А и така разположени съм сигурен, че без значение от колоната звука е "зашеметяващ".
А и така разположени съм сигурен, че без значение от колоната звука е "зашеметяващ".
Хахаха като знам как се радвах като продадох моите тъндар за 160лв.Ще си купя и аз такива в тях е истината.
Тези Thunder от снимката не са като твойте от 160 лева, а струват 400лв. Всички които сте коментирали имате много смешни коментари след като нямате и представа как свирят а коментирате. Следя всеки ден какво пишете но няма смисъл да ви отговарям.
Най важно е да ти доставят удоволствие като слушаш, при всеки е индивидуално разбирането за звук.
Поздрави..
Апсолютно! Но всеки човек имащ минимални познания в аудиото знае, че почти всички активни колони са с качеството на обиковенни свирки, и само някои във високия клас са с що-годе преличен звук.И малки изключения,които като качество на звук могат да сложат доста реномирани скъпи пасивни колони в малкия си джоб, но те не са за консумента, а за профешънал юзъри, примерно два 10 ватови комютърни сателита за 800 и кусур ойро, но за такива колони няма консумент който да брои тия пари.Иначе по принцип за добър звук си трябва пасивни колони с усилвател.Аз лично предпочитам активните в по малкия им вариянт макър и с не добро качество на звук,защото са по практични.По малко жилищна площ ми заемат,не се спъвам постоянно в тях не са толкова скъпи.Така, че имат си и те своите предимства.Както е казал великият Алеко: ,,Различни хора, различни идеали,,
Studio 8 серия на Jamo - поне от към дизайн са си доста добре и оригинални , за качеството на изработка обаче имам сериозни съмнения ... За съжаление вече на са датски - знам как бяха моите след 20 год. ползване и силно ме съмнява тия да удържат 20 год. ...
Jamo S Series 5.1.2 Dolby Atmos system review | Home Cinema Choice
Моля, мнения за активни колони Адванс акустик.Ще се ползват за телевизор.
Advance-Acoustic-Air-55-Gruppenbild2.jpg
Advance-Acoustic-Air-55-Rueckseite.jpg
Advance-Acoustic-Air-55-Master-Innenleben2.jpg
showimage.jpeg
Advance-Acoustic-Air-55-Master-Anschluesse1.jpg
Силно ме съмнява да ги има някой от четящите/пишещите тук ... иначе уж са добре по ревюта ,но ми се виждат малко скъпички за целта (слушане на тв) - някой Edifier от подобен клас ( )
ще ти излезе поне двойно по-евтино , а не съм убеден, че звука ще е двойно по-лош ...
Най-добре си е да ги чуеш на живо ... то за всички колони това е изискване №1![]()
Няма как да ги чуя на живо,нямам скоро път към София,цената е 700лв.
Чудих се за Едифаер s2000pro,те са към 550лв,но имаше коментари за проблеми.
Аз съм от това поколение,дето си харесва истинско стерео,а не разни саундбари и бумтящ бас.
Чух на живо бар Полк Аудио,но не ми хареса.
Говора при филми не е
ясен и баса трещи,иначе цената му е два пъти колкото на Адванс-а.
------
S3000Pro_LandingPage-01-e1543395394874.jpg
with-Edifier’s-New-S3000-Pro-Speakers.jpg
f63d7ec97ef83d63b3465736cd2b6c.jpg
Може да изчакам и появата на новите Едифаер s3000pro.I
Този пост е редактиран от Spitfaqr12; 22-01-19 в 21:24.
Здравейте, може ли някой да ми обясни при филтрите каква е точната роля на окъсяването на плюса и минуса с бобина при пищялките или кондензатор при мидбасите?
Филтриране в определена честотна лента, в зависимост какъв тип е говорителя/драйвера.
То е ясно, че е филтриране, но какво филтрира, степента на затихване(стръмността на филтъра) тоест откъде да започва да свири пищялката и съответно докъде да свири баса,
Има филтри, при които няма бубина и кондензатор между + и -.
Имам намерение да купя външно озвучаване за смарт ТВ в хола, но не знам дали ми е правилна концепцията.
Първоначално мислех за нещо от сорта на Edifier R2750DB, но в последствие залитнах към активните монитори (нямам представа, защо). Обаче, като им загледах входовете не знам по какъв начин ще ги свържа директно към ТВ (долу на снимката е панела с входове и изходи) без допълнителни приспособления.
Имам бюджетна 5.1 система с ресивър, който е свързан към ТВ с оптичен кабел и го включвам, когато гледам филми, но през другото време искам да слушам звука от по-качествени говорители, отколкото са тези на телевизора и в същото време да ги управлявам от неговото си ДУ.
Активните монитори, които съм загледал и прочел в болшинството само положителни отзиви са 2хMackie MR624 и 2хFluid Audio FX8, а може да предложите и други стига да не надхвърлят 600 лв. за чифт.
Възможно ли е това, което искам с активните монитори и как мога да го постигна или да вземам Edifier R2750DB (всъщност не съм сигурен дали и тях ще мога да управлявам от ДУ на ТВ) и да приключвам.
Благодаря!
![]()
Каква е причината и през другото време да не използваш 5.1 системата.
Предните ОТ на стерео режим не ми харесват, затова.