Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 74

Избор на 5.1 тонколони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2009

Re:Избор на 5.1 тонколони

От прочетеното до тук стигам до изводам, че по-долната конфигурация ше е добра за мен:
    Denon AVR 1011
    Monitor Audio BX6
    Monitor Audio BX Centre
    Monitor Audio BX
    Monitor Audio BXW10
    QED Reference HDMI
    QED Orginal
    Имате ли забележки по тази система?

2.  

3. Тук е от
    Jun 2009

Denon AVR 1911

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

А някакви стойки за колоните ? И те струват пари ! Иначе не е зле , но дали ще ти стигне този бюджет !

5. Тук е от
    Jun 2009

Фронталните са стоящи. За другите няма да ми трябват стойки.
    Решението ми съвсем не е окончателно. Споделям за да получа повече мнения и да направя добър избор.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако можеш си вземи за задни BXFX. Монтират се на стена и не ти трябват стойки. Много добре разпръскват и създават отличен съраунд ефект.
    Иначе новата бронзова серия е много добър избор в този клас. Аз съм ползвал за кратко старата и бях много доволен. Сега определено са се погрижили за външния й вид и са я балансирали като звук.

7. Тук е от
    Jun 2009

Точно BXFX имах предвид. Преди 18 месеца си купих TV и до голяма степен съветите ти, lazarus18 ми помогнаха за добрия избор. Напролет ще се изправя отново пред такъв избор. Позагубил съм малко представа какви са последните тенденции в тази посока. Като му дойде времете ще помагаш.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Добър избор , но бюджета не нараства ли ?

10. Тук е от
    Jun 2009

Посочих сумата от 3000лв по-скоро като орентир, за да не ми предложат тонколони от 20000лв бройката и кабел от 200лв метъра. Не, че нама и по-скъпи.

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010

Ако не държиш всички колони да са от 1 серия, бих предложил за субуфър като варианти да прослушаш и REL T2 или Velodyne CHT-10Q, цената е сходна с Monitor Audio BXW10. Успех, ще стане страхотна система

12. Тук е от
    Jun 2009

Със сигорност ще се получи доста добре. Остава само да убедя и половинаката ( децата са на моя страна).

13. Тук е от
    Jun 2009

Някой има ли впечатления за SWANS - DIVA серията?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Аз слушах на изложението в Град хотел София тези Swans, но нямам никакъв спомен от Дива.
    Обаче F2.2F и EX3G свиреша страхотно, за жалост вторите са ти доста над бюжета.
    Разходи се до Пловдив има ги налични.

16. CP
    CP е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

И аз ще се включа с въпрос, от една полуориентирана позиция

Ще добавям към телевизор PANASONIC TX-P50G20E (купен преди около 7 месеца и досега радващ ме с хубава картина и слаб звук) и плеър WD TV Live Hub аудио система. Понеже не съм особено претенциозен откъм звук, реших в началото, че малък бюджет ще ме оправи и първо погледнах един sound bar на Philips, който струваше около 600 лева, после чух една от така наречените "системи за домашно кино" на LG горе долу в същия бюджет, която свиреше по-добре, докато накрая не чух един комплект колони JAMO S-606 HCS 3, които в момента са 800 лева и разликата, дори за нетренирания ми слух беше фрапантна. Разбрах, че съм на правилния път, но въпросът е къде да спра. Сигурно и други са го минавали този път...

Почнах да се целя по-нагоре, прочетох хубави отзиви за бронзовата серия на Monitor Audio, също много като дизайн ми харесват Klipsch RF-52, но понеже съм от Пловдив, в момента съм ги гледал само на картинки. От една страна ценя хубавото, от друга не ми се дават повече пари за звук отколкото дадох за картината /като го купувах, телевизора струваше към 2700 лева/. Вкъщи се гледат много филми, ще се слуша музика, но доста по-ограничено. Вероятно бих се решил на нещо средно като пари, примерно комбинация:
    • Monitor Audio Bronze BX2
    • Monitor Audio Bronze BX Centre
    • Monitor Audio Bronze BXFX

което като обща цена прави към 1500 лева, но ще ми е трудно да намеря място до телевизора за bookshelf колони без стойки, има си достатъчно място за floorstanding, обаче това ще вдигне бюджета към 2000 лева и нагоре, което не ми се ще засега да правя, защото ще купувам и ресивър /чакам новите модели на Yamaha и ще взема 371 или 471/.

Та чуденето ми е относно:
    • JAMO S-606 HCS 3 - лесно добавям и субуфер и въпросът ми е решен.
    • частична покупка, с евентуални допълнения по-късно. Тогава ще взема хубави предни стоящи колони - примерно Klipsch Reference RF-52 II или Monitor Audio Bronze BX 5 и по нататък ще добавям от съответната серия /тук ако някой може да каже кое е за предпочитане/.

Разликата между цените на тези два варианта е около три пъти /като се сметнат и субуферите/. Чудя се дали си струва тази разлика за човек, който не е аудиофил. Извинявам се за общо взето обърканото ми питане

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз бих препоръчал варианта с BX2, но задължително на стойки. След време добавяш хубав събуфер и ще имаш отлична система за филми за средно по-големина помещение /не си написал колко е голямо то/. След още някакво време можеш да замениш предните със стоящи BX5/BX6 ако искаш да подобриш звученето при музика.

18. CP
    CP е офлайн

Тук е от
    Oct 2005

Благодаря за съвета. За стойки, нещо подобно става ли - http://www.technomarket.bg/products/...vogel-s-vls-60? Не намирам голям избор.

Помещението е нормален хол.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на тонколони
    От nismoslx във форум Тонколони
    Отговори: 25
    Последно: 22-11-15, 20:56
  2. Избор на ресивър и тонколони 5.1
    От lizard във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 30-01-15, 16:27
  3. Избор на тонколони и ресийвър
    От aldokalcone във форум Аудиотехника
    Отговори: 5
    Последно: 29-03-14, 16:52
  4. Избор на тонколони .
    От pr0gressive.vibes във форум Тонколони
    Отговори: 2
    Последно: 08-04-10, 03:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе