Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 153

ADSL БТК - работи ли тази услуга?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2001

lil, и при мен irc `зарежда` доста по-бавно и от телефонен достъп, но вкара ли ме в рамките на 30тина секунди лага е почти 0 ... все още чакам отговор от човека []

Lancey, и при мен е същото, но имам нужда от около 256кбит към сървъра на шефа ми, който е локализиран в САЩ... за сега под 256кбит не съм видял да е паднала скороста ми... ако искаш прати ми на pa3@gbg.bg адреса за да го пингна с моя адсл (централата е в левски, клон 5) и да видим дали видимоста към сървъра ви е слаба или нета на централата ви е зле []

2.  

3. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

Вие направо ме разбивате с Вашите проблеми. Незнам вече аз ли съм кривия или всеки преувеличава по малко!

Никакви проблеми до сега съм нямал с това пусто БТК, освен както казах вече, че понякога ме дропва за секунди (послдния път ме дропи три пъти, но това заради кабела до модема ми

IRCто, ICQто и всякакви подобни ми се кънектват за секунда.

Оставял съм Флашгета да тегли, рекорда беше 4 денонощия без да спре, при това на почти максимална скорост, тоест 30 кб. вместо платените 32 кб.

Незнам коя ми е централата и къде се намира, но пинга ми е в рамките на 100-200 мс. към който и да е сайт или сървър.

Имам чуството, че съм миропомазан и май съм единствения, който получава това за което платил

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Кайсо,

Вероятно си близо до централата и си случил на хубав чифт. Мисля, че проблеми имат по-отдалечените абонати, или тези, дето са на някой стар, многократно мокрен и късан кабел.

5. Member
    Тук е от
    May 2001

Та като казахте проблеми днеска ми са случи нещо много странно което така и не можах да разбера аджеба как да го реша този проблем.Проблема е следния : имаме си модемче, зад него имаме закачен линукс с две мрежови карти realtek 8139 и davicom който си работи без грижи вече година и нещо, досега нета е минавал през един вирелес и нямаше грижи до днес след като се прехвърли на АДСЛ рутера дропи пакети като невидял, и най странното нешо беше, че под Уиндовс всичко си работи като слънце а под линукс просто си дропи пакети и не го интересува нищо.Не е от мрежовите карти сменях ги и двете но резултата пак беше същия.Не знам вече от какво може да е.Пробвах и да намаля размера на пакета но и това не помогна, та ако някой го имал този проблем и го решил нека да каже как ще му бъда много благодарен.Благодаря на всички предварително.

6. Member Аватара на daley
    Тук е от
    Jun 2004
    Живее в
    Варна

@Кайсо, може би при теб всичко е наред, защото си един от най-старите им абонати и те четкат. При мен имаше проблеми в самото начало и около месец мина докато пооправят нещата.

7. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">@Кайсо,

Вероятно си близо до централата и си случил на хубав чифт. Мисля, че проблеми имат по-отдалечените абонати, или тези, дето са на някой стар, многократно мокрен и късан кабел.

<div align="right">Originally posted by Lupus*-*21/02/2005*:* 17:37:57</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Незнаеш къде живея просто [8D]

Аз съм на 12 км. извън града, най-близката ми централа е точно на около 2.5-3км. въздушно, а телефонните кабели, до един минават по въздуха до нас Само дето идея нямам, дали съм към нея изобщо.

Даже преди време при една гръмотевична буря, модема ми го прасна мълния (е силно казано, ама бая си изгоря пича , та дойдоха да ми го сменят на другия ден в 10 часа

И daley, съмнявам се, да ме четкат, щото съм им стар клиент, какво общо има това с предлаганата услуга?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2000

Здравей PAT.Как си.

Към всички заинтересувани за модеми ZTE821 ,ZTE832

Какво сте ги замъчили тези модеми.Настроени са оптимално.И да влезете в модема, едва ли че направите нещо по добро.Скоростта не може да се увеличи от модема.Ако искате някакви особени настройки то Хелп Деска ще ви ги направи.

10. Тук е от
    Oct 2004

xsmind какви драйвери какви пароли са ти дали, нещо будалкаш

11. Тук е от
    Mar 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Не разбирам какво искаш да бараш по настройките на модема си?

Няма да можеш да го ползваш като рутер, защото предполагам си на home, а там имаш право на 192.х.х.2

За статистически данни относно модема ти можеш да направиш следното:

вързваш се към IPто си (РЕАЛНОТО ! нещо от типа на 83.х.х.х), като те попита за user/pass въвеждаш user : user []

Това не е незаконно, но е незаконно ако бараш по опциите там []

И още нещо - лимита на скоростта ти не идва от модема, а от централата на БТК []

При мен е настроен до 3хх кбит, а съм на 256.

Сега забелязах и още нещо []

Това работи само ако си с IP с 8х...

сега съм в момента с 213.x.x.х и не става []

edit

xsmind, user/pass ги имаш написани черно на бяло на договора, а за достъпа до нет ти нямаш нужда от потребител/парола, тъй като те се вкарват не на windows-а ти, а на модема ... остава момента ако си го ресетнал обаче []

<div align="right">Originally posted by Pa3KaTaH - 02/01/2005 : 13:49:13</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Njama gi napisani.

towa sa pasowete na obslujwa6tija centyr za mail-a

PPPoE pass-a e drug - toj se generira s random generato kakto i username- dyljina 15 simvola i na ednoto i na drugoto.

PREDUPREJDENIE:

NE BARAJTE TAZI NASTROJKA,ZA6TOTO 6te VI ISKAT 36 lv za preaktiwirane , kakto i za resetwane.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хора от няколко дена в офиса сме на ADSL 1024, и сигурно вече имам язва, незнам дали е от линията, или "спешната профилактика на рутера" но интернет има когато си иска. Интерфейса на моя рутер (вързан прес dhcp) пада през неопределен период от време или си сменя IP от локално на външно. Модема трябва да се рестартира също през неопределен прериод. "24 часовия съпорт" не вдига телефона от 2 дена, а като го вдигнат си говоря с някви каки които и понятие си нямат за какво става въпрос.

P.S. И още нещо - МНОГО ВАЖНО , ако смятате да пускате http или mail servers, имайте впредвит, че БТК сигурно е единствения БГ доставчик , който отказва reverse resolv и каквито и да е записи в MX Resolution. Ако положениете се оправи , щe пиша тук. Но до тогава не правете моята грешка.

<div align="right">Originally posted by dubmice - 06/01/2005 : 1537</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">TAKA E!!!!

dori iskah da si platja, no mi be6e otgoworeno slednoto:

reverse resolv samo na naeti kanali!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Е кое му е простотията!

Има още поне 5 безплатни сървъра. Това, че дата.бг искат кинти от БТК за да им пуснат трафик, не мисля, че е възхитетелно умно, при условие че се водят фрии сървър.

Както е казал неизвестен автор - хубава работа, ама българска ....

Аз от юни месец имам в къщи БТК нет и досега 1 оплакване нямам, веднъж даже модема ми изгоря в неделя, момчетата в понеделник 10 сутрнта бяха в къщи.

Живея на 12 км. извън града

Толкоз.

<div align="right">Originally posted by Кайсо - 27/01/2005 : 13:47:33</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Аз дори им предлойих ли4но да им пла6там на дата.бг по 10 кинта само за мойа адрес а те надменно ми казаха 4е на такава сума дори и пръста си не мърдали....

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">imam vupros kum vas... polzvam BTK ADSL na tarifata s 32kb/s neograni4en... polzvam bit torrent mrejata za razmqna na filove i programata koqto polzvam mi kazva 4e ako porta 6881 e "otvoren" dl speeda 6tql da mi se ka4i... ili pone ne6to takova... nqkoi moje li da mi obqsni za kvi portove i kvi dqvoli stava vupros tyka i kvo moga da napravq po vuprosa[?]

10x!

<font color="orange">Добре дошъл във форума. Препоръчително е да пишеш на кирилица! </font id="orange">

<div align="right">Originally posted by redburner - 13/02/2005 : 02:15:12</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Това е най-слабото место на торрент-а - сенд канала....

12. Тук е от
    Mar 2005

<font color="maroon">Не пускай по пет поста един след друг - има бутон Edit Reply!</font id="maroon">

13. Тук е от
    Mar 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">За мен ADSL БТК е затворена страница. Бях клиент (заедно с едно приятелче) на 1024 MB (180лв.) Eдин месец беше добре и започнаха проблемите. Както си има нет, и прекъсва за няколко секунди, после пак идва, и това непрекъснато през цял ден. Прекъсването е за не повече от минута, но е достатъчно, за да те изхвърли от online игрите и да почнеш да псуваш на поразия. Многократно звъняхме на хелпдеска, но без никакъв резултат. Казваха ни да бъдем търпеливи, че сигналът ни е предаден, и толкова. Приятен ден! Нямаше никаква реакция в продължение на две седмици. Ходехме неколкократно до бизнес-центъра във Варна, но хората там изглеждаха по-нещастни и от нас и ни обясниха, че нищо не зависи от тях, всичко става централизирано.

И така 2 седмици, непрекъснато звънене! Вече по гласа започнах да познавам коя от операторките е. Върха на сладоледа е, че на 3 февруари интернета въобще спря. На поредното ни обаждане получих отговор, че има проблем в централата и се работи по въпроса. Изобщо не стана дума за срковове за оправяне. На следващото обаждане на дрлугия ден любезно ми обясниха, че след като веднъж сме подали сигнал, няма нужда отново да звъним. Смех!

И така след като на 7 февруари, след пет дни без интернет и без никаква реакция прекратих договора, и се прикачих към друг доставчик пак за подобни пари. В интерес на истината този път бяха бързи и веднага (още същия ден) дойдоха да си приберат модема.

Тъй че закачайте се за ADSL БТК! Стига да не е за отговорни задачи.

<div align="right">Originally posted by god - 13/02/2005 : 19:47:37</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Пи4, знае6 ли какви са тел. линии и как се правйат и какви са изискванията?

на6те от бтк габрожо не знайат смисъла на думата "муфа" перат с изорбан-а и после като се накиснат кабелите в първийа проливен дъжд - само псуваме....

...ма кой та чува?

14.  

15. Тук е от
    Mar 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Xайде на бас, че са на същата страница още при звездичките? Да ти пратя и скрииншот та да млъкнеш!?

Ако се пренасочва всичко към .2 то модема ти не НАТва в пряк смисъл, за това ако обичаш престани да пишеш едно и също нещо, окей!? Някои централи са така, други иначе. И ако не си забелязал - аз нямам грам проблем нито с пренасочването, нито със скоростта.

Та не съм ли писал и аз по рано за нов фирмуеър ? Какво се заяждаш на дребно с хората тук ?

<div align="right">Originally posted by Pa3KaTaH - 17/02/2005 : 22:23:27</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">пи4, ти да не си на бриджинг , а не на роутинг. аз в момента съм точно тъй. Условието ми за да премина от 96+ на 256 биз бе6е това. онийа взеха да се репчат от хелпдеск-а на което само им споделих, 4е ако не престанат мога да си обновйа настройките с префлашване и пак няма да съм под 4ехъл с рутер. ония нищо не казаха, ама и нищо не пипнаха....

още веднъж: трябва ми по-нова версия на фирмуера. Дори съм съгласен да си платя, но... само ако има валидна УСЕР:ПАСС...

ОТ ТАМ НАТАТЪК ПРОСТО не е необходимо нищо друго....

16. Тук е от
    Mar 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Някой явно още не е в час!

Не е толкова важно откъде, но знам, че след 02.11.2004г. НЯМА клиент на АДСЛ услугата на БТК, пуснат с реално ИП на вътрешния интерфейс! НЕ се говори за тип на модема, а за начин на конфигурацията му. ZTE831 могат да предоставят и реално ИП, и частно, както и да бъдат конфигурирани в bridge режим. Отделно, че USB модемите отдавна вече не се инсталират. И ако някой е с такъв, то явно е с абонамент отпреди 02.11.2005 - и получаването на реално ИП на вътрешния интерфейс остава в сила.

Лично аз съм пускал web и ftp сървъри, както и VPN и с реален, и с частен адрес, под следните ОС: Windows2000 SP4, WindowsXP Pro SP1, WindowsServer 2003 Enterprise Edition. Под Linux съм експериментирал с пускането на web и ftp сървъри при FedoraCore3, Mandrakelinux10.1 Community, Suse9.2, Tilix0.4. Еднакво лесно е! Не ми е ясно за каква трудност се говори!?!

Съгласен съм, че не може да се пусне 100% ефикасен mail сървър при какъвто и да е вътешен адрес, защото правилно си забелязал, че не се предлага ReverseDNS за тази, предназначена за дома и офиса, услуга. За тази екстра си имат услуги за ISP-та. И друг път съм го казвал, сега пак, много лягва на ситуацията: Е не става и х*я до края, и душата в рая! Т.е.: Е не става да платиш 100лв за 512kbs Unlimited и да се пънеш да ставаш ISP. To за това последното и пачка се иска, а не само акъл и мерак!

<div align="right">Originally posted by emos - 19/02/2005 : 19:48:39</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> хахахаха...

Ти са изказа НЕПОДГОТВЕН!!!

за6то тогава до моя сървер влиза: 83.228.36.6/255.255.255.0 ?

и дори съм настроил не6тата без дхцп?ь

17. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">.... мод едит []

<div align="right">Originally posted by emos - 19/02/2005 : 19:48:39</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> хахахаха...

Ти са изказа НЕПОДГОТВЕН!!!

за6то тогава до моя сървер влиза: 83.228.36.6/255.255.255.0 ?

и дори съм настроил не6тата без дхцп?ь

<div align="right">Originally posted by savchev - 13/03/2005 : 09:36:04</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Ако получаваш такъв адрес, значи си клиент преди 02.11.2004 - нещо, което съм написал и по-горе. А ако имаш статичен адрес, може и да не се възползваш от DHCP сървъра на модема.

18. Тук е от
    Jul 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">трябва ми по-нова версия на фирмуера.....

<div align="right">Originally posted by savchev*-*13/03/2005*:* 09:28:09</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

http://www.geocities.com/zikhsan/zte

Не знам дали е по нова от твоята. По прочети и тук http://www.dslreports.com/forum/remark,13572335

Стискам палци да не умориш китайчето нацяло [8D] защото каките от 07ххххххх няма да са във възторг.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко струва тази услуга по местене на климатик?
    От marian1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 50
    Последно: 07-09-12, 01:54
  2. Ще работи ли тази конфигураци?
    От drandew във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 14
    Последно: 23-08-10, 18:20
  3. Ще работи ли тази камера в БГ?
    От teodorteo във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 4
    Последно: 22-01-09, 12:35
  4. БТК обяви старта на новата си ADSL Wi-Fi услуга
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 39
    Последно: 11-06-07, 00:37
  5. Отговори: 16
    Последно: 02-11-05, 19:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе