Страница 612 от 617 ПърваПърва ... 562602610611612613614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,166 до 9,180 от общо 9245
Like Tree2367Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Според мен няма да има никакъв проблем с ъпскейла на G4. LG доста се доближиха до Sony откъм обработка на картината. Взимайте телевизора, пък после винаги може да се добави Shield или друг бокс. Конкретно Shield-а е доста старичък вече и не знам дали си заслужава. Аз също го обмислях в даден момент, но мисля, че е по-добре да се изчака нещо по-ново. Относно Netflix, плащате си месец за месец. Ще тествате и ако не ви харесва просто спирате абонамента. Не знам какво визирате под качество? Ако става въпрос за качество на картината, има различни такси, като най-скъпата е за 4К (което единствено си заслужава според мен). Относно съдържанието, има доста интересни неща. Зависи човек какво търси. Тук гледам, че има хора, които си търсят мазната чалгия и малоумните риалити дебилии

2.  

3. Novice
    Тук е от
    May 2021

Цитат Първоначално публикувано от coverstar Виж публикацията
    Гледал съм в приятел 65 инчов OLED Sоny ползващ сигнал по коаксиал от "кварталната кабеларка"- беше потресаваща мазнотия..... Особено при тези размери на телевизора.
    Същия сигнал на старото му 32 инчово Sony и 43 инчовото пак Sony, беше все едно е от друг доставчик....
    Така че,съобразете какъв по качество сигнал ще ползвате, защото това което се пуска като демо в шоурума , почти няма общо с това което се излъчва масово като сигнал от различните доставчици....
    И колкото е по-голям размерът на екрана, толкова по -видимо е....

Точно това имам предвид... Постигал съм добър ъпскелинг в домашни условия...с геймърски лаптоп за процесване и HDMI към ТВ, но това е съвсем друго нещо. Затова и споменах за колегата с кабел на приличен Самсунг 2023-та - беше гадна история. Нашата кабеларка има 200 канала с ужасно качество, 20тина HD - за щастие гледаме повечето от тях тип NationalGeografic, 24Kitchen, HBO и т.н Няколко са 4к, но за Евроспорт рядко имам време, за Планета съм пас

Безпокои ме да не вземем хубав 4к телевизор 55 инча и да постигнем "мазния" ефект с кабела. Затова и се интересувам от ъпскелинга на ЛГ, потенциален външен бокс и се замислям да пробваме Нетфликс с по-качествено съдържание.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2017

На G4 гарантирано ще се вижда в пъти по-добре, отколкото на споменатия Samsung. На тях като цяло обработката на картината им е куца спрямо Sony и LG. Вкъщи на 65" Sony гадните канали се виждат по-добре, отколкото на 55" LG. Става въпрос за oled модели на по 4-5-6 години. Тазгодишните на LG (конкретно G4) със сигурност са наваксали спрямо Sony, които скоро не са вадили нов процесор. За бокса и Netflix ви казах, в последствие винаги може да ги добавите, както и да се откажете от тях. На читавия на план на Netflix като пуснете нещо с DV или HDR, няма как да не се изкефите на макс.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Аз пък съм сравнително доволен от каналите, които гледам (спортните и някои като дискавъри и подобни) от местната кабеларка по коаксиален кабел на 55 инча Олед Сони от 2022г. модел А83К. Не е разбира се, като филм или сериал с 4К ХДР или ДВ, но напълно приемливо. То наистина, колкото е по-голям размера са по-забележими недостатъците. А и много зависи от доставчика.
    От стрийминг платформите AppleTV е с много хубава картина, но имат по-малко съдържание. Мах със скъпия им план, новите неща също вече са с хубава картина и звук.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Здравейте. Имаме Самсунг на повече от 10 г, който вече искаме да сменим.
    Тогава, с помощта на форума го купихме и сме много доволни, сега пак моля за съвет.
    Мястото е ограничено до 43 инча макс. Не е до прозореца, ще се гледа основно вечер, на ЕОН ТВ сме. Андроид да е. Бюджет - 1000 лв.
    Благодаря.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Или най-евтиното 43" Sony или някой TCL. Заради изискването за Android нямате особено голям избор.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 13-10-24 в 11:17.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от irrenna Виж публикацията
    Здравейте. Имаме Самсунг на повече от 10 г, който вече искаме да сменим.
    Тогава, с помощта на форума го купихме и сме много доволни, сега пак моля за съвет.
    Мястото е ограничено до 43 инча макс. Не е до прозореца, ще се гледа основно вечер, на ЕОН ТВ сме. Андроид да е. Бюджет - 1000 лв.
    Благодаря.
    SONY KD-43X75WL
    TCL 43T7B
    TCL 43C69B
    Panasonic TV-43W80AEZ (FireTV OS съвместим с Android приложения)
    Panasonic TN-43W70AEZ
    PHILIPS 43PUS8818
    brotzki одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Благодаря. А каква е алтернативата на Андроид? Къде мога да прочета повече за това? Мислех, че всички смарт ТВ са с андроид. Ако телефонът ми е с андроид, телевизорът може ли да бъде с друга ОС и изобщо удачно ли е това?

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря. А каква е алтернативата на Андроид? Къде мога да прочета повече за това? Мислех, че всички смарт ТВ са с андроид. Ако телефонът ми е с андроид, телевизорът може ли да бъде с друга ОС и изобщо удачно ли е това?
    Операционни системи за телевизори много, даже някои марки използват по 2 или 3 операционни системи в моделната си гама телевизори - отделни серии с различни операционни системи.
    По въпроса ти за телефона и телевизора - не знам, кои OS и доколко са съвместими

webOS на LG (Blaupunkt, Konka, Seiki, Eko, Stream System, Konka, Aiwa, Hyundai)
    Google TV - Android OS (Sony, TCL, Philips, Metz, Sharp, Tesla, Toshiba, JVC, KIVI) https://www.androidtv-guide.com/tele...vision-brands/
    Tizen OS (Samsung, Akai, RCA, Bauhn, Linsar, Sunny, Vispera))
    Roku TV
    FireTV на Amazon (Panasonic)
    tvOS на Apple,
    Titan OS (Philips)
    TiVo OS (Panasonic, Bush, Daewoo, Digihome, Sharp, Telefunken, Vestel)
    VIDAA OS (Hisense, Toshiba)
    Whale OS ()
    Loewe OS
    Harmony OS (Huawei)
    SmartCast (Vizio)

https://smarttvclub.com/which-smart-...right-for-you/
    https://www.pocket-lint.com/smart-tv-platforms-ranked/
    https://mlangendijk.medium.com/state...e-d6b3e3d624fc

12. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Всеки един телевизор може да бъде с Android. За това се изисква да си купите отделна кутия, която да вържете към телевизора. Имайте предвид, че производителите неглижират телевизорите в търсения от вас размер, тъй като масово вече потребителите търсят размери над 75". Съответно печалбите за произовдителите са по-големи и те нямат интерес да влагат старание и качество в малките телевизори.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 14-10-24 в 14:51.

13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Всеки един телевизор може да бъде с Android. За това се изисква да си купите отделна кутия, която да вържете към телевизора. Имайте предвид, че производителите неглижират телевизорите в търсения от вас размер, тъй като масово вече потребителите търсят размери над 75". Съответно печалбите за произовдителите са по-големи и те нямат интерес да влагат старание и качество в малките телевизори.
    Производството на малките телевизори излиза по скъпо или най малкото на същата цена колкото големите ! Говорихме много по тази тема, но основната причина рязането и транспортирането на стъклен лист (или както му викат в индустрията "Mother Glass ") в момента май е 10-та генерация която е с размери 3х3.4 м, което е голям скок, тъй като предишната генерация бе почти с метър по къса и тясна, от там цените на големите телевизори вече са и по достъпни .

Режат първо най за най големите и популярните размери, и каквото останат нарязват за малките, така че да е най рационално, с най малко отпадък.

За това и размерите на телевизорите така варират през годините, до скоро имаше 58" , преди това 60 " , но вече изчезнаха защото рязането на 65" идва по рентабилно със сегашната генерация на мадър гласа.
    CubanLinx одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Наясно съм с процесите. Но хора, които търсят малки размери и не се интересуват от тренда в индустрията, обикновено не реагират добре като им се каже как стоят нещата. Разисквали сме го това и много пъти е имало и сърдити, но да не наливаме масло в огъня, че ей сега ще се появи някой и ще драсне клечката

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015

Глас за SONY KD-43X75WL
    Имам 43-ка и дали заради по-малкият екран, но картината ми харесва
    ТВ от Булсат, което не се слави с голямо качество, излиза много добре
    Има много добър звук спрямо много от телевизорите на пазара, 2 дистанционни в комплекта и е Андроид
    vanz и coverstar харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Перник

Smile Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Здравейте отново! Ами... Да попитам!?... Понеже наскоро продадох стария ми тв, който беше - Sony XR-55A95K и ще трябва да взимам нов тв!... Та... Сонито не беше лош тв, но поне за момента съм се спрял на - LG Oled55G43ls. Ами, дали това е най - добрият избор за 55 инчов тв откъм цена - качество на пазара за момента!? Иначе... Тези дни ходих до Технополис в София и там видях и разгледах LG - то, но според думите на един от продавач - консултантите в магазина новия модел на Сони, а именно - Sony Bravia 8 Oled е по - добър и от LG - то!? Иначе и аз ги сравнявах там на място, обаче само със пуснатите демо клипчета на самите тв - та и наистина, като че ли Сонито вадеше малко по - добра картина спрямо LG - то!... Обаче чета в нета, че като цяло LG - то го дават, като по - добрия тв и малко се обърках!... Та, ако може да ме насочите, кой тв от двата да избера, ще съм много благодарен!... Е... Бюджета, както се подразбира ми е около 3000 лева! А и, да спомена, че нямам място за по - голям от 55 инча тв! И така... Ок. Добре. Ще чакам за всякакви включвания, отзиви, съвети и мнения по темата! Благодаря предварително на всички! Чао засега. Лека вечер. И до скоро!...

18. Member
    Тук е от
    Jan 2017

По-добро от A95L няма, но щом не си доволен от A95K, едва ли ще останеш доволен и от него. Разликите са минимални. А и надхвърляш бюджета. В нета колкото и да четеш, мнения сякакви. Ей сега ше се появи някой да каже аз какъв балък и некадърник съм и как не трябва да ме слушаш, а да си вземеш бранда Х и модела Y. Мисля, че ми схващаш мисълта Щом си се спрял на G4 няма какво да го мислиш. Модела е от върховите серии на LG, което автоматично го изключва от понятието "най-добър откъм цена/качество". Покрай намаленията A95L и Z95A даже може и да се доближат ценово сравнително близко до G4.
    Bobsano одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе