Първоначално публикувано от
AntrAcsA Здравей, първо честито с ремонта, и аз минах през нещо подобно през последните месеци и знам за какво говориш, иначе защо си избрал този QN85D ? Предпочиташ Самсунг ли ?
Не казвам че е лош телевизор, просто мисля че цената му е лоша .
Аз лично намирам далеч по добри телевизори от 2024-та на значително по ниска цена, да не говорим че има и от 2023-та които пък са на още по ниска цена вече.
Примерно в Технополис имат най новия Hisense 75U8NQ 2899 лв (ако успееш да се докопаш до един де), който е чудовищен от към производителност телевизор:
Samsung QN85D/QN85DD QLED vs Hisense 75U8N Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
В еМАГ може да вземеш най новия TCL C765 75" за цена под 2799 лв, но тъй като е МНОГО нов, буквално на седмица, две, нямаме много преки отзиви за него, но на хартия изглежда страхотно, 2400+ нита яркост, 1240 зони за локално затъмнение и т.н. , за сравнение QN85D а с 900-1000 нита максимална яркост, и около от 160 до 300 зони не намирам точна цифра за сега, а Hisense U8N вече е и изцяло друга вселена с 3000+ нита и 2000 зони. Давам яркоста и зоните като параметър за сравнение защото е най лесно горе долу да се прецени производителността на един телевизор, без да навлизам в повече подробности а .. подробности има.. но, ще стане дълга и широка.