Страница 5 от 11 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 153

ADSL БТК - работи ли тази услуга?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Xайде на бас, че са на същата страница още при звездичките? Да ти пратя и скрииншот та да млъкнеш!?

Ако се пренасочва всичко към .2 то модема ти не НАТва в пряк смисъл, за това ако обичаш престани да пишеш едно и също нещо, окей!? Някои централи са така, други иначе. И ако не си забелязал - аз нямам грам проблем нито с пренасочването, нито със скоростта.

Та не съм ли писал и аз по рано за нов фирмуеър ? Какво се заяждаш на дребно с хората тук ?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Xайде на бас, че са на същата страница още при звездичките? Да ти пратя и скрииншот та да млъкнеш!?<div align="right">Originally posted by Pa3KaTaH - 17/02/2005 : 23:23:27</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Да! Айде да видим сега какво ще ми изпратиш! Ама не ми трябва, за да млъкна най-после, имам си и друга работа, освен да ти тегля с ченгел думите от устата....

Да, може и да не е НАТ в истинския смисъл на думата, щото може и ПАТ да кажеш, че е активиран (там НАТ пише) - абе какъв е проблема какво е всъщност и как работи - пак казвам, всичко, което ми трябва, за да мога да продължа да си върша работата както и преди, но на по ниска цена, работи!

4. Member
    Тук е от
    Dec 2001

edit

давам им 12 часа на БТК за отговор по темата, като им писах на adsl@contact.bg

ако няма отговор правя едно howto и ще го постна най-подробно

Лупус, нека им дадем още един шанс []

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Няма смисъл да изчезва! Лично на БайтЕкспото им отворих очите за този форум, за това колко много въпроси има по тази тема и ги поканих да си направят един акаунт и да отговарят те, а не ние! Както го прави съпорта на Елит. Резултат няма - значи хич не им дреме! Ние ли да им пазим интересите???

6. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001

Не съм запознат много с тази технология, но единствено ме притеснява, че масовото превишаване на правата от страна на потребителите на услугата, което може сега да настъпи, би могло да доведе до затягане на положението от страна на БТК и лишаване от поддръжка занапред. Внимавайте хора като си бъзикате модемите! БайБрадър (БТК) гледа!!!

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

отделих сега няколко минути и им драснах пак,

Лупус, писах ти на пм какво съм им писал за да ме посъветваш как да постъпя оттук нататък...

лаМАРТИН,

именно за това писах на БТК кое-как, за да не става лошо за всички ...

Изчаквам отговор до довечера, нямам ли такъв на място ще реша дали да върна предишното или не, и ако да - дали да не добавя и други детайли []

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Ще поясня нещо спесиално за "emos"

USB-модемите са почти като обикновени модеми, слагаш го и имаш реално IP на самия комп, за разлика от ehternet modemite, които си слагат вътрешно IP. Затова е много по-лесно да се пусне www, ftp и т.н. единствено не може да се пусне mail-server защото не предлагат reverse DNS от БТК само за тази услуга (АДСЛ).

10. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Някой явно още не е в час!

Не е толкова важно откъде, но знам, че след 02.11.2004г. НЯМА клиент на АДСЛ услугата на БТК, пуснат с реално ИП на вътрешния интерфейс! НЕ се говори за тип на модема, а за начин на конфигурацията му. ZTE831 могат да предоставят и реално ИП, и частно, както и да бъдат конфигурирани в bridge режим. Отделно, че USB модемите отдавна вече не се инсталират. И ако някой е с такъв, то явно е с абонамент отпреди 02.11.2005 - и получаването на реално ИП на вътрешния интерфейс остава в сила.

Лично аз съм пускал web и ftp сървъри, както и VPN и с реален, и с частен адрес, под следните ОС: Windows2000 SP4, WindowsXP Pro SP1, WindowsServer 2003 Enterprise Edition. Под Linux съм експериментирал с пускането на web и ftp сървъри при FedoraCore3, Mandrakelinux10.1 Community, Suse9.2, Tilix0.4. Еднакво лесно е! Не ми е ясно за каква трудност се говори!?!

Съгласен съм, че не може да се пусне 100% ефикасен mail сървър при какъвто и да е вътешен адрес, защото правилно си забелязал, че не се предлага ReverseDNS за тази, предназначена за дома и офиса, услуга. За тази екстра си имат услуги за ISP-та. И друг път съм го казвал, сега пак, много лягва на ситуацията: Е не става и х*я до края, и душата в рая! Т.е.: Е не става да платиш 100лв за 512kbs Unlimited и да се пънеш да ставаш ISP. To за това последното и пачка се иска, а не само акъл и мерак!

11. Member
    Тук е от
    Dec 2001

emos, би ли обяснил в какво се състой подвига ти в `пускането на ftp/web и т.н. сървъри` и в 2та случая ? [:D]

12. Member
    Тук е от
    May 2001

emos пич, вземе се поогледай малко тук таме преди да пишеш некви глупости относно БТЦ и АДСЛ-а.Не разбрах от де си толкоз сигурен, че няма клиенти след горепосочената дата от теб с реално ип ??? Да ти давам ли примерчета искаш ли ? [:D] БТК са длъжни да ти направят обратен резолвинг поради простата причина, че ти предоставят домейн по твой избор и все пак трябва да има такава услуга.БТК са правят на дръж ми шапката защото така им е изгодно и защото са монополис въпреки, че ги продадоха.Относно майл сервера си е лично мой проблем какви услуги ще имам на машината закачена във мрежата им.Никъде не пише, че не мога да си пусна майл сервер или фтп или квото там ми харесва.Айде със здраве.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2001

BAD_BOBIK, ама те не ти и пречат

обади им се, кажи им че искаш порт 80 да се пренасочва към .2 и до 5мин ще е така.

Не виждам емос какво толкова пише, честно казано трябва да си доста повърхностен за да повтаряш по няколко пъти като него едно и също нещо, ясно като света ...

14.  

15. lil
    lil е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003

Pa3KaTaH

Kакво стана с howto

Mоля те изпълни обещанието си!

Ако не може във форума, поне ми го прати на eMail

16. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Форума ни се чете от съпорта на БТК, в това съм вече уверен, тъй като те се свързаха с мен ...

За сега предпочитам да замълча за security-то им,

тъй като се оказа, че проблемите не са от най-масово естество, т.е. ако някой ви направи нещо то той ще бъде засечен ...

До сега на 1 човек съм писал мейл как да спре модема си да го раздава като рутер, чакам го всеки момент да каже дали е всичко окей, като го направи ще пиша САМО за това, а предполагам повечето хора това ги интересува.

17. Тук е от
    Mar 2003

Радвам се че за толкова от Вас тази услуга работи, но за мен това е ужас. Това, за което ми трябва ADSL, е за връзка до място извън БГ, при скорост не повече от 64К. ADSL-а се намира в самия център на Варна, по бул. Цар Освободител, и е ТРАГЕДИЯ. Ето малко графики :

http://mirror.net1.cc/adsl-varna.png

http://mirror.net1.cc/vn1.png

http://mirror.net1.cc/vn2.png

На последната графика можете да видите колко чести са пропаданията, и това е постоянно - всяка седмица. А Хелп-деска само вика "проблема е в централата, ей сега ше го оправят...". Грррррр!

За закъснението няма да говорим - БТК може много по-добре! Забележете появата на доста загуби от време на време, както и нестабилността на закъснението.

Ето графика на закъснението до въпросният сървър, при това от доста по-отдалечено място:

http://mirror.net1.cc/net1-magrathea.png

Не знам, за мен ADSL си остава един супер ненадежден начин за достъп до интернет, да не говорим че си зависим от прищевките на най-големия доказал се монополист в БГ.

18. lil
    lil е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003

Pa3KaTaH

Точно за спиране на рутрера ми трябваше howto

Аз и без това си имам мой рутерер след техния модем, но когато ми го слагаха ми заявиха, че само като рутер можело да се конфигурира (което въобще не е така). После едва успях да ги накарам да ми пуснат пренасочване на портове! Но остава проблема, че ип-то ми не се пингва от вън (и това не е фатално) но най странното е, че MIRC влиза за почети минута при положение, че по принцип нямам проблеми със скоростта!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 11 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко струва тази услуга по местене на климатик?
    От marian1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 50
    Последно: 07-09-12, 01:54
  2. Ще работи ли тази конфигураци?
    От drandew във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 14
    Последно: 23-08-10, 18:20
  3. Ще работи ли тази камера в БГ?
    От teodorteo във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 22-01-09, 12:35
  4. БТК обяви старта на новата си ADSL Wi-Fi услуга
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 39
    Последно: 11-06-07, 00:37
  5. Отговори: 16
    Последно: 02-11-05, 19:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе