисля да се насоча към Hisence. От приложенията предполагам поне стандартните youtube,hbo,netflix няма да са проблем? Само,че не виждам да има наличности от този модел, в технотата има но с различни букви след 7-та. Близки модели ли са ?

13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Имам LG 50 7700 вероятно е със същия процесор, осезаемо бавничък е в отзивите и зареждане на приложения. Мисля да се насоча към Hisence. От приложенията предполагам поне стандартните youtube,hbo,netflix няма да са проблем? Само,че не виждам да има наличности от този модел, в технотата има но с различни букви след 7-та. Близки модели ли са ?
    Не мисля че са близки модели, трябва ти точно този с тези букви, другите букви най вероятно са други модели, от друга година и с други показатели. YouTube и Netflix ги има при всички положения, за HBO не знам, тъй като те нали често сменят името си и сега май са само MAX.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2012

Здравейте колеги , трябва ми бюджетен телевизор 50" до 700лв. Ще се гледа фронтално в не много силно осветена стая . Спрял съм се на SAMSUNG UE-50BU8072UXXH за 699 лв. Има ли нещо по добро за този бюджет ? Благодаря.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Сега бях до Техно..... и гледах новите модели на моя 55CU8072 същата работа,тъмна Индия. Но 75 инчовия модел беше много ярък,доста ме учуди. Имаше някви модели на TCL и Hisence но 55 инча и те не ми харесаха. Явно не е само до модел а й до големина,което малко усложнява избора [emoji846]

17. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Сега бях до Техно..... и гледах новите модели на моя 55CU8072 същата работа,тъмна Индия. Но 75 инчовия модел беше много ярък,доста ме учуди. Имаше някви модели на TCL и Hisence но 55 инча и те не ми харесаха. Явно не е само до модел а й до големина,което малко усложнява избора [emoji846]
    Да, гледах и аз техномаркета , нямат го този модел, имат по ниски класове на Hisense, за TCL.. в този ценови диапазон... може би само C645 горе долу заслужава внимание но, не е нещо особено.

Иначе да и големината зависи какъв ще е панела и колко ще е ярък.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

75 инчовия влиза точно на стената между модулите от секцията. На 3м е дивана, четох че се свиквало с големите...... телевизори :D . Ще обиколя тези дни технотата в търсене на 75-инчова изненада, да видим дали ще излезе нещо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе