Страница 459 от 642 ПърваПърва ... 409449457458459460461469509 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,871 до 6,885 от общо 9616
Like Tree2464Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Е нали има застраховка - носят , проверяваш и ако всичко е наред тогава взимаш.
    п.п. като поръчвахме от унгарския ЕД да не би да беше от по-близо , че и тука ти го докарваха БГ спедитори, а от Амазон-а май с DHL ги доставяха ?
    Прав си, но тук има едно голямо НО, че ако опреш до гаранция, ядеш дървото, защото цената за пращане обратно ще е красива.

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    Прав си, но тук има едно голямо НО, че ако опреш до гаранция, ядеш дървото, защото цената за пращане обратно ще е красива.
    В този ред на мисли, имах проблем с едното Elgato устройство, HD60S+, сега ... може всеки продавач в амазон да има различни процедури и политики, но при мен стана много лесно. Те подготвиха товарителница към DHL, аз само трябваше да занеса устройството в офис на куриера, всички разходи по пращането и получаването на ново устройство бе за сметка на amazon, или в случая на продавача Corsair . Aз останах безкрайно очарова и от тяхното "обслужване на клиенти" отговаряха много бързо .

4. Member
    Тук е от
    Apr 2015

При гаранционните ремонти винаги се покриват и разходите за транспорт.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2019
    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Е нали има застраховка - носят , проверяваш и ако всичко е наред тогава взимаш.
    п.п. като поръчвахме от унгарския ЕД да не би да беше от по-близо , че и тука ти го докарваха БГ спедитори, а от Амазон-а май с DHL ги доставяха ?
    Не е точно така, при Амазон си плащаш предварително, а не с наложен платеж, след това, ако има някакви проблеми клеймваш и така. Но отнема значително повече време.

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy Виж публикацията
    Не вярвам да има такива ентусиасти да поръчват 65" от хиляди км. Шансът да се счупи по време на доставка е много висок.
    Колко по-висок от София до Русе с тия наши куриери и дупки ? Мой приятел си строши новия тв от куриера пред блока до входната си врата / на 2 етаж/

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Привет, колеги! Моето добиче(LG OLED 55C21LA) пристигна още в събота(изненадващо се изчевръстиха накрая, а бяха казали до 3.12.). След привеждане на мястото в секцията във "вид удобен за логаритмуване", много внимателен монтаж(при което благоверната отнесе няколко "пожелания" ), подсвързване с iptv-setupbox-а на Виваком и изчакване около едно денонощие аклиматизация, снощи с треперещи пръсти натиснах червеното копче.... Случи се btv-то.... Какво да ви кажа! Ако имаше муха в стаята можеше с кеф няколко пъти да влезе и излезе от устата ми и накрая да й хареса и остане там! Впечатляващо!... И картина, и звук, и интерфейс... Естествено, женското мнозинство у дома(жена ми и дъщеря ми, внучката не се брои защото няма още и 1 г.), което ми набиваше канчето дни преди това защо съм поръчал толкова скъп тв, нямаше как да не се извърти за да не пада по гръб и веднага намери кусур. Щерката с изкривен крайчец на устните процеди, че й идва твърде голям , трябвало или да следи субтитрите или да гледа картината, но не можела и двете едновременно. Сякаш била на първия ред в кино. Честно казано и на мен в първия момент ми се премрежиха очите, но съм сигурен, че с времето това ще отмине и ще свикнем. Отстоянието от дивана до тв-то е около 2.80 - 2.90 м. Нямам спомени как беше с предишния ми тв - плазма Panasonic TX-P42S20E, която ми служи безупречно 12 г. - дали ми се е видял голям при покупката след поколението CRT... Както и да е, сега придобитъка дреме сладко (зачохлен), а аз трябва да посветя тази седмица на настройки, калибровки и разучаване на менютата. За голяма моя изненада, в комплекта нямаше подробно ръководство на потребителя, явно ще трябва да си го изтегля от мрежата. Другото, което разбрах от колегата Dominator беше, че както и при плазмата, първите 200 часа трябва да работи на намалена яркост(колко намалена?). Ще ви помоля, ако някой се е занимавал и има поглед върху нещата да ми препоръча що-годе приличен сайт(линк, методология, алгоритъм) за калибровка. Благодаря!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от German Виж публикацията
    Ще ви помоля, ако някой се е занимавал и има поглед върху нещата да ми препоръча що-годе приличен сайт(линк, методология, алгоритъм) за калибровка.
    Мисля да почна с това: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled/settings
    Този пост е редактиран от German; 28-11-22 в 11:34.
    VanDan, svetlio1, Dominator и 1 други харесват това.

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Честито, колега! Със здраве да му се радваш дълги години вярна служба! Относно яркостта - ако скалата за "brightness" е до 45, сложи го на 35.
    German одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Честито, колега! Със здраве да му се радваш дълги години вярна служба! Относно яркостта - ако скалата за "brightness" е до 45, сложи го на 35.
    Благодаря! Дано Господ ви дари със здраве и дълъг живот, Вас и вашите колеги от форума, които оказвате помощ с ценни съвети на такива като мен!
    Dominator одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2015

Цитат Първоначално публикувано от German Виж публикацията
    Привет, колеги! Щерката с изкривен крайчец на устните процеди, че й идва твърде голям , трябвало или да следи субтитрите или да гледа картината, но не можела и двете едновременно. Сякаш била на първия ред в кино. Честно казано и на мен в първия момент ми се премрежиха очите, но съм сигурен, че с времето това ще отмине и ще свикнем.
    Дай ѝ точно няколко часа и вече ще ѝ е добре, а на теб ще пък ти малее и до дни ще те е яд, че не си взел 65".
    German одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2017

За жалост от 280-290см има голяма вероятност да съжалява, че не е взел 65”.
    Но пък и не всеки обича максималното.[emoji4]

13. Member
    Тук е от
    Apr 2015

Максималното в случая ще е 75".
    65" е оптималното.
    55" е бюджетното.
    CubanLinx и mirbg харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2017

И според мен е така, но вкусове, хора и потребности - всякакви.

16. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от berpan Виж публикацията
    Дай ѝ точно няколко часа и вече ще ѝ е добре, а на теб ще пък ти малее и до дни ще те е яд, че не си взел 65".
    Чак пък да го е яд.... за това разстояние 55-ца е добре. Най-оптимално е 2.5 като цяло но определено 65-ца от 2.5 натоварва.
    Аз от вседидневната - 55-цата като се храня от масата го гледам на 1.9 - да добре е, но при продължително време се чувства умора. Вече от дивана - 2.7 е перфе, нито прекалено малък, нито прекалено голям. Всичко над 3м е за 65-ца. и нагоре според това до колко варира разстоянието.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от mirbg Виж публикацията
    За жалост от 280-290см има голяма вероятност да съжалява, че не е взел 65”.
    Но пък и не всеки обича максималното.[emoji4]
    Аре стига с тази грандомания.. Тук има определени хора които пишат само глупости!
    Gena_bs и German харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2017

Ти определено си един от тях. Пиши си постовете и не се занимавай с мен.
    Ти си от породата, която защитава това, което има. Един ден като си вземеш по-голям от 55” , ще ти слушаме възторзите как 65” е перфектния размер за 270-290см.
    Дотогава трябва да оправдаеш покупката си от 55” и ще трябва да те издържим с общи усилия.
    И аз се опитвах да защитавам ревностно 55” от 3 м дистанция миналата година. Нямаше особен смисъл.
    Този пост е редактиран от mirbg; 28-11-22 в 17:12.
    CubanLinx одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Много зависи какво се гледа - и на мен понякога от 2.30 м 55" ме натоварва но само ако картината е динамична, светла И НА ЦЯЛ ЕКРАН
    когато се гледа филм с черни ленти отдолу и отгоре ми малее

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе