Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 61
Like Tree1Одобрявам

Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #46

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    @bbozhanov,
    Не се сърди, не искам да те засегна, ама наистина хвана работата не от където трябва. Кажи мерси, че си имал работа с Мтел, а не с Глобул! По-високо от каката на 123 нямаше да стигнеш! На мен, че се занимавам с GSM услугите и операторите от 10 години ми трябваха две години за се добера до ниво "регионален мениджър", та какво остава за обикновения клиент. Така работят големите фирми, свиквай с това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    37
    #47

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    @espace: те сигурно затова имат такава политика - даден абонат да си сменя БЕЗПЛАТНО по една SIM карта на договор, т.е. гаранция на една карта под 1 година (освен ако не са вързали някой за 2 години и се стигне до дефектиране на 2 карти в този период - тогава цената на втората подмяна е 12 лева).

    @
    granity: това е само мое предположение. Не съм работил с оператори, имал съм си доста пъти горчив опит с на БТК услугите преди години. Обаче със сигурност имат някаква история на проблемите/опалкванията свързана с даден тел. номер, защото при едно от всичките ми обаждания успяха да издирят кой от тях е работил по моя проблем.

    @Lupus: ако ме познаваше по-добре, щеше да разбереш, че съм си такъв. Опитвам се да променя хората, свикнали да си хвърлят фасовете и/или буклиците по улицата. Опитвам се да променя манталитета на шофиране - особено се афектирам от неправилни изпреварвания на други участници в джиението, които застрашават моя и на моите спътници живот. Аз, самият, работя във фирма с по-големи размери на локално ниво от всеки от мобилните ни оператори. Нея също съм се опитвал да променя. Иска ми се да променя и начина на отговаряне в нашите форуми - всички знаете вица за разликата между чуждите и нашите форуми. Мога да дам безкрайно много примери. Както се казва: "I want to believe".
    Да речем, че в едни около 20% от случаите в такива мащаби успявам да постигна това, което смятам за правилно. Те ме крепят и продължавам заради успехите.
    Изобщо не се обиждам от това, което ми каза и дори ти казах, че може би си прав с думите си. В случая се примирявам.
    Този пост е редактиран от Lupus; 20-08-13 в 15:51.

  4. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #48

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    bbojanov ,историята на проблемите и оплакванията се нарича- Контакт т.е. бележка с описанието на проблема при даден абонамент.Всички в системата я виждат -дата ,час на създаване от кого се обработва и дали въобще се работи по проблема ,кой го е създал и т.н.Това нещо се вижда на номера на клиента и всеки в системата може да издири проблема и да създаде казус.Та затова при едно от обажданията ти са издирили кой е работил по проблема.Следващият път ги питай дали има създаден контакт и какво се прави по случая,а не за номер на тикет.Тикет се прави само при активация на нова карта.Явно за това не сте се разбрали.

  5. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    4
    #49

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Цитат Първоначално публикувано от nigal Виж публикацията
    Телефона работи ли само с МТел-ска карта?
    И защо не ми отговори на въпроса? Може би защото телефона работи само с МТелска карта? Може би защото телефона работи и като се извади вивакомската карта, А може би .....?

  6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #50

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Цитат Първоначално публикувано от bbozhanov Виж публикацията
    Ако съм сигурен, че е от картата - до сега 10 пъти да е сменена. Но пробвахме с друга карта на М-Тел - не работи. Сега ще се тества с още други карти (нови и стари) да се види дали ще има някакво подобрение.

    @zxc0: пробвано е само с една карта на всеки слот. На М-Тел - не работи никъде, на БТК - работи навсякъде.
    това противоречи на логиката на твоето решение!

  7. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #51

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Да и аз мисля като колегата.И ще добавя ,че всички двусимови апарати Нокия с които съм имал досег до сега не работят с поставена карта само на втори слот.Тоест задължително на слот 1 трябва да има сим.А ако е закупен от Виваком техните са кодирани-на слот 1 задължително трябва да има тяхна карта за да работи апарата.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    37
    #52

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Драги ми съфорумци,
    ВСИЧКИ тестове са правени от собственика и информацията е предимно от там. Аз лично съм си играл с телефона максимално 20 мин общо от двете ми докосвания с него и те са препотвърдили част от твърденията му. Какви тестове са го карали да прави от поддръжката - не мога да кажа (все пак 2-ро и 3-то ниво, по неговите думи, са го карали да прави едно и също нещо).
    @nigal: не ти отговорих на въпроса, защото не помня. Наистина! Като имам решението на проблема, по логика мога да ти кажа, че на SIM1 е трябвало да работи тази карта на М-Тел, но когато само тя в телефона (без проблемната карта, поставена в SIM2).
    @Pat: такава информация са ми подали, такава и аз съм подал. Всички бяхме насочили усилията си към картата на М-Тел, но нямаше логика тогава да е тя, защото и други карти на М-Тел не работеха (все пак от поддръжката я смениха със същия резултат). Кой да ми каже да намеря втора карта на Виваком и с нея да тествам, заедно с "уж проблемата" на М-Тел?!
    @granity: апаратът е закупен от Виваком и не е заключен, т.е. работи с карта на всеки оператор на SIM1 слот. SIM2 не работи, ако няма карта в SIM1.

    За тези, които мога да нарека колеги: всички вие знаете как се работи по проблеми. Имаш някаква първоначална информация, но докато лично не се убедиш какъв е резултата от тестовете - не приемаш думите на 100% за сигурни. Просто имаш наличен проблем и търсиш неговото решение. Затова и колегите от М-Тел така правят всеки поотделно - карат собственика да тества различните комбинации и да казва резултата от всяки тест. Така се елиминират потенциални проблемни места.
    Не се сърдете, но живея (изключително) динамичен живот и не мога да помня всякакви детайли. След като премина през даден перипет, изтривам ненуждата информация и помня само полезната от случая. Останалата, която може да се достигне с логика, не намирам за нужно да помня.
    В моето съзнание след всичко това остават 2 неща: ако имаш 2 карти, то едната може да пречи на другата; имат общо картата, клетката и IMEI-я на телефона (какво точно, така и съм любопитен да разбера).

    Темата във форума отворих с цел да се стигне до решение на проблема, а по-късно и да се даде обяснение, след намереното решение. Ако някой се е усъмнил в някое от твърденията - винаги е можело да попита втори път. Тогава, аз със сигурност щях да накарам собственика да преповтори теста и да споделя резултата, който вече ще е сигурен (друг въпрос е, че всичко това отнема време, защото го играя прокси в случая и невинаги мога да достъпя собственика за бърза реакция).
    Вече е свършен факт и като имам налице решението, ако и аз седна да препрочета писаниците си към оператора, може би ще намеря още нелогични и/или подвеждащи неща. Факт!

    Аз смятам проблемът за решен. Твърде натоварващо ми идват продължилите дискусии в тази посока, но от уважение към всички постващи се връщам всеки ден да прочета и отговоря на мненията им. Единственото смислено и недовършено нещо за мен е това да се даде обяснение какво е общото между трите точки на триъгълника (както някой много точно се изрази) и искрено бих се радвал натам да отиде темата на разговор.
    Този пост е редактиран от bbozhanov; 22-08-13 в 13:07.

  10. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    4
    #53

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    това противоречи на логиката на твоето решение!
    Това пък противоречи на фактите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #54

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Цитат Първоначално публикувано от nigal Виж публикацията
    Това пък противоречи на фактите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Е и ? Това не го прави НЕвярно, а само доказва това което е споменал по-горе @bbozhanov - изходните "факти"/ информация не са били пълни или верни.

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    374
    #55

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Искам и аз да попитам нещо в тази тема, става въпрос за гр. Варна, центъра, около х-л Черно море. Мрежата буквално е на 1-2 чертички, за 3G просто забравям, минава на 2G и веднага на 5 чертички максимум обхват.
    Някой от вас забелязал ли е това нещо?

    Писах на мтел, звъняха ми от техн. отдел, общо взето само дето ми хабиха времето за разговор.
    После пак им писах - или да си оправят мрежата, или да кажат че е от моя телефон. Предложих им, тъй като знам че ще кажат че е моя телефон, да разпечатат един HTC ONE, слагаме моята карта, ако не мине 2 мегабита на нет при спийдтест направо да ми подаряват телефона. Отговор още нямам, щото знаят че е от тъпата им мрежа. На пъпа на гр. Варна да нямаш 3G. Смях.

  13. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #56

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Цитат Първоначално публикувано от granity Виж публикацията
    Да и аз мисля като колегата.И ще добавя ,че всички двусимови апарати Нокия с които съм имал досег до сега не работят с поставена карта само на втори слот.Тоест задължително на слот 1 трябва да има сим.А ако е закупен от Виваком техните са кодирани-на слот 1 задължително трябва да има тяхна карта за да работи апарата.
    Хм... имам Nokia X2-01 с две карти - Мтел предплатена и TravelGSM.
    Наистина, TravelGSM не работи коректно в слот 2, независимо дали в слот 1 има карта или не.
    Но предплатената на Мтел си работи и в двата слота, независимо дали в другия има карта.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #57

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    TravelGSM е по-особена карта и може наистина да не се логва правилно на втори слот не само на този телефон.
    Защо не пуснеш една нова тема за тази карта и да си опишеш впечатленията от нея? Ще е интересно за много хора.

  16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #58

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    TravelGSM е по-особена карта и може наистина да не се логва правилно на втори слот не само на този телефон.
    Защо не пуснеш една нова тема за тази карта и да си опишеш впечатленията от нея? Ще е интересно за много хора.
    https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1...%B8%D1%8F.html
    Имам вече и реални впечатления от ползването на картата в Турция, Сърбия, Черна гора и Хърватска, всичко е ОК.

  17. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #59

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    TravelGSM е по-особена карта и може наистина да не се логва правилно на втори слот не само на този телефон.
    Защо не пуснеш една нова тема за тази карта и да си опишеш впечатленията от нея? Ще е интересно за много хора.
    Какво значи по особена карта.Нима не се използва в GSM като останалите.Или имате в предвид ,че е на чуждестранен оператор.Ползвам сим-ове на О2 и Three.co.uk в китайски двусимов телефон паралелно с наши карти или без тях и няма проблем.Може да се сложи сим само на слот 2 и пак работи.Написаното в предния ми пост важи само за двусимови апарати Нокия.

  18. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #60

    Отговор: Проблем с мобилен апарат и клетка на М-Тел

    Силно особена е.
    По нея звъниш само чрез кол бек и всъщност, където и да си по света, обаждането ти се трансформира в нещо като обратно обаждане от / до Естония. Затова могат да предложат хубава цена навсякъде по света.
    С две думи, използва непрекъснато услуга, която на другите карти по подразбиране се ползва много рядко и съответно затова, поради някакви неясни ограничения в слот 2 не желае да работи на него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Проблем с цифпов апарат Панасоник DMC-TZ2EG-S
    От bo4o във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 03-10-11, 20:59
  2. клетка за заек - нова - снимки!!!
    От yahutu във форум Приключили продажби
    Отговори: 0
    Последно: 25-07-08, 12:52
  3. Питане за стойността на клетка в EXCEL
    От milenk във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 16-06-08, 12:59
  4. Проблем със заваръчен апарат.
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 6
    Последно: 07-04-08, 12:24
  5. Лъв и клетка - нови похвати :-)
    От skynet във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 3
    Последно: 18-04-05, 10:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе