Страница 609 от 617 ПърваПърва ... 559599607608609610611 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,121 до 9,135 от общо 9245
Like Tree2368Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията

Този Hisense не става. Мисля че Frost имаше взимане даване с един от тази серия и не бе хич доволен а другия TCL.. не е наличен... а той реално е същия телевизор който аз поствах но под друго име.

4. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Търсим най-евтиното. Не гоним качество, тъй като той като телевизор няма да се ползва изобщо. Ще бъде само монитор, който да се върже към пулта на DJ-я на караокето и това ще единият екран на който да вървят клиповете и текста на песните. Плюс това той няма да е главен, тъй като в залата има над 100 инча екран с проектор и един LG 86 UQ 90003LA, които са основни.
    За сега "фаворит" е TCL 58p635 от Емаг за 771лв. Май по-евтино няма:
    https://www.emag.bg/televizor-tcl-le...pd/D8TW4LMBM/?
    AntrAcsA одобрява това.

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Дам, по евтино няма , и щом цената е определяща взимай смело

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Здравейте,правих ремонт в къщи и увеличих мястото за телевизора-мога да сменя вече старата 46-ца с 75-ца.Та в тази връзка е и питането ми.Стаята е изложение изток-юг с много прозорци,разтоянието от дивана е 3.80м.
    нсочил съм се към това
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/11061
    в комбинация с това
    https://www.technopolis.bg/bg/Soundb...-S800D/p/11184
    ще се радвам да чуя какво мислите и някакви предложения за размисъл
    Този пост е редактиран от miroleskov; 09-09-24 в 01:13.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от miroleskov Виж публикацията
    Здравейте,правих ремонт в къщи и увеличих мястото за телевизора-мога да сменя вече старата 46-ца с 75-ца.Та в тази връзка е и питането ми.Стаята е изложение изток-юг с много прозорци,разтоянието от дивана е 3.80м.
    нсочил съм се към това
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/11061
    в комбинация с това
    https://www.technopolis.bg/bg/Soundb...-S800D/p/11184
    ще се радвам да чуя какво мислите и някакви предложения за размисъл

Здравей, първо честито с ремонта, и аз минах през нещо подобно през последните месеци и знам за какво говориш, иначе защо си избрал този QN85D ? Предпочиташ Самсунг ли ?

Не казвам че е лош телевизор, просто мисля че цената му е лоша .

Аз лично намирам далеч по добри телевизори от 2024-та на значително по ниска цена, да не говорим че има и от 2023-та които пък са на още по ниска цена вече.

Примерно в Технополис имат най новия Hisense 75U8NQ 2899 лв (ако успееш да се докопаш до един де), който е чудовищен от към производителност телевизор:

Samsung QN85D/QN85DD QLED vs Hisense 75U8N Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com

В еМАГ може да вземеш най новия TCL C765 75" за цена под 2799 лв, но тъй като е МНОГО нов, буквално на седмица, две, нямаме много преки отзиви за него, но на хартия изглежда страхотно, 2400+ нита яркост, 1240 зони за локално затъмнение и т.н. , за сравнение QN85D а с 900-1000 нита максимална яркост, и около от 160 до 300 зони не намирам точна цифра за сега, а Hisense U8N вече е и изцяло друга вселена с 3000+ нита и 2000 зони. Давам яркоста и зоните като параметър за сравнение защото е най лесно горе долу да се прецени производителността на един телевизор, без да навлизам в повече подробности а .. подробности има.. но, ще стане дълга и широка.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 09-09-24 в 06:59.
    miroleskov одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Здравей, първо честито с ремонта, и аз минах през нещо подобно през последните месеци и знам за какво говориш, иначе защо си избрал този QN85D ? Предпочиташ Самсунг ли ?

Не казвам че е лош телевизор, просто мисля че цената му е лоша .

Аз лично намирам далеч по добри телевизори от 2024-та на значително по ниска цена, да не говорим че има и от 2023-та които пък са на още по ниска цена вече.

Примерно в Технополис имат най новия Hisense 75U8NQ 2899 лв (ако успееш да се докопаш до един де), който е чудовищен от към производителност телевизор:

Samsung QN85D/QN85DD QLED vs Hisense 75U8N Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com

В еМАГ може да вземеш най новия TCL C765 75" за цена под 2799 лв, но тъй като е МНОГО нов, буквално на седмица, две, нямаме много преки отзиви за него, но на хартия изглежда страхотно, 2400+ нита яркост, 1240 зони за локално затъмнение и т.н. , за сравнение QN85D а с 900-1000 нита максимална яркост, и около от 160 до 300 зони не намирам точна цифра за сега, а Hisense U8N вече е и изцяло друга вселена с 3000+ нита и 2000 зони. Давам яркоста и зоните като параметър за сравнение защото е най лесно горе долу да се прецени производителността на един телевизор, без да навлизам в повече подробности а .. подробности има.. но, ще стане дълга и широка.
    честно казано,не съм купувал телевизор от 2011 и не следя нищо през годините.Тогава питах и четох тук и взех един от препоръчаните за тогава модели на Самсунг,който си работи прекрасно и до ден днешен.Даже не съм погледнал гореспоменатите марки,но не съм и предполагал,че се справят толкова добре и заслужават внимание.А как са със сервизите и другото как са със софтуера.Това TLC мернах,че е андроид,а аз изполвам IOS,това дали ще е някакъв проблем евентуално?

10. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Горния саундбар, не си заслужава цената.Щом гледаш Самсунг, бар, гледай да е от Q-серията.
    https://www.technopolis.bg/bg/Soundb...-Q700D/p/11145
    Това е горе долу в бюджета от по-горе:
    D-то означава,че е модел от 2024.
    TCL, също имат бюджетни саундбарове, ако ще се комбинира със модел ТВ от марката.

Относно телевизорите, поразгледай по високите класове на миналогодишните флагмани, но с по малък диагонал, примерно:
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/10164
    Този пост е редактиран от tek; 09-09-24 в 13:50.

11. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

честно казано,не съм купувал телевизор от 2011 и не следя нищо през годините.Тогава питах и четох тук и взех един от препоръчаните за тогава модели на Самсунг,който си работи прекрасно и до ден днешен.Даже не съм погледнал гореспоменатите марки,но не съм и предполагал,че се справят толкова добре и заслужават внимание.А как са със сервизите и другото как са със софтуера.Това TLC мернах,че е андроид,а аз изполвам IOS,това дали ще е някакъв проблем евентуално?
    Да, китайските марки като TCL и Hisense през последните години, за да вземат от пазарния дял на 3-те големи като Самсунг, ЛГ и Сони, предлагат телевизори с по високи параметри на по достъпни цени, това им бе основната стратегия и честно казано за последните 2 години явно работи . Да, по презумпция вярваме че Самсунг, ЛГ и Сони ползват МОЖЕ БИ по качествени материали и SoC-и за да оправдаят цената си, може би по добра гаранционна и след гаранционна поддръжка но това е супер относително и трудно за доказване. За проблеми с IOS не съм чувал но не мога и да ти гарантирам че липсват такива, ако някой друг знае повече по въпроса, нека помогне.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    Горния саундбар, не си заслужава цената.Щом гледаш Самсунг, бар, гледай да е от Q-серията.
    https://www.technopolis.bg/bg/Soundb...-Q700D/p/11145
    Това е горе долу в бюджета от по-горе:
    D-то означава,че е модел от 2024.
    TCL, също имат бюджетни саундбарове, ако ще се комбинира със модел ТВ от марката.

Относно телевизорите, поразгледай по високите класове на миналогодишните флагмани, но с по малък диагонал, примерно:
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-QLED/p/10164

За почти 4 м разстояние мисля че 65" ще му малее.

- - - - - - - - - -

Телевизор SAMSUNG QE-75QN90C 4K Ultra HD QLED SMART TV, TIZEN, 75.0 ", 189.0 см (technopolis.bg) е 2023-та но е значително по добър от QN85D макар и да е на същата цена, но да, пак си е 3500 лв.
    CubanLinx одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Не виждам какъв проблем може да има с Android и iOS. Всичко върви перфектно през AirPlay. Точно Android е най-добре оптимизиран за синхронизация с iOS. Относно диагонала на дисплея, за 4 метра по принцип трябва 85"+ но там и парите вече са други.
    AntrAcsA одобрява това.

13. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Какъвто и телевизор да купите, японец, кореец или китаец -можете да бъдете почти напълно сигурен,че той няма да издържи безаварийно ползване от 13 години.... Така че-късмет![emoji6]

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Block TV на Vestel,
    https://www.techradar.com/television...-whole-new-set
    турците копират концепцията за Smart Evolution Kit на Samsung отпреди 11 години...
    AntrAcsA одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Да, китайските марки като TCL и Hisense през последните години, за да вземат от пазарния дял на 3-те големи като Самсунг, ЛГ и Сони, предлагат телевизори с по високи параметри на по достъпни цени, това им бе основната стратегия и честно казано за последните 2 години явно работи . Да, по презумпция вярваме че Самсунг, ЛГ и Сони ползват МОЖЕ БИ по качествени материали и SoC-и за да оправдаят цената си, може би по добра гаранционна и след гаранционна поддръжка но това е супер относително и трудно за доказване. За проблеми с IOS не съм чувал но не мога и да ти гарантирам че липсват такива, ако някой друг знае повече по въпроса, нека помогне.
    След малко четене да ми кажете правилно ли разбирам,че мини лед e по-добре за светли помещения като моето,а за добра картина на кабелни канале по-добре да е Сони с XR процесор,но той се доближава като цена до 77-ца с Oled на самсунг примерно https://www.emag.bg/televizor-samsun.../pd/DZYNZXYBM/

- - - - - - - - - -

За почти 4 м разстояние мисля че 65" ще му малее.

- - - - - - - - - -

Телевизор SAMSUNG QE-75QN90C 4K Ultra HD QLED SMART TV, TIZEN, 75.0 ", 189.0 см (technopolis.bg) е 2023-та но е значително по добър от QN85D макар и да е на същата цена, но да, пак си е 3500 лв.
    След малко четене да ми кажете правилно ли разбирам,че мини лед e по-добре за светли помещения като моето,а за добра картина на кабелни канали по-добре да е Сони с XR процесор,но той се доближава като цена до 77-ца с Oled на самсунг примерно https://www.emag.bg/televizor-samsun.../pd/DZYNZXYBM/ и сега дилемата ми се свежда дали пък да не взема OLED или пак ще ме върнете на TLC или HISENSE ,които аз все още не съм разгледал по някаква причина

17. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Прекалено много чуденки станаха, а не сте дали точен бюджет. Ако ще се гледа в много светло помещение, със сигурност не сте за oled. За калпавите бг канали според мен XR на Sony е ненадминат. Цветовете на qd-oled са най-добре. При Samsung обаче липсва DV. Качествения контрол при тях също е под въпрос.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Прекалено много чуденки станаха, а не сте дали точен бюджет. Ако ще се гледа в много светло помещение, със сигурност не сте за oled. За калпавите бг канали според мен XR на Sony е ненадминат. Цветовете на qd-oled са най-добре. При Samsung обаче липсва DV. Качествения контрол при тях също е под въпрос.
    Не съм дал,защото нямам,но гледам да съм в златната среда.Да,помещението наистина е светло и това ме притеснява Чуденките се увеличават с четенето,но накрая се отсича на нещо и край.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе