Страница 620 от 649 ПърваПърва ... 570610618619620621622630 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,286 до 9,300 от общо 9727
Like Tree2487Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Наскоро четох една статия, че 8К телевизорите са по-голям пазарен провал и от 3D технологията....И традиционната резолюция FHD гледана на тях е тотален мазньоч....
    Всъщност за тях почти няма съдържание което да използва капацитета им....А скалирането от FHD до 8К било древногръцка трагедия....

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    CubanLinx одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Има питане относно някои параметри между 65QN95D и 65QN900D.
    В табликчата на displayspecifications се виждат повечето пиксели като гъстота на QN900
    Също е видно разликата в процесорите NQ8, също 4@ 240hz и 512 АI network.

1. Този процесор и повечето пискели ще дадат ли по-качествена обработка на картината про 4K и FHD съдържание?
    2. 4@ 240hz само през HDMI ли е постижимо?
    3. Какво означава 512 АI newtwork?
    1. Процесорът е https://www.mediatek.com/products/pentonic/2000 и няма да получиш по-добра картина. Имаш мащабиране от UHD до SHV.
    2. UHD/240Hz само през HDMI 2,1 и в този случай вече влиза в действие DSC (display stream compression).
    3. Добавен NPU(Neural Procesor Unit) с 512 невронни мрежи https://news.samsung.com/my/the-new-...he-future-home
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-11-24 в 19:08.
    brotzki одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Привет на чудесния форум, с чиято помощ избрах вече 2 телевизора!

В търсене съм на 75-85" телевизор за сравнително светъл хол, но може да се засенчи със завеси. Ще се гледа от около 4 м, най-често телевизия от EON (предимно Full HD канали), Youtube и по-рядко филми. Няма да се ползва много интензивно, може би до 2 часа на ден.

Може да се монтира на стена или върху мебел. В идеалния вариант ще изглежда добре и от трапезарията, като ъгълът е около 45 градуса. Ако има нужда, може да е на стойка с въртене.

Досега разбрах, че сред най-добрите телевизори е LG OLED77G42LW, а бюджетен и разумен вариант е TCL 75C805.

Кои други да следя за намаления в идните дни?

Мисълта за това колко по-усъвършенстван е моделът на LG ми харесва, но ми се струва необосновано голяма инвестиция при такава употреба. Качеството на картината обаче сигурно ще е доста по-добро, особено за EON.

Има малки деца около него и това също е фактор при избора, но за щастие досега не е имало удари по настоящия телевизор.

Супер ще е, ако поддържа приложението на EON, има DLNA клиент или може да прочита файлове от сървър посредством samba.

Благодаря Ви предварително!

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от dando Виж публикацията
    Привет на чудесния форум, с чиято помощ избрах вече 2 телевизора!

В търсене съм на 75-85" телевизор за сравнително светъл хол, но може да се засенчи със завеси. Ще се гледа от около 4 м, най-често телевизия от EON (предимно Full HD канали), Youtube и по-рядко филми. Няма да се ползва много интензивно, може би до 2 часа на ден.

Може да се монтира на стена или върху мебел. В идеалния вариант ще изглежда добре и от трапезарията, като ъгълът е около 45 градуса. Ако има нужда, може да е на стойка с въртене.

Досега разбрах, че сред най-добрите телевизори е LG OLED77G42LW, а бюджетен и разумен вариант е TCL 75C805.

Кои други да следя за намаления в идните дни?

Мисълта за това колко по-усъвършенстван е моделът на LG ми харесва, но ми се струва необосновано голяма инвестиция при такава употреба. Качеството на картината обаче сигурно ще е доста по-добро, особено за EON.

Има малки деца около него и това също е фактор при избора, но за щастие досега не е имало удари по настоящия телевизор.

Супер ще е, ако поддържа приложението на EON, има DLNA клиент или може да прочита файлове от сървър посредством samba.

Благодаря Ви предварително!

Да, G4 77 инча е 9 бона.. а какъв ти е бюджета тогава ? Я виж Samsung S95D , той сега е 5790 но в петък може да падне и под 5000 , спекулирам разбира се но не се знае около черния. Сложи си в списъка и 77 " C4 , иначе вместо C805 погледни C765.
    dando одобрява това.

6. Don
    Don е на линия
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Здравейте, спрял съм се на 3 избора на телевизор за Черния Петък, Може ли да ми кажете кой е най добър според вас, че съм в голяма дилема, ще се гледа телевизия и филми само.Размера ще е 55 инча, може и 65 инча като вариант. Бюджета ми е около 1800 лв, ако има по добър избор също бих искал да споделите. БЛАГОДАРЯ

1 Samsung qn90c
    2.TCL 845
    TCL 805

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Цитат Първоначално публикувано от dando Виж публикацията

Явно вече сте прегледали темата, където потребителя vetrenec търси 75/85" диагонал. На такъв размер българските кабеларки са тотал щета. Дори да приемем, че при G4 обработката на картината ще е нещо невиждано, при вашия начин на ползване не виждам смисъл да се изсипват такива пари. EON повечето го поддържат. Може да погледнете нещо с Android. Да разбираме, че няма ограничение на бюджета?
    dando одобрява това.

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Aug 2022

Здравейте, имам нужда от помощ за избор на ТВ 65 инча.

Телевизора ще се гледа от 4,5метра.
    Стаята е силно осветена, виждам отражението на прозореца на сегашния телевизор.
    Телевизора ще върви във фонов режем почти постоянно.
    Ще се гледа само тв от кабеларка.

До тук разбирам , че не съм за OLED, набелязал съм Sony 65X85L, въпроса е има ли смисъл за кабеларка да дам толкова пари, или да си взема нещо за 1000лв.
    Също съм отворен за други предложения.

Благодаря.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Правилно сте разбрали за oled-a. Относно Sony, за скапания сигнал от мизерните ни кабеларки, обработката на картината е една идея по-добре от останалите. Имайте предвид, че при 8-ма серия Sony се поизложиха с измамите си относно процесора. Ако се поразровите по темите, ще видите коментари от потребителите за това. А вече дали ви се дават тези пари, вие трябва да си прецените. Личното ми мнение е, че само за кабеларка и фонов режим не си заслужава.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 14-11-24 в 13:21.
    bNed одобрява това.

11. Novice
    Тук е от
    Aug 2022

Благодаря за бързия отговор.

А има ли телевизор който ще докара осезаемо по-добро качество при кабеларка. Ако има такова животно бих дал и 3500 примерно. Дали е с процесора на ТВ, допълнително устройство или каквото и да е. Има ли начин въобще?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

LG G4, който е oled или нещо от най-високите класове на SONY с XR процесора. Но пак казвам, само за кабеларка според мен ще е безмислен разход.
    bNed одобрява това.

13. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

X85L няма XR, който е основната причина да е търси Сони, X90L e със XR :

Смарт телевизор Sony - XR-65X90L, 65'', LED, 4K, черен ТОП цена | Ozone.bg

ТЕЛЕВИЗОР SONY XR-65X90LAEP UHD LED SMART TV ANDROID от Техномаркет

АКО се насочиш към него, изчакай все пак едни 24 часа и виж утре в Технополис на каква цена ще може да го намериш че са заключили сайта в подготовка за черния петък.

- - - - - - - - - -

Иначе има и Смарт телевизор Sony - BRAVIA 7 K-65XR70, 65'', QLED, 4K, сив ТОП цена | Ozone.bg ама тук вече цената е 3500 лв, дали е оправада .. не съм сигурен ! Да по добър е от X90L но дали е с 1000 лв по добър... едва ли. Все пак утре е черен петък и всичко е възможно. Някой може да се обърка и да сложи грешна цена, случвало се е, така колеги от форума взеха 65" OLED-ди на филипс за 1200 лв и друг колега грабна един 77" LG C3 за 2400 лв :D
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 14-11-24 в 13:24.
    CubanLinx и bNed харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2013

Намален на 2200 LG 65QNED91 дали е оферта в сравнение с QN90C на Самсунг. Светла стая с директна слънчева светлина, гледане на спорт и телевизия ЕОН и филми от лаптоп чрез HDMI.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Категорично не
    brotzki одобрява това.

17. Novice
    Тук е от
    Aug 2022

Ясно,

ще гледам за 65Х90L утре, а за една и съща цена по-стария модел 75х90K заслужава ли си пред 65Х90L?
    За IPTV на булсат този XR процесор също ли върши работа, горе ви подведох, че съм на коаксиал?

Благодаря.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Да, G4 77 инча е 9 бона.. а какъв ти е бюджета тогава ? Я виж Samsung S95D , той сега е 5790 но в петък може да падне и под 5000 , спекулирам разбира се но не се знае около черния. Сложи си в списъка и 77 " C4 , иначе вместо C805 погледни C765.
    Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Явно вече сте прегледали темата, където потребителя vetrenec търси 75/85" диагонал. На такъв размер българските кабеларки са тотал щета. Дори да приемем, че при G4 обработката на картината ще е нещо невиждано, при вашия начин на ползване не виждам смисъл да се изсипват такива пари. EON повечето го поддържат. Може да погледнете нещо с Android. Да разбираме, че няма ограничение на бюджета?
    AntrAcsA, CubanLinx, много Ви благодаря за бързите и изчерпателни отговори!
    Да, няма конкретен бюджет. Струва ми се, че онзи ден G4 беше за 6500 лв. в emag, сега явно е изчерпан и се намира за около 7200 лв.

Днес минах набързо през Технополис и видях наживо Samsung S95D 65" и LG G4 65". Не съм разглеждал детайлно менютата и не съм тествал с друг източник или видео, освен тези в магазина.
    На S95D ми се стори доста добро антирефлексното покритие, а на LG-то беше с повече отблясъци.

Видях и Sony X90L 85". Четох, че алгоритмите за upscaling на Sony са много добри, сравними с G4, но цената беше 4200 лв. Предполагам, че цената на 75" утре ще е около или под 3000 лв.

--------- Добавено ---------
    Видях, че в emag LG 77C41LA ще бъде утре 3.899.99 лв. вместо 4.599.99 лв. Ще проуча и него, както предложи AntrAcsA.
    Този пост е редактиран от dando; 15-11-24 в 00:57.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе