Това не в ли в *****? Ето частица от нашата действителност:
[attachment deleted by admin]
Това не в ли в *****? Ето частица от нашата действителност:
[attachment deleted by admin]
За сега :coolsmiley:Първоначално публикувано от emos
На 1ви живот и здраве, ако горните неща са верни, съм на 512
А ти какво ще кажеш за това?
Верни неща ли пише по-горе за новите цени/скорост, или да изчакам още 1 ден ? :knuppel2:
И аз чух за съшите работи, но както винаги, трябва внимателно да се чете! Но както и да си го погледнеш, 512UL/128DL + 384MC + 1POP3/IMAP кутия с антивирусна защита и www хостинг постранство за 39лв си е супер! Отделно 13-тия безплатен месец или пък DECT телефона при година и половина договор...
Софиянци да не се обаждат - конкуренцията в София е довела нещата до съвсем различно измерение - въпрос, дискутиран по-горе... Обидени/засегнати от последното ми изречение - попитайте за трепетите на хората от малките градове, които стартират от 1-ви. Че то доставчикаимдосега я е имал, я е намял 2Мbs канал....
Като гледаш BigBrother2, няма нужда да си уплътняваш DL канала. За тази цел си има Multicast: "Multicast is communication between a single sender and multiple receivers on a network." - цитат от тук. Така едновременно можеш да гледаш BigBrother2 Live със straming rate 384kbs, да смъкваш с 32kBs, да качваш с 64kBs, отделно бТk да наблюдават модема ти, ако си ревнал за нещо...Първоначално публикувано от Pa3KaTaH
Интересно ми е дали това е първата стъпка (или тест) за VoD (Video on Demand) - видео по поръчка?
Малко ми е странно това UL да е два пъти по-голям от DL. А за VoD трябва много широк оптичен гръбнак. За сега това е реализуемо само с концепцията на "Вестител", като те са се нацелили още по-високо - IPTV.Първоначално публикувано от emos
[size=9px][/size][size=9px][/size][size=9px][/size]Първоначално публикувано от emos
Ъъъъ, я дай пак, малко по- не объркващо
Скорост на ДЛ: 512кбп/с* -* 64 кб/с
Скорост на ЪЛ: 128кбп/с - 16 кб/с
Multicast: 384кбп/с - 48 кб/с
Та* това, при тези скорости не го разбрах:* Така едновременно можеш да гледаш BigBrother2 Live със straming rate 384kbs, да смъкваш с 32kBs, да качваш с 64kBs
Искаш да кажеш, че си свалям видео в мрежата на БТК, без да си уплътнявам даунлоад канала, тоест ползвам си с 64кб/с и в същото време гледам в мрежата лайв стрииминг видео, с 48кб/с, без това да ми намалява даунлоада? Или това си е само в мечтите ми все още
Момчета, хайде да въведем малко ред с понятията Download, Upload, Multicast и прилежащите им стойности! Настана пълна бъркотия, която не се връзва с ADSLa... :coolsmiley:
Грешка, разбира се!
Тъй като е прието скорост на стрийминг да е в килобити (kbs), а скоростта на смъкване - в килобайти (kBs), съм се допуснал тъпа грешка! По-горе съм имал впредвид, че UL e 8kBs (64kbs).
Moля за извинение за объркването и последващите коментари в постовете след моя!
А иначе, Кайсо, правилно смяташ. Честотната лента е достатъчно голяма, за да има място за всичките тези потоци. Все пак ITU е дефинирал 10Mbs DL и 1Mbs UL.
Не виждам какъв е проблема за VoD, или за ТВ по медната двойка - едни 768kbs ще са достатъчни. Нали не може да се гледа едновременно ТВ и видео? Или едното, или другото. През това време РС-то тегли с 256kBs, качва с 64kBs - тези канали са си в отделни честотни ленти... и това става, стига кабела да е читав!
Изобщо каква е/ще бъде услугата, смятам, че времето ще покаже. По света има купчина фирми, предлагащи оборудване с подобна интеграция на услугите. Въпрос на желание/платежоспособност на клиентите.
Мен засега ме кефи, че каналите са отделни. Не че броя цигарите на съквартирантите, но когато някой от офиса реши да ги брои, това не ми пречи на торентите...
Пак моля за извинение!
значи , да поясня как точно става прахвърлянето на наовите тарифни планове , аз вече го направих преди 1 час , значи отидох в бтк центъра , попълвасе една заявка , в нея посочваш кои нов тарифен план избираш , и какъв бонус избираш ( безплатен месец или телефон ) , подписваш се и си готов . не се палща нищо за прехвърлянето , аз се прехвърлих от 256безкрай към 512безкрай , рабоотата става бързо , човекът от бтк каза че не гарнтира че днес ще ми пуснат новата скорост , но утре със сигурност ще е пуснат
п.с: и ако е живот и здраве по късно днес или утре ще съм на 64Кб , написах това за да няма повече догадки как точно става работа
п.с: а също искам да похваля и хелпдеска , налижими се да допра и до тях , трябваше ми пренасочване на някои портове , тук бях чел за home тарифите нещо се дърпа ли и не го правили , и си мислех че ще има нужда от убеждаване за да ми го направят , но напротив стана точно обратното , обаждам се , и явно съм нацелил разбираща секретарка ( телефонистка ) и там каквато е , защото като тръгнах да обяснявам какво искам , веднага чатна , пита за какво , кои портове точно искам , как , вземи и номера на мобилния за връзка , след половин час ми се звънна от странен трицифрен номер и се оказа че е от хелпдеска , казаха ми че портовете ми са готови , и ми пожела приятна вечер , направо се изкорах , знаех че бтк има отдалечен достъп до модемите за да бърникат по тях , ама не очаквах толкова бързо да ми го направят , като се има предвид че беше вечер , някъде към 9 часа , така че това исках да кажа , за сега съм абсолютно доволен от адсл на бтк , както и от поддръжката ( това ми първия месец на бтк адсл , сега с новите скорости ще ми е втория ) , дано да не ме разочароват и за напред
Във форума на hardwarebg пише друго!?
Че при подписването на новия договор скоростите влизали от 1.12 !?
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?p=696960
еми ... не знам , на мен така ми каза човека при които попълних заявката , междудругото за варна става дума , а зачисляването на таксата за новия месец става от 1 число за всеки месец , днеска сме 1-ви , аз затова отидох днес за да ми пуснат скороста от днес и този месец да ми е на новата тарифа , и да ми се пада безплатен , по-горе във условията пише
3.3. Влизане в сила
Новият срок започва да тече и Заявката влиза в сила от датата, в която БТК получи коректно попълнена и
подписана от Потребителя Заявка (важи пощенското клеймо или датата поставена на заявката от служителя в
БТК Център)
не знам , ако бтк са променили нещо , ще почакам до утре , и ако утре не съм на новите скорости , ще се звъни на хелдеска за повече инфо ....
п.с: сметките вървят един месец назад , сега след 14 ще се получи сметката за месец октомври , аз днес си промених плана , значи влиза в сила от днес , значи за месец ноември ми е новия план и той ми се пада безплатен , аз така го схванах ...?..??..??
п.с2: пък и дори новите тарифи да влизат в сила от 1.12 , от всичко което разбрах и прочетох и ми казаха от бтк , скоростите ще се сменят до 1-2-3 дни , а ако този месец пак е 47 лв а не 40 , - голяма работа нали ще съм си на 512кбс , после декември ще е безплатем и полсе по 40 кинта на месец , важното е че след няколко дни или днес или утре ще сме ан новите скорости
Имам един проблем с АДСЛ-а си и се надявам някой да има решение на проблема ми. Ще сам ви много благодарен ако се намери, защото след 1-месечен спор с БТК ми заявиха че няма начин нещата да се оправят.
Положението е следното: Оргнизирали сме се тук малко приятели и ползваме АДСЛ-чето заедно. Идеята е да ни излиза по-ефтиничко и да си имаме добра скорост, но оттам идва ипроблема. Когато двама-трима пуснат торенти модемчето издъхва. По-точно спира да му работи НАТ-а. След, както казах по-горе, 1-месечни спорове с БТК, се оказа че модема издържал на максимум 195 НАТ сесии. За мен решението е модема да заработи в БРИДЖ режим, но от БТК и неискат да чуят затова. А, пропуснах да ви кажа, че имам и рутер зад модема.
Някакви идеи?
Да допълня само, че като цяло съм доволен от предлаганата услуга, даже много. Добро и барзо обслужване на клиентите и в повечето време добър интернет.