Страница 643 от 661 ПърваПърва ... 593633641642643644645653 ... ПоследноПоследно
Резултати от 9,631 до 9,645 от общо 9915
Like Tree2527Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

За някой нисък или среден клас Самсунг ли става на въпрос ? Моя Самсунг e аналоговия флагман на QN95D и ъпскейла е топ. QN95D е 24г. модел и тука ще е още по добър.

2.  

3. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Смисъл, как да му продърпва движението? Като при тцл ли?
    За придърпване при включеноПлавност на движението/"Сапунена опера" (за различните производители е резлично наименованието за '"добавката") ли (изкуствено добавяне на кадри)...

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от tek Виж публикацията
    За придърпване при включеноПлавност на движението/"Сапунена опера" (за различните производители е резлично наименованието за '"добавката") ли (изкуствено добавяне на кадри)...
    Ясно, не знаех за при сони. Китаецът с включени, средни и изклюъчени, все придърпва.

5. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

И при Сони е същия мармалад като при китаеца движението, при вкл. и изкл.
    brotzki одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Samsung вкъщи не е имало от ерата на кинескопите. Водя се по ревютата на RTINGS и няколкото чужди форума, които всички тук знаем. Също така и от мнения на близки и познати, при които Samsung приклюва курса точно след гаранцията. Естествено не претендирам моето мнение да е меродавно. Давал съм за пример едното Sony вкъщи, което сгъна на петата година. И въпреки това пак бих избрал Sony или висок клас Panasonic.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз честно казано не съм му обръщал внимание - при игри и телевизия/спорт (както се ползва при мен) или го няма или не е толкова забележимо като при 24хц материали.
    Гледам много футбол и основно предпочитам да е на Сони-то ако не съм пред плазмата, която е без конкуренция както за спорт, така и за филми.

п.п. ако филма ми харесва, то трудно ще седна да търся кусури в тоя или оня кадър - виж ако това е целта (търсене на кусури), ... вече е друг въпрос

8.  

9. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

CubanLinx
    Имам втори Самсунг който е флагман и кара пета година като работи по 15 часа на ден. Продадох друг Самсунг на 7 години от най ниския клас с същия режим по 15 часа на ден без да е влизал по сервизи. Имах и 3 Сонита XE80 XF90 XL90 не са се повреждали, даже XE80 и него го имах 7 години и го продадох без да е имал повреди.

svetlio1
    Имаш XJ90( цифрата 3 е добавка) а ние обсъждаме XL90 XR70 XR90. Нямам идея как е при твоя но при моя беше отвратително
    Този пост е редактиран от sony 1; 16-01-25 в 18:29.
    CubanLinx одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    ... или висок клас Panasonic.
    PANASONIC TV-55W95AEG Mini LED ли имаш предвид? Информацията е доста по-оскъдна в сравнение с другите коментирани модели.

Може би QN95D се очертава като фаворит към момента от гледна точка на компромисите. DV не ми е сериозна липса, така или иначе, телевизорът ще е много повече монитор.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от L1892 Виж публикацията
    Здравейте и за много години на в

- екран – 55 инча (не повече и не по-малко, разстояние под 2,5 метра), който максимално да поглъща светлината, защото стаята е с постоянно спуснати щори, но почти винаги е осветена от лед крушки;
    - Sony, Samsung или LG, останалите марки не ме привличат (личен опит и/или преки наблюдения от TCL, Philips и Hisense);
    - съдейки по ревюта и писания, OLED вероятно е неподходящ в случая, защото телевизорът освен за основното му предназначение предимно вечер, т.е. през деня работи на практика нонстоп по-скоро за фон, т.е. почти не му се сменят каналите - виждал съм прегорял дисплей и не ме привлича някак;
    - гледа се основно ТВ (филми и много спорт), YouTube и Max през 4К бокс (приложението им е тотал щета) на EON. Никакви конзоли, игри и т.н. Все по-рядко филми от външни източници (имам и ТВ бокс), но понякога 4К/8К любителско видео;
    - задължителен бърз процесор, пъргаво меню и максимално възможен ъпскейл от HD/SD канали до 4К, минимум 100 херца панел;
    - бюджет – максимум 4000 лв.

- и последно, но всъщност много важно - задължителна настройка за корекция плавността на движението (както е True Motion при LG, например), придаваща и дълбочина на картината.
    Мисля,че просто се майтапиш.
    4000 за 55'' тупалка и даже се дискотира?
    Ами със сигурност може да си вземеш най-добрия OLED за качество (не съм сигурен,че всички ги има в този диагонал)и кой да е втори да върви поп цял ден.
    https://www.emag.bg/televizor-lg-ole.../pd/DMKFCXYBM/

И за 600 лв. си избери кой да е....Все пак не бих дал такива пари за 55'',така ,че C/B4 са ти напълно достатъчни.А,че всички тук ще видят разликата м/у тях и G4 -не се и съмнявам,особено на 55''.
    Надявам се ,да не разиграваме истинската история за форума и завъртането на крушката.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Мисля,че просто се майтапиш....
    Не виждам нищо смешно в питането си, още повече, че никой не възрази срещу на 2 пъти умишлено повдигнатия от мен въпрос за прогарянето на OLED. Ако обосновано (?) твърдиш, че G4 е изключение от "правилото", съм склонен да приема, че твоят пост ти не е майтап.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Ако се търсеше олед, със споменатия бюджет със сигурност щях да препоръчам именно G4. Не че не може да се вземе и A95L за 300 кинта отгоре, но не мисля, че разликата в цената си заслужава. А относно W95A, Bravia 7 със сигурност се представя по-добре.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

L1892
    https://www.emag.bg/televizor-sony-b.../pd/D0G1BFYBM/
    Знам , че е по-голям от това което търсиш, но го погледни.
    Тази година Sony ще пуснат и 55" вариант през лятото.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-01-25 в 22:50.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2011

hristoslav2, гледах го вече и вероятно всичко му е наред, но ми идва в повече като размер. Разстоянието е 2,40-2,50 м и 65 инча със сигурност ще създава неудобства при гледане, пък каквито и рекламни калкулатори да има по сайтовете. А вариант 55 инча и да излезе през лятото, при нас ще дойде през есента, а LG-то вкъщи снощи съвсем се срина.

Момчета, благодаря на всички за бързата реакция и съветите, които ми дадохте. Не бях планирал покупка на телевизор сега, но евентуалният ремонт на текущия, ако изобщо е възможен, би бил неоправдан от всякаква гледна точка, особено от финансова. Та днес трябва да взема окончателно решение и да купя каквото ще е.

Истинска наслада е да се гледа OLED, несъмнено, но жена ми е такъв заплес, че по-добре да не поемам излишни и скъпоструващи рискове .
    CubanLinx одобрява това.

17. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Ясно, не знаех за при сони. Китаецът с включени, средни и изклюъчени, все придърпва.
    C805, на тунер не придърпва при изключено плавност на движението.
    Както и на други марки ТВ, които съм настройвал.Негативи не съм забелязал при изключена настройка.
    П.П.Плавноста на движението е първото, които изключвам при първоначална настройка на всеки ТВ.
    Прави движението "пълен мазньоч".
    Този пост е редактиран от tek; 17-01-25 в 09:53.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

L1892, според мен взимай Sony и не го мисли. Бюджет имаш, а по-добро от Sony просто не виждам. В така описаната ситуация от олед наистина няма смисъл.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 21:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 14:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе