Първоначално публикувано от
Jack Krauser Ми мъчи се, това си е твой проблем. На три метра всичко над 40 инча е наказание за очите.
Особено ако от толкова близо "гледаш" филм със субтитри на 50 инча. Докато погледа ти е върху субтитрите, пропускаш най-важното - филма. Или ако се загледаш във филма, пропускаш субтитрите.
Не може едновременно да си фокусираш погледа на две различни места, освен ако не си кривоглед.
Аз на 40-ка като гледам от 3 метра новините по битиви, примерно ако си фиксирам погледа върху лицето на Лиляна Боянова, едновременно не мога да видя лицето и облеклото на другия водещ. Трябва да си отместя погледа настрани, макар и минимално. Въпреки, че са близо един до друг.
Този прост експеримент показава, че по-голям размер не е необходим.
Както казах, на това разстояние(3м) зрителното поле е само около 15-20 сантиметра и на големи диагонали погледа трябва да шари непрекъснато иначе нищо не се вижда. Ценя си зрението и не бих си причинил това на очите.
На 3 метра, 40 инча са предостатъчни, останалото е лакомия. Какво правят другите не ме интересува. Ако щат да гледат пиксели на 100 инча от 1 метър.