Нещо примерно, като марка и модели които да погледна?
Нещо примерно, като марка и модели които да погледна?
G2-то е един от най ярките WOLED телевизори без MLA, така че мисля че и от към яркост ще му хареса. Тъй като има радиатори на панела, му позволява да достига малко по високи стойности и ABL не му е толкова агресивен така че да страхотен телевизор който вече е на добра цена, а и мисля че има 5 години гаранция на панела която покрива дори и изгаряне от статични изображения.
Иначе друга алтернатива в хай енд телевизорите е Телевизор Samsung Neo QLED 65QN90C, 65" (163 см), Smart, 4K Ultra HD, 100 Hz, Class F - eMAG.bg
Здравейте, телевизора е супер,картината е ярка и реална,звука също не е лош,няма накъсвания,лагвания и на тъмни сцени се справя много добре,за парите си е перфектен LG 55 QNED816RE
Този пост е редактиран от rokoncho; 31-05-24 в 22:19.
Благодаря , Хриснослав за съдействието
Честито! Важното е на тебе да ти харесва и да работи безпроблемно дълго време.
Благодаря, Cuban
55" crystal uhd 4k smart tv cu8072 (2023) мнения за този телевизор на самсунг.
Здравейте, вече няколко пъти се доверих на форумни мнения и останах доволен от съветите Ви, но дойде момент за нов съвет. Телевизора на родителите ми се предава (изгоря му подсветката на места и става все по-зле), та почнах да търся с какво да го заменя. В момента телевизора е LG49uk6300 (може и да не е UK, не съм сигурен) и е на около 5г. Нашите са доволни, не са много претенциозни откъм качество, та искам да взема нещо среден клас. Помещението е с източно изложение, за много кратко време сутрин попада директна светлина върху телевизора, но тогава обикновено не се гледа. През останалото време помещението е нормално осветено. Гледа се местна кабеларка + ЕОН от смарт приложението. Прегледах последните няколко страници и видях, че масово се препоръчва TCL 50c805. Като цяло не е спешно и със сигурност ще изчакам някоя промоция или ще взема разопакована бройка, но искам да съм подготвен и да съм избрал модел/и. Има ли нещо друго подходящо в ценовия клас до около 1000лв, което да си заслужава. Видях, че се препоръчва също 50pus8818. По принцип на Филипс имам хубава отстъпка 20-30% и мога да го взема на хубава цена. Проблема е че го нямат наличен моите хора, предполагам понеже е стар модел. Та на база горните параметри, има ли изобщо смисъл да търся нещо друго или направо да дебна c805? Малко съм резервиран към тези марки, тъй като са непознати за мен, но щом казвате, че е читав ще се доверя. Първоначалната настройка не ме притеснява, ще отделя час-два да го настроя. Поздрави!
Към 100-150лв обикновено взимат за смяна на подсветката - питайте в някой сервиз.
Иначе ако има желание за нещо ново, то варианти има.
Освен споменатите от вас ето още два варианта до 1000лв -
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...ni-LED/p/10833
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/10946
Имайте предвид, че всички споменати модели са с евтини VA панели, които са с доста ограничени ъгли и ако е важно (гледане странично), то е добре първо да ги погледнете на живо в някой магазин. Само С805 не съм гледал с какъв панел е, но другите са с по 4 домейна и доста компромисни ъгли.
Ако ще правиш ъпдейт/ъпгрейд на телевизора, задължено е да качиш размера иначе се обезсмисля, особено ако вземеш Филипса, освен амбилайта, голяма разлика няма да забележат!
И да C805 e " краля " в среднобюджения клас, трудно нещо може да го бие като яркост, контраст, цветове и като цяло функции и фючърси като WIFI 6 /AX и т.н. но .. струва ли си да им взимаш 120Hz телевизор ? Не мисля че родителите ти имат планове да си взимат PlayStation 5 или Xbox Series X за да цъкат 120hz игри. Дали цената на 805 ще падне.. трудно е да се прогнозира, тъй като е много популярен модел дори и на тези цени.
Най добре им вземи един PUS8518, той е 1:1 със 8818 само че е 60Hz, но пак е със Пентоник 1000 амбилайт и т.н.
- - - - - - - - - -
Да, 55U7K e страхотно предложение ! МиниЛЕД 120hz, мисля че е 1000 нита яркост, WIFI 6 / АX, трябва само да проверим дали VIDDA има ЕОН.
- - - - - - - - - -
Всъщност да ти имаш същото ТВ имат ли приложението на EON ?
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 03-06-24 в 15:51.
Имат ЕОН и А1, Булсатком-ските ги няма - нямам представа как се държат щото само Ютюб съм ползвал. ОС работи бързо и обикновено безпроблемно .
не че не съм и намерил проблеми - 2-3 пъти ми се е случвало да не тръгват субтитри на файл от ХДД и като цяло да бъгяса в такъв случай (спирам филма звука продължава да върви , че да се наложи рестарт.
Не знам какво е мъчите със тези външни харддискове и вградени плейъри... всички имате РС-та у вас?
Сваляйте си филмите там, инсталирайте Plex и му казвате къде е папката с филми в РС-то , инсталирате Plex на ТВ-то и всички проблеми се решават ! Програмата сама предлага субтутри (само в краен случай се налага да се слагат ръчно) има си настройки за качеството на видеото и т.н. Интерфейса е хубав, реално си правите домашен Нетфликс, безплатно.
Ако държите мога да направя един урок за новобранци как става всичко стъпка по стъпка.
lodestr
Виж и този SAMSUNG QE-50Q80C