Шумоизолацията зависи основно от теглото. Така, че каменна вата и колкото по тежка, толкова по добре.
Шумоизолацията зависи основно от теглото. Така, че каменна вата и колкото по тежка, толкова по добре.
Шумоизолацията винаги е била по-голям проблем от топлоизолацията.Ефекта зависи от целия комплекс на изработка - вида на скарата, начина на закрепване на конструкцията, материала за изолация в конструкцията, външната облицовка и т.н.
Здравейте, радвам се че живна темата, е нали затова слагам ватата. Стената е тухла, и с ватата и измазана с мрежа и гипс, няма ли да сe постигне топла повърхност /над 12 гр/ и да не кондензира върху нея. Има ли някой който да го е изпатил при тези условия.
Този пост е редактиран от ydraganov; 16-05-16 в 11:01.
Този пост е редактиран от tony34al; 17-05-16 в 00:22.
Здравейте,
изчетох цялата тема и останах по-объркан, отколкото преди да я прочета, затова все пак ще задам въпроса си.
Живея на последен етаж в кооперация от 2008г. Кооперацията е изпълнена по най-дебилния и тарикатски начин - некачествено с некачествени материали, но това го разбрах чак сега. Строителят се оказа дребен тарикат, който изобщо не е спазвал проекта, но както и да е.
Външната изолация е 5см EPS, който е покрит с некачествена замазка, която се люпи и на места стиропора се вижда. Съдейки по останалите неща в кооперацията, EPS-а едва ли е от най-качествения, но не ми се иска да свалям текущата външна изолация, защото работата ще се увеличи ужасно много.
Искам да попитам, дали е добра идея в/у сегашната външна изолация да сложа нова? Какъв материал да ползвам - XPS или отново EPS?
Имам проблем и с тавана, естествено....Откакто живея там имам проблеми с течове, които накрая сам си оправих, полагайки течна гума в/у битумните рула /покривът е равен/. На самия покрив, под битума, има едва 3см стиропор. Имам проблем с мухъл /конденз/ по тавана, особено в коридора, където не се отоплява постоянно.
Понеже корекция на външната изолация на покрива е невъзможна, искам да направя вътрешна на тавана. Въпросът ми е с кой материал да бъде направено, защото ми гръмна главата от прочетеното досега. Засега нещата клонят към 5см XPS фибран, после замазка и боя.
Моля Ви, дайте ми някакъв съвет.
И аз бях навит за фибранец отвътре на тавана, под стар, керемиден покрив, обаче после се запитах какво ще стане когато покривът прокапе, което се случва през година-две - няма да има как да разбера за теча, освен, когато нещата не се сговнят тотално, и се отказах. Метнах ватичка отгоре на плочата, но за съжаление това при теб май-не е възможно.
Не се ли спре теча от покрива спасение няма. Вътрешната на тавана само ще отдалечи във времето решението на проблема и той ще стане още по-голям.
Защо не навиеш скъпите си "съкооператори" да направите някое сериозно навесче на равния покрив за културни срещи (запивки и замезване). Така ще имаш покрив на покрива си![]()
Здравейте,
течовете съм ги отстранил по единственият възможен начин за сам участник - течна гума в няколко слоя + текстилно влакно за здравина. Това е много добро решение в сравнение с битумните простотии. Лесно се правят поправки при евентуален проблем, абе чиста работа.
Съкооператорите не ги интересува покрива.
Засега съм се спрял на вътрешна изолация на тавана с блокчета Мултипор.
като ги осъдиш ще ги заинтересува![]()
Проблемите с теча се оправят най-вече с много добро оттичане на водата . При голям дъжд става голяма локва ако няма голяма тръба!
Здравейте,
проблемът с течовете е решен. На дневен ред е вътрешна топлоизолация на тавана.
Засега съм избрал топлоизолация с минерални блокчета Мултипор, обаче проблемът при тях е, че се налага първо да сваля латекса, което е доста трудна работа. Не ми става ясно от видеата и сайта на производителя дали освен латекса трябва да съборя и мазилката...
При други варианти за вътрешнатоплоизолация, примерно с XPS Fibran, налага ли се преди да го налепя да махна латекса?
Третият вариант - окачена конструкция + каменна вата + ГК за да се затвори, налага ли сваляне на латекс преди това?
При 3-я вариант със сигурност не се налага премахването на латекса.