Добър избор, стига да имате щори или пердета (и да не попада пряка слънчева светлина върху дисплея!)
Дискусия на съдийския панел за последния ShootOut,
започваща в 15:30
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...ml#post1073329
Добър избор, стига да имате щори или пердета (и да не попада пряка слънчева светлина върху дисплея!)
Дискусия на съдийския панел за последния ShootOut,
започваща в 15:30
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...ml#post1073329
Здравейте,
предстои ми покупка на телевизор и искам да е на SONY. Спрях се на модел: XR-65A95L
Изискванията са да е OLED технология и чист Android. Какво бихте ме посъветвали и препоръчали?
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-OLED/p/10762
Сони са с Андроид ТВ.
Добре, а кой модел на SONY бихте ми препоръчали?
Така зададен, въпроса звучи като майтап. Това е най-добрия телевизор към момента изобщо. Какви са изискванията освен да е "oled с чист Android"? Таван на бюджета очевидно няма. Гони ли се някакъв размер на дисплея, от какво разстояние и в какво помещение ще се наблюдава, за какво ще се използва (игри, филми, бг кабеларка, стрийминг)?
Здравейте!
Предстои ми покупка на нов ТВ. Избора е огромен и не успявам да избера модел/марка сам, ще се радвам на малко насоки.
Изисквания:
1. 75" (или повече)
2. Smart (Android/Google TV) - Държа да мога безпроблемно да използвам Kodi TV и Streamio приложенията.
3. Най-добрата картина (знам, че е субективно) - Ще се гледат филми/сериали/анимета през нощта, а през деня ще върви за фон телевизия от А1. От време на време, ще се пуска и PS5.
4. Искаше ми се да е Philips заради Ambilight, но в крайна сметка не е 100% задължително.
Разглеждайки темата виждам, че от значение при избора са някои въпроси:
1. Осветеност на стаята - Не е прекалено светло, а и няма да се гледа много през деня, както споменах - върви телевизия просто за фон.
2. Разстояние - около 3м, но държа на голям телевизор, искам да съм във филма, когато гледам.
3. Бюджет - <= 3000лв.
4. Предпочитам нов с колкото се може повече гаранция, но не изключвам възможността да разгледам и варианти втора ръка.
Поздрави и благодаря предварително за мненията и помощта!
Изборът ви въобще не е толкова огромен. Тръгвате от изискването за ОС - такива с ГугълТВ са само Сони, Филипс (вече май не всички модели) и TCL. След това гледате по размер, кои влизат в бюджета и за 75 инча май за Сони хубав не се класирате за 3000лв. Търсите дали има в бюджета Филипс (щом ги харесвате) с ГугълТВ. И може би накрая парите ще стигнат за някой TCL.
Гледам има някаква примоция на Сони KD-75Х80L 2600 в ТП. И TCL 75C845 за 3000лв.
Този пост е редактиран от VanDan; 21-09-24 в 20:16.
Philips не намирам с OS различна от Titan. Не че имам нещо против нея, просто не намирам никаква информация за приложенията, които искам да инсталирам.
TCL-те ги заглеждам, малко съм скептичен, защото не е никоя от наложилите се марки, но не ги изключвам като вариант. Дали мога да се вместя с OLED TCL в бюджета?
Има филипс : Телевизор Philips AMBILIGHT tv LED 75PUS8818, 75" (189 см), Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас E (Модел 2023) - eMAG.bg Тук е добре да знаеш че имаш страхотен процесор, може би най добрия на пазара, НО е 400-500 нита максимална яркост, няма диминг зони, класически LCD телевизор. И НЕ не може да вземеп OLED на TCL защото няма, и да имаше... да се взима OLED телевизор , различен бранд от LG, Sony, Samsung или Panasonic е лоша идея.
Най добрия телевизор до 3000 лв , 75" с андроид е Телевизор TCL MiniLed 75C845, 75" (189 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100 Hz, Клас F (Модел 2023) - eMAG.bg най добър от към яркост 2000 нита, 720 диминг зони, WIFI6 ако е X2 издание . Вече обработка на изображенията и т.н. не знам как ще се представя.
Търсих дали има TCL 75C765 но не намерих.
TCL нямат олед като гледам. 75 инча олед с Гугъл Тв май няма да стане за 3000лв. Влизате по сайтове и физически магазини и гледате по ОС, размер и цена. Някой друг ли да ви го търси.
На този ТСЛ с ниската цена в емага пише последен продукт. Дали и до кога ще го има, май не е много сигурно.
Този пост е редактиран от VanDan; 21-09-24 в 20:50.
didoslavov
Не е задължително да купувате телевизор заради андроида и дефакто да се ограничавате откъм марки, има добри андроид боксове които да вържете към телевизора си. Телевизорите отдавна са само "монитори" и се накичват с външни устройства.
Wow, този Филипс го загледах преди няколко дни, но нямаше наличност. Сега дори го откривам в Техномаркет на 2199, но ще сравня с TCL-a.
Благодаря за насоките.
Благодаря, ще продължа да обикалям по физически магазини. Мисълта ми беше да почерпя опит от тук и да не се лутам като муха без глава. Консултантите по нашия край също не са много отзивчиви.
Например тованяма кой да ми го каже, а аз нямам физическата възможност да задълбая толкова в четене.Тук е добре да знаеш че имаш страхотен процесор, може би най добрия на пазара, НО е 400-500 нита максимална яркост, няма диминг зони, класически LCD телевизор
Благодаря, това с допълнителните устройства го играя в момента с морално остарелия ми Самсунг и поне в обозримо бъдеще бих искал да го избегна.
Този пост е редактиран от didoslavov; 21-09-24 в 22:05.
Не ти и трябва да задълбаваш. Има си някои хора се занимават постоянно с разни нитове и други подобни. Разгледай и почети малко темите за препоръки и отзиви, виж ако можеш на живо и купуваш според бюджета.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 22-09-24 в 10:58.