Тази сутрин поръчах 50-инчовия TCL C805 след дълго умуване дали да чакам конкуренцията. Иначе колега anyone2 TCL C805 е с Pentonic700 chip от тази година, а ти сравняваш някакви от 2018. Мисля че си в грешка.
Тази сутрин поръчах 50-инчовия TCL C805 след дълго умуване дали да чакам конкуренцията. Иначе колега anyone2 TCL C805 е с Pentonic700 chip от тази година, а ти сравняваш някакви от 2018. Мисля че си в грешка.
https://www.mediatek.com/products/di...k-pentonic-700
Тей , тей
Виж , виж GPU type: Arm Mali-G52 MC1
И аз искам да имат min 512 gb m2 ssd , но още сме на еmmc card.
Изпратено от моят Mi Note 10 Lite с помощта на Tapatalk
https://gadgetversus.com/processor/m...diatek-mt9615/
https://www.tcl.com/bg/bg/tvs
C845 C805 C845X1
Mediatek MT9615 (aka MT5889)
120Hz(VRR 144Hz/DLG 240)
Google TV- Android 11
CPU Cortex A-73x4 1.3GHz* (1.6 max)
GPU G52(2EE)MP2, 550Mhz
RAM 3GB DDR4-2666
ROM 32GB :eMMC5.0
HDMI 2x2.1, 2x2,0b
USB x1 (2.0)..EU region
x2 (2.0)..other regionC805X1
Mediatek MT9635(Pentonic 700)
(AIDA MT9618) aka MT5896
120Hz(VRR 144Hz/DLG 240) 50" - only 120Hz
Google TV- Amati UI
CPU Cortex A-73x4 1.4GHz
GPU G52(2EE) MP2, 550Mhz
RAM 3GB DDR4-3200
ROM 64GB :eMMC5.1C845X2
Mediatek MT9635 (Pentonic 700)
(AIDA MT9618) aka MT5896
120Hz(VRR 144Hz/DLG 240)
Google TV- Amati UI
CPU Cortex A-73x4 1.4GHz
GPU G52(2EE) MP2, 550Mhz
RAM 4GB DDR4-3200
ROM 32GB :eMMC5.1
USB 3.0 x1
Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-10-23 в 19:51.
На какво съдържание и от какъв доставчик(носител) видя тези проблеми.
Ако ги има наистина не знам дали са от процесора та се стреляте с процесори nm...и.т.н.
За съжаление по-старите ми тв-ри са подарени отдавна,но съм сигурен,че на добър източник за спорт/филми(за игри не знам) не можеш да видиш проблеми...освен ако не ги търсиш.Напр. 40SAC7000 от 2010 год. с какъв процесор е?Гледах го няколко години,сега е у човек който най-много гледа спорт и не е видял (също) никакви проблеми.
Предния SA A786,от 2008...
Имах и един по-стар SA 32'' 100hz ,към 2006 год. ....не му помня вече модела...
И ..гледам над 70% спорт и проблеми с движението при добър сигнал не съм виждал.
А тука ги познавате по процесорите...
Гледах TCLC935 (със стария процесор)в магазина,можаха да пуснат само ю тюб,превъзходна картина(трябва да се види на тъмно,но съм почти сигурен и контраст).Нямаше кой знае кви бързи сцени....ама не бих се обзаложил ,че ако не знам кой е тв-т ще кажа-е това е TCL-т с проблемите в движение.
Иначе ако гледаш прегледите на ю тюбърите с някакви маймунки на не знам коя си минута и секунда от не знам коя си игра.....
Само гледай да не си изпуснеш кърпичката....
Пък и други без да са виждали тези тв-ри те уверяват,че 100% пак си вътре???
Брех....много опит в тоя форум....Мислех се за човек на възраст и с много опит с тв-те,ама явно други бързо напредват.
Ами веднага ти отговарям:
Съдържанието е 4к Dolby Vision от HBo Max приложение и тест от tv box-a им и съдържание от YouTube, телевизор закачен по lan на Eon Vivacom при ,~200-400 mbps и тест през wifi hotspot от Yettel. Като пуснах 4к филм от хард диск всичко беше перфектно, но там го разпозна като HDR10.При HD съдържание също нямаше никакъв проблем.Само ако е 4к Dolby Vision.
За допълнение само да кажа че в началото на лятото бях със Samsung 65QN85B , който пък беше върнат по други причини и въобще не съм си и представял че може да съществува подобен проблем , а именно при бързо движещи се сцени около обектите всичко става на квадрати , като цензурирано стои и после се оправя.
Далеч съм от мисълта ,че знам и разбирам, просто боравя с информация от Интернет и практиката , която получих от ползването на телевизорите.
Дори пишейки тук съм разчитал на Вашия опит и практика.
Аз с моя опит няма да спекулирам,въпреки,че започва от преди София83,топ бг тв-р от бай Тошо...ама...
Да започнем с HDTV Polska и гледам напр. няколко ревюта (за това как мерят ,какво и.т.н. бива да прочетеш,едва ли мога да го обясня)И за среден пример ти давам 3 тв-ра от близки години,като TCL -а е по средата.
Да почнем с картинките
Та какво виждаме за спорт и филми?(пък и за ИГРИ,които не ме и интересуват)???И дали някой ще види разликите които тези хора са видели при такива проби?
Аз лично се съмнявам...По скоро не се съмнявам в противното.
Ако някой има желание да чете подробно-ето.
https://hdtvpolska.com/test-telewizo...isa-2022-2023/
...може да си намери и другите.
Та....може и да си видял някакви проблеми при DV от не знам къде си(box...или)....пък дори да си прав...
Ама как тука толкова народ ни уверяват,че имало не знам кви си проблеми...кой видял,кой не TCL?
Не казвам,че не си видял проблем,но не знам дали си сигурен,че е от тв-ра и процесора...Може да е в източника,софтуера(на box или тв-р).И за да правиш такива заключения явно си имаш голямо доверие...
Другото е,че освен процесори и софтуер специално при mini led има различия и в доста други неща(виж напр. на стр. на TCL как е обяснен C935)...да не предавам аз защото със сигурност едва ли ще е точно!
Ето малка част от разликите(според мен)
...
https://www.tcl.com/pl/pl/tvs/c935Предимствата на Mini LED OD 5 в детайли: Оптичното разстояние от 5 mm (OD5) означава, че TCL е намалил разстоянието между подсветката и LCD дисплея до 5 mm.
1/ 16-битов ултра прецизен контрол на светлината. Всеки светодиод има една и съща 16-битова вариация на нивото на подсветката за по-фин контрол на светлината, по-богати цветове и по-детайлни изображения.
2/ Кръгли LED модули (стандартният Mini LED модул е квадратен). Кръглите TCL Mini LED модули водят до по-малко отблясъци и по-малко изрязване. Ръбът е гладък, а зоните на осветяване са почти невидими. Най-висока прецизност на контраста.
3/ TCL Mini LED директно задвижване намалява забавянето на фоновото осветление до 1 кадър вместо 3 за нормално фоново осветление (1 кадър означава 1/120 секунда - 0,0083 секунди). Обектите, движещи се с висока скорост на екрана, ще се показват по-ясно, без призрачни изображения.
4/ Хиляди мини светодиоди с еднакво качество. Всички мини светодиоди имат еднакво качество и вариации в напрежението, мощността и дължината на светлинната вълна, така че когато телевизорът показва един цвят, изображението е еднородно.
5/ Стабилна Mini LED подсветка. Стандартните LCD панели съдържат сиви обекти и снопове светлина, които могат да направят изображението да изглежда изкривено, като показват един цвят. Благодарение на стабилната TC Mini LED подсветка не е необходима софтуерна корекция. Това прави изображението по-еднородно, като показва еднакви цветове, особено когато гледате футболни мачове.
Аз не знам колко е реклама и колко е истина,но се надявам ,че скоро някой ще обясни.Ще остане да разберем от къде го е научил ....Или от опит.
И как така като види някой тук процесоритe и казва Who is who?
Несериозно е ...като минимум.
- - - - - - - - - -
Хм...и още нещо.
То май с това трябваше да почнем.
Всички те убеждават как ПАК си 100% вътре...а ти си видял проблем само при DV????
А когато някой пита за тв-р половината му препоръчват най-хубавия SA...ако смея да запитам той има ли проблем с DV или като SA просто ...няма DV?
И няма проблем?
Не съм чел ''Винету'' ,като нашия настоящ вожд(гледал съм филма,все пак)...обаче
В тези филми(книги) често каубоите като застрелят накой индианец казваха...
''Няма индианец ,няма проблем''
И ако ти имаш не разбирам другите форумци които DV при тв-р на 3 пъти по-висока цена(!) не ги безпокои,а за теб са се загрижили.
Не знам дори този има ли,ама не го виждам.И 10 страници изписахме да го хвалим точно тук????
https://www.displayspecifications.com/bg/model/39a13133
И никой не се притесни,че питащия ще си купи тв-р без DV за има нема тройна цена?
Да го караме по-полека...със сълзите,а?
Голяма е (да не казвам 100%) вероятността да се спънеш два пъти в един и същ камък ...
Камъни(и проблеми има много)...Ама 100 процента да ти съчустваме НИЕ със SA-та и др. безпроблемни....
Да не повтаряме на каква цена.
>light motif
След проблемите с DV(или липсата им) SAM-итата отпадат ли....
Този пост е редактиран от inches9; 27-10-23 в 23:10.
Много вероятно проблема де е с ХБО МАКС и долби вижън. От скоро имам хбо макс, DV на тв лг с тяхното приложение работи ОК, на firetvstick с тяхното приложение пак е ок. Обаче на стика си сложих адон за коди за хбомакс и е супер, можеш да си избереш кой поток да пуснеш, само на h264 и hevc с долби вижън има проблем, просто цъфти на квадрати, с хдр и без хдр ... всичко друго е ок, без значение резолюцията. Дали моя проблем е във версията на коди или в адона за хбо или другаде (всичко е неофициално) или версията на долби вижън която ползват хбо не зная, но е много сходен проблема и няма нищо общо със скоростта на интернета или обработката на кадри на телевизора или с цветовете, някой кодек или лиценз е.
Съжалявам,че пускам един стар клип...обаче.
Тук също казва,че DV не е панацеята.
И ако се загледаме внимателно TCLQM8/мисля=TCLC935 в доста неща ,дори в контраста се доближава до референтния ОLED-G3.Поне така казва....на клипа.
И това което според мен е неправилно,че накрая в общата оценка казва,че ако искате супер телевизор с картина близка до референтен OLED ....а ако искате добро възпроизвеждане от неизвестни източници или нисък битрейт....
Нямам против оценките му,но има една наука -статистика(теория на вероятностите)....Та ...уж има по две положителни и две отрицателни неща във всеки от разгледаните тв-ри...Но дори не се опитва да им придаде тежест(като напр. % за всяко нещо в Rtings).
A когато имам тв-р който в 95% от случаите на нормално гледане на съдържание е по-добър,трябва ли да мисля как ще предава на съсдържание с нисък битрейт или някъв си източник?
И малките ''артефакти'' в оня огън(всички прилики DOORS-''Light my fyre'' са случайни) ли изравниха двата тв-ра?
Ами просто като имаш тв-р на цена (под 3к за 75''!) който е близко до тв-р за близо 3 пъти отгоре...вместо да гледам огнъовете с DV просто ще си запаля един с 40гр. напитка,а пък кусурите...да ги търсят по форумите.
Така че да гледаме какво дава цялата технология ,а не да определяме тв-те по процесорите(според мен).
То C955 ще е с нов процесор и може да е топ,ама кога и дали цената му ще стане 3к за 75''?
Аз не го тествам , аз го ползвам
Между другото от вчера съм с TCL 55C845 , който и той ще си замине безславно.
Аз тебе не те мисля.Ти си даваш парите и ще ги даваш за каквото си искаш.Обаче...
След написано нещо такова веднага започват едни изводи,че 100% били еди кви си и.т.н.
С което се заблуждават потребителите на форума които в голямата си част са хора които искат да си купят нещо добро,,,на добра цена.
Тези дето имат неброени пари не четат форуми,Те просто отиват в магазина и питат ''Кой е най-хубавия''....
А ''най-хубавия'' често е най-скъпия...особено според ''консултанта''.
Болят го деветте инча...за купувача.
Здравейте,
Въпроса може и да е тъп, но ми трябва телевизор, който да може да си регулира звука сам като пуснат рекламите. Съществува ли такова нещо?
Аз съм от тези потребители , които искат да си купят нещо добро и споделям впечатления и неволи и търся решение на проблемът ми , който продължава с пълна сила. Ти как помогна ?
Ако бяхте изкключили или намалили настройката за яснота на въпросния самсунг тези квадрати щяха да изчезнат. Всяка марка при засилено изглаждане на движение добавя артефакти.
Съмнявам се доколко правилно работи тази функция
Sony
https://www.sony.com/electronics/sup...icles/00028895
Samsung
https://www.samsung.com/au/support/t...voume-on-a-tv/
LG
https://www.lg.com/us/support/help-l...20153215231163
Продължавай с тестовете - сега пробвай с този
https://forum.setcombg.com/sony-%D1%...ml#post1060838
Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-10-23 в 17:03.