До колкото помня, една ролка май покриваше 75 квадрата.
До колкото помня, една ролка май покриваше 75 квадрата.
С две черни, непарапропускащи няма ли пак да се получи сандвича? Иначе с два типа ролки по 75м2 трябва целия покрив да настеля.
ето американците какво правят :
което пък не пречи да се сложи и между гредите но си мисля че ще отиде доста повече.
за фолиата съм съгласен , не трябва да се пуска да го тече вода върху ватата. с тия фолия обаче не мога да се оправя.
а иначе джамчетата не бяха велукси - бяха си обикновенни само че троен стъклопакет със 2 6мм енерджита не минаваха по коридора а и само единия беше към 250 кг. по мащаба на буса може да се хване ще не са дребнички.
така че може и близко до пасивното само с ремонтче.
ефект от всяка изолация има - вижте графиката която постнах по-горе , дори и два 3 сантима си оказват влияние. така ще слагай смело ватата само да не и тече отгоре.
[img width=800 height=600]http://aircon.digdice.com/wp-content/uploads/2012/02/07112011001.jpg[/img]
Може.Долното фолио го обръщаш обратно.На ролката си пише посоката на поставяне.Отгоре при БРАМАК е страната с надписите.Та, долния слой го слагаш с надписите надолу, а гория с надписите нагоре.Първоначално публикувано от VanDan
М, да, сериозни джамчета сте слагали. Иначе ватата се продава вразни форми - наруло, на панели, на дюшеци.Тая дето я слага пича от снимката е на дюшеци.
Напролет (може би дори на лято) когато паднат сметките за отопление и успея да си взема малко въздух най-вероятно ще разстеля вата върху пода на тавана (като на снимката) и може би ще я завия с фолио. Макар, че покрива уж е чисто нов (на 1г.) и има и фолио под Брамак циглите и не би трябвало да тече, но знае ли човек.
Точно като "американците" на снимката отгоре ми беше идеята в главата. Покрива ми изглежда точно по същия начин.
Ще стане, не е никакъв проблем.Само си посъбери финанси.Кога дойде за слагане и имаш въпроси или проблем, драсни някой ред, ще помагаме.
много снимков матрял - гоогално
https://www.google.com/search?hl=en&...Ao7DtAaK7rz-Bg
последно гледах един в аляска си построил пасивна къща - имаше 4 тона хартиени стърготини в подпокривното пространство. беше обяснил много интересно че термалната маса си е маса и трябва да има матерял вкаран, и че топлината е като протон който се мъчи да излезе от слънцето - колкото повече маса има толкова по трудно излиза.
беше към 2 часа презентацията има я в утуба , другото което са се борили много е влагата в стените защото ставали термомостове и целите стени са с черна хидроизолация каквато ние слагаме по плоските покриви.
въпроса е да се реши кое ще е най добре за нашите условия.
Материали колкото щеш, само да ти се прави На вилата си направих подпокривното и стана перфектно изпълнение.Започнах и аз от нулата - голи греди, подове и стени.Имам снимки, някой ако иска да види мога да му кача.Има и в процеса на изработка.
Виждал съм снимки и ти признавам, че ти иде от ръка майсторлъка. Би ми било интересно да дадеш снимков материал. То тези с покривите сме рядкост и малко хора имат практически опит по въпроса. Колкото до материалите и мерака да, но май финансите са определящия фактор в уравнението.
Иначе по снимките гледам, че все гол материал разстилат (на дебело) и с нищо не го завиват.
Утре ще пусна някоя снимка ,че са в службата на компютъра.Иначе покрива ти като го гледам, определено иска изолиране и между ребрата.Доста губиш от там.При добро изолиране, ще имаш икономия поне 30%.Иначе хамериканците наистина нищо не слагат върху ватата, но събира много боклуци и гадини.Освен това при внезапен теч, фолиото ще ти спаси ватата.При мен се получи малко особен сандвич на покрива, ама утре ще го опиша по-подробно.
Препоръчвам ти каменната вата за фасадно полагане. http://patevoditel.rockwool.bg/stroi...aspx?page=3494 Най доброто решение според мен, но не и най ефтиното, не само като себестойност на материала, но и като труд. Частичното изолиране на зградата, няма да доведе до очаквания резултат, но все пак ще е нещо. Най добре е да се разберете със съседите, ако е възможно и да изолирате цялата цялата къща. При всички случаи си изолирай таваните в жилището-вата и ГК. Ефекта е поразителен. Изпитал съм го.
Ето тук има снимки от процеса на работа и от готовия продукт.фолио не съм слагал, защото през зимата не се обитава помещението и няма опасност от конденз - http://www.napravisam.bg/forum/viewt...23244&start=20 .
Предполагам, че не сте прочел внимателно. Къщата и пристройката са изолирани изцяло отвън с 6см. стиропор. Нямам съседи, които да влияят. Еднофамилна е къщата. Отделно от външната изолация, пристройката (ново строителство) има отгоре над плочата си 10см. стиропор. Холът също е изолиран и отвътре с вата под гипсокартон на всички стени и тавана. Ефектът наистина е удивителен. Предполагам, че идва главно от изолацията на тавана. Детската има окачен таван с плоскости под основния и се получава въздушна възглавница и има и там някакъв ефект. Понеже нямам възможност (финансова и като време) да правя пълен ремонт на кухня и спалня мислех, като по-лесно решение отгоре на покрива да разстеля вата върху пода (гредоред) над тези помещения или на целия таван, което също да изолира помещенията отдолу.Първоначално публикувано от diterh
Най-вероятно албумът е затворен и не е достъпен за външни хора. Има настройка дали да се вижда свободно.Първоначално публикувано от avast3
Постът ми беше към колегата estqwerty, но май се получи надоразумение. Имаче по твоята тема, те съветвам да насочиш вниманието си към таваните в жилището. С изолиране на покрива няма да почувстваш кой знае какъв ефект. От вътре ще е мръсна работа, при положение, че живеете там. Минал съм по тоя път и сега бих се замислил, ако трябва да го правя отново. Най лесно ще е по "американския метод" - с вата м/у гредите. Кокото повече, като дебелина и плътност, толкова по добре. От горе може да се затвори с плоскости, или дъски наковани напречно на гредите. Можеш да се възползваш и от кредит за енергийна ефективност, но изискването, доколкото си спомням беше за минимум 20см. дебелина на ватата.