Здравейте,решил съм да сменям телевизора.Спрял съм се на Sony или LG 65 ци .С бюджет 2000 лв дали ще мога да се вместя за някоя от двете марки.Гледат се предимно мачове.Благодаря предварително.Ще се гледа от 4-5 метра,дали не е голям този размер?
Здравейте,решил съм да сменям телевизора.Спрял съм се на Sony или LG 65 ци .С бюджет 2000 лв дали ще мога да се вместя за някоя от двете марки.Гледат се предимно мачове.Благодаря предварително.Ще се гледа от 4-5 метра,дали не е голям този размер?
Този пост е редактиран от plmko; 05-12-24 в 17:52.
За Сони... избора в този бюджет и размер е Sony BRAVIA LED 65X80L !
LG, някой QNED, примерно 65QNED87T3B който е най добрия телевизор за бюджета ви и предпочитанията ви .
Но за 4-5 метра.. може 65" да ви малее, за това малко компромис с херците на панела и процесора , може да се насочите към по голям размер като LG LED 75UT91003LA в еМАГ го има за 1999 лв
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 05-12-24 в 18:16.
LG и Samsung губят дял от първокласни телевизори в полза на китайски марки
https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1733395060
Глобалните телевизионни доставки се увеличиха с 11% на годишна база през Q3'24, второ поредно тримесечие на ръст на годишна база
https://www.displaysupplychain.com/p...-of-y-y-growth
Здравейте
Решил съм да купя нов тв за спалнята, където в момента гледаме 55 инча. Спрял съм се на UE55DU8572, който в момента е на 999 лв, но виждам и UE55DU8072, който е на 899 лв и не знам дали трябва да дам 100 лв повече, тъй като не виждам съществени разлики. Интересува ме гласовите команди и онлайн филми през браузера.
ПП: попаднах на мнения в нета, дистанционното се бъгвало - спира да се зарежда и т.н., дали старите дистанционни с батерии са съвместими с тези модели?
Моля за съвет по казуса
Поздрави
Димитър
Относно дистанционното, ако имате старо пробвайте в някой магазин дали работи, иначе на моето се развалиха бутоните.
От Самсунг ме насочиха към сервиз от който мога да си купя оригинално, аз обаче намерих 100% реплика (за 20 лв) от известен китаиски сайт,
вчера пристигна и си работи, ще видим до кога.
Дистанционните с цифрови бутони на Самсунг трябва да работят и на тия по нови телевизори. Мисля че такива дистанционни за Самсунг се продават и на Джъмбо. При румънците има и на цени под 10 лв. Тия дистанционни най често има шорткът бутони като Нетфликс, Амазон Прайм и т.н. Но със старите дистанционни няма да можеш да ползваш гласовите команди. Ще трябва да търсиш дистанционно с микрофон. Гласовите команди не са на български.
Купих DU8072 серия, тъй като консултана в магазина каза че са еднакви като хардуер и софтуер с DU8572, но защо пък има 100 лв разлика в цената!?...
Понеже стария Самсунг е МU серия с гласови команди, веднага бе пробвано дистанционното и работи, както и обикновеннто с бутоните. Новото е със соларно зареждане и USB C, доста по малко и леко, на мен ми е малко неудобно. "Новия" Tizen 8 е по различен от този на който съм свикнал, но това е положението. Картината е доста по добра от МU серията, но ми седи много ярка. Търсих в нета някакви препоръчителни настройки, но пак седи по ярък.
Това са първите ми впечатления.
Поздрави
Няма ли от къде да му намалиш яркостта докато ти хареса?
Здравейте,
насочил съм се към този модел телевизор - LG QNED 55QNED85T3C, 55" . В емаг цената е 1199 лв. с ДДС. Устройството ще се ползва за youtube,гледане на филми от флашка и като цяло гледане на телевия.Единственото което гледам модела да има е поне 100 Hz честота на опресняване.Добре ли съм се насочил към този модел ?
LG QNED85T Review (50QNED85TUA, 55QNED85TUA, 65QNED85TUA, 75QNED85TUA, 86QNED85TUA) - RTINGS.com
Среден към нисък клас EdgeLED телевизор,с нисък контраст, заради IPS панела си и липсата на зони, няма много добра обработка на изображенията, просто е ОК, от това което виждам в Ртинг.
Под " Добре ли съм се насочил " е добре да добавиш някои пояснения, защо си се насочил към него, дали държиш да е LG или може и други марки, като TCL и т.н.
Здравейте, очертава се една 43-ка да заменя с 55 инча. Ако може препоръки за 55 инчов телевизор в рамките на около 1500 лв., като бюджета търпи корекции с около 200-300 лв., в случай че наистина си заслужава. Не държа на конкретна марка, но предпочитам Sony, Samsung, LG евентуално Phillips. Ще се гледа от разстояние около 3 метра, предимно спорт и програми от рода на Discovery, NG.
Отивай в метро и взимай ариелито за 570 лв като на колегата. С Вида и наполовин цена.