Страница 564 от 647 ПърваПърва ... 514554562563564565566574614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,446 до 8,460 от общо 9694
Like Tree2481Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от yanko78 Виж публикацията
    Така, идва времето за поредното купуване на телевизори.
    След последните 3 Сонита Х89J и Х90 или 92J Full Arey, останах разочарован отново от ЛЕД телевизорите. Разчитах, че като са по висока серия ще са ОК, но явно само съм си мислел. Ще се взима отново ОЛЕД, като единият ще е 48 инча за спалня и един 55 за хол. В момента съм същата комбинация с С9 55 и 48” С2 ако не ме лъже паметта.
    Сега ги разглеждам и гледам, че има няколко модела C31, C12, A13 и т.н. Та съм объркан каква е разликата в моделите.
    Друго, има ли, или кои са конкурентите на ЛГ Олед в този клас и дали с нещо ги превъзхождат?
    Няма място за сравнение между двете технологии. Независимо, че разни фенове си умират да пишат небивалици от типа, че LCD miniLED били равни на OLED.....
    Първата цифра след буквата, показва годината на модела, а втората цифра показва регионално предназначение и комплектация.

Конкуренти на C, B и A серията от LG,
    - Philips 808, 708
    - Panasonic MZ980, MZ800
    - Samsung S90C(този е една идея нагоре), S89C
    - Sony A80L, A75L

Учените разработват петабитов оптичен диск – 2000x UHD Blu-ray

Нов тип оптичен диск с размер на Blu-ray може да побере до 200 000 гигабайта данни и може да се произвежда в съществуващи фабрики за DVD, според учени от университета в Шанхай.
    Новият оптичен диск има капацитет до 1,6 петабита, което съответства на 1,6 милиона гигабита, 200 000 гигабайта или 200 терабайта.
    За сравнение, UHD Blu-ray има капацитет до 100 гигабайта с 3-слоен диск, така че представлява огромно увеличение от 2000 пъти.

Китайските учени публикуваха откритията си в изследователска статия по-рано този месец в Nature, обяснявайки, че това е "3D наномащабен" оптичен диск с до 100 слоя, всеки от които може да съдържа данни. Той използва нов светлочувствителен материал, наречен AIE-DDPR, и два вида лазери за четене на диска; 480nm синьо и 592nm оранжево, съответно.

Екипът вярва, че празните дискове могат да бъдат произведени чрез конвенционално масово производство на DVD. Създаването на празен диск ще отнеме около 6 минути.

Пробивът повдига въпроса дали новият оптичен диск може да се използва за създаване на 8K или дори 16K Blu-ray филмов диск, който да измести настоящия 4K UHD Blu-ray формат.
    Пускането на 8K Blu-ray формат все още е малко вероятно, не поради технологични фактори, а поради пазарни фактори . Освен ако потребителите не развият нов вкус към физически медии, заключението ни от 2019 г. вероятно ще остане в сила.

Учените си представят, че вместо това може да се използва като технология за високо съхранение в центрове за данни.

– „Тази технология прави възможно постигането на съхранение на ниво екзабит чрез подреждане на наномащабни дискове в масиви, което е от съществено значение в големи центрове за данни с ограничено пространство“, казаха Miao Zhao, Jing Wen, Qiao Hu, Xunbin Wei, Yu-Wu Zhong, Хао Руан и Мин Гу от Шанхайския университет за наука и технологии.

https://www.nature.com/articles/s41586-023-06980-y
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-02-24 в 16:50.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Oct 2017

Здравейте, търся съвет за покупка на телевизор 65 инча за хол с бюджет 2000-2500лв. Главно ще се гледа спорт и филми от netflix, hbo и тн. Операционната система не е от значение, както и звука или дистанционното (знам че има ентусиасти, които и това гледат) Четейки по форума съм се спрял на няколко модела, но не мога да преценя кой е по-добър. Също така струва ли си да се чакат новите модели, като най-вероятно за европейското първенство ще се намери някоя промоция? Моделите са следните: Sony X85L, Samsung QN85C, Hisense U8K и TCL C845. Ако има конкурентен LG в този ценови диапазон също е опция, както и всякакви други препоръки или съвети.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2023

Да, и аз на тази цена го видях. Просто още се чудя какво да взимам LCD или OLED и попаднах на тази оферта. Въпреки, че цената изглежда добра, може би ще го пропусна… Рядко сменям ТВ и телефони и като дойде момент гледам да си взема нещо добро и да ми доставя удоволствие. Когато съм правил компромиси с цел да спестя, после винаги съм съжалявал. Предполагам, че ще взема qn90c или някой oled измежду lg c3 и s90c, но тепърва започвам с ремонти и едва след това ще решавам.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Todds Виж публикацията
    Здравейте, търся съвет за покупка на телевизор 65 инча за хол с бюджет 2000-2500лв. Моделите са следните: Sony X85L, Samsung QN85C, Hisense U8K и TCL C845.
    Първите два, са добър вариант=
    Ако се понапънеш.. SAMSUNG QE-65S90C

Цитат Първоначално публикувано от BoDiYo Виж публикацията
    Въпреки, че цената изглежда добра, може би ще го пропусна…
    Добре ще направиш

6. Novice
    Тук е от
    Oct 2017

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Първите два, са добър вариант=
    Ако се понапънеш.. SAMSUNG QE-65S90C
    Мерси за съвета… Този OLED ми идва отгоре на бюджета, но не бързам с покупката и ще следя идните 1-2 месеца.. може и да се напасне с някоя добра оферта.
    Относно новите модели през 2024, някой има ли данни за споменати дати от производителите за очакваните модели, защото не успявам да намеря в търсачките?

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Кои модели на кои марки поддържат DOLBY VISION ?

П.П.
    За един приятел питам, па гледам много ги разбирате у тоя форум и тоя раздел .

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията

П.П.
    Няма нищо за разбиране.Това са факти които можеш да намериш.
    Общо казано от инетресните марки(тук вече по-скоро не е по модедли)-Panasonic,SO,LG,SA,TCL,HICENCE и PHILIPS само SA няма.Ако искаш да си сигурен за в бъдеще,проверяваш в долните сайтове за самия модел
    https://www.displayspecifications.co...son/6d5c294036
    https://www.flatpanelshd.com/TVdatabase.php

A това също може да му е интересно:
    https://www.rtings.com/tv/learn/hdr10-vs-dolby-vision

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

inches9 , ама съкращения извади
    защо не ги написа направо така :PA,SO,LG,SA,TC,HI и PH
    Frost и CubanLinx харесват това.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от apmil4ev Виж публикацията
    inches9 , ама съкращения извади
    защо не ги написа направо така :PA,SO,LG,SA,TC,HI и PH
    Защото виждам,че

и бях сигурен,че има кой да ме поправи...и то както се съкръщава,а не кат мене както ми падне,
    Сега се чудя тази приказака за лампата във форума наистина ли е вярна.
    ....
    На практика не съм сигурен,че и всички модели,освен SA имат -може би в ниските серии и да има изключения,ама това ще е най-малкият им проблем.
    За това са сайтовете горе....дори да не разбираш съкращенията.
    Не е към тебе,ти си ги знаеш

п,с. По-скоро можеше да споделиш как е DV(пак съкращения) на X8507?
    https://www.displayspecifications.com/en/model/6045124

Мерси за съвета… Този OLED ми идва отгоре на бюджета,
    Има и в бюджета-2500
    https://www.emag.bg/televizor-lg-ole.../pd/DBGQXGMBM/
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10

Вярно,че е леко надолу,но има и предимства
    Samsung S90C OLED и LG B3 OLED са невероятни телевизори и докато LG има няколко функции, които Samsung няма, S90C е по-добрият телевизор като цяло. Samsung става много по-ярък в HDR и SDR, с по-широка цветова гама и по-добър обем на цветовете, така че цялото съдържание изглежда значително по-живо на Samsung. Освен това има четири порта с пълна честотна лента HDMI 2.1, всички с възможност за до 4k при 144Hz (120Hz при 83-инчовия модел), което го прави по-добрият телевизор за геймърите. B3 има по-добра обработка на изображения, поддържа Dolby Vision HDR и преминава през DTS аудио формати, което го прави привлекателен за феновете на домашното забавление.
    A сравнението с каквито и да са не OLED или mini led е излишно,ама,,,,
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10
    Този пост е редактиран от inches9; 28-02-24 в 11:08.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

филтрирани 99 модела (Samsung заради желанието, да наложат собствената си разработка HDR10+ , отказват да използват DV в своите телевизори)
    https://www.lcd-compare.com/tv-liste...24&tv_label=4k
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-02-24 в 08:31.
    ronnie72 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020
    Живее в
    Варна

П.П.
    Ако се гледат теглени файлове през компютър, няма нужда тв-ра да е с DV. Може да пробва Jriver Media center или MPV - JRiver специално ги чете идеално и добавя метадата която се чете от всеки телевизор с HDR10.
    Като сравнявам между сонито което има DV и самсунга който няма и не виждам разлика с Jriver.
    Вероятно има и други плеъри които го четат откакто последно се рових преди година и нещо.

Също HDR10+ е отворен стандарт без лиценз, докато DV е затворена черна кутия... Всички модели до 2020 имаха грешна имплементация на DV profile 5.
    Единствената причина да има плеъри за компютър които да го четат е че доста големи инати успяха да вземат част от кода на един ъпдейт на Plex и успяха да разберат как работи.
    За мен отворения стандарт винаги е по-доброто решение.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Neuromancer23 , ти легален Jriver Media center ли ползваш?
    задавам този неприятен въпрос защото при мен все ми изфирясва лекарството с което го лекувам и вече ми писна да се занимавам с него

16. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от Todds Виж публикацията
    Здравейте, търся съвет за покупка на телевизор 65 инча за хол с бюджет 2000-2500лв. Главно ще се гледа спорт и филми от netflix, hbo и тн.......: Sony X85L, Samsung QN85C, Hisense U8K и TCL C845. Ако има конкурентен LG в този ценови диапазон също е опция, както и всякакви други препоръки или съвети.
    Излезе преглед на 65QN85C
    Заключение: Нашата тестова присъда за QN85C

По време на нашия тест Samsung QN85C е на телевизионния пазар от толкова дълго време, че обичайните продажни цени са около половината от препоръчителната цена от 2599 евро. И това го прави особено интересен, защото картината, звукът и оборудването са на високо ниво.
    Качеството на картината впечатлява в домашното кино със своето цветопредаване и страхотен контраст. Празник за очите на достъпна цена. Малката уловка е посредственото антирефлексно покритие, което може да е досадно в светли холове.

https://hifi.de/test/samsung-qn85c-qled-tv-test-180819

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами вече одъртЕх и не ги разбирам много.
    Зат'ва питам.

Вие със старите хора си правите мезе...

А питам, щото DV пишат, че видиш ли те предават 64 милиарда цвята, докато HDR и HDR+ било само 1 милиард цвята най-много.
    Пишат също, че всеки телевизор който може да предава DV може да предава и HDR картина, но обратното не е валидно.
    Зат'ва питам.

Па пуснах един филм, нещо много зеленикаво син ми излезна с това DV...
    А телевизора го има в горните сайтове и уж пише че има DV...

Сигурно нещо настройките съм овапцал.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

А питам, щото DV пишат, че видиш ли те предават 64 милиарда цвята, докато HDR и HDR+ било само 1 милиард цвята най-много.
    Пишат също, че всеки телевизор който може да предава DV може да предава и HDR картина, но обратното не е валидно.
    Зат'ва питам.

Па пуснах един филм, нещо много зеленикаво син ми излезна с това DV...
    А телевизора го има в горните сайтове и уж пише че има DV...

Сигурно нещо настройките съм овапцал.
    Това е вярно само при 12 битов сигнал на 12 битов дисплей, иначе си е 10 бита
    https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post715902

Нещо си оплескал настройките или не си правил ъпдейт
    sasho1bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе