Страница 16 от 19 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 281
Like Tree48Одобрявам

Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Отговор: Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

Шумоизолацията зависи основно от теглото. Така, че каменна вата и колкото по тежка, толкова по добре.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Шумоизолацията винаги е била по-голям проблем от топлоизолацията.Ефекта зависи от целия комплекс на изработка - вида на скарата, начина на закрепване на конструкцията, материала за изолация в конструкцията, външната облицовка и т.н.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, радвам се че живна темата, е нали затова слагам ватата. Стената е тухла, и с ватата и измазана с мрежа и гипс, няма ли да сe постигне топла повърхност /над 12 гр/ и да не кондензира върху нея. Има ли някой който да го е изпатил при тези условия.
    Този пост е редактиран от ydraganov; 16-05-16 в 11:01.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Шумоизолацията зависи основно от теглото. Така, че каменна вата и колкото по тежка, толкова по добре.
    Изпълнението ще е от мен......мисля си на скарата да подложа гумени подложки от 5мм гума където ще има директен контакт със стената. Идеята тук е да е на минимална дебелина, все повече обмислям варянта 'два ката' картон с разминаване на фугите.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Иван Вълков Виж публикацията
    Изпълнението ще е от мен......мисля си на скарата да подложа гумени подложки от 5мм гума където ще има директен контакт със стената. Идеята тук е да е на минимална дебелина, все повече обмислям варянта 'два ката' картон с разминаване на фугите.
    1. тънка звукоизолация, цена
    2. Приложения - ISOVER България - ефективни топло- и звукоизолации за енергоефективни сгради. Стъклена минерална вата, каменна минерална вата, експандиран и екструдиран полистерен.
    Този пост е редактиран от tony34al; 17-05-16 в 00:22.
    Иван Вълков одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Здравейте,
    изчетох цялата тема и останах по-объркан, отколкото преди да я прочета, затова все пак ще задам въпроса си.

Живея на последен етаж в кооперация от 2008г. Кооперацията е изпълнена по най-дебилния и тарикатски начин - некачествено с некачествени материали, но това го разбрах чак сега. Строителят се оказа дребен тарикат, който изобщо не е спазвал проекта, но както и да е.

Външната изолация е 5см EPS, който е покрит с некачествена замазка, която се люпи и на места стиропора се вижда. Съдейки по останалите неща в кооперацията, EPS-а едва ли е от най-качествения, но не ми се иска да свалям текущата външна изолация, защото работата ще се увеличи ужасно много.

Искам да попитам, дали е добра идея в/у сегашната външна изолация да сложа нова? Какъв материал да ползвам - XPS или отново EPS?

Имам проблем и с тавана, естествено....Откакто живея там имам проблеми с течове, които накрая сам си оправих, полагайки течна гума в/у битумните рула /покривът е равен/. На самия покрив, под битума, има едва 3см стиропор. Имам проблем с мухъл /конденз/ по тавана, особено в коридора, където не се отоплява постоянно.

Понеже корекция на външната изолация на покрива е невъзможна, искам да направя вътрешна на тавана. Въпросът ми е с кой материал да бъде направено, защото ми гръмна главата от прочетеното досега. Засега нещата клонят към 5см XPS фибран, после замазка и боя.

Моля Ви, дайте ми някакъв съвет.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Продай апартамента!
    kokovox одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Това не е вариант.

11. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

И аз бях навит за фибранец отвътре на тавана, под стар, керемиден покрив, обаче после се запитах какво ще стане когато покривът прокапе, което се случва през година-две - няма да има как да разбера за теча, освен, когато нещата не се сговнят тотално, и се отказах. Метнах ватичка отгоре на плочата, но за съжаление това при теб май-не е възможно.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Не се ли спре теча от покрива спасение няма. Вътрешната на тавана само ще отдалечи във времето решението на проблема и той ще стане още по-голям.
    Защо не навиеш скъпите си "съкооператори" да направите някое сериозно навесче на равния покрив за културни срещи (запивки и замезване). Така ще имаш покрив на покрива си

13. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Здравейте,
    течовете съм ги отстранил по единственият възможен начин за сам участник - течна гума в няколко слоя + текстилно влакно за здравина. Това е много добро решение в сравнение с битумните простотии. Лесно се правят поправки при евентуален проблем, абе чиста работа.
    Съкооператорите не ги интересува покрива.

Засега съм се спрял на вътрешна изолация на тавана с блокчета Мултипор.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

като ги осъдиш ще ги заинтересува

16. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Проблемите с теча се оправят най-вече с много добро оттичане на водата . При голям дъжд става голяма локва ако няма голяма тръба!

17. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София

Здравейте,
    проблемът с течовете е решен. На дневен ред е вътрешна топлоизолация на тавана.

Засега съм избрал топлоизолация с минерални блокчета Мултипор, обаче проблемът при тях е, че се налага първо да сваля латекса, което е доста трудна работа. Не ми става ясно от видеата и сайта на производителя дали освен латекса трябва да съборя и мазилката...

При други варианти за вътрешнатоплоизолация, примерно с XPS Fibran, налага ли се преди да го налепя да махна латекса?

Третият вариант - окачена конструкция + каменна вата + ГК за да се затвори, налага ли сваляне на латекс преди това?

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

При 3-я вариант със сигурност не се налага премахването на латекса.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 19 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Топлоизолация на климатик
    От vyrhara във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 6
    Последно: 19-12-11, 00:34
  2. Топлоизолация на къща - въпрос ???
    От d_imige във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-11, 18:48
  3. Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!
    От Николай Г. във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 25-09-11, 21:46
  4. Каква топлоизолация да сложа?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 54
    Последно: 27-12-05, 22:23
  5. Каква топлоизолация да избера?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 10
    Последно: 14-03-05, 17:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе